piżmak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam! www.libertymotors.pl Tam jest wszystko co potrzeba. POzdrawiam
Gość Qulek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam niedawno nabyłem swoje cudo granatow? Helcie !!!!!!! Poprostu SUPER:) maszynka. pozdrawiam z Wrocka.
regis Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam! W zwiazku z faktem, iz pisze male conieco o Helce potrzebuje fajnych fotek zwiazanych z tym skuterem. Porobilem juz troszke fotek heli brata, ale wiadomo, roznorodnosc jest dobrze widziana. Wiec jesli ktos z Was chce pochwalic sie swoim sprzetem na lamach gazetki, prosze o podeslanie dobrej jakosci fotek na adres: m.kalecki@flyzone.pl
Sympatycy Zenek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Sympatycy Opublikowano 10 Czerwca 2008 Hellołek, mam dwa pytanka: 1. Spotkaliscie sie moze z oparciem dla kierowcy w Helci ? 2. ma ktos z Was stelaz givi pod kufer centralny? Jesli tak to poprosilbym info na PW bo mam kilka pytan !tut Aha , a moze wiecie o kims kto sie chce pozbyc stelaza pod kuferek jakiegos uzywanego? - nie musialbym wtedy nowki kupowac. Pozdrawiam
bartosz108 Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam wszystkich. Pierwszy post na tym forum i wielkie podziękowania dla administratorów, że tylko po tygodniu czekania dostałem możliwo?ć pisania !scooter Wła?nie zakończyłem składanie Helixa z 2 które ostatnio zakupiłem. Super ?miga i jest fajowo Oczywi?cie przył?czam się do SOFA DRIVERS CLUB POLAND !happybth Zenek20 tanie, nowe stelaże s? na e-bay amerykańskim i niemieckim. I na koniec troszkę prywaty. Ze składania zostało mi trochę czę?ci jakby?cie co? potrzebowali to zapraszam na PM. Pozdrawiam
Gość Leszczinio Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Czołem, Zakupiłem bordow?, rocznik '92, 48.000 przebiegu i przystępuję do serwisu !OKK Wraz z powitaniem pytanie: Tłumik - gdzie, kiedy i za ile? Cena oryginału 1200 PLN !OKK Macie jaki? pomysł? Jaka firma robi akcesoryjny do Helixa? Widziałem co? na e-bay'u... Pozdrowienia!
Lucjan73 Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam, wła?nie przerabiałem ten temat. Faktycznie cena w Hondzie 1200 zł + Vat. Na E-bay USA 120 $ !OKK . Ja zrobiłem tak, kupiłem wszystkie czę?ci tzn. uszczelniacze, ?róbki, obejmę, nakrętki w Hondzie - cena do przełknięcia !OKK a sam tłumik kupiłem używany. Dałem go do piaskowania potem do pomalowania i koszt wyniósł mnie 130 zł . Jak co? to mam swój stary tłumik , który można reanimować !scooter
Gość JACA Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam serdecznie zacne grono posiadaczy najwspaniajszych kr?żowników! Od jakiego? czasu mam na własno?ć Helixa z 1998 i dzięki pomocy kolegi z klubu burgmanii doprowadziłem go do stanu dzięki kóremu mogę poruszać się nim po drogach. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia gdzie? na trasie.
Gość Leszczinio Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Czołem, Ja dalej w temacie tłumików Planuję zakup czego? takiego. Jest na ebay'u USA, cena to około 650 PLN z przesyłk? do Polski. Znalazłem jeszcze tak? podróbkę oryginału. 180 EUR za tłumik, kolektor, uszczelkę i cybant. Jedna i druga opcja cenowo całkiem niezła w porównaniu do Hondy albo LeoVince. Opisuję na wypadek gdyby kto? z Was też zmagał się z tłumikiem. Moja hondzia pierdzi już jak stary garnek !sciana Jak zakończę eksperyment z amerykańskim tłumikiem z nierdzewki to napiszę co mi wyszło Pozdrowienia!
Lucjan73 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam, znalazłem co? takiego TŁUMIK
Gość marczef Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam, Odnalazłem niedawno ten w?tek (wcze?niej nie szukałem) no i zastanawiam się jak się SDCP miewa, ilu członków, itp. ps. Brodatego Mika też co? dawno w topicu nie było widać. ps2. Jeżeli aktualne, poproszę mnie, wraz z HH, że tak powiem zapisać. Rafał, Z?bki, 601951110.
BRODATY MIKE Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam serdecznie wszystkich nowych posiadaczy Helixów!!! To fakt, ze mocno przycichłem ale przeciez NIE UMARłEM!!! Ciesze sie ogromnie ze Helixiarze rosna w sile!!! Pozdrawiam wszystkich GOR?CO! !scooter EDIT: ..."kadra nie spi, kadra - czuwa!"...
Gość Leszczinio Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Czołem, Poszukuję półprzezroczystych skrzydełek/owiewek na nogi do Helixa. Może ma kto? komplet do sprzedania? Oczywi?cie nie połamanych bo takie wła?nie mam !scooter Pozdrawiam!
bartosz108 Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Takie skrzydełka dostaniesz na e-bayu tylko w zaawansowanych opcjach wyszukiwania zaznacz cały ?wiat. Możesz ?ci?gn?ć z USA albo z Niemiec. Jeszcze jest strona: http://www.helixparts.com/europe/ Nie zawsze tam maj? Pozdrawiam wszystkich. Nie mogę się doczekać nowego sezonu. !scooter
Jurek_mwo Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam witam Kanapy jezdzace i ich jezdzcow!! Sadze ze ten kto juz posiada Helenke jest zadowolony tak jak ja !scooter. A to moja Hela. Z czasem podesle wiece zdjec, bo aktualnie jestem poza nasza ojczyzna i niestety narazie nie mam takiej mozliwosci. http://i41.tinypic.com/35343dy.jpg Pozdroo Mike...Szukaj mnie na PW mam pytanie do Ciebie..
