wooferai Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Spotkanie w mniejszym gronie niż zwyczajowo, ale udane. :-)) Tematy same się pojawiały, ciekawostki z życia i inne. Tak trzymać. Żurek i opieńki? (wymoczone w sosie z pałek) przepyszne. I reszta jedzonka również superasta. Zajączek od Krzyśka, który w większości sprytnie "zająłem" w stylu komorniczym, hm...też fajny. :-) W domu żona próbowała wrogiego przejęcia, tudzież kwarantanny, że niby niebezpieczne. :-)) Nie dałem się. :-)))
Sympatycy Urbi Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bardzo sie cieszę, ze mogłem, chociaż na godzinke, spotkać sie z Wami. Bardzo dziękuje za wspaniała gościnność, suto i smacznie zastawiony stół, fantastyczna atmosferę spotkania i przepraszam, w imieniu najmłodszego Burgmaniaka, za to małe zamieszanie ;-) P.S. Alex również dziękuje za super Mustanga od wujka Marka, a cioci Zosi za opiekę, cierpliwość i poświęcona uwagę... ;-) Pozdrawiam i do zobaczenia w weekend.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Urbi... 13-tego pod Pleciugą o 10-tej? Bo się namieszało z tymi terminami z sobotą włącznie, a teraz na plakacie oficjalnie 13-ka widoczna...
azjon Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 szacun dla sprawcy żurka , Cieszę się, że opieńki w sosie pałkowym smakowały. właśnie wypiłem piwko wielkanocne i trzeba przyznać, że dobre. Dzięki Dla Marka i Zosi za gościnę.
Rzelu Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ja również dziękuję za pyszny poczęstunek i gościnę. Postaram się stawić w niedzielę.
burgifan Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 To jak w końcu z tą paradą, bo już zgłupiałem ?
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Kwietnia 2014 No ja stawiam się w niedzielę z "plecaczkiem" zgodnie z (tym razem) oficjalną datą 13-tego...
burgifan Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jeszcze nie zdążyłem kupić żadnej zabawki, bo nic na siłę, ale podjadę chociaż się powqrzać i postać z Wami ten czas na Jasnych Błoniach.
minimi1 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dziękuję za spotkanie i cierpliwe zjedzenie żurku- mam nadzieję, że wszyscy zdrowi. Sorki Urbi- dla Ciebie zbrakło, ale mam nadzieję, że kiedyś dokonasz stosownej konsumpcji. jestem w trakcie opracowywania kolejnej zupy- tym razem jest to wyzwanie - soljanki w wersji mięsnej (potem rybnej). Tak z ciekawości- jadł już ktoś? (oprócz mnie, ja jem ją zawsze, kiedy jestem w NRD)
Klubowicze ArtCho Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Minimi - żrę żur, że tak powiem z francuska Pycha! Ja jestem wielbicielem kwachu żurkowego. Czyli w niedzielę o 10.00 pod Pleciugą? Stawiam się, jeśli nie będzie padać.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jest szansa, że będzie w miarę... http://www.twojapogoda.pl/polska/zachodniopomorskie/swinoujscie/16dniowa
Sympatycy Urbi Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Wszystkie znaki i informacje wskazują, że wyjątkowo, w tym roku parada motocykli na rozpoczęcie akcji Motoserce 2014, odbędzie się w niedzielę, 13 kwietnia o godz. 11.00. Spotkanie i prezentacja motocykli od godz. 10.30 do 11.00 na Jasnych Błoniach, a o godz. 11.00 start parady i przejazd pod hale MTS przy ul. Struga, na targi Moto-Show... Czyli w niedzielę, o godz. 10.00, spotkanie naszej Grupy Zachodniopomorskiej pod Pleciugą. P.S. Dostałem zamówioną przesyłkę z Jagatexu - przywiozę zamówione rzeczy na spotkanie...
Rzelu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Szamańskim sposobem - z prawego kolana - zapowiadam rozpogodzenie na sobotę i niedzielę. Do zobaczenia pod Pleciugą.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja przyjadę na Błonia od razu. Wcześniej nie dam rady. Azjon, dzieki za nalepki. Tak to u mnie wygląda No i pałki były pyszne.
