Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Katalog Motocykle Swiata 2006
przez Artix- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
No wlasnie zakupilem sobie ta gazetke, nawet ciekawa, choc skutery troche po macoszemu zostaly potraktowane. Najbardziej jednak rozbawil mnie pewien tekst umieszcony w opisie AN400 "(...) W Polsce istnieje nawet klub posiadaczy tego modelu organizujacy czesto zloty i pokazy." O ile liczba zlotow orgaizowana przez wymieniony klub jak na razie wynosi jeden, ale podciagajac pod to wyjazdy BTC oraz mase wspolnych wypadow weekendowych liczba zlotow moze byc duza O tyle czeste pokazy to lekka przesada. Ja pamietam jak na razie 2 pokazy ale bynajmniej nie byly to pokazy skuterow choc rownie sympatyczne i udokumentowane. Natomiast jakos nie moge sobie przypomniec zeb…
Ostatnia odpowiedź: Artix, 5 Kwietnia 2006 -
pro?ba w imieniu kolegi
przez zyzio- 1 odpowiedź
- 858 wyświetleń
Z góry sorka ze lekki zjazd w nieskuterow? stronę ale znajomy się przymierza do tej Virago http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=95386989 Spójrzcie fachowym okiem na te fotki i opis może kto? miał styczno?ć z Virago wcze?niej (Kubo?) i napisze co?. Może jest jaka? ukryta kupa na tych zdjęciach której nie widzę z racji swej wrodzonej wady wzroku Dzięki za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Kubo, 3 Kwietnia 2006 -
Kupiłem, czy nie jest skręcony?
przez Worlan- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Kupiłem Yp250, mam nadzieję, że jest wszystko ok! Ale mam pytanie: jak sprawdzić skuter czy geometria jest ok, w warunkach domowych. Grzesiek
Ostatnia odpowiedź: Artix, 3 Kwietnia 2006 -
Rewelacyjna oferta na Hondy FJS 600 !!!
przez MariuszBurgi- 9 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
My?lę, że mimo zastoju na rynku jedno?ladów poniższa oferta pobudzi do zakupów wszystkich wyczekuj?cych super okazji na zakup maxi- skutera ! W najbliższych dniach Honda Polska będzie oferowała swój flagowy maxi- skuter Silver Winga 600 z rocznika 2004 w super promocyjnej cenie 21.990 PLN*. Będ? to egzemplarze z rynku niemieckiego, które zalegaj? w tamtejszych magazynach firmy Honda. Wyprzedaż jest orgaznizowana w zwi?zku z rychłym wprowadzeniem nowego modelu, który będzie prezentowany na targach Intermot 2006. Szczegóły promocji u dealerów Hondy na terenie całego kraju. *Oferta ograniczona, do wyczerpania zapasów magazynowych Honda Deutschaland !
Ostatnia odpowiedź: pidzam, 3 Kwietnia 2006 -
Ja też co? kupuje :)
przez Gość zrazik- 8 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Też się pochwalę, z drug? połow? wszystko ugadane i Xciting już prawie zaklepany. Pod koniec tygodnia jadę dotkn?ć inny egzemparz i chyba ostatecznie zaklepać jeden dla siebie. Ale jak zwykle w takich sytuacjach pojawiaj? się pytania - wzi??ć model z zeszłego roku ponad 2 tys tańszy czy nowy, miał kto? kontakt z z go?ciem który je sprzedaje w Tarnowie (nazwy firmy teraz nie pamiętam) - wydawał się ok, może też jest z burgmanii !tut Bo po spotkaniu dzisiaj z firm? z Krakowa Motor Fan mam mieszane uczucia co do wiadomo?ci jakie posiadaj? delerzy (wmawiano mi co? że model na nowy rok ma nowe hamulce i co? tam jeszcze, pytam ma wtrysk - chyba tak ) je?li się cze…
Ostatnia odpowiedź: Artix, 2 Kwietnia 2006 -
no to sobie pojezdzilam...
przez Ssylwia- 5 odpowiedzi
- 5.3 tys. wyświetleń
....moje rozpoczecie sezonu troszke sie przesoonie... wczoraj lekarz wsadzil mi reke w gips.... prawa reke i nie wiadomo czy do wesela sie zagoi.... pozdrawiam i zycze wiecej szczescia...
Ostatnia odpowiedź: Kubo, 1 Kwietnia 2006 -
Widziane C1 na lawecie 1 2 3 4
przez Artix- 1 obserwujący
- 82 odpowiedzi
- 9.4 tys. wyświetleń
Wlasnie dostalem fote C1 na lawecie i staram sie ustalic skad jedzie i dokad, bo jak wiecie sam szukam C1. Czekam na pomysly i podpowiedzi gdzie to zdjecie moglo byc zrobione i do kogo nalezy ta sztuka.
