Gość blady Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Hej, jak oceniacie nowo?ć na rok 2007 ze stajni Kymco? Uważam, że cena detaliczna 11.500 zł za nówkę-sztukę NEW DINK AFI z silnikiem 250cm3 jest całkiem rozs?dna - to może być przebój roku. Kymco to jedna z niewielu azjatyckich marek która zdobyła uznanie na rynkach skuterowych w Europie, głównie w Itali. Sam zwróciłem na ten model uwagę, ponieważ już wiem, że potrzebuję 2oo na dojazdy do pracy i wła?ciwie tylko do tego (przynajmniej na najbliższe 2-3 lata...), więc kupowanie co? z półki wyżej za dwa albo trzy razy większe pieni?dze jest w moim przypadku nieuzasadnione...
Slavequs Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Skuter nie ma 250 cc pojemno?ci, lecz dokładnie 175 cc przy mocy 15,5 KM. Dla mnie największ? wad? Grand Dinka był wygl?d, teraz jest znacznie lepiej. Link
Gość blady Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 No zobacz, a motorland podaje 250 cm3... http://www.motor-land.com.pl/files/oferta_...newdink200.html
Slavequs Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Patrz?c na nazwę skutera - Kymco New Dink 200 AFI - to mniejsza pojemno?ć jest bardziej prawdopodobna.
Gość blady Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Tez raczej stawiam na mniejsz? pojemno?ć. A nazwa jak w procesorach AMD... Teraz to już nie wiem czy to taka rewelacja cenowa jak ten skuter ma silnik 175cm3. Do miasta w sumie to i tak starczy.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 17 Marca 2007 Administrator Opublikowano 17 Marca 2007 Teraz to już nie wiem czy to taka rewelacja cenowa jak ten skuter ma silnik 175cm3. Do miasta w sumie to i tak starczy. Je?li uważasz, że nie rewelacja to sprawdĽ ile kosztuje Burgman Uh 200. Cena w moim odczuciu jest BARDZO dobra. Stary Grand Dink niestety musiał odpa?ć z oferty importera z racji braku AFI a tym samym braku Euro 3. Test New Dinka 200 wkrótce na stronie www.burgmania.net Ps. Na stronie importera jest bł?d. Pojemno?ć New Dinka to 175 ccm.
Gość Dylus Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Przepraszam, że wtr?cam, ale oznaczenie AFI to oczywi?cie wtrysk paliwa? !placz1
dr.big Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 No i oczywiscie Dink, a nie Ding ... PS. Ale moze zmienili nazwe na New Ding ?
Slavequs Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Przepraszam, że wtr?cam, ale oznaczenie AFI to oczywi?cie wtrysk paliwa? auto fuel injection
yorick Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Bardzo bardzo mnie sie podoba. W tym sezonie aczej nie nabęde ale w następnym .... jak na razie pierwszy w rankingu Bardzo ładny przód w porównaniu do poprzedników. Powinno sie wygodniej siedziec wyzszym niż 180, chcoiaz jazde w 2 osoby wartoby przecwiczyć przed zakupem. Łagodne przejscie może mieć zalety w jeĽdziepojedyńczo ale wady w jesdzie we dwoje. je?li wykonanie będzie porównywalne z Exiting`owskim (pomijam sprawe ?ruby w tylnym zawieszeniu) to kazdem kpiacemu z chińszczyzny skończa się argumenty !piwko czy ktos wie czy on fizycznie stoi juz w motorlandzie ? or samłer els ? pozdrawiam Łukasz
pablos Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Kymco to Tajwanńczyk a nie Chińczyk więc jest bardziej Japoński niż Chiński !OKK .
