zibi Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Dzień dobry Jak powszechnie wiadomo kończy się zima i nadchodzi długo wyczekiwany czas podróży na dwóch kołach.Dlatego niektórzy wybierają się nad Adriatyk,żeby zobaczyć trochę lata już na początku maja.I tak planuję wyjechać rano 1-go najlepiej gdzieś z południowego krańca Polski i wrócić 10-go.Ogólnie plan luźny,jedyny pewnik to,że trzeba dojechać na miejsce 2-go maja. Zainteresowani proszeni o odzew w temacie. p.s. tym razem proponuję spanie przy samym morzu po 7eu(zależne od liczby chętnych)
mefisto.diabel Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 More Info please. Adriatyk to może być od strony Chorwacji jak i Włoch. Po tytule odnoszę wrażenie, że to Czarnogóra. I od razu pytanie dlaczego tak daleko skoro można już grzać tyłek w Zadarze. No i planowane koszty, trasy przejazdu.... .I tak planuję wyjechać rano 1-go najlepiej gdzieś z południowego krańca Polski i wrócić 10-go.Ogólnie plan luźny,jedyny pewnik to,że trzeba dojechać na miejsce 2-go maja. Z Sosnowca do Canj jest prawie 1500 km. Jestem ciekaw jak twardy trzeba mieć tyłek aby to zrobić w dobę na skucie.
ARTURRO 73 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Myśle,że Zibi ma na myśli MonteNegro (Czarnogóra). Ja jestem zainteresowany wyjazdem.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 5 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 5 Marca 2015 Z Sosnowca do Canj jest prawie 1500 km. Jestem ciekaw jak twardy trzeba mieć tyłek aby to zrobić w dobę na skucie. 2-doby jazda 1-go i 2-go z osiągnięciem celu czyli na dzień jakieś 750-800 km po głównych drogach to raczej nie potrzeba tyłka jak skała tylko litr kawy co by nie usnąć
ARTURRO 73 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Też miałem takie obawy-ale skusiłem się na taki wyjazd dwa lata temu.Było zajefajnie. Max odległośc od domu, to było prawie 2400 km, i wróciliśmy w dwa dni. Wszystko zależy od pogody.Rok temu lało,szkoda -u nas było słonecznie.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 More Info please. Adriatyk to może być od strony Chorwacji jak i Włoch. Po tytule odnoszę wrażenie, że to Czarnogóra. I od razu pytanie dlaczego tak daleko skoro można już grzać tyłek w Zadarze. No i planowane koszty, trasy przejazdu.... Z Sosnowca do Canj jest prawie 1500 km. Jestem ciekaw jak twardy trzeba mieć tyłek aby to zrobić w dobę na skucie. Wyszukiwarka nie gryzie To jest kolejny wyjazd Tu są informacje z poprzednich wyjazdów wystarczyło poszukać http://www.forum.burgmania.net/topic/9950-montenegro-2804/page__hl__montenegro http://www.forum.burgmania.net/topic/11039-montenegro-ktos-jedzie/page__hl__montenegro http://www.forum.burgmania.net/topic/15958-montenegro-2012/page__hl__montenegro http://www.forum.burgmania.net/topic/16721-montenegro-majowka-2013/page__hl__montenegro http://www.forum.burgmania.net/topic/18984-majowka-na-balkanach/page__hl__montenegro
mefisto.diabel Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 arturo-bb przyznaje się bez bicia - z przeglądarki nie korzystałem, a jestem tu zbyt krótko, aby znać wszystkie eskapady A co do odległości to albo stary (geriatria w pełni już jestem albo coś. Mój tyłek znosi max 500 dziennie.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 A co do odległości to albo stary (geriatria w pełni już jestem albo coś. Mój tyłek znosi max 500 dziennie. E tam. To tylko sprawa wielokrotnego powtarzania. Kiedyś to i po 300 nie mogłem chodzić a teraz 800-900 da radę . W tym roku właśnie czeka mnie mini maraton tzn. 1200 x 2 dzień po dniu do San Sebastian i też jakoś muszę dać radę - łatwo nie będzie. I żeby nie było OT życzę wszystkim wybierającym się do Monte mega pogody
Klubowicze Jack Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 Panowie, koniec spamu! Zibi, ale dałeś temat wątku …! Najpierw jak przeczytałem, to nie wiedziałem czy przypadkiem nie jedziemy do Jerozolimy. Jak już się wyjaśniło, nie jest to pierwszy nasz wyjazd do Canju w Czarnogórze. Mój będzie trzeci skuterem (a w sumie czwarty, bo jeszcze 1 był samochodem), a Zibiego, to już nie zliczę który. Dlatego „coroczna pielgrzymka”. Nastawiamy się raczej na lajtową jazdę. Zastrzegam, że Zibi lubi zaskakiwać jeśli chodzi o wybór trasy i miejsca postojów. Za pierwszym razem nie bardzo mi to odpowiadało. Teraz już wiem, że liczy się luzik w trasie, a nie spięte pośladki. Ta wycieczka raczej dla globtrotuarów i oberżyświatów Nie mylić z globtroterami i obieżyświatami. W 2 dni spokojnie dojedziemy startując z południowej granicy Polski. Miejsce zbiórki ustalimy później: może Cieszyn, może Chyżne, może Zakopane. A może Zibi ma inne plany. Ja nie jestem przekonany, czy chciałbym siedzieć 6 dni w Canju. Zobaczymy ilu nas będzie i czy ktoś gdzieś będzie chciał „zahaczyć” o jakąś inną miejscówkę – ale to do uzgodnienia już na miejscu, bez umawiania się teraz, bo sam nie wiem, na co w danej chwili będę miał ochotę. Dla porządku postaram się w tym poście zrobić listę: Zibi – Kierownik wycieczki, ale tylko w jedną stronę. Jack – Oberżyświat Paździoch – Globtrotuar Cormoran i Romka – skreślone Kropki Arturro73 - Relax-man Rypak - wstępny załogant Rafi - wstępny załogant
