Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Chińczyk marki jin-jin 125 rok 2012
przez jot23- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
przejechał 6 tys od nowości bezproblemowo ale instrukcja zaleca wymiane pasa po 10 tys no i nie moge natrafić na oferte pasa o wym 832*20 * 30, czy ktoś doradzi coś ?
Ostatnia odpowiedź: filipmr, 30 Października 2014 -
Uniwersalna szyba do skutera Yamaha Delight
przez filipmr- 6 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam ,może ktoś wie ,lub zna temat szyb do skuterów ,dokładnie interesuje mnie szyba firmowa uniwersalna akcesoryjna -mocowana do lusterek ,orginał yamahy kosztuje 600-700zł razem z mocowaniem ,może ktoś kupował szukał będę wdzięczny za konkretne informacje.
Ostatnia odpowiedź: filipmr, 22 Października 2014 -
Jaki wariator do majesty 125?
przez MichalGDA- 7 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Witam mój wariator wygląda na zmęczony więc wypadało by zakupić nowy,tylko jaki? Znalazłem kilka w necie i mam teraz dylemat który kupić.Pod uwagę biore takie: Malassi multivar 2000 Polini speed control J Costa Top performers Co one są warte tak naprawde i jak to się spisuje w majesty może ktoś miał i może coś doradzić w tej kwestji jak oddaje moc jak z przyśpieszeniem i V maxem czy są odczuwalne różnice a może pozostać przy serii?Z opisów wynika że każdy jest wspaniały a moja majka po zamontowaniu takiego wario stanie sie demonem i postrachem szos:P Polecacie jakieś paski i sprężyny do sprzęgła Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: MichalGDA, 21 Października 2014 -
Burgman 125 K9 Jak ominąć czujnik przechyłu ?
przez Mariusz123- 0 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam , czy istnieje możliwość odpalenia bez tego czujnika ? Ma ktoś z was pomysł?
Ostatnia odpowiedź: Mariusz123, 16 Października 2014 -
Nowy Maxiskuter
przez kkonrado- 18 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu nowego skuterka mam wzrost 190cm i na pierwszy rzut wybrałem 4 modele : Aprilia sr125 max - najbardziej mi odpowiada ale nigdzie nie mogę znaleźć na jego temat opinii, piszą że niby jest to odświeżona gillera nexsus 125 - podobno aprilie strasznie dużo palą Burgmann 125 abs - jedyne wady które wyczytałem, że ma za małe koła oraz jest mniejszy od aprili Honda PCX - super skuterek i cena ale najmniejsza z wybranych Yamaha majesty - jeszcze się nie przymierzałem ale cenowo jedyny model yamaha na który mogę sobie pozwolić, ale również wydaje mi się ciut za mały. Bardzo będę wdzięczny za opinie na temat tych skuterów jeśli ch…
Ostatnia odpowiedź: Vorenus, 15 Października 2014 -
Pierwszy używany maxi skuter ... 1 2
przez Lunek- 32 odpowiedzi
- 8.4 tys. wyświetleń
Jestem nowy na forum,więc na początek Witam wszystkich Nie che nikomu wcinać sie w temat,dlatego zakładam nowy. Od kilku miesięcy myślałem o zakupie skutera 50cc. Jako że w międzyczasie zostałem miło zaskoczony wiadomością o zmianie przepisów,moje myśli skierowały się naturalnie ku skuterom 125cc ,a konkretniej maxi skuterom Od kilku tygodni przesiaduje przed komputerem,czytając, oglądając,porównując ... Mam 190 wzrostu i budżet ok. 7 tyś.Skuter głównie na dojazdy do pracy ok. 7km w jedną stronę + mała turystyka,bo lubie czasem za miasto wyskoczyć Mam kilka typów,ale prosiłbym o pomoc doświadczonych kolegów ... Kymco Downtown - ten najbardziej mi się podoba,ale ma…
Ostatnia odpowiedź: mariuszadam, 15 Października 2014 -
Poszukiwana 125 wygodna mam 185 cm. Nowa max 20.000 1 2
przez keniol91- 36 odpowiedzi
- 6.1 tys. wyświetleń
Witam jak w temacie Poszukuje skuter 125 najbardziej wygodny, w planie juz w przyszłym roku planuje trip po Europie. Na mojej liście znalazł się -X-max 125 -Burgman 125 -Downtown 125 - Satelis 125 Powiem szczerze wycieczka z żonką!!! wiem że to mała pojemność ale dopiero po roku jazdy na tym 125 kupie sobie większy a żonie oddam ten. Teraz proszę o pomoc wszystkie wady i zalety tych modeli !! mam nadzieje zę napiszą posiadacze tych skuterków z góry Dzięki!!!
