Administrator MariuszBurgi Opublikowano 26 Stycznia 2018 Administrator Opublikowano 26 Stycznia 2018 22 godziny temu, Piootr napisał: https://www.cube.eu/en/2017/e-bike-trekking/elly-cruise-hybrid/cube-elly-cruise-hybrid-500-blacknwhite-2017/ Proszę, napiszcie swoje opinie na podstawie parametrów. Czy aku, napęd, heble itp. są OK ? Rama alu - ok Napęd Bosch - ok, ale 45 Nm... są z lepszym parametrem Bateria 500 Wh - ok, ale brak deklarowanego zasięgu Hamulce Hs11 od Magury - bardzo ok "Skrzynia" Nexus 7 biegów - ok, + że zabudowana Amorek przód - bez szału ale wystarczy w tej grupie Opony - ok chociaż ten kolor dyskusyjny Waga 25.5 kg - standard w tej klasie Nie ma info czy światła świecą bez napędu. Brak gniazda USB w "zegarach" - przydaje się. Brak funkcji "wprowadzania". Za to duży plus za łańcuch w osłonie.
Klubowicze Piootr Opublikowano 27 Stycznia 2018 Klubowicze Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dzięki Mariusz za ocenę tego roweru. Czyli jak to mówią doopy nie urywa, choć słaby też nie jest. Postaram się jednak poszukać coś używanego, bo nie wiem ile ja tego roweru bede używał, czy mi się to spodoba, a jak na okazjonalne przejażdżki to wolę wydać mnie talarów. Skuter też jest w sumie na okazjonalne przejażdżki, ale to już insza inność
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Firmę "Cube" znam jeszcze z czasów MTB, czyli sprzed 20 lat . Dnia 27.1.2018 o 21:12, Piootr napisał: (...) Czyli jak to mówią doopy nie urywa, choć słaby też nie jest. (...) Cena roweru jest w 90% wykładnią zaawansowania technicznego. Można oczywiście samemu złożyć z dobrych komponentów, ale w przypadku elektryka, to ja na to bym się nie porwał . MTB swojego czasu składałem, a zejście z wagi swojego czasu poniżej 10 kg za "full suspension" uważam za sukces ... PS."Tunning" się zaczyna ... Po wypróbowaniu i "paru" kilometrach na jednej i drugiej, zdecydowałem się tylko na kierę wysoką .
Sympatycy Worlan Opublikowano 20 Lutego 2018 Sympatycy Opublikowano 20 Lutego 2018 Też się zastanawiam nad innym kształtem kiery ale decyzję podejmę po dogłębniejszym teście istniejącej. Tymczasem cieszę się urodzinowym prezentem
michalu Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 Nad rowerem parę razy myślałem ale bardziej w formie ciekawostki/dodatku. Tylko że podobają mi się takie za minimum 10 - 15 tyś Ostatnio kupiłem elektrycznego longa, powiem że daje rade. Nie jest to takie proste jak hulajnoga, stanąć i jechać. Prędkość max grubo ponad 30 (na papierze 42 km/h), zasięg 15-17 km, w koło komina starcza. W razie czego można wymienić baterie. Na śniegu nie chce ruszyć, trzeba się odepchnąć
dr.big Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Kiera zmieniona, akusy naładowane , czekam tylko na temperatury 10 + i suchość na drogach rowerowych i wtedy... pohulać znowu trzeba ...
Sympatycy Worlan Opublikowano 9 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 9 Marca 2018 Pierwsze 20 km nawinięte. Trochę jeszcze zimno ale powietrze w miarę czyste;)
Klubowicze Piootr Opublikowano 9 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 9 Marca 2018 Miał być elektryk, ale doszedłem do wniosku, że jeszcze za wcześnie na elektryczne wspomaganie. Od przedwczoraj stałem się właścicielem roweru typu Cross marki KTM model Life Action.
Sympatycy Worlan Opublikowano 9 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 9 Marca 2018 I dobrze Piotrze Młodzi i silni nie muszą szukać wspomagania. Mam nadzieję, że niebawem zorganizujemy spota rowerowego. Z dnia na dzień ma być cieplej. Moim zdaniem trening rowerowy jest wskazany przed rozpoczęciem sezonu moto
dziadzia Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 54 minuty temu, Piootr napisał: Miał być elektryk, ale doszedłem do wniosku, że jeszcze za wcześnie na elektryczne wspomaganie Dokładnie masz 100% racji, również jestem tego zdania.
