wooferai Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Spotkanie w mniejszym gronie niż zwyczajowo, ale udane. :-)) Tematy same się pojawiały, ciekawostki z życia i inne. Tak trzymać. Żurek i opieńki? (wymoczone w sosie z pałek) przepyszne. I reszta jedzonka również superasta. Zajączek od Krzyśka, który w większości sprytnie "zająłem" w stylu komorniczym, hm...też fajny. :-) W domu żona próbowała wrogiego przejęcia, tudzież kwarantanny, że niby niebezpieczne. :-)) Nie dałem się. :-)))
Sympatycy Urbi Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bardzo sie cieszę, ze mogłem, chociaż na godzinke, spotkać sie z Wami. Bardzo dziękuje za wspaniała gościnność, suto i smacznie zastawiony stół, fantastyczna atmosferę spotkania i przepraszam, w imieniu najmłodszego Burgmaniaka, za to małe zamieszanie ;-) P.S. Alex również dziękuje za super Mustanga od wujka Marka, a cioci Zosi za opiekę, cierpliwość i poświęcona uwagę... ;-) Pozdrawiam i do zobaczenia w weekend.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Urbi... 13-tego pod Pleciugą o 10-tej? Bo się namieszało z tymi terminami z sobotą włącznie, a teraz na plakacie oficjalnie 13-ka widoczna...
azjon Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 szacun dla sprawcy żurka , Cieszę się, że opieńki w sosie pałkowym smakowały. właśnie wypiłem piwko wielkanocne i trzeba przyznać, że dobre. Dzięki Dla Marka i Zosi za gościnę.
Rzelu Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ja również dziękuję za pyszny poczęstunek i gościnę. Postaram się stawić w niedzielę.
burgifan Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 To jak w końcu z tą paradą, bo już zgłupiałem ?
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Kwietnia 2014 No ja stawiam się w niedzielę z "plecaczkiem" zgodnie z (tym razem) oficjalną datą 13-tego...
burgifan Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jeszcze nie zdążyłem kupić żadnej zabawki, bo nic na siłę, ale podjadę chociaż się powqrzać i postać z Wami ten czas na Jasnych Błoniach.
minimi1 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dziękuję za spotkanie i cierpliwe zjedzenie żurku- mam nadzieję, że wszyscy zdrowi. Sorki Urbi- dla Ciebie zbrakło, ale mam nadzieję, że kiedyś dokonasz stosownej konsumpcji. jestem w trakcie opracowywania kolejnej zupy- tym razem jest to wyzwanie - soljanki w wersji mięsnej (potem rybnej). Tak z ciekawości- jadł już ktoś? (oprócz mnie, ja jem ją zawsze, kiedy jestem w NRD)
Klubowicze ArtCho Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Minimi - żrę żur, że tak powiem z francuska Pycha! Ja jestem wielbicielem kwachu żurkowego. Czyli w niedzielę o 10.00 pod Pleciugą? Stawiam się, jeśli nie będzie padać.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jest szansa, że będzie w miarę... http://www.twojapogoda.pl/polska/zachodniopomorskie/swinoujscie/16dniowa
Sympatycy Urbi Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Wszystkie znaki i informacje wskazują, że wyjątkowo, w tym roku parada motocykli na rozpoczęcie akcji Motoserce 2014, odbędzie się w niedzielę, 13 kwietnia o godz. 11.00. Spotkanie i prezentacja motocykli od godz. 10.30 do 11.00 na Jasnych Błoniach, a o godz. 11.00 start parady i przejazd pod hale MTS przy ul. Struga, na targi Moto-Show... Czyli w niedzielę, o godz. 10.00, spotkanie naszej Grupy Zachodniopomorskiej pod Pleciugą. P.S. Dostałem zamówioną przesyłkę z Jagatexu - przywiozę zamówione rzeczy na spotkanie...
Rzelu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Szamańskim sposobem - z prawego kolana - zapowiadam rozpogodzenie na sobotę i niedzielę. Do zobaczenia pod Pleciugą.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja przyjadę na Błonia od razu. Wcześniej nie dam rady. Azjon, dzieki za nalepki. Tak to u mnie wygląda No i pałki były pyszne.
