Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Kymco G-Dink 125
przez Kamikaze- 14 odpowiedzi
- 5.8 tys. wyświetleń
Ostatnia odpowiedź: Maniek, 29 Sierpnia 2012 -
Gdzie jest VIN w Majesty 125 ?
przez Szafiq- 7 odpowiedzi
- 11.4 tys. wyświetleń
Witam, Niedługo będę chciał pojechać obejrzeć Majkę 125 ale zastanawiam się gdzie szukać numeru ramy? Wcześniej miałem taką,ale jakoś nie zwróciłem uwagi na numer !sciana Mam nadzieje,że nie będzie trzeba rozbierać pół skutera? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: didi, 31 Lipca 2012 -
Jakie lusterka do Piaggio X9 125cc z 2006r?
przez Gość baraqs- 0 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Jak w temacie, kupiłem skuter bez lusterek, i nie wiem jakie będą pasowały, bo wszędzie jest napisane, że pasują do skuterów z roku 2001-2004 A tak wygląda moje mocowanie Zdjęcia Już znalazłem. Do zamknięcia
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Lipca 2012 -
- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
nieaktualne
Ostatnia odpowiedź: quba22, 27 Lipca 2012 -
- 3 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Jak w temacie Gdzie można kupić albo są dostępne częsci plastikowe do Suzuki Burgman 125 K7 Większość aukcji allegro - albo mieli albo nie mają - albo może będą mieli. Osobiście szukam tzw pługu (czylo ochrona na chłodnicę) i dolna owiewka lewa (to jest ten plastik który jest łącozny z podłoga i plastikiem osłony silnika - spodu)
Ostatnia odpowiedź: adi760303, 26 Lipca 2012 -
Teorie na temat tuningu 125ccm
przez Barteq- 13 odpowiedzi
- 5.4 tys. wyświetleń
Chciałbym zadać Wam garść pytań odnośnie tuningu skuterów z silnikami 125ccm, a w szczególności mojej Yamahy Cygnus (wiem, strasznie się motam, w jednym temacie piszę o sprzedaży a w drugim o poprawianiu fabryki ). I tu moje pytania: 1) czy skutery z pojemnością 125ccm są fabrycznie blokowane w jakiś sposób? Bądź co bądź w niektórych krajach aby jeździć takim pojazdem nie trzeba mieć prawa jazdy na motocykl a wystarczy zwykłe samochodowe. 2) czy jest możliwość dokonania modyfikacji aby skuter przy 100km/h nie miał tak wysokich obrotów? Nie chodzi mi tu o podniesienie prędkości maksymalnej a raczej o przeniesienie prędkości podróżnej z obecnych 80km/h na 90 czy 100km/h…
Ostatnia odpowiedź: Barteq, 16 Lipca 2012 -
Poszukiwany skuter +125ccm z płaską podłogą
przez Barteq- 7 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Mam pytanie, czy znacie może jakieś skutery o pojemności 125ccm i więcej z płaską podłogą pod nogami? Przestrzeń na stopy musi być na całej swojej szerokości absolutnie płaska, aby dało się na niej przewieźć zgrzewkę wody lub pudełko jej wielkości? Ja kojarzę tylko 2 w tej chwili: - Yamaha Cygnus XC125 - Kymco Agility 125 Byłbym wdzięczny za podpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: Magda B., 9 Lipca 2012 -
Majesty podnóżki dla pasażera
przez tomek1980- 1 odpowiedź
- 999 wyświetleń
Mój pasażer po dłuższej podróży narzeka na brak miejsca na stopy, tył mojego skutera jest tak wyprofilowany że po godzinnej jeździe drętwieją nogi z racji podgiętej pozycji stóp . Zastanawiałem się aby dorobić jakieś platformy , jest tam śrubą pod którą można podłożyć np kawałek blachy aluminiowej a na to przykleić papier ścierny, oczywiście wszytko ładnie wykończyć . Czy macie jakieś swoje sprawdzone patenty , dodam że klasyczne podnóżki odpadają , po kilku wypadach na beverly pasażerowi nie przypadły do gustu . Tytuł bez marki/typu skutera Poprawiam 10% Kisiel
Ostatnia odpowiedź: Archie, 24 Czerwca 2012 -
Gdzie regulator gilera nexus 125
przez cukier- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam mam takie pytanie gdzie znajduje sie regulator w skuterze gilera nexus 125 z 2007 roku ? Dzisiaj ściągnołem prawie wszystkie plastiki i klops nie znalazłem (nie rzucił mi się w oczy)
Ostatnia odpowiedź: cukier, 4 Maja 2012 -
Kolejna perełka C1 w Polsce
