Pan rypak Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Oponki zakupione na oponeo. Fabryczny model th 01 jeszcze wystarczy na około 2 tys. (tył) Postanowiłem zmienić na SC 01 bo to nowy model oponki. Niestety jeszcze bardzo mało opini na ich temat. Ale zobaczymy jak się spiszą. Wojtek,mam SC O1 od roku i przejechałem ponad 10tkm i wyglądają bardzo obiecująco,może po sezonie napiszę coś więcej z przebiegiem,ale myślę,że dociągne pod 18-20tkm-zobaczymy. A tak przy okazji, to wymieniłem szybę na Givi(turystyk) wymiana olejów i filtra oleju i powietrza(wszystkie-mimo zaleceń,że co 6-12tkm),świece na irydowe NGK(JAPAN),chlapacz na przedni błotnik. Zamontowałem owiewki na płozę(oryginał),przydają się w deszczu,a teraz montuję kanapę(ogrzewaną-kupiłem na forum od pawła).
GadekW Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Przy przekazaniu Cusia w Opolu podziwiałem Twoje osłonki na płozy i przyznam, że super to wygląda. A czy do szyby załatwiłeś w końcu te gumowe podkładki? Na opinie o SC 01 będę czekał, a i nie omieszkam się podzielić swoją opinią. Ja zakładam w lipcu przed wycieczką w Alpy. Może w końcu więcej użytkowników zdecyduje się na tę właśnie oponkę.
tuczis Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 witam, jako, że sprzęt bangla i sprawia mi mnóstwo frajdy, dziś zamontowałem oparcie dla pasażera. gosica będzie wniebowzięta !!!
Shinji Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 a ja troche inaczej - dzisiaj wypychajac skuter nadlamalem przedni blotnik, bo mialem zalazona blokade na tarcze... szlag mnie trafil... jakos skleje i bedzie.. ale linke musze sobie na tarcze zalatwic, by mi przypominala o zalozonej blokadzie... ech
M!CH@Ł Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Zamontowałem kufer centralny. Nieduża pojemność 28 litrów, jednak zależało mi na tym aby mieć gdzie schować drugi kask, poza tym nexus z dużym kufrem wyglądałby zapewne dziwnie.
Pan rypak Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Przy przekazaniu Cusia w Opolu podziwiałem Twoje osłonki na płozy i przyznam, że super to wygląda. A czy do szyby załatwiłeś w końcu te gumowe podkładki? Na opinie o SC 01 będę czekał, a i nie omieszkam się podzielić swoją opinią. Ja zakładam w lipcu przed wycieczką w Alpy. Może w końcu więcej użytkowników zdecyduje się na tę właśnie oponkę. Osłony na płozy musiałem zmodyfikować bo w oryginale były do samego dołu i trzeba było uważać na przy zatrzymaniu,teraz jest wygodniej wysuwać stopę. Gumka(1szt)do szyby wymieniona na zamiennik,ale będę zmieniał na oryginał(lepiej trzyma). A tak przy okazji,to wymieniłem szybę na Givi(turystyk),wszystkie oleje,filtry(oleju,powietrza),świece na irydowe,zamontowałem chlapacz na błotnik,a teraz montuję ogrzewaną kanapę kupioną od Pawła na forum.
marek_m Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Włożyłem aku do PCX'a. Stał w garażu (nieodpalany) od sierpnia ubiegłego roku - odpalił na dotyk.
Ofik Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Wymieniłem postojówki na ledy oraz żarówki na REVO o temp. barwowej 5000K i świecą idealnie na biało.
Sympatycy Volvo Opublikowano 17 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 17 Maja 2014 Wczoraj wróciła skrzynia z Hajnówki z nowym paskiem cvt . Dzisiaj już założona plastyki pozakładane i bryka bryka. Zdjęcia w niedługim czasie zostaną wstawione.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 21 Maja 2014 Klubowicze Opublikowano 21 Maja 2014 Wymienione łożyska główki ramy... Trochę się męczyłem z wybiciem dolnego pierścienia, ale poszło... A że koło było zdjęte, to za jednym zamachem wymieniono oponę na nową. Czekam na olej Motula 4T i to jeszcze tylko zostanie do wymiany przed wyjazdem na Burgmanię...
MISIEK Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Wyregulowałem linkę hamulca postojowego, odpowietrzyłem rurkę układu korbowego, wyczyściłem filtr powietrza...
marek_m Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Planowałem założyć kanapę po modyfikacjach, ale tapicer dał ciała, więc do serwisu przyszło mi jechać "na oklep", no prawie. Jazda na śpiworze była lekko stresująca, szczególnie na obwodnicy i w zakrętach.
Norbert Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 fajnie wyglądają akcesoryjne błotniki. Co to za kiera? to oryginał?
stefanekmac Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 A ja oszlifowałem szybę którą wczoraj skrócił Ronin. Dzięki za pomoc Ronin.
