Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Lipca 2021 Autor Administrator Opublikowano 28 Lipca 2021 ~0.5 sekundy w tę czy w tę to nie najważniejsze. Są inne poprawki. Oczywiście, ktoś powie, że jemu to akurat zbyteczne... Jednak rynek wymusza pewne udoskonalenia. A jak nie rynek to UE i jej "wymagania".
Bart1 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Panowie z Tajlandii tak się bawią 🤔🤠😎 1
2vpc Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Biada na YouTubie pl żadnych polskich testów xadv 2021 czy forzy 350
Daniello18 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 W dniu 11.08.2021 o 23:24, 2vpc napisał: Biada na YouTubie pl żadnych polskich testów xadv 2021 czy forzy 350 No właśnie też mnie to zastanawia, nie ma w PL ani jednej testówki?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Administrator Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Niestety, w tym roku nałożyły się na siebie dwa, a może i nawet trzy problemy. Pierwszy to taki, że HME-PL ma "jakiś" problem z rejestracjami pojazdów prasowych. Same pojazdy są ale na drodze stanęła biurokracja. Nie zagłębiając się w szczegóły. Drugi to taki, że sprzedaż motocykli jest bardzo dobra. Zanim się coś pojawia to już jest sprzedane. M.in dlatego jest mniejsze parcie na prezentację nowych modeli, bo i po co, jak i tak schodzą jak ciepłe bułki. Trzecia kwestia to, w porównaniu do lat ubiegłych, mniejsza ilość osób chętnych do przeprowadzania takich prezentacji/testów w sieci. Każdy zaczął bardziej cenić swój czas.
dziara Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 W dniu 8.07.2021 o 23:13, Paul napisał: Siema a co kolega nic się nie pucuje na regionie , jeszcze kilka osób i może ruszy Warmia i Mazury jak za starych dobrych czasów . Gratki zacny 2oo , znam go 🙂 Siema Olsztyn , przyłączam się 😀 Witam wszystkich - Olsztyn 😀🤘
Yazinz Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 No to po Olsztynie już przynajmniej 2 X ADV ganiają (czerwony parkuje na Jarotach) 👍 1
dziara Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 Mam pytanie - czy u Was też tzn. w xadv podczas zmiany biegów jest specyficzny dźwięk jak by uderzenia młotkiem o kowadło ? Czy tylko u mnie kowal w skrzyni siedzi i waląc młotem zmienia tryby 😉 ? 9 godzin temu, Yazinz napisał: No to po Olsztynie już przynajmniej 2 X ADV ganiają (czerwony parkuje na Jarotach) 👍 Bartąg 🙂 9 godzin temu, Yazinz napisał: No to po Olsztynie już przynajmniej 2 X ADV ganiają (czerwony parkuje na Jarotach) 👍 Kilka razy widziałem i próbowałem dogonić ale na próbie się skończyło 🙂 , moc piekielna 😉
Paul Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 WIdziałem was obu mijaliśmy się , ostatnio leciałem czarnym Tmax-em i z białem nawet lewa w górę była 🙂. Czas na odbudowanie regionu a może nowi koledzy na jaką imprezę polecieli by razem ? . No i Spocik na WM trzeba zorganizować .
dziara Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 31 minut temu, Paul napisał: WIdziałem was obu mijaliśmy się , ostatnio leciałem czarnym Tmax-em i z białem nawet lewa w górę była 🙂. Czas na odbudowanie regionu a może nowi koledzy na jaką imprezę polecieli by razem ? . No i Spocik na WM trzeba zorganizować . Pewnie że warto się spotkać , pogadać , polatać , wymienić doświadczenia 🙂
Yazinz Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 Panowie rozmowę o spotkaniu przenieście w inne miejsce- tutaj o X ADV 🙂
RONIN Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 9 godzin temu, dziara napisał: 9 godzin temu, dziara napisał: Mam pytanie - czy u Was też tzn. w xadv podczas zmiany biegów jest specyficzny dźwięk jak by uderzenia młotkiem o kowadło ? Czy tylko u mnie kowal w skrzyni siedzi i waląc młotem zmienia tryby 😉 ? Tak to normalne, miałem tak w xadv, crf1100 a teraz w integrze, zwłaszcza do trójki, potem już jest delikatne kliknięcie. 2
dolar Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 Witam wszystkich serdecznie. Szczęśliwie dołączyłem do waszego zacnego grona. Pozdrowienia z Kujaw, a dokładniej spod Mysiej Wieży 😊 $ 2
Yazinz Opublikowano 2 Września 2021 Opublikowano 2 Września 2021 Dwa nowe Xsy w jednym tygodniu? Super! Gratulacje Panowie 👍