przez MariuszBurgi- 20 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Aby ilo?ć kolekcjonerskich skuterów sukcesywnie się zwiększała należy dobra narodowe Niemiec zwozić do Polski ... i wła?nie w tym przypadku tak też się stało. W ostatni weekend miałem sposobno?ć przywozić tak? perełkę. Jest to BMW C1 Williams z 2001 roku z 1900 km przebiegu w stanie nieodbiegaj?cym od stanu "nowy salon". Przez ostatnie 5 lat trzymana pod pokrowcem i nie jeżdżona. Fotka transportowa A tutaj po rozpakowaniu z kokona brzydkie kacz?tko ujrzało ?wiatło dzienne !w00t Nowy wła?ciciel jest bardzo szczę?liwy i może nawet wpadnie na jaki? zlot Burgmanii !zorro Przy okazji chciałem w tym miejscu bardzo podziękować Więckowi za przyczepkę, która z go…
Ostatnia odpowiedź: Worlan, 19 Kwietnia 2012 -
Burgman UH125
przez mkapilkr- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Witam Wjeżdżając na krawężnik pamiętam że przywaliłem myślałem że w stopki teraz odpadła mi osłona która znajdowała się gdzieś pomiędzy rurą wydechową i stopkami w burgmanie . Czy może mi ktoś zrobić zdjęcie jak tę osłonę prawidłowo zamocować. NIe no super na forum moze po roku ktoś odpowie
Ostatnia odpowiedź: Kisiel, 17 Kwietnia 2012 -
Opinie Piaggio X9 125
przez Daniłko- 16 odpowiedzi
- 31.5 tys. wyświetleń
Jak wyżej, potrzebuję opinii na temat Piaggio X9 125. Szukam skutera z dobrym wyposażeniem i przedewszystkim wygodnego. Co o nim myślicie? Jakieś wady? Na co zwracać uwagę? A może polecacie coś innego? Byłbym strasznie wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: emge, 11 Kwietnia 2012 -
zatrzasnięty w kufrze kluczyk w burgmanie 125
przez piokaf- 6 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam Wszystkim, jestem nowy na tym forum to mój pierwszy temat i od razu klopot. Dziś niestety przypadkowo został kluczyk pod kanapą wraz z komputerem ktory jest mi pilnie potrzebny... może ktoś zna sposób jak otworzyć kanapę bez kluczyka?
Ostatnia odpowiedź: PJS, 5 Kwietnia 2012 -
BUrgman 125 z 2007 a 2009 to samo ?
przez Gość Digress- 1 odpowiedź
- 4.2 tys. wyświetleń
Witam mam silnik z 2009 roku i mam pytanie czy bez problemu podejdzie mi do skutera ram z 2007 roku . wiem że od 2007 w góre to jest nowa generacja skuterów burgman , po prostu chce się upewnić proszę o szybką odpowiedź
Ostatnia odpowiedź: Kamikaze, 1 Września 2011 -
Honda Dylan 125 Stukanie w silniku
przez Gość Walas- 9 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Witam . W Hondzie zaczęła się dziać dziwna rzecz . Pod czas jazdy nagle skuter szarpnął i zaczął zwalniać (wyglądało to jak by zgasł ). Na szczęście nie zgasł tylko zaczął o wiele wolniej jechać . Od tamtej pory skuter zaczął delikatnie kopcić i zaczęło się stukanie z okolic silnika . Stukanie brzmi jak zawory . Ale zawory ustawiałem i nie pomogło . Pożyczyłem od kolegi ciśnieniomierz wiec jutro zmierzę kompresje i podam wynik . Skuter normalnie odpala . Odpalałem skuta bez paska , wariatora i rolek i nic się nie zmieniło . Wał ma zerowy luz (przynajmniej nie wyczuwalny pod palcami). !placz1
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Sierpnia 2011 -
Jakie opony wybrać do Hondy S-wing 125
przez Gość tomaszosa- 2 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Witam, Przejeździłem tym skuterem ponad 13 tyś km - głównie po mieście. Ostatnio mam dziwne odczucie jakby opony zrobiły się śliskie. Byłem także na początku czerwca na przeglądzie i diagnosta stwierdził, że opony mają jakieś 50 - 60 % zużycia... W tym miejscu zaczynają się schody. Wiem, że opony będą mnie kosztować około 400 złotych, ale nie wiem jakie wybrać. Jeżdżę od kwietnia do końca września. W deszcz, upał i czasami nocą. Bardzo proszę o jakieś dobre słowo na temat niżej wymienionych opon. Dunlop Pirelli 1 Pirelli 2 Michelin 1 Michelin 2 A może opony innej marki? Obecnie mam opony marki IRC...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Czerwca 2011 -
Romet Delivery czyli Towarowa 50-ka...
