Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Majesty 250 - dobry wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem całkiem "nowy" na forum.

Chciałbym stać się posiadaczem maxi skutera i nie wiem co kupić. Na celowniku mam Majesty 250ccm. Na co mam zwrócić uwagę przy zakupie, czy "ypka" ma jakie? słabe punkty. Chciałbym wydać ok. 7000 zł. Proszę o pomoc !tut

Opublikowano

Strzał w dychę. YPka w nowej budzie jest w zasadzie wolna od wad fabrycznych. Dobrze pozdagl?daj pod plastiki gdzie spawane i co łatane (bezwypadkowych egzemplaży jest w Polsce najwyżej kilka). Jedyne co mogę Ci podpowiedzieć to, że jeżeli w czasie jazdy próbnej przy prędko?ci ok 60km/h pu?cisz kierownicę i za moment złapiesz shimmy to nie przejmuj się, ten model tak ma. Patrz na znaczki z przodu i zwróć uwahę czy z tyłu za kanap? jest naklejka Yamaha (jak nie ma to znaczy, że malowany. Do 120 powinna rozpędzać się w miarę równomiernie, max to 130 a przy dobrych wiatrach 140. Radzę sprwadzić oba prarametry.

• Administrator
Opublikowano

Wybor idealny !tut ale z ta shima to jesli bedziesz mial kufer to nawet jak bedzie wez rysy i gleby parkingowej to tej ja zlapiesz, zreszta chyba w prawie kazdym motocyklu tak sie dzieje.

Milego uzytkowania

Opublikowano

Witam i pozdrawiam.

Powiem tak. Kupiłem dwa tygodnie temu i jestem bardzo, ale to bardzo z tego powodu zadowolony. Przyspieszenie ?wietne, prędko?ć max też mnie zadowala, pakowno?ć wy?mienita, wygoda super, wykonanie perfekcyjne, a dostępno?ć i cena czę?ci eksploatacyjnych wychodzi temu skuterowi na wielki plus. Też się wahałem przed zakupem, ale teraz nie żałuję, bo chciałem co? mocniejszego. Polecam szczerze tylko naprawdę uważaj, bo jest sporo kup przywiezionych z zachodu dla tego ja sobie sam sprowadziłem, bo mam tak? możliwo?ć po prostu, i wiem, co mam.

Polecam ci tylko jedno. Nie podniecaj się za bardzo podczas ogl?dania pierwszej lepszej sztuki, bo to nie wychodzi na dobre.

Powodzenia ci życzę i jak najlepszego wyboru !tut. BeoWe.

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi! Czy warto się interesować t? w "starej budzie"? A co powiecie na tę:

http://www.allegro.pl/item217721539_megask..._bezwypadk.html

Czy taki przebieg do dla ypki sporo? Na fotach prezentuje się całkiem nieĽle :ph34r:

Opis jest nie rzetelny, pod kanap? w starej budzie nie mieszcz? się dwa kaski tylko jeden, przyspieszenie do 100 w 9s to chyba bez kierowcy :D. 43 tys. jeżeli prawdziwe to nie należy się przejmować. Ja mam 54tys. na liczniku i się nie martwię.

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi! Czy warto się interesować t? w "starej budzie"? A co powiecie na tę:

http://www.allegro.pl/item217721539_megask..._bezwypadk.html

Czy taki przebieg do dla ypki sporo? Na fotach prezentuje się całkiem nieĽle !piwko

Jeżeli to jest realne 43 000 to nie jest tak Ľle - moja ma 48 000 i jeĽdzi, a Madzi z CR ma 66 000 i też daje radę :D

Musisz się liczyć z wymian? kilku elementów, które z wiekiem i przebiegiem "wysiadaj?" ... no nie jest to nowy skuter po prostu - cena, 5500 do?ć wysoka jak na YP 250 z 97, ale może faktycznie model jest "ekstra" - strasznie czysty jest na tych zdjęciach, silnik jakby z fabryki wyjechał ... albo ja jestem fleja i nie dbam o estetykę mojego skutera :ph34r:

Co możesz mieć do wymiany w tak starym skuterze to np. pier?cienie tłokowe (bo może brać olej) lub nawet cały tłok.