Yazinz Opublikowano 2 Września 2021 Opublikowano 2 Września 2021 W dniu 1.09.2021 o 09:41, dziara napisał: Mam pytanie - czy u Was też tzn. w xadv podczas zmiany biegów jest specyficzny dźwięk jak by uderzenia młotkiem o kowadło ? Czy tylko u mnie kowal w skrzyni siedzi i waląc młotem zmienia tryby 😉 ? U mnie też, może nie aż tak mocno, ale słychać 🙂 W codziennym użytkowaniu już mi to nie przeszkadza. Pozdrawiam, 1
dolar Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 Panowie, mam do was pytanie i zrozumcie mnie proszę jako zupełnego świeżaka do czego się z miejsca przyznaje 😇 Otóż zrobiłem moim Xem niecałe 1000km i powiem Wam, że przy prędkościach ponad 110 przeszkadza mi trochę wiatr. Mam 188cm wzrostu, próbowałem na wszystkich ustawieniach wysokości szyby, a i tak w tych bocznych wcięciach szyby (w talii 😉) jakby mi zawiewało i to dość mocno - na ramiona, klatę i od dołu na kask. Wystarczyło, że zdjąłem lewą dłoń z klamki i wystawiłem ją do przodu, a była cisza, zatrzymała cały podmuch... Ustawienie szyby prawie na najniższym pozomie dało najlepszy rezultat (nie jest to To, czego bym chciał), ale wtedy zaczynam czuć wiatr od góry na kasku. Szyba jest Givi, nie mierzyłem jej. Patrzyłem też na inne marki, ale ich kształt jest praktycznie taki sam. Lusterka wchodza w te wycięcia... Czytałem gdzieś w tym wątku, że temat był już poruszany, ale nie widziałem konkretnych odpowiedzi. Macie na to jakiś patent, albo rozwiązaliście to w jakiś sposób?! Z góry wielkie dzięki! $
Yazinz Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 Dolar, nie wiem czy na rynku jest szyba większa niż ta od Givi. Mi po przesiadce z C650 GT przeszkadzał wiatr, ale muszę przyznać, że po 8 tys na X sie nie pamiętam jak było wcześniej i zaakceptowałem stan obecny 🙂 Podsumowując, nie pomogę 😐
dziara Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 1 godzinę temu, Yazinz napisał: Dolar, nie wiem czy na rynku jest szyba większa niż ta od Givi. Mi po przesiadce z C650 GT przeszkadzał wiatr, ale muszę przyznać, że po 8 tys na X sie nie pamiętam jak było wcześniej i zaakceptowałem stan obecny 🙂 Podsumowując, nie pomogę 😐 Tak jest trzeba to zaakceptować , ten typ tak ma , a może by take coś pomogło ? https://allegro.pl/oferta/deflektor-motocyklowy-szyba-owiewka-darkojak-10798877750?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_ss&ev_adgr=Chemia_i_akcesoria&ev_campaign_id=14493242333&gclid=EAIaIQobChMImrHPmeLi8gIVlojVCh3J5guvEAQYAiABEgJVcPD_BwE W dniu 2.09.2021 o 10:46, Yazinz napisał: U mnie też, może nie aż tak mocno, ale słychać 🙂 W codziennym użytkowaniu już mi to nie przeszkadza. Pozdrawiam, To jak to normalne to mam spokojną głowę , dzięki 🙂 Pzdr.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 3 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 3 Września 2021 Na wysokość to deflektor zrobi robotę... Polecam produkty firmy Darkojak, bo są solidnie robione i ma w ofercie wiele wersji wysokości, szerokości i sposobów mocowania. Widziałem też w motocyklach boczne deflektory na szybę (spłaszczone trójkąty)... Trzeba polatać po sieci 🙂 Bez deflektora nie ruszam się z domu 😜 PS - O widzę, że kolega mnie ubiegł 🙂
dziara Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 W dniu 1.09.2021 o 19:35, RONIN napisał: Dokładnie , stuk jeden , dwa a potem delikatnie , dzieki dzieki Pzdr. W dniu 1.09.2021 o 21:03, dolar napisał: Witam wszystkich serdecznie. Szczęśliwie dołączyłem do waszego zacnego grona. Pozdrowienia z Kujaw, a dokładniej spod Mysiej Wieży 😊 $ Piękna bestia , bedzie Pan zawodolony 😉 Pzdre.
dolar Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 @Yazinz będę cierpliwie czekał żeby przestało przeszkadzać, oby 😉 Myślałem o deflektorze, ale ta moja Givi to jest kawał szyby, żeby to szpetnie też nie wyglądało. Widziałem też te boczne osłony i może sprawdzę w tę stronę. 58 minut temu, dziara napisał: Dokładnie , stuk jeden , dwa a potem delikatnie , dzieki dzieki Pzdr. Piękna bestia , bedzie Pan zawodolony 😉 Pzdre. Potwierdzam, u mnie do trójki też trochę słychać, szczególnie jak leniwie ruszam. Wielkie dzieki $ 1
dziara Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Dzień dobry. Czy ktoś może posiada service manual techniczny do xadv aby dobrać się do silnika ( momenty dokręceń itp ) ?
Rekomendowane odpowiedzi