Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
POMOCY
przez Gość MAMOŃ- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich. Mam prosbe o podpowiedz jakie modyfikacje wprowadzono w latach 1999-2004 w AN400.Chce kupic taka maszynke i chce wybrac rozsadnie.
Ostatnia odpowiedź: regis, 16 Lutego 2007 -
Bezpieczeństwo 1 2
przez ure- 2 obserwujących
- 39 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Chciałbym zasięgn?ć Waszej opinii na temat bezpiecznej jazdy na skuterze. Sezon zacznie się już niedługo a moja przygoda ze skuterem wła?nie wtedy się zacznie. JeĽdzić co prawda zacz?łem już w sierpniu zeszłego roku ale przejechałem raptem kilka tysięcy km. W tym roku chciałbym żeby było tych km więcej ale przejechanych bezpiecznie. Jestem mieszkańcem aglomeracji Górno?l?skiej a jazda tutaj to często walka o życie. Czy macie jakie? tzw. dobre rady dla pocz?tkuj?cych ? Czy do?wiadczenie w jeĽdzie samochodem (przez ostatnie 3 lata przejechałem jakie? 250 tys km.) przekłada się na jazdę na jedno?ladzie ? Jak zachowuj? się kierowcy wobec maxi-skuterzystów i …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Lutego 2007 -
Szukam Instrukcji do Tmaxa
przez Gość sedzior- 3 odpowiedzi
- 821 wyświetleń
Cze?ć Czy ma kto? na sprzedaż lub w formie emailowej instrukcję obsługi do Yamahy Tmax z 2001 roku ? Pozdrawiam Sedzior
Ostatnia odpowiedź: Mario, 12 Lutego 2007 -
Zoomer expedition?
przez Gość scottie- 10 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Hej, czy kto? co? może wie na taki temat? dzisiaj przez Kraków przemknęły 3 Hondy Zoomer obładowane po sufit (którego nie maj? !piwko) Chyba miały zagraniczne blachy. Zwracały na siebię uwagę, ja niestety widziałem ich tylko przez chwilkę na tzw autostradzie słońca w Krakowie !piwko Powiem, że wygl?dało to imponuj?co, bo zdajsie to jaka? dalsza wyprawa s?dz?c po ilo?ci bagażu !OK
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 9 Lutego 2007 -
pomozcie laikowi w wyborze... 1 2
przez Gość Riojano- 39 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Jak w temacie. Jakis czas temu, znudzony szukaniem miejsca do zaparkowania samochodu i staniem w korkach, postanowilem kupic skuter. Padlo na pojemnosc 125cc bo niczym wiekszym nie moge "powozic", a ze lubie wygode, to chcialbym cos duzego, z wygodna kanapa i szyba. Na poczatek zastanawialem sie nad czyms tanim i bylem zdecydowany na Daelim S2, ale po obejrzeniu go mialem troche mieszane uczucia, wiec zainteresowalem sie Kymco Grand Dink, ale ten wcale mi sie nie spodobal !piwko Postanowilem wiec ze obejrze Piaggio X8, w wersji Street byl niewiele drozszy od Kymco ale duzo ladniejszy. Ale po obejrzeniu dokladnie danych technicznych okazalo sie, ze wersja Premium (czy jako…
Ostatnia odpowiedź: Geni, 9 Lutego 2007 -
suzuki burgman 650 1 2 3
przez mp-pp- 64 odpowiedzi
- 6.9 tys. wyświetleń
Witam chcę nabyć suzuki burgman 650 prosze was o recęzję , swoje spostrzezenia chce wiedzieć o nim wszystko!!! fajne linki strony czy warto kupic tego skutera czy popatrzec jeszcze za innymi markami z góry dziękuję !OKK
Ostatnia odpowiedź: mp-pp, 8 Lutego 2007 -
Niski budżet na zakup, czy warto się połasić ?
przez Gość drido- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M248892 Kolejny post z cyklu "zielony" meczy... Może juz kto? z Was badał ten skuter ? Czy warto jest inwestować 4500 ty? w rocznik 96 ? Sprzedaj?cy zjedzie jeszcze z ceny do 4100 ty? Ze zdjęć ciężko jest o trafn? ocenę (wróżenie z fusów) ale... koniec języka za przewodnika TO JAK ? POMOŻECIE ? - gdzie? to juz chyba słyszałem ... Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 7 Lutego 2007 -
zalety i wady Burgmana 400
przez Gość dakotatuszyn- 2 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
!scooter Witam wszystkich !!! Jestem nowym burgmaniakiem i chciałbym poznać wasze opinie na temat burgmana 400. Jest to mój pierwszy maxi-skuter ,wcze?niej miałem yamahe mayesty 125 i troche brakowało mi mocy?Bardzo jestem ciekaw waszych opini i uwag. !OKK
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 7 Lutego 2007 -
Prawo jazdy kat. A
przez Gość artiug4- 4 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam! Pierwszy raz na tym forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Artur z Gdyni. Zamierzam w najbliższym czasie zapisać się na kurs kat A. Czy może kto? polecić dobr? szkołę jazdy w Trójmie?cie? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lutego 2007 -
Otwarcie sezonu 2007
przez adams- 3 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Ponieważ w?tek 'Czy jeĽdzisz jeszcze..' ci?gle jest jeszcze eksploatowany, proponuję go zamkn?ć i ewentualnie kontynuować ten w?tek. W końcu mamy już mniej więcej połowę kalendarzowej zimy, ponad miesi?c nowego roku i pierwszy atak tegorocznej zimy. Ja sezon zacznę - je?li chodzi o dalsze wypady - gdy temperatura podniesie się powyżej 15 *C, co pewnie nast?pi w kwietniu. Natomiast, gdy jest sucho to robię krótkie przejażdżki, żeby 'przepalić' skuter również zim?. !happybth
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 5 Lutego 2007 -
Targi skuterowe.