Ostatnia odpowiedź: Swierku, 5 Października 2014 -
Honda FES 125 S-Wing - tylko 90km/h
przez lukasixthm- 17 odpowiedzi
- 10.7 tys. wyświetleń
Witam. Posiadam taką hondę jak w temacie - rok 2007. Prędkość maksymalna jaką ona osiąga wynosi równo 90km/h (chyba że z góry to 92...). Obroty przy tym są maksymalne tj 10 000rpm. Wkręca się również bardzo dynamicznie... W internecie widzę że każda taka Honda osiąga spokojnie 110km/h... Po obrotach sądzę że nie mam zablokowanego CDI... Co to może być?? Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Swierku, 5 Października 2014 -
Honda PCX 125 opinie
przez Gość Dawid181- 20 odpowiedzi
- 7.7 tys. wyświetleń
Witam. Czy ktoś na forum posiada ten sprzęt?? Proszę o jakieś informacje dotyczące zmian typu wydechy,napędy itp. Niestety forum PCXa praktycznie nie żyje.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Września 2014 -
Kymco Yager vs People GTi vs Downtown vs Honda SH 125i 1 2 3
przez SmaugP- 64 odpowiedzi
- 11.1 tys. wyświetleń
Ponieważ to mój pierwszy post, chciałbym na wstępie wszystkich powitać. Mam nadzieję, że już niedługo zagoszczę tutaj na dobre Obecnie wiele osób mam spory dylemat dotyczący zakupu motocykla 125 cm3. Zaliczam się właśnie do grupy takich osób i nie mam pojęcia na co się zdecydować. Wiem, że temat wałkowany jest co chwila, jednak mam nadzieję, że mimo wszystko ktoś okaże się pomocny i lekko pomoże mi w podjęciu decyzji. Na wstępie zaznaczę, że mam 185 cm wzrostu i ważę lekko ponad setkę, więc wybór jest trochę utrudniony i niestety nie mieszczę się na małe skutery. Planuję w 90% jeździć po mieście, głownie do pracy i na jakieś niewielkie zakupy. Czasami jednak chcę także …
Ostatnia odpowiedź: biela, 17 Września 2014 -
Honda PCX 125 potrzebne oparcie pasażera
przez Gość Dawid181- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam. Poszukuje najchętniej w Polsce oparcia pasażera do Hondy PCX taki jak na fotce. http://zapodaj.net/7...9cee83.jpg.html Stronkę skąd wziąłem fotkę: http://www.moto125.cc/f125cc/equipamiento/para-moto/item/485-articulo-accesorios-honda-pcx-125
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Września 2014 -
Piaggio Skipper 125 duże spalanie
przez jaro94- 7 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich! Od 2 tygodni jestem posiadaczem Piaggio Skippera z 1994r. Po przesiadce z mniejszego brata ( Piaggio Zip ) stwierdzam, że jego spalanie jest zbyt duże. Spokojnie wchłania 5,5 - 6 l na 100 km. Praktycznie tyle samo co mój motocykl 600 Wymieniłem już zaworek przy zbiorniku,bo przepuszczał paliwo, wyregulowałem gaźnik. Obniżenie pływaka poskutkowało, że zimny ni chciał odpalać. Zresztą dzisiaj też miałem z tym problem. Odpalił od strzała i po para sekundach zgasł. I tak parę razy. Jaka może być przyczyna wysokiego spalania co jeszcze zrobić?