przez SlawoyAMD- 4 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Tak lekkim off-topem... przeglądając dziś net wpadł mi w oko nowy model Rometa... Oczywiście to popularna 50-ka (całe 3.1 konia z 4T)... Dostawcy pizzy już się cieszą Link do pooglądania - Naduś
Ostatnia odpowiedź: LWfilip, 31 Marca 2011 -
daelim 125
przez dragon513- 10 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam Burgmaniaków czy 20tyś to na skuter 125cm3 to dużo? oczywiśćie działa bez zarzutu co powiecie na ten temat pozdrawiam i czekamy na wiosne a co powiecie na to?http://belfast.gumtree.com/belfast/66/73472566.html
Ostatnia odpowiedź: dragon513, 19 Lutego 2011 -
Piaggio x9 125
przez Ziom- 25 odpowiedzi
- 13.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Od nowego roku (wrzesien 2011) idę do liceum. Dojezdzac bede ok. 15 km, a ze połączenie z ta szkołą jest dosyć slabe to mam zamiar dojezdzac maxi skuterem. Na wakacje bede robil prawko A1 wiec pojemność max. 125ccm. Myslalem nad Piaggio x9 125 evo bo czytalem ze jest dosyc komfortowy i dobry do dojazdow od A do B. Mialem okazje raz sie przejechac ale to byl krotki dystans i byla to starsza wersja jednak fajnie sie jechalo. -Czy to dobry wybór? - Jeśli nie co proponujecie innego? (do 5000 zł) - Co myślicie o tej ofercie: http://allegro.pl/piaggio-x9-125-evolution...1361837488.html Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Ziom, 25 Stycznia 2011 -
Akcja serwisowa Cygnusa 125
przez dr.big- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
W De prowadzona jest wlasnie akcja serwisowa Yamahy Cygnus XC125 Typ SE41. Dotyczy ona wadliwego dzalania predkosciomierza i zegarka. Problemem moga byc dotkniete pojazdy o numerach VIN od RKRSE411000342269 do RKRSE411000343516.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 17 Grudnia 2010 -
Vespa ET4 125 1 2
przez MARCVS- 26 odpowiedzi
- 18 tys. wyświetleń
Moja żona uparła się na ten model skutera !piwko Już nawet siedziała i przymierzała się do niego, jednak nie odpalił Ja ze swojej strony chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na temat tego modelu No i najważniejsze !gora Czy warto się z nim wiązać !gora Bardzo proszę wszystkich o opinię na ten temat I proszę aby wypowiadali się tylko ci którzy znają temat !gora
Ostatnia odpowiedź: MARCVS, 14 Sierpnia 2010 -
DAELIM
przez dragon513- 0 odpowiedzi
- 994 wyświetleń
Witam szanownych kolegów i koleżanki albo koleżanki i kolegów jak kto woli szukam kogoś kto ma DAELIMA125dlx chodzi mi o wymiane doświadczeń z tym skuterem pytania techniczne itd kto ma niech piszę dzięki pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: dragon513, 2 Sierpnia 2010 -
daelim
przez dragon513- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
czasem jak powoli ruszam to jakby się zawieszał ale jak dodam gazu to ma kopa czy to zabrudzony gażnik czy coś innego na większych obrotach i podczas jazdy tak nie jest tylko czasem jak ruszam co to może być?
Ostatnia odpowiedź: dragon513, 26 Lipca 2010 -
Silnik z piaggio x8 z 2006r. (125cm) a piaggio x9
przez Gość kangoo- 11 odpowiedzi
- 8.7 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich forumowiczów. Mam pytanie, tak jak w temacie. Czy silnik z piaggio x8 125 cm z 2006 r. będzie pasował do mojego piaggio x9 z 2002 r. Bardzo proszę o pomoc i ewentualne wskazówki. Znalazłem silnik z x8 na allegro ale nie jestem do końca pewien czy bez problemów będzie pasował. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Lipca 2010 -
Przegląd rejestracyjny pęćdziesiątek 1 2
przez Patryk- 26 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Klika osób oprócz maxi posiada też, czasem z sentymentu, skuterki pięćdziesiątki. Do tej pory wystarczyło opłacić OC raz w roku i ponosić już tyko koszty paliwa. Ale .... w ubiegłym roku zmieniły się przepisy dotyczące badań technicznych pojazdów. Zgodnie z art. 81 ust. 1 i 7 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (tekst jednolity Dz. U z 2005 r. Nr 108, poz. 908, ze zm.) właściciel motoroweru jest obowiązany przedstawiać go do badania technicznego. Okresowe badanie techniczne motoroweru przeprowadza się przed upływem 3 lat od dnia pierwszej rejestracji, a następnie przed upływem każdych kolejnych 2 lat od dnia przeprowadzenia badania. Jednocześ…
Ostatnia odpowiedź: tomek1980, 1 Lipca 2010