Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
potrzebna instr serv Majesty 125/Minarelli
przez Gość Michał Kupczyk- 4 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Witam, Musze niestety sprawdzic/wyregulowac zawory. Czy ma ktos instrukcje serwisowa do Majesty, a moze wie czy zawory sa regulowane plytkami czy srubami i jakie luzy maja miec? Inne skutery z silnikami Minarelli to m.in Aprilia Leo 125 i benelli Velvet 125. Moze ktos ma do nich dane? Odzalowal bym w Polsce kase na regulacje, ale nie ma komu pojechac do serwisu. Cala sprawa wziela sie stad, ze nie zdolalem sprzedac sprzetu w Polsce, nawet za polowe nominalnej ceny, wiec musze go zabrac do UK. A tu spodziewam sie ostrej przebitki na robociznie. Pozdrawiam Michal.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Sierpnia 2005 -
maly skuter do 125ccm 1 2 3
przez Gość Korni- 51 odpowiedzi
- 12.8 tys. wyświetleń
Witam ' Zamiezam kupic jakis skuter nie wielki do 125ccm i wlasnie nie wiem ile cos takiego moze kosztowac najchetniej chcial bym z zagranicy mam znajomego ktory jezdzi do niemiec i szwajcari ale nie interesowal sie sprowadzaniem skuterow i tez nie wie ja nie wiem ile kasy szkowac dla mnie moze byc to 50ccm najlepiej. gdyby ktos cos wiedzial na ten temat prosze o pomoc KORNI
Ostatnia odpowiedź: Artix, 15 Sierpnia 2005 -
maly skuter do 125ccm
przez Gość Korni- 0 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witam ' Zamiezam kupic jakis skuter nie wielki do 125ccm i wlasnie nie wiem ile cos takiego moze kosztowac najchetniej chcial bym z zagranicy mam znajomego ktory jezdzi do niemiec i szwajcari ale nie interesowal sie sprowadzaniem skuterow i tez nie wie ja nie wiem ile kasy szkowac dla mnie moze byc to 50ccm najlepiej. gdyby ktos cos wiedzial na ten temat prosze o pomoc KORNI
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Czerwca 2005 -
Wycena Majesty 125
przez Gość Counterox- 2 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Cze?ć Planuje sprzedać Majesty pod koniec sezonu. 2003 rocznik, 1 rejestracja koniec czerwiec/lipiec 2004. 1,5 lat gwaranji jeszcze. Wszystko oryginalne ładnie pracuje. Lany olej castrol GPS (act-evo) za 40 zł przebieg 5600 ( już jestem na 2 przegl?d umówiony w ASO) Ubezpieczony w warcie (oc, NW) Jak nówka v-max 110 km/h Płynnie chodzi, elegancko wszystko OK. Ile za ni? mógłbym dostać ?? Nowa 17 tys. zł kosztuje Na co che się przesi??ć narazie nie zdradze Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: zegar, 16 Maja 2005 -
Pro?ba w sprawie Majesty 125
przez zegar- 10 odpowiedzi
- 7.8 tys. wyświetleń
Witam Mam na imie Piotrek, lat ponad 30 i wła?nie stałem się szczę?liwym (chyba) posiadaczem Majesty 125 (9200 km na liczniku , rok produkcji 2003). Ze względu na to że nie mam dużego do?wiadczenia w ujeżdżaniu skuterów to mam kilka pytań zwi?zanych z moim nowym zakupem. 1. Gdzie najlepiej serwisować w Wa-wie to moje cudo. 2. Co ile km należy robić przegl?d i co jest na nim robione(mam sprzeczne informacje). 3. Ile kosztuje filtr powietrza i jak często trzeba go wymieniać- u mnie jest cały czarny oraz mokry od oleju Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam ZEGAR
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Maja 2005 -
Jak 50 najlepsza dla Mi?ka
przez Mario- 13 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Czołem Misiek będzie kupował na wiosne 50. Co radzicie co wybrać. Jaka 50 najlepiej chroni przed wiatrem i wod? ?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Lutego 2005 -
Szukam ksi?żki servisowj doHexagona 125 2t
przez Gość Svempas- 10 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Szukam ksi?żki servisowej do hexagona 125 2t . Czyli rysunków na których s? bozrysowane poszczególne czę?ci silnika. Na moim Hexagonie nabite jest ponad 14 tys. i co? czuje że bedzie trzeba wymienić sprzęgło i pasek bo stracił troche na mocy ale mam lekkiego cykora że jak rozłorze to nie złorzę spowrotem i wolę być na wszystko przygotowany. A więc HELP!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Grudnia 2004 -
Wywrotka/Gdzie znaleĽć test opon? (Majesty 125)
przez Gość Michał Kupczyk- 0 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Cze?ć! Już dwa razy było tak że spokojnie jadę na wprost podczas ostrego deszczu ~60 km/h, a tu nagle obroty silnika zaczynaj? same rosn?ć [menetka nieruchoma, nie przyspieszam.] Czy to możliwe żebym łapał aquaplanning? Zawsze wydawało mi się że nacisk jednostkowy w motorkach jest wyższy niż w samochodach i że takie zjawisko rzadziej występuje, zwłaszcza przy niskich prędko?ciach. No i na koniec, w pi?tek 08-paĽ-04 wyłożyłem się dojeżdżaj?c do ronda na Bródnie na Trasie toruńskiej(Wawa). Jad?c na wprost ?rodkiem swojego pasa, 30-40km/h przyhamowałem LEKKO!. I szuuuuu.. Jadę na boku 15metrów. Mnie nic, w Majesty otarte plastiki. I od pi?tku zastanawiam się co się ta…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Października 2004 -
Aprilia Leonardo 125 , blokady
przez Gość Bulka- 0 odpowiedzi
- 6.5 tys. wyświetleń
Wiem że : Auspuffdrosselung- to zawirowywacz na wydechu (troche absurdalne bo przecież w czterosówach to chyba nic nie daje ? , moge się mylić) Variomatik - to chyba wariator Elektronisch - tu chyba chodzi o moduł zapłonowy ? Moje zapytanie jest takie , czy byłby kto? tak uprzejmy i pomógł mi zrozumieć co jest napisane przy zawirowywaczy (Auspuffdrosselung) oraz przy Elektronisch. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Lipca 2004