Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Honda
przez Gość kamilus- 6 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich mam pytanko.Jaka jest predko?ć max Hondy Pantheon150,i 125 podobno 125 ok 100km/h ale nie wiem dokładnie.
Ostatnia odpowiedź: adams, 21 Maja 2007 -
Ludzie dobrej woli prosze o pomoc
przez Gość ravw- 14 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Z calego serca chcialbym was poprosic o sprawdzenie 2 yamaha 1. http://moto.allegro.pl/item196619655_yamah...y_w_polsce.html 2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M426881 Jesli ktos wyrazi ochote do sprawdenia prosze dac znac ja zadzwonie i umowie z tymi ludzmi tak zeby was nie narazac na koszty (telefoniczne - przynajmniej) a jak w koncu uda sie zakupic to odwdziecze sie (sex nie wczodzi w gre !w00t )
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Maja 2007 -
Sokół płonie... 1 2 3
przez Qw@ki- 1 obserwujący
- 58 odpowiedzi
- 5.7 tys. wyświetleń
Mam za sob? nie przespan? noc bo jakie? "spokojne inaczej towarzystwo" podłożyło po 23-ciej pod drzwiami serwisu ogień (podpalona opona), popękały szyby i ogień przedostał się do ?rodka. Straty w pojazdach znikome, ale pomieszczenia mocno okopcone i trochę strat w wyposażeniu. Spore też straty spowodowali ratownicy-Straż Pożarna: nie wystarczyły im wybite szyby - musieli tłuc jeszcze siekierami aluminiowe witryny. Straty w sumie spore, ale dziękuję Bogu, że motocykle ocalały.
Ostatnia odpowiedź: Slavequs, 19 Maja 2007 -
Kilka fotek z dzisiejszego minispota w Warszawce
przez szorstki- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
pzdr
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2007 -
Własny napis na tablicy rejestracyjnej
przez Gość decapitated- 15 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Jezdzac po miescie zauwazylam ze coraz wiecej motocyklistow decyduje sie na indywidualny napis na tablicy rejestracyjnej.. Ma ktos moze jakies informacje ile takie cos kosztuje i jaka jest maksymalna losc liter na takiej tablicy? !scooter
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2007 -
Czy Ktos wie...???
przez pidzam- 4 odpowiedzi
- 973 wyświetleń
Dwa lata temu kupilem skuter(Gilera TPH)znany niektorym klubowicza.Zarejestrowalem go na siebie + nieletnia Pijawke (aby znizki w OC Jej lecialy).Trzy dni temu Gilerka poszla do zyda i powstal problem.Kupiec dowiedzal sie w skarbowce,ze nie moglem sprzedac pojazdu(pomimo,ze na umowie podpisalem sie razem z corka)poniewaz.....corka jest nieletnia i nie moze samodzielnie dysponowac swoim majatkiem,a ja nie moge poniewaz 1/2 skutera nalezy do niej i bez orzeczenia sadu rowniez nie moge dysponowac majatkiem corki !pomidor . I tu tytułowe pytanie "czy Ktos wie"jak najprosciej zalatwic taka sprawe bo po sadach biegac mi sie nie chce?
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 18 Maja 2007 -
Zima - trzymanie skutera?
przez Gość ravw- 9 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
1. Takie dosc glupie i trywialne pytanko ale gdzie trzymacie swoje skutery? 2. Jezdzicie na nich zima?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Maja 2007 -
Jak to w końcu jest z Silver Wingiem
przez Gość marcinawf- 12 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Kupiłem niedawno Honde silwer wing sprzedawca napisał na umowie honda silver wing 650 Do tej pory mysłałem że to to samo co 600 ale wczoraj przejrzałem dobrze dokumenty i pojemno?ć sokowa w brifie i w tłumaczeniu wynosi 644cm przy 598 podawanych np. na stronie hondy Motocykl jest z 2002 roku i po numerach nadwozia dochodze do wniosku że został wyprodukowany w japoni. Czy kto? potrafi wyja?nić te rużnice czy to tylko pomyłka urzędnicza czy o naprzykłd jaki? inny model czy poprostu w japnie takie się robi i czy moc wtedy jest większa niż w 600
Ratunku, męczy mnie, prosze o pomoc...
