Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
Zmiana roku produkcji w dowodzie rejestracyjnym
przez Gość Raq- 12 odpowiedzi
- 8.6 tys. wyświetleń
Zastanawiam się czy warto sie za to zabierać i co sie z tym wi?że. Kwestia polega na tym, że w dowodzie rejestracyjnym na podstawie posiadanych dokumentów została wpisana najprawdopodobniej jako rok produkcji - data pierwszej rejestracji. Z kodowania zawartego w VIN (także kodowania na plastikach) wynika, że pojazd ma inn? datę produkcji. W zawi?zku z tym pytanko - czy ktos zna ?cieżkę postępowania, aby przy rejestracji na siebie zmienić date na t? prawdziw??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Marca 2007 -
Wyprawa motocyklowa do Rosji
przez rafałek- 14 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Natknałem się na fajn? relację z wyprawy motocyklowej. http://www.turystyka.motocykle.pl/wyprawy/.../rosja2000.html Przy okazji może amatorzy majowej eskapady do Lwowa znajd? tu jakie? info Ciekawe czy Bigu zna tych go?ći? S? ze Szczecina
Ostatnia odpowiedź: Artix, 28 Lutego 2007 -
INGLOT&KRAWCZYK SUZUKI trójmiasto
przez Gość artiug4- 2 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Byłem dzisiaj u nich zobaczyć kilka używanych skuterów które maj? w ofercie i trochę się zaskoczyłem (na minus). Honda pantheon 125/150? stała na zewn?trz - na mrozie i deszczu cała mokra i brudna. Widać było ogromne spway na plastikach poniżej kierownicy od wewnętrznej strony. Tłumik cały skorodowany. Na liczniku nabite było ponad 25 kkm. Aby dowiedzieć się czego? więcej wszedłem do budynku. Facet z siedz?cy za biurkiem powiedział że to rocznik 99' sprowadzony i nie zarejestrowany, a jego cena to 5500. Dziwi mnie że cał? zimę trzymaj? skuter w takich warunkach. Na zewn?trz stał równiez peugeot 125 i kilka chińskich motocykli o małych pojemno?ciach. Wydaje mi się że cena …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Lutego 2007 -
Ranking sprzedaży i nowości maxi na 2005 1 2
przez MariuszBurgi- 39 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Wspólnie z Komarem zrobiliśmy mały przegląd naszego rynku jeśli idzie o sprzedaż, ilości, ceny maxi skuterów oraz przy okazji poznali?my po raz kolejny podejście np. Honda Motor Poland do handlu maxi skuterami w Polsce... a więc... Zacznijmy od Suzuki. W roku 2005 SMP sprzedało wszystkich Burgmanów (UH 150, An 400 i An 650) w sumie 35 sztuk. Sprzedaż Uhatka jest ?ladowa a ilo?ć sprzedanych An' tków 400 w porównaniu do roku 2004 także spadła. Wzrosła natomiast delikatnie sprzedaż An 650 porównuj?c z rokiem poprzednim. Nie s? to liczby oszałamiaj?ce a wręcz mizerne ale cóż... I tak nie jest Ľle. Aktualnie nie ma już w sprzedaży ani An 400 ani An 650 K5, natomiast Uh 150 s…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 26 Lutego 2007 -
Opłata recyklingowa
przez Gość artiug4- 14 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Czy aby zarejestrować sprowadzony z Niemiec motocykl trzeba ui?cić opłatę recyklingow??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2007 -
Transport skutera 1 2 3
przez Gość artiug4- 61 odpowiedzi
- 9.7 tys. wyświetleń
Mam pytanie: Jak prawidłowo transportować skuter małym autem dostawczym aby go nie uszkodzić? Nie będzie to jaka? bardzo odległa trasa - tylko 100 km. Pozdrawiam forumowiczów!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2007 -
Hyosung GrandPrix - czy warto ?