MONTER307 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 WITAM Mam takie male 2 pytania techniczno czesciowo NAPEDOWE PASEK NAPEDOWY - rozmiar ROLKI - waga i rozmiar [standard] Z Gory dziekuje POZDRAWIAM WSZYSTKICH HELIKSIARZY
bartosz108 Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Poszukuję osłonę wariatora i sprzęgła do Helixa. Może być używka ale nie pęknięta. Wła?nie oddałem Helcię do mechanika. Za tydzień będzie gotowa na sezon 2009 !OKK Do pełni szczę?cia brakuje mi dobrej osłony. Do zobaczenia na drodze !scooter MONTER307 najlepiej zapytać w Hondzie albo w Larsonie. Tutaj 2 linki jeden z wymiarem (845 x 22,5 x 10,5) drugi z numerem paska. http://www.skutercentrum.pl/product_info.p...53f3d94e073683b http://www.helixparts.com/europe/product_i...=85&language=en Możesz pogrzebać również w linkach umieszczonych w tym w?tku: http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...opic=3421&st=30 !zorro !w00t !scooter !scooter !scooter !scooter Nie udało mi się uratować tylnego koła przez prostowanie. Jak nie znajdę na wymianę to Hondziawa ugrzęĽnie w warsztacie. Macie tylne koło do Helixa (NH132M), albo wiecie gdzie kupić proszę o kontakt na PW. Z góry dziękuję za wszelk? pomoc.
Gość Qulek Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Pozdrawiam wszystkich Helixmaniaków mam małe pytanko. Ponieważ kończy mi się opona z tyłu postanowiłem wymienić komplet. Jakie gumki polecacie ?? Czy macie może jaki? zaufany warsztat we Wrocku który z przyjemno?ci? je wymieni ??
Gość marczef Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Witam, Gdyby kto? chciał się doplasticzyć, to zapraszam. http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1290787 pozdro R
bartosz108 Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Witam szanowne grono !scooter Chciałbym pochwalić się swoim Helixem i podzielić radą. Kilka fotek możesz zobaczyć tutaj. Honda Helix foto Wystarczy dodać 10 ml uszczelniacza silnika do oleju żeby ustrzec się przed przytarciem pierścieni i zwiększyć osiągi w starszych sprzętach. Z tego co wiem to częsta usterka w Helixach. Do zobaczenia w trasie.
Siodel Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Ja ze swojego często wyciskam ostatnie poty i nie mogę potwierdzić Twojej teorii ze to typowe !happybth Co do specyfiku może i to pomoże ale na ile ?? Czeka Cie jednak naprawa (wymiana) silnika.
Jurek_mwo Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 A ja juz mysłalem ze, nikt Helk? nie smiga? a jednak się myliłem.. No i miło zobaczyć na forum Helki !happybth kolegow po fachu....
bartosz108 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Ja ze swojego często wyciskam ostatnie poty i nie mogę potwierdzić Twojej teorii ze to typowe !happybthCo do specyfiku może i to pomoże ale na ile ?? Czeka Cie jednak naprawa (wymiana) silnika. Przetestuję na ile wystarczy, ale s?dzę że na 3000 km powinno dać radę. Od wymiany do wymiany. !piwko
Siodel Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 No na ogół przy wymianie pier?cieni szlifuje się cylinder, a jak zrobisz górę silnika to za chwile siada spód.... Nie wiem jak bardzo przytarłe? pier?cienie i nikt kto nie otworzy tego silnika tego nie wie. A jak się juz otwiera to nie warto zrobić jednej rzeczy , bo to się nie oplaca . Ale przy założeniu ze tylko pier?cienie się przytarły może uda Ci się dokonać takiej połowicznej naprawy . Pamiętaj że w normalnym cyklu życia silnika cylinder też się wyciera i trzeba dobrać pier?cień na nad-wymiar , to powoduje potrzebę szlifowania cylindra. Nadzieja w specyfiku !happybth
Gość MarioBros Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Posiadam CFMOTO V3 z silnikiem od Helixa, szukam cylindra z tłokiem 300cc. Nie jestem pewien czy nie jest on przeznaczony do ATV składanych na silniku od Helixa. Znalazłem na Ebayu ale nie wiem jak tam zamawiać i kupować. Może kto? już co? tam kupował. Cena jest do?ć niska bo 148$ a w USA znalazłem najtaniej za 299$ i to bez tłoka Dla zainteresowanych podam linka. Mariusz 513-022-287 Szukam kogo? kto już kupował przez ebaya PODAJĘ LINKA DO CYLINDRA 300cc DLA ZAINTERESOWANYCH WŁA|CICIELI HELIXA I HEXAGONA W KTÓRYCH HULA SILNIK OD HONDY CN250 Może kto? jest jeszcze zainteresowany, koszt wysyłki podaj? 58$ - przy większym zamówieniu może będzie taniej. Mariusz 513-022-287 LINK Big Bore Kit Honda CN250 CH250 ATV Buggy CF250 Big Bore Kit Honda CN250 CH250 ATV Buggy CF250 Piaggio Hexagon TŁUMACZONY:CYLINDER 300cc proszę uzywać funkcji "edutuj" zmiast dopisywać kolejnego posta, posty ł?cze, następne będę usuwał Artix
Rekomendowane odpowiedzi