Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
PrOfEsJoNaLnY mechanik
przez Gość kamilus- 1 obserwujący
- 16 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam opczajcie akcje jaka miałem zaprowadzilem do mechanika skutera jakies miesiac temu.Go?c powiedział że trzeba ustawić gaĽnik i zawory,no to ok ustawił to a tu skuter nadal nie pali to powiedział że modół jest zepsuty,sprawidził modół i jest dobry,palant po sprawdzeniu modułu wyszmyslił że nie ma k?presji zamówił wszystko tłok,pierscienie,i ten trzon co trzyma tłok i zrobił szlif wyliczył mnie na 600zł.No mówie no to luz bedzie już praktycznie kapitalka to mówie zrobi i już bedzie chodził ok,zrobił to wszystko a skuter nie działa nadal to teraz powiedział że impulsator jest zepsuty.To jest dopiero profesjonalny mechanik...
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 30 Maja 2007 -
AUKCJA DLA DZIECIAKÓW Z DOMU DZIECKA nr. 9 1 2 3
przez MariuszBurgi- 1 obserwujący
- 55 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Wystawiam na aukcje emblemat Burgmanii wykonany w limitowanej serii tylko o?miu sztuk!!! Jest to wersja okoliczno?ciowa i wykonana jednorazowo, przewidziana między innymi na takie cele jak ten. Emblemat może służyć jako przywieszka do kurtki lub po usunięciu mocowań jako znaczek naklejany na samochód czy skuter. Szeroko?ć znaczka ok. 5 cm. Dodam, że w rzeczywisto?ci prezentuje się dużo lepiej niż na foto. Kwota uzyskana z licytacji tego niecodziennego gadżetu zostanie przekazana bezpo?rednio na pomoc dla Domu Dziecka nr. 9 w Łodzi (numer poniżej) a emblemat wysłany paczk? priorytetow? dla zwyciezy niniejszej aukcji. Oto numer konta: Jarosław Jan 50 1020 5558 1111 10…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Maja 2007 -
DRAMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przez mp-pp- 1 obserwujący
- 23 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich ale się dzi? zawiodłem , latam an 400 k7 mój kolega kymco 250 z tego roku , startowali?my parę razy z pod ?wiateł i dostawałem takie baty w ogóle nie mogłem go dogonić dopiero przy 125 km/h wyprzedzałem ,wyprzedzał mnie ok. trzech długo?ci skutera co jest grane słyszałem o awarii sprzęgła ale u mnie nic nie szarpie i przyspiesza gładko wiec nie wiem co jest , może ten tym tak ma ????????? proszę o pomoc strasznie się zawiodłem z t? pojemno?ci? i tej klasy skuterem naprawdę powinno to lepiej latać !scooter !OKK
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Maja 2007 -
Jak jeĽdzić bezpiecznie 1 2
przez eMKa- 40 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Proponuję aby?my w tym temacie dzielili się do?wiadczeniami z dróg, które często bywaj? bardzo proste, a jednocze?nie bezcenne i pomagaj? bezpiecznie korzystać z naszych maszyn. Jasne, że opieramy się o zasady zawarte w Prawie o ruchu drogowym i zakładam, że nie ma potrzeby przypominania tego w każdym po?cie, ale z drugiej strony wiem z własnego do?wiadczenia, że s? zapisy, o których nie pamiętam lub "umknęły" w trakcie kursu. Warto zatem czasem przypomnieć zapisy kodeksowe. Rozpocznę temat powtórzeniem rady z innego posta: Je?li wyprzedzasz lub omijasz w korku - nie rób tego z prawej strony. Kierowca z natury jest bardziej wrażliwy i czujny na to co dzieje się po lewe…
Ostatnia odpowiedź: romankos, 28 Maja 2007 -
Sprzedaz maksiskuterów (powyżej 400ccm)w 2006r
przez PC800- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Na jednym z portugalskich wortali podano dane o sprzedazy maksiskuterow (powyzej 400ccm) w ich kraju w 2006 roku. Lista przedstawia się następuj?co (miejsce/model/sztuk): 1 SUZUKI AN 400 BURGMAN.................2.316 2 YAMAHA TMAX 500............................2.296 3 YAMAHA MAJESTY 400.......................1.387 4 KYMCO XCITING 500.........................1.193 5 SUZUKI AN 650 BURGMAN......... .......1.135 6 GILERA NEXUS 500.............................282 7 HONDA FJS 400 SILVERWING...............278 8 HONDA FJS 600 SILVERWING...............256 9 PIAGGIO X8 400.................................249 10 PIAGGIO BEVERLY 500......................210 11 …