Ostatnia odpowiedź: Dadzia POLICE, 31 Marca 2006 -
Skuter a parkomat
przez Gość Svempas- 18 odpowiedzi
- 5.1 tys. wyświetleń
Ostatnio miałem ciekaw? sytuację, zostawiłem skuter na parkingu płatnym, to znaczy po bokach stały parkomaty. Ja nie ui?ciłem opłaty. Po powrocie do domu zrodziło się w mojej łepetynie pytanie... Czy staj?c na parkingu płatnym trzeba kupować ten bilecik za jedno?lad ?? Pozrdofka
Ostatnia odpowiedź: Artix, 31 Marca 2006 -
Najlepszy skuter już oficjalnie dostepny
przez Mario- 7 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
http://www.yamaha-motor.pl and http://www.yamaha-motor.pl/?d=cenniki&r=skutery_maxi po okresie dominacji suzuki szykuje się zmiana warty tym bardziej, że suzuki sama sieć swoj? likwiduje
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Marca 2006 -
Co? o nas i dla nas
przez Komar- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Bzzzz http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=732863 Długo na to czekałem, ale się doczekałem. Może jeszcze TV podejmie ten temat. Pozdrawiam Komar
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Marca 2006 -
Potrzebuję PORADY!!!
przez Daro- 14 odpowiedzi
- 5.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Maxi-Maniaków, mam poważny dylemat, mam zamiar zakupić wymarzone Maxi, zastanawiam się nad Kymco Xciting 500, lub Aprilia Atlantic 500 Sprint (s? w moim gu?cie), chciałbym zaznaczyć, że nie mam zamiaru zmieniać już na inny sprzęt ma mi on służyć wiele lat dlatego mam zamiar kupić nowy sprzęt. Ponieważ nie należę do wysokich osób łatwiejszy do prowadzenia i utrzymania jest Atlantic natomiast Xciting troszkę bardziej mi się podoba, dlatego zwracam się przedewszystkim do użytkowników Xcitinga oraz Atlantica oraz oczywi?cie wszystkich użytkowników innych maxi o wszelkie porady i sugestię 'za i przeciw', z góry dziękuję i pozdrawiam Daro.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Marca 2006 -
Kupno nowego Burgmana...
przez GREGORY- 3 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam.Ostatnio"siedziałem"na Suzukicycles.com,i wpadła mi oto taka informacja:Specjal offers-any new Suzuki model,as low $99 a month for 60 months.Co o tym s?dzicie?czy takie żeczy"to tylko w Erze" Pytam,bo te?ciowa się napaliła na sprzęta,i niewie czy w PL jest TO do zrealizowania .Pozdrawiam.Gregor
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 29 Marca 2006 -
BMW C1 - bezpieczeństwo 1 2
przez ortos- 1 obserwujący
- 29 odpowiedzi
- 5.1 tys. wyświetleń
Witam! Dla mnie zawsze ważne w C1 było ani nie malowanie, ani pojemno?ć silnika tylko: BEZPIECZEŃSTWO poczatek i koniec filmu to reklama C1, ale crash-testy s? interesuj?ce.... ortos vel mr. c1
Ostatnia odpowiedź: Daro, 27 Marca 2006 -
kampania na rzecz rozwoju motocyklizmu
przez Gość ost_mohikanin- 1 odpowiedź
- 846 wyświetleń
witam, Tych spo?ród wszystkich entuzjastów jedno?ladów, którzy nie uczestniczyli jeszcze w projekcie - zapraszam: www.kampania-na-rzecz-rozwoju-motocyklizmu.prv.pl pozdrawiam Piotr
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 25 Marca 2006 -
chcę ?ci?gn?c nowy skuter z włoch
przez Gość komandos- 1 odpowiedź
- 872 wyświetleń
doczytałem się o 1200zł i o podatku 22% - . Czy kto? mi może powiedziec ,:1) czy podatek mi nalicz? od rachunku jaki mi wystawi? we włoskim sklepie , czy od ceny na polskim rynku ,(z wliczonym włoskim watem czy bez niego ); 2)drugie co się dzieje z tymże włoskim watem (iv?) czyż nie powinienem dostac jej zwrot. Z góry diękuje za wszelk? pomoc.
Ostatnia odpowiedź: -=Dee Jay=-, 25 Marca 2006 -
Gdzie i jak po gwarancji ??
przez rudy_56- 19 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam Zapraszam wszystkich do sondy, jestem ciekawy wyników. Sam stoje między wyborem 1 a 2. Męcz?ca jest ta odległo?ć do ASO Suzuki, a pojazd mam już po gwarancji.
Ostatnia odpowiedź: MAXIMUS, 22 Marca 2006 -
Rejestracje czasowe
przez dr.big- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Jakie dokumenty i co trzeba zalatwic oraz posiadac przy sprowadzaniu pojazdu z zagranicy aby otrzymac probne rejestracje w PL? Jakie koszty i na ile czasu je wydaja?