przez Gość MichaŁ- 10 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Hejj Od jakiego? czasu mój znajomy szuka dla siebie skutera 125 ccm do ok. 3500 zł i w sumie nie ma jaki? sprecyzowanych oczekiwań co do modelu. W wolnych chwilach pomagam mu szukać i wła?nie wczoraj znalazłem na allegro co? takiego: http://moto.allegro.pl/item169437705_hyosu...uzy_skuter.html Troche się zdziwiłem, bo pierwszy raz widze co? takiego. Skuter z rocznika 1998, mały przebieg... cena też nie za wysoka i tutaj pojawia sie moje pytanie: Czy warto zawracać sobie tym głowe ? jestem ciekawy waszych opinii... a może kto? z Was spotkał się już kiedy? z takim modelem ? Pozdrawiam MichaŁ !scooter
Ostatnia odpowiedź: Profesor, 26 Lutego 2007 -
przegl?d prasy
przez Gość denver27- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
dzisiaj Dziennik donosi:"Wloska spółka Piaggio SpA,producent popularnych na calym swiecie skuterow,ma ambitne plany rozwoju.Prezes Roberto Collanino zapowiedzial ze do konca 2010 r produkcja niemal sie podwoi i bedzie wynosiła ok 1 mln pojazdów rocznie .Obecnie nie przekracza 650 tys szt(piaggio nie wlicza do swojego wyniku 200 tys szt.pojazdów produkowanych w Chinach)Tak dynamiczny skok,zdaniem Roberto Colaninno bedzie mozliwy dzieki agresywnej polityce firmy.Ma ona skupic sie na wzroscie sprzedazy .W ci?gu 3 lat powstan? dwie nowe fabryki-w Brazylii i Wietnamie." Tekst lekko skorygowałem nie wypaczaj?c meritum ps A może by tak w tym w?tku wpisywac co ciekawsze…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Lutego 2007 -
Dokumenty niezbędne do rejestracji
przez Gość artiug4- 12 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Napiszcie proszę jakie dokumenty musi mi przy sprzedaży przekazać sprzedaj?cy abym mógł skuter zarejestrować w Polsce. Został on sprowadzony z Niemiec i nie był rejestrowany w Polsce przez długi czas od sprowadzenia.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Lutego 2007 -
Maxi Maniak widziny na Górczewskiej
przez pablos- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Ello dzi? ok. godz. 8.15 przeleciał w korku kto? z Nas ....(ul. Górczewska na wysoko?ci Olbrachta) muszę go skarcić bo o mały włos a wyrwałby lusterko w moim samochodzie ... kiwał się jakby od dawna nie jeĽdził , albo był na lekkim kacyku hehehehe a tak poważnie to jestem ciekaw kto to taki odważny wyci?gn?ł skuter. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: PaPaYoS, 22 Lutego 2007 -
egzamin na własnym skuterze
przez Gość maciek_dm- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
witam serdecznie! czy kto? z Was pamieta w?tek w tym temacie kursu oraz egzaminu na kat. A na własnym skuterze? Jesli tak, to bede widzieczny za pomoc w odnalezieniu. pozdrawiam maciej
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Lutego 2007 -
Burgi - i jego wpływ na mojego 2-letniego syna
przez Gość 7mandaryn- 11 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam po raz piewszy (a na pewno nie ostatni), Miło mi być na forum Burgmanii, bo od ponad 3 lat skrycie marzę a AN400. Teraz wpólnie z Moj? Mił?, zdecydowali?my, ze możemy sobie pozwolić na Burgi! No i skaczę od wczoraj pod sufit!!! Ale wracaj?c do sedna mojego w?tku, muszę zapytać Was, o pewn? podstawow? rzecz, nad któr? z moj? żon? zastanawiali?my się wczoraj. Otóż, mamy synka, fajnego ciekawego wszystkiego koleżkę, w zwi?zku z tymi jego 'szerokimi zaintersowaniami' zastanawiamy się jak zakup skutera w rodzinie może wpłyn?ć, na jego postrzeganie motocykli w ogóle. Chcę się Was zapytać, jakie macie do?wiadczenia z dziećmi i motorkami, czy to że w domu jest skuter/mo…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Lutego 2007 -
- 2 obserwujących
- 289 odpowiedzi
- 28.8 tys. wyświetleń
Witam, czy już powoli zimujecie skutery? Wczoraj wyjechałem na miasto, zupełnie pusto, ani jednego motocykla. Sporadycznie ?mignie jakie? enduro albo cross. Ja jeszcze wylatuje na przejażdżki do godziny czasu bo jest zimno albo pada deszcz.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Lutego 2007 -
POMOCY
przez Gość MAMOŃ- 8 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich. Mam prosbe o podpowiedz jakie modyfikacje wprowadzono w latach 1999-2004 w AN400.Chce kupic taka maszynke i chce wybrac rozsadnie.