Sympatycy Urbi Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Koledzy, już jutro mamy okazję pokazać się innym motocyklistom i całemu Szczecinowi od jak najlepszej strony i w jak najwyższej frekwencji. Nie ma żadnej wątpliwości, że może jesteśmy najmniejszą grupą wśród zachodniopomorskich motocyklistów, ale najbardziej elitarną. Tak więc, pamiętajcie o porannej "toalecie" swoich skuterów oraz koniecznie ubraniu klubowych kamizelek. Pozdrawiam i do zobaczenia jutro o 10.00 pod Pleciugą. Mam nadzieję, że w dniu jutrzejszym uda nam się zorganizować, przy okazji parady, najliczniejszy spot w historii Grupy Zachodniopomorskiej. Bardzo serdecznie zapraszamy i zachęcamy do przybycia wszystkich właścicieli i użytkowników z całego województwa zachodniopomorskiego. Koledzy ze Świnoujścia, Kołobrzegu i Stargardu - czekamy na Was...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Prosto z nocki rano o 8-mej na prom i w drogę, choć pewnie chłodnawo będzie... Kot nie przyjedzie, bo ma dyżur w robocie.
qszysiek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja będe i przyciągne ze sobą 1 moto.
KOT66 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 witam no nie miałem kogo wcisnąć na zamianę...az mnie skreca z rozpaczy ...pozdrawiam i zycze milej zabawy....
Klubowicze ArtCho Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja przy okazji przymierzam się do tego. Jak co roku (prawie). Chciałbym jak zwykle przejechać się z miejsca zlotu do Trzebiatowa, na mszę i paradę. I do domu (czyli cała sobota)
Sympatycy Urbi Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Prosto z nocki rano o 8-mej na prom i w drogę, choć pewnie chłodnawo będzie... Kot nie przyjedzie, bo ma dyżur w robocie. Sławek, zabieraj z sobą Romano i Dareckiego... ;-) Ja przy okazji przymierzam się do tego. Jak co roku (prawie). Chciałbym jak zwykle przejechać się z miejsca zlotu do Trzebiatowa, na mszę i paradę. I do domu (czyli cała sobota) Artur, chyba znów Ci sie nie uda... przypominam ze właśnie w sobotę 10 maja sztafeta Burgmanii dociera do Szczecina i wtedy przyjmujemy kolegów z Wielkopolski, którzy ok. południa przekazują nam "CUSia" ...
azjon Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 byłem dziś na targach - ogólnie słaba impreza, zapytałem po wjeździe na parking pierwszego napotkanego motocyklistę czy warto wchodzić, powiedział, że na parkingach bywa więcej i ładniejszych fur. Motocyklowa wystawa mizerna, popatrzyłem na popisy drifterów i na ładne panny i zjechałem do domu. Jutro niestety pracuję , ale planujemy z kumplem przyjechać do roboty na 2oo i urwać się na paradę, na pewno nie uda mi się dojechać na 10:00 pod Pleciugę, ale na trasie może się spotkamy, będę w kamizelce oczywiście
minimi1 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Żurek- wersja gastronomiczna. (tym się różni od wersji domowej, że zastępuje się - praktycznie bez szkody dla smaku i zdrowia niektóre składniki na produkty korporacyjne celem skrócenia czasu produkcji no i ułatwienia) składniki (do kupienia w Auchan m.in.) - 2 kartony Żurka krakus 1 l (w promocji są 1,5 litra to kupić też 2) - dużo majeranku (25-30 gram) - 1 kg kiełbasy białej (dobrej a nie taniej- dobra kosztuje 5 zł na kg więcej a różnica jest olbrzymia - 4 jajka - 1/2 kg innej kiełbasy niż białą (z miękką skórką a nie suszoną itp) - 1/2 wędzonki- dowolnej (im bardziej wędzona tym lepiej) - 2 słoiki chrzanu (po 230 gram) - 2 kostki rosołowe ( kiedyś były kostki winiary rosół na wędzonce- jeżeli nie to bulion cielęcy - czosnek- granulat do garnka wlewamy 2 litry żurku kupionego, stawiamy na gaz i dorzucamy połowę majeranku (około połowy) topimy go łychą, mieszamy. Dorzucamy połowę paczki czosnku. Następnie kroimy na kawałki i wrzucamy w kolejności wędzonkę (małe kawałki) kiełbasa biała (platerki i kiełbasa inna- plasterki). doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy gaz tak, aby lekko się gotowała. Wrzucamy 2 kostki rosołowe. W międzyczasie kotujemy jajka na twardo i je obieramy. Po tej półgodzinie kroimy na małe kawałki - wrzucamy dorzucamy cały słoik chrzanu (żadnego kremu chrzanowego) mieszamy- jak za mało nam to dokładamy z drugiego słoika i trochę majeranku do smaku- jak za ostre dolewamy żurek z kartonu, który nam został- gotujemy wszystko jeszcze tak 5 minut - i to koniec- będzie żurek dobry co do ceny składników- to jest sporo- szczególnie dobra kiełbasa, i wędzonka, ale też jest prawda taka- z tego wyjdzie minimów 10 porcji żurku
hrabia Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Trochę zdjęć https://www.dropbox.com/sh/azgozn1ib6j5r3i/vxjk750WaO może ktoś się rozpozna
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się