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 27 Maja 2007 -
Jak oni chc? rozbujac sprzedaż w tym kraju???? 1 2
przez Gość |wistak- 33 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Witam, Wchodze dzi? na strony SUZUKI aby z ciekawo?ci sprawdzić jak na polskim rynku ksztaltuje sie cena nowego Burgiego 200 i co Cena prawie jak nowego x-max. Ja rozumiem nowy model itd... ale wkońcu to skuter i jeszcze nie znane jest jak sie bedzie sprawował??? Przykład kolegi z Krakowa który zakupił nowiutkiego 400 K7 i sprzęgło mu po 850km przebiegu walnęło tylko Ja wiem Vaty ?maty itp ale jakby polityka sie zmienila ilo?c przelożylaby sie na zyski dealerów a tak ile sie sprzedaje każdy widzi . Zaraz mnie sprowadzicie na ziemię a to rynek a to nabywcy, klimat , długo?ć sezonu ale bez przesady... Ciekaw jestem co Mariusz slyszy od notabli na ten temat w ce…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Maja 2007 -
Dobry zwyczaj nie pożyczaj 1 2
przez ciachu- 42 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Było miło i przyjemnie jeżdż?c sobie na "jedynie słusznej " marce , aż do chwili, gdy dobry znajomek pożyczył mojego Silvera, aby porównać sobie walory jazdy na skutrze z wrażeniami na szlifierce, której sam jest włascicielem. No i cóż, wyłożył się podczas ostrzejszego hamowania !placz1 Jego tłumaczenia co do przyczyn nie chcę przytaczać, bo to . Uszkodzenia niby niewielkie, ale trochę osłon i osłonek się niestety połamało. Możecie sobie wyobrazić moje hmm, zdenerwowanie !tut . Finałem sprawy jest sytuacja - mój wypieszczony Silver został odsprzedany (sprawę załatwili?my polubownie, ze wskazaniem na moj? stratę), a ja tuż przed jednymi z najważniejszymi impreza …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Maja 2007 -
Jaki kolor dla silvera?
przez Gość marcinawf- 13 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam ponownie szanownych użytkowników Maxiforum. Dzi? mam ciekawy temat do przedyskutowania, własnie skończyłem składać swojego silvera no i wychodzi na to że mysze go całego przemalować. Zastanawiam sie jaki kolor wybrać ( odtychczas był ciemny niebieski ale ten wydaje mi sie beznadziejny i postanowiłem go zmienić) Mam jakie? swoje wizje ale narazie ich nie zdradze w miare rozwijania sie postu napisze swoja propozycje. Tak wieć reasumyj? prosze o wasze propozycje jaki kolor powinienem wybrać mile widziane zdjęcia Czekam na propozycje i Pozdrawiam Miłego pisania
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Maja 2007 -
Ratownictwo
przez kolce_de- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Hej ho! Duzo (az za duzo) mozemy ostatnio poczytac o wypadkach - sezon sie zaczal. Moja kolezanka, ktora wlasnie zostala ratownikiem przedmedycznym zainteresowala mnie tematem pomocy dla ofiar wypadkow. Sama jestem ratownikiem WOPR od jakichs 10 lat i... kurde az wstyd przyznac ...chyba spedze weekend na doksztalcaniu A Ty ? Czy wiesz jak udzielic pierwszej pomocy ?! http://www.ratownictwo.win.pl/ Na pewno warto poczytac Pozdrowionka P.S A dla rozluznienia http://www.ratmed.pl/galeria/zdjecia/mozg_mezczyzny.jpg
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 25 Maja 2007 -
250 na 50, super 1 2 3
przez Gość Andreas- 56 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
http://www.allegro.pl/item196255556_malagu...on_250_bcm.html Szczegolnie podoba mi sie "mozliwosc zarejestrowania na 50 cm!". Okej, wiadomo jak jest, ale 250 cm na 50?! Swoja droga ciekawe co sie dzieje, kiedy taka "50" wezmie udzial w wypadku, nie daj boze z rannymi lub ofiarami smiertelnymi. Kierowca "50" idzie siedziec jak nic. Andreas
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 24 Maja 2007 -
26 maja - akcja "kierwco jezdzij bezpiecznie"
przez Gość Cie?lik- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 940 wyświetleń
http://grono.net/event/pub/7606/ uczucimy takze pamiec Redmata ktory zostal zabity na ulicy Maczka. W Warszawie. W poniedzialek odbedzie sie pogrzeb, jak bede cos wiedziec to dam wam znac. Rodzina nie wini maszyny tylko kierowce.