Sympatycy Urbi Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Koledzy, już jutro mamy okazję pokazać się innym motocyklistom i całemu Szczecinowi od jak najlepszej strony i w jak najwyższej frekwencji. Nie ma żadnej wątpliwości, że może jesteśmy najmniejszą grupą wśród zachodniopomorskich motocyklistów, ale najbardziej elitarną. Tak więc, pamiętajcie o porannej "toalecie" swoich skuterów oraz koniecznie ubraniu klubowych kamizelek. Pozdrawiam i do zobaczenia jutro o 10.00 pod Pleciugą. Mam nadzieję, że w dniu jutrzejszym uda nam się zorganizować, przy okazji parady, najliczniejszy spot w historii Grupy Zachodniopomorskiej. Bardzo serdecznie zapraszamy i zachęcamy do przybycia wszystkich właścicieli i użytkowników z całego województwa zachodniopomorskiego. Koledzy ze Świnoujścia, Kołobrzegu i Stargardu - czekamy na Was...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Prosto z nocki rano o 8-mej na prom i w drogę, choć pewnie chłodnawo będzie... Kot nie przyjedzie, bo ma dyżur w robocie.
qszysiek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja będe i przyciągne ze sobą 1 moto.
KOT66 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 witam no nie miałem kogo wcisnąć na zamianę...az mnie skreca z rozpaczy ...pozdrawiam i zycze milej zabawy....
Klubowicze ArtCho Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja przy okazji przymierzam się do tego. Jak co roku (prawie). Chciałbym jak zwykle przejechać się z miejsca zlotu do Trzebiatowa, na mszę i paradę. I do domu (czyli cała sobota)
Sympatycy Urbi Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Prosto z nocki rano o 8-mej na prom i w drogę, choć pewnie chłodnawo będzie... Kot nie przyjedzie, bo ma dyżur w robocie. Sławek, zabieraj z sobą Romano i Dareckiego... ;-) Ja przy okazji przymierzam się do tego. Jak co roku (prawie). Chciałbym jak zwykle przejechać się z miejsca zlotu do Trzebiatowa, na mszę i paradę. I do domu (czyli cała sobota) Artur, chyba znów Ci sie nie uda... przypominam ze właśnie w sobotę 10 maja sztafeta Burgmanii dociera do Szczecina i wtedy przyjmujemy kolegów z Wielkopolski, którzy ok. południa przekazują nam "CUSia" ...
azjon Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 byłem dziś na targach - ogólnie słaba impreza, zapytałem po wjeździe na parking pierwszego napotkanego motocyklistę czy warto wchodzić, powiedział, że na parkingach bywa więcej i ładniejszych fur. Motocyklowa wystawa mizerna, popatrzyłem na popisy drifterów i na ładne panny i zjechałem do domu. Jutro niestety pracuję , ale planujemy z kumplem przyjechać do roboty na 2oo i urwać się na paradę, na pewno nie uda mi się dojechać na 10:00 pod Pleciugę, ale na trasie może się spotkamy, będę w kamizelce oczywiście
minimi1 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Żurek- wersja gastronomiczna. (tym się różni od wersji domowej, że zastępuje się - praktycznie bez szkody dla smaku i zdrowia niektóre składniki na produkty korporacyjne celem skrócenia czasu produkcji no i ułatwienia) składniki (do kupienia w Auchan m.in.) - 2 kartony Żurka krakus 1 l (w promocji są 1,5 litra to kupić też 2) - dużo majeranku (25-30 gram) - 1 kg kiełbasy białej (dobrej a nie taniej- dobra kosztuje 5 zł na kg więcej a różnica jest olbrzymia - 4 jajka - 1/2 kg innej kiełbasy niż białą (z miękką skórką a nie suszoną itp) - 1/2 wędzonki- dowolnej (im bardziej wędzona tym lepiej) - 2 słoiki chrzanu (po 230 gram) - 2 kostki rosołowe ( kiedyś były kostki winiary rosół na wędzonce- jeżeli nie to bulion cielęcy - czosnek- granulat do garnka wlewamy 2 litry żurku kupionego, stawiamy na gaz i dorzucamy połowę majeranku (około połowy) topimy go łychą, mieszamy. Dorzucamy połowę paczki czosnku. Następnie kroimy na kawałki i wrzucamy w kolejności wędzonkę (małe kawałki) kiełbasa biała (platerki i kiełbasa inna- plasterki). doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy gaz tak, aby lekko się gotowała. Wrzucamy 2 kostki rosołowe. W międzyczasie kotujemy jajka na twardo i je obieramy. Po tej półgodzinie kroimy na małe kawałki - wrzucamy dorzucamy cały słoik chrzanu (żadnego kremu chrzanowego) mieszamy- jak za mało nam to dokładamy z drugiego słoika i trochę majeranku do smaku- jak za ostre dolewamy żurek z kartonu, który nam został- gotujemy wszystko jeszcze tak 5 minut - i to koniec- będzie żurek dobry co do ceny składników- to jest sporo- szczególnie dobra kiełbasa, i wędzonka, ale też jest prawda taka- z tego wyjdzie minimów 10 porcji żurku
hrabia Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Trochę zdjęć https://www.dropbox.com/sh/azgozn1ib6j5r3i/vxjk750WaO może ktoś się rozpozna
Rekomendowane odpowiedzi