To cudeńko na fotach było malowane, bo nie ma emblematów "majesty" na plastikach na bokach pod uchwytem (pod siedzeniem) !scooter

YP to dobre skutery, szukaj szukaj Ypki dla siebie, ALE t? z ogłosznie olej lepiej lub zbij ostro do 4500 cenę !OKK

Opublikowano

Napewno obejrzę przed zakupem! Ale to, że pomalowana to chyba nic strasznego, chyba że miała kiedy? poważnego szlifa - da się to pewnie zauważyć po poklejonych plastikach. A emblematy można kupić, prawda?

Opublikowano

Kupić da się prawie wszystko, ale jak kto? pisze w ogłoszeniu stan idealny lub sugeruje co? podbnego to w takim wypadku lepiej być ostrożnym lub ci?ć cenę z tego powodu (np. malowanie, brak emblematów itp) - po co się pakować w kłopoty.

Platiki s? bardzo drogie (nowe).

Nikt nie pozwoli tobie na rozkręcenie plastików by zagl?dn?ć od "tyłu".

Cena 5500 za Majesty 250 z 97 z przebiegiem około 45 000 to jest dużo, według mnie, nawet zakładaj?c, że dostaniesz kufer i szybę akcesoryjn?.

W Polsce niestety trzeba patrzeć na wszystko przez pryzmat bycia "robionym w konia".

Brak emblematów na plastikach i ich malowanie (wymiana) może wynikać z niezłego szlifa w przeszło?ci - do tej bajeczki pasuje również akcesoryjny tłumik -prawie nowy.

Skuter ma ponad 40 000 na liczniku i na zdjęciach wygl?da jakby z fabryki wyszedł!

WejdĽ na stronę www.motoscout24.de wpisz majesty yp 250 i zerknij jakie s? ceny ypek z 97 roku... niemcy to nie idioci, nie sprzedaj? za darmo skuterów tylko dla tego że jest stary czy ma 40 000 przebiegu, a wygl?da jak nowy :)

Polacy też do głupich nie należ? i nie będ? jechać kawał Europy by zarobić 100 pln na tym interesie - skuter jest już zarejestrowany więc zysk "importera" trzeba pomniejszyć o kolejnych kilka stów - ile by na tym zarobił gdyby kupił sprzęt za powiedzmy 1500 euro (ceny na motoscout.de wahaj? się od 1000 do 2999 euro za YP z 1997 roku!)?

To s? ceny takich Ypek jak ta z ogłoszenia - jeżdż?cych a nie padak po wypadku - a dealer może sprzedać nawet worek czę?ci i co z tego że będziesz miał fakturę od dealera powiedzmy Yamahy?

:)

Ostrożnie - tylko o to mi chodzi. A najlepiej kup od kogo? z Burgmanii albo innego klubu skuterowego...

Opublikowano

Wielkie dzięki za porady!!! Nie będę "w gor?cej wodzie k?pany" i podejmę rozważn? decyzję.

Opublikowano

Oto link do ogłoszenia na Burgmanii - może jeszcze jest aktualne Majesty 250 (300)

Po co szukać "gdzie?" jak możesz kupić Ypkę od znajomego...

Opublikowano

czesc. ja chce sprzedac swoja Majesty. w razie czego pisz wiadomosc.

Opublikowano
czesc. ja chce sprzedac swoja Majesty. w razie czego pisz wiadomosc.

Wielkie dzięki za fotki! Ypka wygl?da fajnie !vampire Jak tylko sprzedam mojego Elystarka napewno odezwę się.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam wszystkich forumowiczow. wlasnie dzisiaj z naszym nowym kolega Venom-em dokonalismy transakcji - on-zakupu a ja sprzedazy mojej niezawodnej majesty. odebralem kolege z warszawy centralnej pojechalismy do garazu odpalilismy maszyne jazda probna ogledziny umowa pieniazki i skuter zmienil wlasciciela. pozniej wyprowadzilem kolege na kierunek Poznan pozyczylem szerokiej drogi i wszystko byloby jak w najlepszym pozadku gdyby nie to ze po 150 km Venom zauwazyl przy tankowaniu ze tylna felga jest pochlapana olejem a w okolicy tylnego kola jest plamka oleju. czy ktos z was spotkal sie juz z taka usterka moze kogos tez to dopadlo i wie moze o co chodzi? pozdrawiam goraco.

• Administrator
Opublikowano

Cieknie z przekladni, za gesty olej, trzeba bylo zalac zwykly silnikowy.

ps.

o widze ze juz w technicznych jest pytanie, wiec osoby radzace prosze o odszukanie tego watku w technicznych