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 21 Marca 2006 -
Ranking sprzedaży jedno?ladów - Włochy 2005
przez Gość scottie- 22 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Tak dla ciekawo?ci tych których to ciekawi , chciałem zaprezentować sprzedaż jedno?ladów we Włoszech gdyż wydaje mi się to do?ć ciekawe: Id?c od najlepiej sprzedaj?cych się: 1. Honda SH 150 - 28425 (scoot) 2. Piaggio Beverly 250 - 19912 (scoot) 3. Piaggio Liberty 125 - 12815 (scoot) 4. Honda SH 125 - 11979 (scoot) 5. Yamaha FZ6 - 10834 (naked) 6. Yamaha T-max 500 - 10189 (scoot) 7. Piaggio Beverly 500 - 9271 (scoot) 8. Aprilia Sport City 200 - 8712 (scoot) 9. Honda Hornet 600 - 8217 (naked) 10. Suzuki Burgmann 400 - 7…
Ostatnia odpowiedź: RobB., 20 Marca 2006 -
czym jeżdż? maximaniaczki w Japoni
przez Gość maciek_dm- 15 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
nowy rok - nowe tematy;)! no toproponuje temat dla relaxu po ciezkiej nocy sylwestrowej, czyli kobiecy tuningu po japońsku;): http://www.zokeisha.co.jp/scooter/sexxxim/member.html fajne, co, tj te ich skutery, ehhh czekam na wasze propozycje do 1,2 i 3 miejsca...
Ostatnia odpowiedź: Pleban, 17 Marca 2006 -
masz silverwinga? - wst?p do klubu!!!!!
przez Gość maciek_dm- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
witam! http://skuterkowo72.republika.pl/images/si...gclubitalia.jpg a może by tak co? podobnego u nas stworzyć? odważnych prosimy o nadsyłanie zdjęć pozdro maciek
Ostatnia odpowiedź: GREGORY, 16 Marca 2006 -
Kiedy Zrazik przedstawił się na forum: "w kwestii informacji o mnie 30-cha na karku" - z nudów przeleciałem przez profile spogl?daj?c na datę urodzin. I ze zdziwwieniem stwierdziłem,że WIELU, to 1974 rocznik 1974 to jaki? chyba skuterowy rocznik pozdr... ortos vel mr. c1
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 14 Marca 2006 -
Czas oczekiwania na czę?ci 1 2
przez rafałek- 25 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Cze?ć Pyatnie o czas oczekiwania na czę?ci skuterowe. Jeszcze w grudniu zamówiłem g?bowy wkład do filtra powietrza w Skutercentrum, na pocz?tku stycznia oparcie w Motopolu no i tak sobie czekam i nic... To normalne terminy podobmychj instytucji zajmuj?cych się sprowadzaniem czę?ci? W regulaminach maj? napisane, że dwa tygodnie. A ja mam już do?ć czekania. Może kto? zna inne firmy które sprowadz? te czę?ci w rozs?dnym terminie??? Pozdrowienia
Ostatnia odpowiedź: sentek, 14 Marca 2006 -
No i siadło 1 2
przez rafałek- 30 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam. Wła?nie wróciłem z Miasta Kopernika z Ypka na lawecie. Wygralem wy?cig o "najlepsz? Ypke w Polsce" a było gor?co, więc trochę się zapożyczyłem i jest! Pojechała prosto do mojego kumpla garażu na zimowisko mam madzieje, że jeszcze w tym roku chociaż kawałek się przejadę jak ?niegi stopniej?. Na razie jedyny zarzut to taki, że jeszcze nie wyjechałem z Torunia a od Ypki odpadł plastik (spod tylnej lampy z pięknym logiem Burgmanii i Dr. Biga). Cieszczę się niezmiernie i czekam na suche dni. hahahaha Teraz czekam na gratulacje i zapewnienia, że już więcej nic nie odpadnie. Pozdrowienia
Ostatnia odpowiedź: rafałek, 14 Marca 2006 -
konkurencja dla C1????
przez rafałek- 15 odpowiedzi
- 6.4 tys. wyświetleń
Ciekawa maszynka, tylko ciekawe jak jako?ciowo http://www.brandshut.com/tk150ta.htm
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Marca 2006 -
Ptasia Grypa 1 2
przez MAXIMUS- 32 odpowiedzi
- 5.5 tys. wyświetleń
I oto do czego nam doszło zaraza bije od tak ?więtego miasta(ostatniemi czasy ) musimy się dobrze nad tym zastanowić i nie oceniać pochopnie żeby nie doszło do linczu . Pozdrowionka dla przemiłych mieszkańców grodu słyn?cego z pierników i nie tylko !w00t
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 12 Marca 2006