Ostatnia odpowiedź: regis, 16 Lutego 2007 -
Bezpieczeństwo 1 2
przez ure- 2 obserwujących
- 39 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Chciałbym zasięgn?ć Waszej opinii na temat bezpiecznej jazdy na skuterze. Sezon zacznie się już niedługo a moja przygoda ze skuterem wła?nie wtedy się zacznie. JeĽdzić co prawda zacz?łem już w sierpniu zeszłego roku ale przejechałem raptem kilka tysięcy km. W tym roku chciałbym żeby było tych km więcej ale przejechanych bezpiecznie. Jestem mieszkańcem aglomeracji Górno?l?skiej a jazda tutaj to często walka o życie. Czy macie jakie? tzw. dobre rady dla pocz?tkuj?cych ? Czy do?wiadczenie w jeĽdzie samochodem (przez ostatnie 3 lata przejechałem jakie? 250 tys km.) przekłada się na jazdę na jedno?ladzie ? Jak zachowuj? się kierowcy wobec maxi-skuterzystów i …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Lutego 2007 -
Szukam Instrukcji do Tmaxa
przez Gość sedzior- 3 odpowiedzi
- 842 wyświetleń
Cze?ć Czy ma kto? na sprzedaż lub w formie emailowej instrukcję obsługi do Yamahy Tmax z 2001 roku ? Pozdrawiam Sedzior
Ostatnia odpowiedź: Mario, 12 Lutego 2007 -
Zoomer expedition?
przez Gość scottie- 10 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Hej, czy kto? co? może wie na taki temat? dzisiaj przez Kraków przemknęły 3 Hondy Zoomer obładowane po sufit (którego nie maj? !piwko) Chyba miały zagraniczne blachy. Zwracały na siebię uwagę, ja niestety widziałem ich tylko przez chwilkę na tzw autostradzie słońca w Krakowie !piwko Powiem, że wygl?dało to imponuj?co, bo zdajsie to jaka? dalsza wyprawa s?dz?c po ilo?ci bagażu !OK
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 9 Lutego 2007 -
pomozcie laikowi w wyborze... 1 2
przez Gość Riojano- 39 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Jak w temacie. Jakis czas temu, znudzony szukaniem miejsca do zaparkowania samochodu i staniem w korkach, postanowilem kupic skuter. Padlo na pojemnosc 125cc bo niczym wiekszym nie moge "powozic", a ze lubie wygode, to chcialbym cos duzego, z wygodna kanapa i szyba. Na poczatek zastanawialem sie nad czyms tanim i bylem zdecydowany na Daelim S2, ale po obejrzeniu go mialem troche mieszane uczucia, wiec zainteresowalem sie Kymco Grand Dink, ale ten wcale mi sie nie spodobal !piwko Postanowilem wiec ze obejrze Piaggio X8, w wersji Street byl niewiele drozszy od Kymco ale duzo ladniejszy. Ale po obejrzeniu dokladnie danych technicznych okazalo sie, ze wersja Premium (czy jako…
Ostatnia odpowiedź: Geni, 9 Lutego 2007 -
suzuki burgman 650 1 2 3
przez mp-pp- 64 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Witam chcę nabyć suzuki burgman 650 prosze was o recęzję , swoje spostrzezenia chce wiedzieć o nim wszystko!!! fajne linki strony czy warto kupic tego skutera czy popatrzec jeszcze za innymi markami z góry dziękuję !OKK
Ostatnia odpowiedź: mp-pp, 8 Lutego 2007 -
Niski budżet na zakup, czy warto się połasić ?