Ostatnia odpowiedź: Ravenka, 24 Maja 2007 -
Majesty ??? BMW ???? Nie jednak YP!!!!!
przez Gość wedel_pp_eu- 12 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Widziałem dzisiaj CO| niebywałego mam foty lecz nie potrafię ich wstawić do postu!!!!! Proszę o instrukcje!!!!
Ostatnia odpowiedź: Artix, 23 Maja 2007 -
Trójkołowy Vectrix?
przez smok.wawelski- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Nie wiem czy mnie wzrok nie zmylil, ale chyba zrobili trójkołowego, mp3-podobnego Vectrixa. (23 sekunda filmiku) Link: http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4151908.html Z ciekawostek, prawdziwy motor, a wlasciwie dragster na baterie: (tak Dacja, o tym mowiłem !tut - Killacycle
Ostatnia odpowiedź: orzech, 22 Maja 2007 -
Honda
przez Gość kamilus- 6 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich mam pytanko.Jaka jest predko?ć max Hondy Pantheon150,i 125 podobno 125 ok 100km/h ale nie wiem dokładnie.
Ostatnia odpowiedź: adams, 21 Maja 2007 -
Ludzie dobrej woli prosze o pomoc
przez Gość ravw- 14 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Z calego serca chcialbym was poprosic o sprawdzenie 2 yamaha 1. http://moto.allegro.pl/item196619655_yamah...y_w_polsce.html 2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M426881 Jesli ktos wyrazi ochote do sprawdenia prosze dac znac ja zadzwonie i umowie z tymi ludzmi tak zeby was nie narazac na koszty (telefoniczne - przynajmniej) a jak w koncu uda sie zakupic to odwdziecze sie (sex nie wczodzi w gre !w00t )
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Maja 2007 -
Sokół płonie... 1 2 3
przez Qw@ki- 1 obserwujący
- 58 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
Mam za sob? nie przespan? noc bo jakie? "spokojne inaczej towarzystwo" podłożyło po 23-ciej pod drzwiami serwisu ogień (podpalona opona), popękały szyby i ogień przedostał się do ?rodka. Straty w pojazdach znikome, ale pomieszczenia mocno okopcone i trochę strat w wyposażeniu. Spore też straty spowodowali ratownicy-Straż Pożarna: nie wystarczyły im wybite szyby - musieli tłuc jeszcze siekierami aluminiowe witryny. Straty w sumie spore, ale dziękuję Bogu, że motocykle ocalały.
Ostatnia odpowiedź: Slavequs, 19 Maja 2007 -
Kilka fotek z dzisiejszego minispota w Warszawce
przez szorstki- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
pzdr
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2007 -
Własny napis na tablicy rejestracyjnej
przez Gość decapitated- 15 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Jezdzac po miescie zauwazylam ze coraz wiecej motocyklistow decyduje sie na indywidualny napis na tablicy rejestracyjnej.. Ma ktos moze jakies informacje ile takie cos kosztuje i jaka jest maksymalna losc liter na takiej tablicy? !scooter
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2007 -
Czy Ktos wie...???
przez pidzam- 4 odpowiedzi
- 991 wyświetleń
Dwa lata temu kupilem skuter(Gilera TPH)znany niektorym klubowicza.Zarejestrowalem go na siebie + nieletnia Pijawke (aby znizki w OC Jej lecialy).Trzy dni temu Gilerka poszla do zyda i powstal problem.Kupiec dowiedzal sie w skarbowce,ze nie moglem sprzedac pojazdu(pomimo,ze na umowie podpisalem sie razem z corka)poniewaz.....corka jest nieletnia i nie moze samodzielnie dysponowac swoim majatkiem,a ja nie moge poniewaz 1/2 skutera nalezy do niej i bez orzeczenia sadu rowniez nie moge dysponowac majatkiem corki !pomidor . I tu tytułowe pytanie "czy Ktos wie"jak najprosciej zalatwic taka sprawe bo po sadach biegac mi sie nie chce?