Administrator xmarcinx Opublikowano 9 Marca 2018 Administrator Opublikowano 9 Marca 2018 Mam nadzieję, że niebawem zorganizujemy spota rowerowego. Z dnia na dzień ma być cieplej. Może w niedzielę? Proponuję bulwary wiślane ale może być inne miejsce...
Sympatycy Worlan Opublikowano 9 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 9 Marca 2018 Chętnie, tylko w niedzielę mam trochę ograniczony czas. O 14- tej muszę być w domu. Zobaczymy jak się temat rozwinie
Klubowicze DaniL Opublikowano 9 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 9 Marca 2018 Miał być elektryk, ale doszedłem do wniosku, że jeszcze za wcześnie na elektryczne wspomaganie. Od przedwczoraj stałem się właścicielem roweru typu Cross marki KTM model Life Action. Prawie moto, szkoda tylko, że nie biało / czarno / pomarańczowy
dr.big Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 I jaki tu kupić na zapas... Czarny, czerwony czy niebieski ?
Administrator xmarcinx Opublikowano 10 Marca 2018 Administrator Opublikowano 10 Marca 2018 A to tylko kwestia estetyki czy kolor oznacza inną właściwość paska? Coś jak w klockach hamulcowych.
Sympatycy Worlan Opublikowano 10 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2018 Czerwony bierz , jak nie ma żółtych
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 10 Marca 2018 Administrator Opublikowano 10 Marca 2018 Czerwony najszybszy!
dr.big Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 No niestety, "zdecydowałem się" na czarny ze wzgledu na kolorystykę całego roweru (jest czarno- szary i ma pomarańczowe dodatki) ... 2 godziny temu, xmarcinx napisał: A to tylko kwestia estetyki czy kolor oznacza inną właściwość paska? Coś jak w klockach hamulcowych. To jeden rodzaj paska, tylko w innych kolorach.
Administrator xmarcinx Opublikowano 10 Marca 2018 Administrator Opublikowano 10 Marca 2018 Testujemy z Piootrem czy miejscówka na spotkanie spełnia normy. Otóż spełnia.
dr.big Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Ja jutro pierwszy dzień na rowerku, zapowiadają słoneczną pogodę (14°)- akusy naładowane, trzeba skorzystać ...
Sympatycy Worlan Opublikowano 10 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2018 Ja też ruszam na podbój warszawskich ścieżek rowerowych . Aku nie ruszałem, bo prądu ma 3/4 ale w oponkę piardnąłem
dr.big Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 W rowerze smarta jest jakieś tam samorozładowanie, zawsze po dłuższym (np. miesiąc) okresie czasu, kiedy akusy leżą na półce, doładowanie trwa jakieś 20 minut. I to niezależnie, czy podłączę aku używane, czy nowe. Doładowanie trwa tyle samo w jednym, jak i w drugim. Gadżeciarstwo niedostępnych produktów do Smart E- Bike idzie dalej... Wczoraj udało mi się kupić dwa nowe, oferowane kiedyś przez ASO "rarytasiki" ... B67993056 i B67993040 Edit: Grzechem przy takiej pogodzie było nie rozruszać...
Sympatycy Worlan Opublikowano 11 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 11 Marca 2018 Pogoda luz, 30 km nawinięte. W piątek 20 km, bateria pokazuje 50% no może 40% ;). Nie jest źle.
grom Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Też chodzi mi po głowie elektryk, ale póki co nawinąłem dzisiaj na zwykłym, pierwszy raz w tym roku ok.30 km. Trzeba się poruszać po zimie. W zimie był tylko treking z kijkami, żeby się nie zastać.
dr.big Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 A co powiecie na skandynawskie rozwiązanie czyli na Hövding Airbag zamiast kasku ? Wszystkie testy się nim zachwycają, przyznając, że chroni kilkakrotnie lepiej od zwykłego. Minus, że trzeba zawsze zadbać o naładowanie, no i cena, wiadomo... Zastanawia mnie też noszenie tego "kołnierza" np. w lecie przy 30°... i to na rowerze...
Rekomendowane odpowiedzi