przez Gość drido- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M248892 Kolejny post z cyklu "zielony" meczy... Może juz kto? z Was badał ten skuter ? Czy warto jest inwestować 4500 ty? w rocznik 96 ? Sprzedaj?cy zjedzie jeszcze z ceny do 4100 ty? Ze zdjęć ciężko jest o trafn? ocenę (wróżenie z fusów) ale... koniec języka za przewodnika TO JAK ? POMOŻECIE ? - gdzie? to juz chyba słyszałem ... Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 7 Lutego 2007 -
zalety i wady Burgmana 400
przez Gość dakotatuszyn- 2 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
!scooter Witam wszystkich !!! Jestem nowym burgmaniakiem i chciałbym poznać wasze opinie na temat burgmana 400. Jest to mój pierwszy maxi-skuter ,wcze?niej miałem yamahe mayesty 125 i troche brakowało mi mocy?Bardzo jestem ciekaw waszych opini i uwag. !OKK
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 7 Lutego 2007 -
Prawo jazdy kat. A
przez Gość artiug4- 4 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam! Pierwszy raz na tym forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Artur z Gdyni. Zamierzam w najbliższym czasie zapisać się na kurs kat A. Czy może kto? polecić dobr? szkołę jazdy w Trójmie?cie? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lutego 2007 -
Otwarcie sezonu 2007
przez adams- 3 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Ponieważ w?tek 'Czy jeĽdzisz jeszcze..' ci?gle jest jeszcze eksploatowany, proponuję go zamkn?ć i ewentualnie kontynuować ten w?tek. W końcu mamy już mniej więcej połowę kalendarzowej zimy, ponad miesi?c nowego roku i pierwszy atak tegorocznej zimy. Ja sezon zacznę - je?li chodzi o dalsze wypady - gdy temperatura podniesie się powyżej 15 *C, co pewnie nast?pi w kwietniu. Natomiast, gdy jest sucho to robię krótkie przejażdżki, żeby 'przepalić' skuter również zim?. !happybth
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 5 Lutego 2007 -
Targi skuterowe.
przez Gość zrazik- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Mam pytanie do orientuj?cych się w tym temacie. Chciałbym odwiedzić najlepsze targi dotycz?ce skuterów (pewnie co? we Włoszech), zobaczyć wszystko co ?wiat proponuje w tym temacie. Niestety w kraju zawsze po odwiedzeniu takiej imprezy odczuwam niedosyt , a chciałbym odczuwać przesyt . Chodz? mi po głowie dwa nowe modele z jeden z nich to Adiva 250 (jakie? komentarze?) chciałbym go gruntownie zbadać... Może kto? się wybiera albo chodzi mu co? takiego po głowie, chętnie się podł?czę. pozdrawiam Maciej
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Lutego 2007 -
Skuter - pojazd ekonomiczny?? 1 2 3 4
przez Gość lsmigiel- 2 obserwujących
- 77 odpowiedzi
- 13 tys. wyświetleń
Witam ponownie. Drodzy użytkownicy pragnę Was zapytać czy wedle Was skuter jest pojazdem ekonomicznym?? Je?li to możliwe to chciał się dowiedzieć ile ?rednio w sezonie wydajecie na utrzymanie Waszego skutera i mowa tu o 50ccm jak i maxi Znalazłem posta dotycz?cego ilo?ci km przejechanych w sezonie i s? one bardzo różne ale głowi mnie jak wygl?daj? koszta sezonu na 2 kółkach?? Ciekawi mnie czy kto? z Was to kiedykolwiek liczył Pozdrawiam lsmigiel
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 4 Lutego 2007