Shinji Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 duzy przeglad w mojej Integrze: - wymiana filtra powietrza na K&N - wymiana filtra oleju na K&N - wymiana filtra przekladni DCT - wymiana klockow hamulcowych z przodu - niebieskie Nissiny - nowy lancuch i zebatki (zestaw DID 520vx2) - montaz Scottoilera eSystem i dodatkowego zbiornika olejowego - nowa, wieksza szyba przyciemniana Puig - nowa, wieksza oslona lancucha - przedluzony przedni i tylni blotnik - polakierowane w kolorze czerwonym - 'skarpeta' na tylny wahacz R&G - pofolowiane te paskudne czarne, blyszczace plastiki w tunelu srodkowym - zmiana na carbon, ale Irlandczyk dal ciala i bede przeklejal to na nowo juz w Polsce. Zdjecia pozniej, a na pewno do obejrzenia na zlocie czekam jeszcze na paczke z kuframi bocznymi Givi wraz z bialymi wstawkami i mocowaniem, wtedy bedzie mozna jechac do Polski
stator Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Mogę się i ja pochwalić: Po raz drugi w tym roku zrobiłem obsługę swojego skutera. Niestety według zegarka, o 558 km za późno, ale "inspekcja " skasowana, kluczyk schował się do następnego razu... A w głowicy siedzą dwie piękne, nowe irydówki. https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/s720x720/10414488_1415232458755948_8774555268991524800_n.jpg
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 23 Maja 2014 Klubowicze Opublikowano 23 Maja 2014 No ja dotrzymałem słowa i olej w silniku + filtr i w skrzyni biegów (mokrej części), wymieniony, do tego olej w przekładni też (choć przed czasem) zmieniony... Po Castrolu przyszedł cza na Motul... Pierwsze wrażenia organoleptyczne, Motul jest "gęściejszy" i bardziej "lepki" od Castrola... I nie czerwony
Sympatycy Anton Opublikowano 23 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 23 Maja 2014 Zamontowałem dzisiaj do mego siler winga 600 handbary. Dzięki podpowiedzi KOLEGI => arturo-bb zakupiłem za 19.- zł. OK - plus koszta przesyłki. Są to co prawda przeznaczone do MZ-ki, jednak pasują jak ulał. Zakupiłem BEZ OTWORÓW. Otwory sam wywierciłem. Góra fi 10 mm; dół fi 6 mm. Rozstaw = 10 x 26 mm. Następnie, znów dzięki Arturowi, pobrałem wymiary "nowej śrubki". Tokarz wytoczył z nierdzewki i skasował mnie, że przemilczę A mojej małżonce nawet nie wspomniałem Mam znajomego tokarza (CNC) [Aktualnie nie miał czasu]. Muszę go zapytać ile on by skasował za coś takiego. W dodatku w produkcji seryjnej, o ile było by zainteresowanie z strony posiadaczy SW-600. Myślę tutaj o serii 100 śrubek. Nakrętki i podkładki nierdzewne kupiłem w sklepie z śrubkami. Cena? - pestka. 5 zł (?). Tą podkładkę fi 20 x M10 rys. "mój tokarz" wytoczył w całości w materiale fi 20 mm. Nasz KOLEGA ma to w podkładce z gwintem. Problemy (?). Jeden. W trakcie skręcania, klamka nie chciała mi przepuścić śruby, by złapać te 6 mm na dole. Poruszając lekko klamką, śrubka sama wskoczyła na właściwe miejsce. Dwa. Dolną część osłony musiałem uciąć po skosie, by klamka mogła się swobodnie poruszać. Ona po prostu haczyła. Trzy. Chcąc nakręcić nakrętkę M6 po stronie hamulca przedniego (prawa klamka), musiałem ją nakręcać razem z śrubką. Przewód hamulcowy mi przeszkadzał. Nakręcając "nakrętkę kapeluszową M10" jakoś tak samo mi się za bardzo dociągło! Musiałem lekko poluzować, by klamka hamulca była na tyle luźna, aby mogła wykonywać swoje zadanie bez oporów. Teraz już mi rączki nie będą marzły i nie będą za bardzo wilgotne w czasie deszczu PS. Wykorzystałem w tej wiadomości jedno zdjęcie arturo-bb.
skoli Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Dziś pozbyłem się "podeściku" Poprzednia właścicielka zamontowała sobie takie cudo aby wysoko stopki nie zadzierać Chciałem to zrobić od razu po zakupie. Okazało się jednak że guma jest ucięta Kupiłem gumę i teraz wygląda o wiele lepiej.
marek_m Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Praca zbiorowa (moja, serwisu i tapicera) Klamki Puig LED'y China Kanapa Mariomoto i kuferek Givi E370 Tech
szczepanj23 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 A ja sprzedałem GDinka szukam 4-setki
Atlas Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 LED'y China Gdzie można kupić coś takiego i jaka to ma funkcjonalność ? Uzupełnienie świateł mijania ? Chętnie wsparłbym niewydajne światło mojego baby burgmana a w żaden xenon nie chce się pchać Dziękuję
marek_m Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 fajnie wyglądają akcesoryjne błotniki. Co to za kiera? to oryginał? Renthal Gdzie można kupić coś takiego i jaka to ma funkcjonalność ? Uzupełnienie świateł mijania ? Chętnie wsparłbym niewydajne światło mojego baby burgmana a w żaden xenon nie chce się pchać Dziękuję Szczerze mówiąc, to po prostu zagospodarowałem led'y, które miałem w garażu. Integra stała bez kanapy (była u tapicera), więc zamiast jeździć, zacząłem dłubać. Zastosowanie - jako dodatkowe światło w trudnych warunkach. Postaram się w tygodniu zrobić test drogowy. Wrzucę fotki i każdy będzie mógł ocenić ich przydatność. Ledy do kupienia na eBay'u - nie zawsze jest ten model, ale wybór jest duży. Wpisz "10 W CREE LED motorcycle". A w temacie: Tylny amor dostał skarpetę ochronną - R&G Shocktube. Kupiłem platformę pod centralną stopkę "Rothewald BIKE MOVER" i teraz Integra tańczy po całym garażu - łatwo ją przytulić do ściany kiedy nie jest potrzebna.
szczepanj23 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Szukałem 4-setki trafiła się 5-setka Piaggio X 9 i teraz trzeba Go będzie po swojemu przejżeć
marek_m Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Założyłem prowadnice (Bruudt) do szyby - teraz jest możliwość regulacji wysokości (ok. 4,5 cm).
Rekomendowane odpowiedzi