przez Gość zrazik- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Mam pytanie do orientuj?cych się w tym temacie. Chciałbym odwiedzić najlepsze targi dotycz?ce skuterów (pewnie co? we Włoszech), zobaczyć wszystko co ?wiat proponuje w tym temacie. Niestety w kraju zawsze po odwiedzeniu takiej imprezy odczuwam niedosyt , a chciałbym odczuwać przesyt . Chodz? mi po głowie dwa nowe modele z jeden z nich to Adiva 250 (jakie? komentarze?) chciałbym go gruntownie zbadać... Może kto? się wybiera albo chodzi mu co? takiego po głowie, chętnie się podł?czę. pozdrawiam Maciej
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Lutego 2007 -
Skuter - pojazd ekonomiczny?? 1 2 3 4
przez Gość lsmigiel- 2 obserwujących
- 77 odpowiedzi
- 12.8 tys. wyświetleń
Witam ponownie. Drodzy użytkownicy pragnę Was zapytać czy wedle Was skuter jest pojazdem ekonomicznym?? Je?li to możliwe to chciał się dowiedzieć ile ?rednio w sezonie wydajecie na utrzymanie Waszego skutera i mowa tu o 50ccm jak i maxi Znalazłem posta dotycz?cego ilo?ci km przejechanych w sezonie i s? one bardzo różne ale głowi mnie jak wygl?daj? koszta sezonu na 2 kółkach?? Ciekawi mnie czy kto? z Was to kiedykolwiek liczył Pozdrawiam lsmigiel
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 4 Lutego 2007 -
Logo burgmania.net w dużej rozdzielczo?ci
przez brylant- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam, skad moge pobrac logo burgmania.net w dużej rozdzielczo?ci? Chcialbym sobie takie duze wyplotowac.... Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: kolce_de, 4 Lutego 2007 -
Skuter KYMCO XCITING 500
przez Gość smuciu1- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Burgmani To jest mój pierwszy post i potrzebuje nieco odpowiedzi od was.. Interesuje mnie kupno Maxi-skutera KYMCO XCITING 500 lecz niejestem przekonany czy to jest wła?nie dobry wybór Osobi?cie teraz mam skuter Yuki Rally 50 i wiem ze przej?cie na skuter o pojemno?ci 500cc to wielka różnica ale wła?nie zrobiłem prawko na motocykl i chciałbym kupić co? lepszego i szybszego - nie chcę żadnych manualów tylko automaty Czy kto? posiada jakie? filmy jak jeĽdzi ten skuter KYMCO XCITING 500 lub czy kto? by mi zrobił jak pracuje silnik jak szybko osi?ga 100 km/h i wiele innych ciekawostek bo widze ze mało tego na forum o nim Wiem …
Ostatnia odpowiedź: Artix, 3 Lutego 2007 -
Dwa w jednym?
przez Olsen- 13 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Od jakiego? czasu chodzi mi po głowie zamiana małego skuterka i motocykla na jeden uniwersalny pojazd dwukołowy. Chodzi oczywi?cie o maksiskuter, aczkolwiek raczej z tych mniejszych. Miałby on ł?czyć zalety małego skutera (lepsza osłona przed niekorzystnymi czynnikami atmosferycznymi, możliwo?ć jazdy po mie?cie przez cały rok oraz swobodniejszego ubioru, łatwe parkowanie praktycznie w dowolnym miejscu) oraz dużego motocykla (możliwo?ć wybrania się gdzie? dalej, bycie pełnoprawnym uczestnikiem ruchu [zwłaszcza na dwupasmówkach], odrobina szaleństwa). Nie ukrywam, że posiadanie dwóch pojazdów: skutera i motocykla (katamarana nie liczę) jest bardziej kłopotliwe, ale to chy…
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 3 Lutego 2007 -
PRoblem z rejstracjom
przez Gość doman- 8 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Już się wyja?niło za pare dni przy?le mi wymeldowanie!!!!!!! A co do ortografi to się spieszyłem z tym tematem. Skuter kupiony a zarejstrować się nie da!!!!!!!!!!!! Sora!!!!!!!!! Proszę Administratora strony o usunięcie tematu,
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 3 Lutego 2007 -
Czy mamy zaprzyjaĽnionego dealera Yamahy ?
przez Mario- 19 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Jesli chodzi o zakup Hondy , Kawki czy przede wszystkim Suzuki sprawa jasna Qwaki. Czy mamy jakiego? delara Yamamhy który ma na hasło www.burgmania.net jakie? spercjalne oferty ?