Ostatnia odpowiedź: jaro94, 3 Września 2014 -
Zakup kontrolowany 1 2
przez 793df- 26 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witam, noszę się z zamiarem kupna jakiejś 125, ale jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o ten dział skuterów. Do tego jeszcze mam problem w postaci budżetu. Dlatego pytam się was, proszę o propozycje, "najlepszych z tych najtańszych" 125, oczywiście chodzi mi o używane. Będę wdzięczny za pomoc.
Ostatnia odpowiedź: devlin, 2 Września 2014 -
Yamaha Xenter 125, bl-03
przez pscol- 1 odpowiedź
- 1.6 tys. wyświetleń
Cześć, Koledze pojawia się komunikat / błąd bl-03. Skuter długo stał, po czym został intensywnie umyty. Pls o podpowiedź co to może być? Pozdrawiam Serdecznie Pscol
Ostatnia odpowiedź: Jerry_R, 26 Sierpnia 2014 -
Nowa Yamaha - Majesty 125 S, MY2014
przez PrzemekK- 10 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Yamaha wprowadza nowość w kategorii 125cm - skuter przygotowany pod nową ustawę 12KM, 13 calowe koła, niecałe 150kg wagi Cena 13900 zł jeszcze źródła: http://www.scigacz.p...ty,S,23340.html http://www.yamaha-mo.../majesty-s.aspx
Ostatnia odpowiedź: newf, 25 Sierpnia 2014 -
Tuz przed wyborem 125. Agility City. 1 2
przez fraszczu- 38 odpowiedzi
- 6.9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Niedlugo chcialbym dolaczyc do grona osob uzywajacych na codzien czegos wiecej niz tylko pierdziawki "piecdziesiatki". Dlatego mimo ze poruszylem ten temat na innym forum chcialbym tez zapytac tutaj. Wiem ze tematy o tych skuterach byly pewnie juz wszedzie walkowane, ale ja chcialbym troche dopytac. Otoz moim celem na rozpoczecie przygody ze 125ccm sa quantum R ( tu pewnie nie poruszany temat bo chinskie ) i Kymco agility City. Glownie tutaj skupmy sie na tym drugim. 1. ) Czy Kymco jest naprawde wart dolozenia ponad 2tys zl. ?? ( porownujac do chinskiego Zippa ) 2. ) Czy wykonanie Kymco jest naprawde duzo lepsze niz chinskie maszyny ( chodzi mi o p…
Ostatnia odpowiedź: pawlo123, 24 Sierpnia 2014 -
Szyba Givi Burgman 125
przez Trenex- 4 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam Czy ktoś z ma doświadczenia z jazdy z taką szybą Givi?? Moja oryginalna jest za krótka i planuję zmianę na większą.
Ostatnia odpowiedź: Jarek_PL, 20 Sierpnia 2014 -
- 11 odpowiedzi
- 23.8 tys. wyświetleń
Cześć koledzy, jestem świeżym posiadaczem x-maxa 2009, kupiony jako używka. Na liczniku 22tyś km. Mam kilka pytań, może napiszę w punktach: 1. jakim olejem jest zalewany silnik? Chodzi mi o zalewanie gdy jest nowy. Jest to syntetyk czy pół syntetyk? Przypuszczam, że przebieg jest oryginalny, chciałbym zmienić olej tylko nie wiem właśnie czym jest zalany. Pod palcami olej z bagnetu jest dość rzadki, tak jakby syntetyk ale tego nie wiem. Nie wiem czy lepiej wlać Motula 4T 5100 czy 7100 ? Chyba że polecacice coś innego do tego silnika (inna firma)? 2. Do czego służą te dwie rurki? Otwierałem filtr i na to wygląda że jedna jest z obudowy przed filtrem, druga za filtrem. …
Ostatnia odpowiedź: Smelbo, 20 Sierpnia 2014 -
Zmiana pojemności silnika ze 125cc na różne,dużo większe
przez morgan2000- 8 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Cześć, czytam sobie na burgmanii różne posty, ale nie potrafię zrozumieć tych (ludzi),którzy po zrobieniu prawka kat.A na125 od razu potem wsiadają na 600-tki,albo coś większego, zamiast stopniowo zwiększać pojemność. Najwyraźniej brak im adrenaliny lub życie jest im nie miłe,albo też jedno i drugie. Co o tym sądzicie?
