Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj miałem niezbyt mił? przygodę.

wybrałem sie na pizze z plecaczkiem burgolotem. nie brali?my żadnych kurtek bo było dosyć gor?co i mieli?my zaraz wracać a nic nie zapowiadało na niebie tego co się działo póĽniej.

wychodz?c z pizzeri zrobiło się nagle szaro i pomimo godziny 20-stej ciemno jak w nocy. szybko się zbieramy i wracamy bo mieli?my jechać w stronę chmur !TAZ

zaczęło się tak błyskać i walić piorunami przed nami że czego? takiego już dawno nie widzieli?my...no nic przemy naprzód i byle tylko bliżej do domu-jeszcze nie pada...

wyjeżdżamy za zakrętu a tu cał? drog? jedzie sobie kombajn. wleczemy się za nim dobry kilometr bo go?ć sobie cał? drog? jedzie :angry: po naci?nięciu klaksonu go?ć się dopiero obudził i zjechał nam z drogi. cenne minuty nam jednak uciekły :ph34r:

ostatni "OeS" był jednak decyduj?cy-prosto pod wiatr który wiał z niesamowit? prędko?ci? a ja z plecaczkiem na otwartej przestrzeni, zero domów, czy nawet przystanku żeby się schować. zacz?ł spadać grad wielko?ci piłeczek ping-pongowych. plecaczek wiele nie dostał bo kazałem się jej schować na ile to możliwe za mnie. parę razy dostałem tak w sv-55 że my?lałem ile ten kask wytrzyma- tak jak bym dostał kamieniem w kask...tyle co dojechali?my do zabudowań i do znajomego szybko pod balkon...ale co dostałem to moje. lewa ręka cała sina i podrapana od lodu :)

burgman został na nocleg poza domem bo nie byłem w stanie go utrzymać.

dzi? idę zobaczyć co z lakierem bo szyba jest cała, chyba dobrze że była wyższa to trochę chociaż się schowałem za ni?.

pizza wyszła mi bokiem a morał też z tego taki że zawsze teraz będę brał przynajmniej kurtki do kufra - na wszelki wypadek.

• Administrator
Opublikowano

Zalet? skutera jest to, że mamy pokaĽne schowki a w tych osobi?cie zawsze woże m.in kondoma przeciwdeszczowego, dwa rodzaje rękawiczek, dodatkow? odzież (termo, windstoper), kominiarkę czyli wszystko to co w takich awaryjnych sytuacjach może mi pomóc. To, że wyjeżdżaj?c z domu niebo mamy niebieskie nie oznacza, że za godzinę nie zacznie padać ulewny deszcz poł?czony z wichurami.

Swoj? drog? opis zalatuje kataklizmem :ph34r:

Parę razy w życiu jechałem w podobnych warunkach (grad, wichura z obrywaj?cymi się gałęziami drzew) a co gorsze... wiele, wiele km. od domu.

Pocieszę Cię, że jakby? jechał nakedem odczułby? to bardziej dotkliwie. :angry:

Opublikowano
Pocieszę Cię, że jakby? jechał nakedem odczułby? to bardziej dotkliwie.

o tym samym sobie pomy?lałem mariusz. co owiewki to owiewki :ph34r:

trochę kataklizm bo z tego co się dowiadywałem to gradobicie szło w?skim pasem.

w okolicy ucierpiały elewacje domów a parę szyb też poszło.

chwilowo zostało mi pisanie jedn? ręk? :angry:

p.s. do wesela się może zagoi !TAZ

• Sympatycy
Opublikowano

Opisz co z Burgerkiem, bo naprawdę będe zdziwiony je?li jaki? plastik Ci nie pękł.

Co do "ciała", to je?li skończyło się na jednym siniaku, to powiniene? "poleżeć

krzyżem w jakim? ko?ciele" za szczę?cie jakie miałe?. !TAZ

Niedawno mój kumpel trafił pod gołym niebem na grad, jad?c oplem omeg?.

Zatrzymał się i przeczekał. Skutki ? Karoseria powgniatana w 30 miejscach i pęknięta szyba przednia. Udało mu się wyj?ć pieni?dze od ubezpieczyciela (ok. 4kPLN :D ) jednak nie zamierza szpachlować i malować całego auta...

Generalnie uważam, że miałe? sporo szczę?cia w tej sytuacji. :D

pzdr

Opublikowano
Opisz co z Burgerkiem, bo naprawdę będe zdziwiony je?li jaki? plastik Ci nie pękł.

burgolot jest cały, szyba cała, nic nie popękane :D

ale w okolicy pocharatało trochę aut i szyb w samochodach. jednak te suzuki-stuki nie takie złe :D

po dokładnych oględzinach parę siniaków i zadrapań jest...ręce i brzuch - lepiej to niż plastiki !TAZ

oby nigdy więcej czego? takiego bo rzeczywi?cie mieli?my dużoooo szczę?cia.

Opublikowano

Ja w swojej karierze raz przepchalem sie przez burze swoim "malenkim" kymco. Akurat wtedy nie mialem rekawic. Grad nie byl duzy ale i tak mi sie dostalo. Skuter przeszedl to dzielnie.

Do wesela sie zagoilo.

P.S. Notabene odbylo sie ono nieco ponad tydzien temu - 7 lipca (czyli slynne 777) pod Piasecznem (warszawa).

P.S. Ewentualne zyczenia :D i przestrogi !sciana na prv, zeby posta nie zawalac :D

Pozdrowienia

Maciej "Bilu"

Opublikowano

Mam nadzieje ze reka odzyska naturalny...

Mariusz jest rasowym skuterzysta i podobnie jak ja wozi wszystko ze soba.Moja apka tez jest zawsze zapakaowana do oporu nie zaleznie czy jade 10 km od domu czy 500km. Musze przyznac ze tez jezdzilem w roznych warunkach i tu mozna by knige napisac.Raz mi sie zdazylo ze musialem sie zatrzymac bo wiatr boczny byl tak silny ze wyrywalo skuter spod tylka o dziwo bylo to pod Krakowem :D !sciana a nie pod Kielcami

pozdr

majon

Opublikowano

ostatnio ze smug? oraz koleg? niechcianym (50) jechali?my przez góry ?więtokrzyskie w gradobicie ;)

maszyny przetrzymały, jeĽdzcy także ;)

ciekawe przeżycie !w00t

Opublikowano

tomekmajesty przez gradobicie czy przez gradobicie wielko?ci kurzych jaj? :P

ważne, że również wam się nic nie stało :angry:

pozdrawiam :huh:

Opublikowano

nasze kulki gradowe były wielko?ci jaj ale małych kurek :o

ale było ryzykownie, włosy pod kaskiem stawały :o