przez BRODATY MIKE- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Kochani, mam prosbe do Was o pomoc w ustaleniu marki i modelu skutera ktory znajduje sie jako czwarty od prawej ( lub od lewej, bo to ten sam ) na stronie www.skuter.org rozowawy taki, troszeczke moze podobny do Helixa... ...straszliwie mi sie podoba i chcialem go zobaczyc na zywo! Jek ktos cos wie niech skrobnie! Z gory dzeki za pomoc!!
Ostatnia odpowiedź: BRODATY MIKE, 17 Maja 2007 -
Malaguti Madison 150 vs Suzuki Epicuro 150
przez Gość Andreas- 9 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
No i jestem w kropce. Oba mi sie podobaja, cenowo (5 tys. zl) niewielka roznica. Suzuki rocznik 2001 a Madison 2000, jeden i drugi ma podobno przejechane okolo 20 tysiecy. Macie jakies wlasne spostrzezenia, ktore ulatwilyby mi wybor? Generalnie uwaza sie, ze japonczyki sa lepsze technicznie od wloskich skuterkow, jednak w wypadku Madisona silnik jest od Hondy zdaje sie, wiec w sumie tez to samo. Gabarytowo Madison jest szerszy, kwestia lusterek, ale za to na pewno jest wygodniejszy i moze nawet posluzyc w trasie, a Epicuro nie bardzo. Za to Epicuro lepszy chyba nieco w miescie. Co myslicie? Andreas
Pomocy w zakupie
przez Gość ravw- 16 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Prosze was o pomoc w zakupie sprzetu tzn burgman np 250 moze byc wiekszy ale nie mniejszy przedstawie wam 2 linki ktorymi jestem zainteresowany aha cena to max 7200 zl (najlepiej zarejestrowany) 1. Burgman 250 lub 2. burgman 250 Moze byc rowniez yamaha majesty 250 lub wieksza Prosze was o pomoc poniewaz nie znam sie na motorkach a nie chce trafic na jakas mine. !OK temat przeniesiony z działu "ogłoszenia" do działu "ogólne", w dziale ogłoszenia nie ma możliwo?ci dopisywania postów Artix
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Maja 2007 -
Jaki Maxi-Skuter "500" jest najbardziej doskonały 1 2
przez Gość smuciu1- 1 obserwujący
- 25 odpowiedzi
- 5.7 tys. wyświetleń
Zapraszam was wszystkich do sondy i odpowiadajcie co sie wam podoba najbardziej w skuterach i jaki jest wasz najlepszy model A o to cechy na jakie patrzymy - Wykonanie - Osi?gi - Spalanie - Eksploatacja - Wygoda
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 14 Maja 2007 -
Jaki jest wiek naszych skuterów? 1 2 3
przez Gość Dragon- 60 odpowiedzi
- 5.6 tys. wyświetleń
Witam. Nasz kraj słynie z tego, że jest "złomowiskiem" europy nie tylko z powodu że sprowadzone zostały przystanki autobusowe które dobry blacharz przerabia na sportowe auto. Ciekawy jestem jak jest ze skuterami - jaki jest ich wiek?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Maja 2007 -
Majesty/Syliner
przez Gość kamilus- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam mam pytanie jaka jest różnica miedzy Yamahom Majesty125 a MBK Skyliner?? !YES
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Maja 2007 -
Dop...dolił kierowcy autobusu!!! 1 2
przez BRODATY MIKE- 36 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Postanowilem o tym napisac bo cala sprawa wygladala najpierw baaardzo groznie a potem bardzo mi sie podobalo i sam chcialem sie wlaczyc ale za szybko sie skonczylo... Do rzeczy: Stalem na swiatlach (mialem czerwone) w Warszawie na ul. Pięknej z zamiarem skretu w prawo... Z mojej lewej strony, polowa pasa srodkowego ul.Marszałkowsk? jechal autobus, a po jego prawej stronie probowal przejechac jakis srebrny burgman ( calosc zauwazylem bo glosno trabil na autobus i swiecil dlugimi!!!) Kierowca autobusu probowal zlosliwie zepchnac skuter na bok, do tego stoponia, ze zjechal na pasy zajezdzajac calkiem droge! Kierowca skutera ( dosyc rosly, wnioskuje - chlopak ), zjechal…
Ostatnia odpowiedź: Mr.T, 10 Maja 2007 -
Jak traktuj? motocyklistów (skuterzystów) 1 2
przez szorstki- 31 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Postanowiłem dla uwypuklenia problemu z którym i sam się zetkn?łem, w Warszawce, kiedy miałem szlifa na zakończenie poprzedniego sezonu, przenie?ć ten post z "Super Download etc..". Zobaczcie sami: tragedia w mie?cie pzdr BTW: "Nagranie to wywołało ożywion? debatę..." BTW2: Je?li Moderator uzna że lepiej będzie w "Super Download etc.." to proszę o skasowanie...