Ostatnia odpowiedź: PrzemekK, 14 Sierpnia 2014 -
zapytanko mam do znawcow Yamahy majesty 125/150
przez Kaiser- 2 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
czy jest jakas roznica z walami od 125 do 150 bo sypnely mi sie lozyska a nigdzie walu nie moge dostac od 150 a do 125 jak na lekarstwo
Ostatnia odpowiedź: Kaiser, 8 Sierpnia 2014 -
125cc na prawo jazdy kat. B- SWAP silnika na większy. 1 2
przez czarekcw- 37 odpowiedzi
- 19.7 tys. wyświetleń
Witam Jak wiadomo, od połowy sierpnia będzie można jeździć motycklami o poj. 125cc na prawko kat. B. I tak się zastanawiam, jaki kupić motocykl bądź skuter. Odnośnie skutera chodzi mi po głowie myk, aby zrobić swapa na 250-350 czy 400cc (żeby po prostu było pod dostatkiem mocy i było można komfortowo jeździć te 100-120km/h). Tak się zastanawiałem właśnie nad Burgmanem, Majesty czy Atlantic ale nigdzie nie mogę doczytać (a szukałem sporo w google) czy ramy silnika w 125cc podpasują pod większy silnik. Proszę tutaj o nie hejtowanie etc bo już doświadczenie z "kiblami" mam (przez 5 lat ujeżdżałem stuningowaną Aprilią Rally LC co przy lekkim kierowniku szła licznikowe 100km…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 6 Sierpnia 2014 -
możliwości sprzętu 125ccm
przez newf- 22 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Nie jeździłem nigdy na jednośladzie 125ccm i chciałbym zapytać jak wygląda sprawa przyspieszenia spod świateł np. gdy mamy w dyspozycji np. 10kW, czy "jedziemy" w miarę równo z puszkami czy wąchamy dymek? Prosze o odp. właścicieli takich skuterów. Myślę, że informacja o możliwościach 125'tki w ruchu miejskim przyda się wielu . Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: morgan2000, 21 Lipca 2014 -
Sens tuningu majesty 125
przez Gość Counterox- 8 odpowiedzi
- 12.4 tys. wyświetleń
Cze?ć Zastanawiam się czy jest sens tuningu majesty (jakiekolwiek przeróbki), jakie to ma znaczenie dla żywotno?ci silnika i opłacalno?ci. (Lepiej kase na tuning zostawić i dołożyć potem na większy sprzęt, czy tutaj się pobawić, a większy sprzęt kupić póĽniej...) Gdzie ew. można kupić (najlepiej w PL) jakie? czę?ci tuningowe do yp 125. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Barteq, 17 Lipca 2014 -
Rezerwa paliwa w Yamaha Majesty 125/150/180
przez morgan2000- 5 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Witam, czy ktoś wie,ile wynosi rezerwa paliwa w Yamasze Majesty 125? Proszę o rzetelną odpowiedź i z góry dziękuję, morgan2000
Ostatnia odpowiedź: Szafiq, 9 Lipca 2014 -
Piaggio Xevo 125 proszę o opinie
przez cat11- 16 odpowiedzi
- 29.7 tys. wyświetleń
Witam ponownie Moje poszukiwania skuterka skierowały się w stronę tego włoskiego wytworu. Chciałbym prosić o wasze opinie na jego temat, oczywiście najchętniej osób które posiadają lub miały z nim styczność ale wszelkie merytoryczne opinie mile widziane To co dotychczas zauważyłem. Plusy: Wygląd Spory 11KW więc max tego co mogę mieć na prawko B(niebawem) Schowek na 2 kaski + otwieranie z pilota w kluczyku(standard) Minusy: Spore spalanie jak na 125 bo ok 4L/100km Włoszczyzna(posypie się? znalazłem sporo neg opinii na zachodnich forach że wszystko cacy aż któregoś dnia chcesz jechać do roboty a tu trup) Brak normalnego kufra(trzeba mocować specjalny stelaż kos…
Ostatnia odpowiedź: cristoferec, 23 Czerwca 2014