Abach Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Kymco to Tajwanńczyk a nie Chińczyk więc jest bardziej Japoński niż Chiński !guns . pablos na rzecznika prasowego Kymco !TAZ A na temat: Bardzo ładny, podoba mi się. Tylko jedna sprawa. Skoro jest to następca Grand Dinka, to czemu nie 250 cm3? Brakuje w ofercie Kymco dwie?ciepięćdsiesi?tki. No chyba, że będzie w tej pojemno?ci dostępny niebawem a Kymco trzyma wszyskich w niepewno?ci
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 19 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 19 Marca 2007 Kymco Italia ma w swej ofercie 250-tki: People S 250 Xciting 250
Gość blady Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Test New Dinka 200 wkrótce na stronie www.burgmania.net Nie wiem co prawda gdzie leży fabryka Kymco, pepek, za?cianek oraz nadęcie i mnie to ?rednio interesuje w tym temacie (wybacz mi kolego jagroski moje upo?ledzenie geograficzne, obiecuję poprawę i może kiedy? zainwestuję w GPS ), natomiast mam ogromn? pro?bę MariuszBurgi do Ciebie - jak już będziesz testował sobie New Dinka, je?li znasz trochę Grand Dink w wersji 250cm3, odnie? się proszę do starej wersji - szczególnie mnie interesuje AFI, mniejsza moc tej nowo?ci i jaki ma to wpływ na elastyczno?ć silniki w ruchu miejskim oraz czy da się zamontować większ? szybę. Z góry dzięki! !V Coraz bardziej podoba mi się ten model. Na miasto może być hicior. Ale poczekam co specjalna ekspedycja badawcza wykaże w testach laboratoryjnych.
tomekmajesty Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 zaobserwowałem taki niemiły trend - na rynek polski większo?ć importerów nie sprowadza wielu pojemno?ci, chyba nasz rynek jest jeszcze mało pojemny, a skutery ?redniej i wyższej klasy niestety stanowi? ułamek sprzedaży w EU, no cóż może się to kiedy? zmieni !w00t przed nami zadanie aby propagować maxiskut w?ród potencjalnych klientów 4oo, dealerom motocykli to trochę wisi (yamaha, suzuki, honda), do fajnych inicjatyw zaliczam to forum oraz forum skutery.net, gdzie można rzeczywi?cie się zaszczepić, pozdrawiam
Abach Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 zaobserwowałem taki niemiły trend - na rynek polski większo?ć importerów nie sprowadza wielu pojemno?ci, chyba nasz rynek jest jeszcze mało pojemny, a skutery ?redniej i wyższej klasy niestety stanowi? ułamek sprzedaży w EU, Wła?nie, czemu Kymco nie wprawadziło na rynek PL Xcitinga 250? Kto o tym decyduje i jakie s? argumenty przeciw? A ze zwykłej ciekawo?ci, jak przypuszczacie albo może wiecie, ile nowych maxiskuterów sprzedało się w Polsce w 2006 r.?
Gość blady Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Mam takie ciekawskie pytanie: ma już kto? to cudo u siebie w garażu? s? już dostępne nju dinki w sklepach? (!sciana mamy kwiecień a mniej więcej tak wła?nie miał się pojawić new dink na półkach sklepowych)
pablos Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jak dotrze pierwsza sztuka nie omieszkam się pochwalić ... chyba że mnie kto? ubiegnie .... łapówka albo cu?....
Gość blady Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 !sciana pablos, czyli, że jak rozumiem zapisałe? się na kolejkow? listę społeczn? do zakupu pierwszej sztuki?, czy może wywiad gospodarczy w temacie 2oo to Twoje hobby? Tak czy siak daj znać jak już będzie ta pierwsza sztuka.
kmodzele Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 No i .... ... minęło 10 dni i wci?ż nikt nie kupił tego cuda?!
pablos Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Bo ich nie ma i narzie nie będzie .... pierwsza dostawa wyruszy w połowie maja do Polski ... dotr? w okolicy końca czerwca..... niestety!!!. Pozdrawiam
Gość blady Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Szkoda, bo kwiecień to pocz?tek sezonu, a taki skuter mógłby nieĽle namieszać na rynku, a tak, w czerwcu, to już ludzie na wakacjach, zaraz koniec sezonu... ech...
Rekomendowane odpowiedzi