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 31 Stycznia 2007 -
e bay
przez Gość Sztukan- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
poszukuje kogos kto ma mozliwosc kupienia tam czegos.. Ja osobiscie nie spelniam chyba warunkow... Moze umiecie mi pomoc? nie mowie ,ze calkiem niodplatnie...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Stycznia 2007 -
Nowy skuter z włoskiego salonu na polskich blachac
przez Gość duke75- 10 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Ciao ragazzi! Słuchajcie, mam kumpla- Włocha, który ma żonę Polkę i mieszka w Genui. Dzwonił do mnie z pytaniem czy może zarejestrowac skuter (poj.200), który niedawno kupił we włoskim salonie, na polskich numerach nie przywoż?c go do Polski, tylko na podstawie dokumentów. Czy nowe sprzęty musz? też mieć pierwszy przegl?d i czy oprócz tego do czego? jeszcze ten skuter fizycznie jest tu potrzebny? Pozdro
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Stycznia 2007 -
Gdzie ubezpieczyć SQTER
przez Gość tomi68- 6 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Witam serdecznie DoradĽcie gdzie najlepiej ubezpieczyć sqter w jakiej ubezpieczalni Chodzi tez o wybranie pakietu Pozdro Tomasz
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Stycznia 2007 -
Dobry dealer Suzuki
przez pilot- 20 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Który z Burgmaniaków zna dalera u którego warto kupic BURGIEGO 650 EXE. U którego bez utraty gwarancji mozna zamontować różne dodatki. Skorzystam z poleconego i zaufanego. Bo po opisach Raider Kraków nie za bardzo.Maja zł? opinie wiec nie chce u nich kupować.
Ostatnia odpowiedź: adams, 23 Stycznia 2007 -
Ja tez sie pochwale
przez PaPaYoS- 21 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witajcie tak jak pisałem w wczesniejszym poscie KUPIE BURGMANA tak teraz pisze w tym ze KUPIŁEM BURGMANA Drodzy Przyjaciele, Rodacy w dniu dzisiejszym 12.01.07 w miescie Łodzi zakupiłem SUZUKI BURGMANA 400 K2 , fajnie pieknie ale Burgman napewno jest wam znany bo kupiłem go od " CIACHU " Z tego miejsca chciałem podziekowac Arkowi za profesjonalne podejscie do tranzakcji oraz pomoc w wyborze " skorupy" !bicz pozdrawiam do zobaczenia na trasie !OKK
Ostatnia odpowiedź: Profesor, 22 Stycznia 2007 -
Kymco Grand Dink 250
przez Gość ZeneC- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
Z braku zadowalaj?cych mnie ofert używanych skuterów w ?redniej klasie poważnie zastanawiam się nad zakupem takiego nowego egzemplarza. Byłem w salonie Motor Landu na Wale Miedzeszyńskim. Wygl?da ciekawie, choć nie wszystkie elementy przemawiaj? do mojego konserwatywnego gustu estetycznego. Ale co tam gust, jedni kochaj? Violettę Villas, inni Shakirę... Interesuj? mnie opinie wasze i waszych znajomych, którzy praktycznie zetknęli się z tym modelem. Mniejsza o składane lusterka i nawiewy ciepłego powietrza. Gdyby kto? przy okazji podrzucił jaki? adres kogo? sprzedaj?cego - wielkie dzięki.
Ostatnia odpowiedź: m@rkiz, 19 Stycznia 2007 -
Nowo?ci od Gilery 1 2
przez -=Dee Jay=-- 25 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
co? wspaniałego !OK GP800 GP800 GP800 GP800 Fuoco 500 czyli MP3 od Gilery Fuoco 500 czyli MP3 od Gilery Fuoco 500 czyli MP3 od Gilery teksty odno?nie tych sprzętów postaram sie przetłumaczyć na dniach ...
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 18 Stycznia 2007 -
Wczoraj zaliczyłem szlifa!
przez Gość duke75- 18 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Wczoraj w o godzinie 7.30 rano w Krakowie skręcaj?c z Nowohuckiej w stronę mostu Kotlarskiego od strony tandety wywróciłem się jad?c maksymalnie 15-20 km/h. Jechałem ,jak zawsze w tym miejscu, bardzo ostrożnie i naglę skuter zacz?ł tańczyć. Musiał być lód jak ta lala bo nie mogłem opanować sprzęta choć walczyłem jak lew. Na szczęscie, dzięki niewielkiej prędko?ci, ltylko lekko zarysowałem owiewki na wysoko?ci "progu" i pobrudziłem dżiny. Pisze to wszystko zeby Was ostrzec, że mimo ogólnego ciepła trzeba uwazać bo rano lubi być bardzo ?lisko i nie chce nawet mysleć co by się stało gdybym na tak? szklankę wjechał 110km/h, a tyle jechał 5 minut wcze?niej. Pozdro P.S. Pros…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Stycznia 2007