Pan rypak Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Wstępnie proszę o dopisanie rypaka do listy,pewnie bliżej kwietnia będę mógł potwierdzić. Z taką załogą warto spędzić chwile,które będę wspominał hehhee bardzo dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo
Rafi Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Jack, proszę również mnie uwzględnić, tak wstępnie...może w tym roku aura będzie dla nas łaskawa? ;-)))
zibi Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 Teraz jest masakra,więc potem musi być dobrze http://www.barinfo.me/text.php?kategorija=1&id=6066
Klubowicze Jack Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 Ja mam taki plan, że jak aura będzie niełaskawa, to stajemy w najbliższym motelu, czy innej agroturystyce i ...oberżyświat Ewentualnie jedziemy w stronę, z której widać niebo bez chmur.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 5 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 5 Marca 2015 Dla porządku postaram się w tym poście zrobić listę: Zibi – Kierownik wycieczki Jack – Oberżyświat Paździoch – Globtrotuar Cormoran – przygarnięty Kropek Arturro73 - Relax-man Rypak - wstępny załogant Rafi - wstępny załogant Cormoran – przygarnięty Kropek - ja jeszcze do potwierdzenia. na razie na 50 %
Klubowicze Jack Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 Kropek! A łomot chcesz? Nie tak się umawialiśmy! Jak nie ogarniesz tematu, to Cię zapiszę jako "Romkowy Kapeć"
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 Jacuś jaki G...tretuar ja przecież oberżyświat.Jadęęęęę.
Klubowicze Jack Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 A kto mi zawsze i wszędzie każe łazić skoro świt? Globtrotuar jesteś i koniec. Qrde, nie wiem, czy Kadarkę gdzieś tam kupimy A loza z rana, to nie dobry pomysł
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 5 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2015 Qrde zaraz się OT zrobi.Temat Zibiego ale ja jako wielokrotny uczestnik mówię będzie jak zwykle czyli wiemy gdzie jedziemy ale bez napinki i nie koniecznie w peletonie z Zibim.Jacki damy radę.
ARTURRO 73 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Fajnie będzie się z nowu z Wami spodkać.Nocnych rozmów z Pażdziochem nic nie zastąpi.
PAW_KOR Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Pomysł fajny. Byłem dwa lata temu z wami. W ubiegłym roku tez tam byłem,ale płynąłem jachtem i dopłynęliśmy do Baru. Bardzo lubię Czarnogórę, a szczególnie bardzo polecam Kotor i zatokę kotorską. Niestety nie dam rady w tym roku, ale moze za rok. PoZdrawiam. Paweł
Sympatycy Cormoran Opublikowano 6 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 6 Marca 2015 Kropek! A łomot chcesz? Nie tak się umawialiśmy! Hej Panie Jack, dla czego chcesz spuścić łomot koledze od flaszki . Nie chodzi tylko o mnie ale również o plecaka. Jesteśmy w trakcie załatwiania dni wolnych w tym czasie a jak wiesz fabryka nie zawsze zgadza się na wolne. Dlatego w dniu dzisiejszym jest to już na 80 %. I proszę o dopisanie do listy Romka - przygarnięta kropka
Pan rypak Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Panowie proszę o wyrozumiałość i skreślenie z listy uczestników. Kuzynka przypomniała mi o obowiązkach majowych,czyli płatnika na komunii św. Bardzo żałuję i zazdroszczę Wam wycieczki,ale zwyczajnie nie ogarniam takich wydatków
Klubowicze Jack Opublikowano 11 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 11 Marca 2015 Heh... zapłać i jedź
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 11 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 11 Marca 2015 Rafałku zaczynam sie o Ciebie martwić.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 12 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 12 Marca 2015 Hej Panowie znacie ten przybytek ? Znajomy z innego forum podobno poleca : http://www.montenegro-asanovic.com/gallery.html A my chyba w tamtą stronę będziemy jechać tak ? czy nie ?
Rekomendowane odpowiedzi