Ostatnia odpowiedź: Matador, 9 Maja 2007 -
Kolejna wydumka filmowa
przez Artix- 16 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Pozazdroscilem troche Elwoodowi i postanowilem ze i ja postawie pierwsze kroki w rezyserce !tut i zmontowalem pierwsza czesc wariacji na temat zlotow na Bialorusi. Na razie Bialorus 2005 a mam nadziaje ze niedlugo pojawi sie czesc 2 Bialorus 2006. Mam nadzieje ze nie ocenicie zbyt krytycznie ale tak naprawde to wzorowalem sie troche na produkcjach Elwooda i mam nadzieje ze mu choc dorownam. choc zdaje sobie sprawe ze to moj debiut i nie wszystko jest tak jak byc powinno. Dziekuje Elwood za motywacje bo bez ciebie pewnie nie powstal by ten film. a o to i on
Ostatnia odpowiedź: Wojtecki, 9 Maja 2007 -
Cigle nie wiem
przez Gość suzuki- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witajcie .heheh mam jedno male pytanko....Ciagle jest mowa o "Starym Mlynie" Gdzoe to jest moze i ja bym sie tam wybral....? Jak pewnie juz ktos wie badz potrafi czytac jestem z Lubuskiego czyli z Zielonej Gory . Moze i w mojej okolicy sa jacys Maximaniacy.....? Cetnie poznam...a moze sa jakies Maximaniaczki. ? a i jeszcze jedno juz niedlugo moj burgman bedzie gotow do jazdy wiec moze jakis niezbyt daleki zlocik sie szkuje..? !TAZ
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Maja 2007 -
Ile jeste? wstanie najdłużej jechać swoim maxi?
przez Gość mcse- 14 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witajcie, Zadaje Wam w/w pytanie gdyż ostatnio przy do?ć napiętym czasie i ładnych warunkach pogodowych przyszło mi jechać z Brzozowa (woj. podkarpackie) do Warszawy.. Jechałem ponad 6 godzin swoim maxi ..gdzie ta ostatnia godzina była wręcz upragnion?. Podczas podróży z pasażerem na odcinku ok. 400km zrobiłem dwie przerwy po 10min. Fak faktem dojechałem na czas, ale tego zmęczenia nie dało się opisać.. Je?li wyruszacie na tak długie trasy swoimi maxi skuterami -czy nawet jeszcze dłuższe co ile km (godzin) robicie przerwy na trasie by nie być wręcz wykończonym? Pozdrawiam serdecznie, mcse
Ostatnia odpowiedź: Patryk, 8 Maja 2007 -
Koledzy POMOCY
przez Gość beowe- 6 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam. Koledzy pomocy, bo jestem już z kołowany. Znalazłem się normalnie w kropce. Od dwóch miesięcy skrupulatnie czytam, studiuję, sprawdzam i poszukuje odpowiedzi na moje pytanie, ale ci?gle nie mam na nie odpowiedzi. Dopadła mnie chęć zmiany squtera na co? nowego i nie chodzi mi tu o sprzęt z salonu a po prostu wymiana modelu na inny no i przede wszystkim mocniejszego. Wybór pojemno?ci padł na co? do 500ccm no i w przystępnej cenie tzn. tak do 13ty?. zł. Moje poszukiwania doprowadziły mnie do dwóch sugestii, a mianowicie: 1. Piaggio Beverly 500 2. Kymco Xcitig 500 Squtera używam w szczególno?ci do dojazdów do pracy i ewentualne niedzielne wycieczki rekreacyjne kró…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Maja 2007 -
Honda W Niemczech