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 18 Maja 2007 -
Zima - trzymanie skutera?
przez Gość ravw- 9 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
1. Takie dosc glupie i trywialne pytanko ale gdzie trzymacie swoje skutery? 2. Jezdzicie na nich zima?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Maja 2007 -
Jak to w końcu jest z Silver Wingiem
przez Gość marcinawf- 12 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Kupiłem niedawno Honde silwer wing sprzedawca napisał na umowie honda silver wing 650 Do tej pory mysłałem że to to samo co 600 ale wczoraj przejrzałem dobrze dokumenty i pojemno?ć sokowa w brifie i w tłumaczeniu wynosi 644cm przy 598 podawanych np. na stronie hondy Motocykl jest z 2002 roku i po numerach nadwozia dochodze do wniosku że został wyprodukowany w japoni. Czy kto? potrafi wyja?nić te rużnice czy to tylko pomyłka urzędnicza czy o naprzykłd jaki? inny model czy poprostu w japnie takie się robi i czy moc wtedy jest większa niż w 600
Ratunku, męczy mnie, prosze o pomoc...
przez BRODATY MIKE- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Kochani, mam prosbe do Was o pomoc w ustaleniu marki i modelu skutera ktory znajduje sie jako czwarty od prawej ( lub od lewej, bo to ten sam ) na stronie www.skuter.org rozowawy taki, troszeczke moze podobny do Helixa... ...straszliwie mi sie podoba i chcialem go zobaczyc na zywo! Jek ktos cos wie niech skrobnie! Z gory dzeki za pomoc!!
Ostatnia odpowiedź: BRODATY MIKE, 17 Maja 2007 -
Malaguti Madison 150 vs Suzuki Epicuro 150
przez Gość Andreas- 9 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
No i jestem w kropce. Oba mi sie podobaja, cenowo (5 tys. zl) niewielka roznica. Suzuki rocznik 2001 a Madison 2000, jeden i drugi ma podobno przejechane okolo 20 tysiecy. Macie jakies wlasne spostrzezenia, ktore ulatwilyby mi wybor? Generalnie uwaza sie, ze japonczyki sa lepsze technicznie od wloskich skuterkow, jednak w wypadku Madisona silnik jest od Hondy zdaje sie, wiec w sumie tez to samo. Gabarytowo Madison jest szerszy, kwestia lusterek, ale za to na pewno jest wygodniejszy i moze nawet posluzyc w trasie, a Epicuro nie bardzo. Za to Epicuro lepszy chyba nieco w miescie. Co myslicie? Andreas
Pomocy w zakupie
przez Gość ravw- 16 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Prosze was o pomoc w zakupie sprzetu tzn burgman np 250 moze byc wiekszy ale nie mniejszy przedstawie wam 2 linki ktorymi jestem zainteresowany aha cena to max 7200 zl (najlepiej zarejestrowany) 1. Burgman 250 lub 2. burgman 250 Moze byc rowniez yamaha majesty 250 lub wieksza Prosze was o pomoc poniewaz nie znam sie na motorkach a nie chce trafic na jakas mine. !OK temat przeniesiony z działu "ogłoszenia" do działu "ogólne", w dziale ogłoszenia nie ma możliwo?ci dopisywania postów Artix
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Maja 2007 -
Jaki Maxi-Skuter "500" jest najbardziej doskonały 1 2
przez Gość smuciu1- 1 obserwujący
- 25 odpowiedzi
- 5.8 tys. wyświetleń
Zapraszam was wszystkich do sondy i odpowiadajcie co sie wam podoba najbardziej w skuterach i jaki jest wasz najlepszy model A o to cechy na jakie patrzymy - Wykonanie - Osi?gi - Spalanie - Eksploatacja - Wygoda
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 14 Maja 2007