Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Kolejna perełka C1 w Polsce

𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚

Pytanie

• Administrator

Aby ilo?ć kolekcjonerskich skuterów sukcesywnie się zwiększała należy dobra narodowe Niemiec zwozić do Polski :P ... i wła?nie w tym przypadku tak też się stało. W ostatni weekend miałem sposobno?ć przywozić tak? perełkę. Jest to BMW C1 Williams z 2001 roku z 1900 km przebiegu w stanie nieodbiegaj?cym od stanu "nowy salon". Przez ostatnie 5 lat trzymana pod pokrowcem i nie jeżdżona.

Fotka transportowa

76420618.jpg

85987324.jpg

A tutaj po rozpakowaniu z kokona brzydkie kacz?tko ujrzało ?wiatło dzienne !w00t

zdjcie086w.jpg

Nowy wła?ciciel jest bardzo szczę?liwy i może nawet wpadnie na jaki? zlot Burgmanii !zorro

Przy okazji chciałem w tym miejscu bardzo podziękować Więckowi za przyczepkę, która z godno?ci? znosiła prędko?ci przelotowe :D !scooter

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Aby ilo?ć kolekcjonerskich skuterów sukcesywnie się zwiększała należy dobra narodowe Niemiec zwozić do Polski  :P  ... i wła?nie w tym przypadku tak też się stało. W ostatni weekend miałem sposobno?ć przywozić tak? perełkę. Jest to BMW C1 Williams z 2001 roku z 1900 km przebiegu w stanie nieodbiegaj?cym od stanu "nowy salon". Przez ostatnie 5 lat trzymana pod pokrowcem i nie jeżdżona.

No ładne cacko !zorro :D !w00t

Gratuluję zakupu !scooter

• 0
  • Administrator
Gratuluję zakupu !scooter

Przekażę gratulacje !zorro

• 0

Jakby podobny do mojej C1, można się pomylić na parkingu !zorro

Gratulacje dla nowego użytkownika ?wiety wybór !scooter

• 0
  • Administrator
Mariusz dorzuć proszę więcej fotek, żeby oko nacieszyć

No dobra, co? tam jeszcze wyszperałem. !scooter

zdjcie087y.jpg

zdjcie088.jpg

zdjcie089.jpg

• 0
  • Administrator

... wierz mi lub nie ale był to człowiek nie pierwszej młodo?ci i miał chory kręgosłup !zorro

Tak poważnie: teraz w Niemczech jak kto? ma ładny egzemplarz C1'ki to coraz czę?ciej traktuje go po kolekcjonersku, tzn. nie jest to pojazd to zbytniego nabijania kilometrów a raczej jako ozdoba garażu. Zreszt? jak kto? potrzebuje 125'ki do jeżdżenia na codzień to kupuje rollera za zupełnie inne (niższe) pieni?dze.

Kiedy? tak? Isett? też się jeĽdziło a teraz robi za okaz !scooter

• 0

"Ce jedynka" naprawde super !scooter . Miejmy nadzieje, ze nie bedzie zbyt mocno eksploatowana :D , bo z tym przebiegiem to az szkoda !zorro .

• 0

Piękna sztuka :D Gratulacje !zorro Pamiętam jak kupowałem Silvera w firmie koło Gostynia, stała tam czarna C 1. Przebieg miała co? koło 2 ty?. km. Rozmawiałem z wła?cicielem, mówił że dokładnie sprawdzał (vario, pasek itp.) wszystko fabryczne - "igła". Niestety nie mógł sprzęta długo sprzedać - nikt nie chciał uwieżyć w autentyczno?ć przebiegu. Wspominał co? nawet że musi chyba podkręcić licznik do przodu !w00t . Koniec końców przyjechał klient z Germanii i sprzęt powędrował za Odre !scooter Jak widać nie tylko u nas s? kolekcjonerzy ;)

• 0
  • Klubowicze

Naprawę piękna sztuka, gratulacje dla nowego wła?ciciela !!!

Miałem ochotę kupić taki model, ale brak drugiego miejsca przeważył.

• 0

Ta C1 ma kit dla drugiego pasazera. Niestety jak to w tych skuterach jest, druga osoba w kasku i "przyklejona" do tylnej sciany !wchair ...

• 0

Aby nie robić bałaganu na Forum podłączam się z kolejną perełką w Polsce - zgodnie z tematem.

Liczba posiadaczy BMW C1 rośnie w siłę!

Dołączyłem do klubu ludzi zakręconych C1 a może zadaszonych ;)

Pomysłem zakupu C1 zaraziłem się po przeczytaniu artykułu w nieistniejącym już dwumiesięczniku SKUTER (1/2008).

Szukałem starając się pogodzić dwie sprzeczności, dobry stan i rozsądną cenę.

Stało się! Po długich poszukiwaniach jestem posiadaczem BMW C1 w wersji F1 Williams i to dość rzadkiej 200.

Do pełni szczęścia dodam, że skuterek jest w stanie oryginalnym i niemiał żadnego dzwonu ani szlifu, w dodatku udokumentowany przebieg to nie całe 7000 km.

Ostatnie lata przestał nie ruszany podobnie jak opisywany wcześniej.

Po wymianie płynów , filtrów i ogólnym przejrzeniu skuterka okazało się, że kilka dupereli nie do końca jest sprawnych.

Najgorsze na początku do zdiagnozowania to, że po rozgrzaniu umierał i nie dawał się uruchomić.

Okazało się, że jest przebicie na fajce, nowy kabelek załatwił sprawę.

Nie odbijający przełącznik kierunków dał się mechanicznie naprawić, stara dobra niemiecka robota, to nie jest jednorazówka:)

Zerwana linka do podciągania stopy to raczej standard przez nieumiejętnie chowanie podwozia.

A i popękane ze starości gumy na podgrzewanych manetkach, dało się kupić nowe na Ebayu za kilka €.

Trzeba było jeszcze wymienić amorki z tylu bo strasznie dobijały, niestety skończyło się na używanych ale zdecydowanie w lepszym stanie.

Następnie inspekcja w serwisie BMW potwierdziła doskonały stan :D;):

Teraz smiga !scooter

Parę eksploatacyjnych rysek nie wpływa na komfort użytkowania jedynie podrapany kokpit pogarsza samopoczucie.

Już zakupiłem drugi celem eksperymentów z wykończeniem. Podzielę się efektami... jak będzie czym :)

Na koniec kilka fotek jeszcze w zimowym ubranku ;)

...jak nauczę się to robić

Pozdrawiam.

c1a.jpg

c1b.jpg

c1c.jpg

c1.jpg

• 0

Dzięki,

tak bogata, wszystko prócz audio i szyberdachu,

jedynie kocyk dokupiony odzielnie, dużo dużo taniej niż u nas i to gdzie???

tam gdzie najzimniej... w Grecji !jump

• 0
  • Sympatycy

Użytkowników BMW C1 przybywa na potęgę i z tego co mi się obiło o uszy, to szykują się następni. Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie zmienić nazwę "burgmania" na "cejedynkomania" :)

Fajny sprzęt Jarek thumbup.gif i dwusetka :)

PS. Czekamy na następne fotki BMW C1, romanosiu nie ociągaj się ;)