przez Gość elwood_blues- 7 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Być może nie jest to jaka? specjalnie ważna wiadomo?ć, ale zdziwiłem się kiedy usłyszałem dzisiaj od dealera Hondy, że nie można kupić w Niemczech nowego Silver Winga. Taka polityka importera wynika z faktu, ze Silver Wing okazał się w Niemczech mniej popularny niż na pocz?tku s?dziło szefostwo Hondy. O Helixie/Fusion nawet nie wspomnę - nie można liczyć na indywidualne traktowanie. Pozostaje prywatny import lub używane sztuki. Z tego co przeczytałem na Burgmanii (prawdopodobnie Mariusz zasięgn?ł języka u polskiego importera Hondy) to w Polsce istnieje możliwo?ć sprowadzenia nawet Helixa. W Niemczech to jest po prostu niemożliwe. Ciekawe dlaczego...
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 8 Maja 2007 -
Przesiadka z 50 - co na miasto
przez Gość voitus- 19 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich grupowiczów, Rok temu kupiłem sobie skuterek gilera runner. Dosyć miałem korków i chciałem się przekonać na własnej skórze czy faktycznie można się przemieszczać jedno?ladem po mie?cie. Spodobało mi się bardzo :-). Teraz chcę się przesi??ć na co? co pozwoli mi dotrzymać kroku normalnym użytkownikom drogi i jednocze?nie nadal będę mógł przeciskać się między samochodami. Za miasto jeĽdĽił będę sporadycznie, głównie zależy mi na swobodzie dojazdów i parkowania (uwielbiam stawać pod samymi drzwiami biurowców). Wstępnie my?lę o Yamaha T-max 500 (czy aby nie za duży ?), lub Burgman 200 (nie za mały ?). Generalnie chciałbym zachować najlepsze proporc…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Maja 2007 -
B400 K7 - jaki jest?
przez smok.wawelski- 1 obserwujący
- 19 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Witam, Mialbym wielk? prosbe o wrazenia z jazdy nowym K7 400 - po przeczytaniu 2 postów o jezdzie testowej u Qwakiego i raczej niepochlebnych komentarzach jestem bardzo ciekaw opinii innych osob. Wyglada mi na to, ze Suzuki zrobilo sliczny designerski skuter, ale "mechanicznie" cofneli sie, czy to prawda? Jesli ktos mial przyjemnosc prowadzic B200 to też chętnie poczytam o jego wadach i zaletach.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 7 Maja 2007 -
Najlepsze Imprezy
przez banat- 13 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam. Przyszedl Mi do glowy pomysl aby po zakonczeniu sezonu, nagradzac najlepsze imprezy Maxi Skuterowe. Warunek podstawowy, musza byc udokumentowane . Proponuje podzielic na kategorie:1 ZLOTY 2-3 DNI 2 WYPRAWY PONAD 3 DNI Na koniec sezonu niezbędne głosowanie. Jesli ktos ma inne pomysly zapraszam na forum. BANAT
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Maja 2007 -
transport
przez Wojtecki- 4 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
czy jest mozliwy transport skutera na trasie warszawa wieden lub do bratyslawy pociagiem lub innym srodkiem transportu,mozna oczywiscie jechac,ale czlowiek staje sie wygodny,serdcznie dziekuje za informacje
Ostatnia odpowiedź: Andrysz, 3 Maja 2007