Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Yamaha All New Soul GT 125
przez MariuszBurgi- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
W temacie budżetowych skuterów Yamaha idzie ostatnio jak burza. Po N-Max 125/ Yamaha przedstawia kolejną nowość z grupy low budget 125. New Soul GT 125, koła 14 calowe, płaska podłoga, chłodzenie powietrzem, 9,5KM (motor oznaczany "Blue Core" tożsamy z N-Max), oświetlenie LED. Planowana sprzedaż w Indonezji 270.000 sztuk rocznie- powala !! Start sprzedaży marzec 2015. Cena 15,1 mln. rupii (ok. 1100 eur) ! Wprowadzenie na rynek EU- brak danych. https://youtu.be/QCmj2R-NcEg
Ostatnia odpowiedź: Barnej, 2 Kwietnia 2015 -
Wybór między Aprilią Atlantic a Piaggio X8 125
przez franz998- 14 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, po doświadczeniu jakie zdobyłem jeżdżac 125,mając Hondę Pantheon 2T,krótko Suzuki Epicuro i Peugeota Satelisa przymiarkę robię do Aprilii Atlantica z roku 2003 lub 2004 z tym,że mogę taką kupić o pojemności 200 lub 250 z wpisem w dowód na 125 w cenie 4500-5000 tyś.Wizualnie może być zadrapana itd lub kupić sprawdzonego w miarę Piaggio x8(rok 2006) z przebiegiem 35 tyś km,wersja premium o ile taka była.Wizualnie i technicznie ok,sprowadzony nie na handel ale dla siebie.Aktualne OC i przegląd do 2016 r. Do wymiany olej,filtr na ten sezon.Napęd,silnik i reszta ok.Zegary podświetlane na niebiesko. I mam dylemat,jeśli okaże się że Aprilia będzie też techni…
Ostatnia odpowiedź: franz998, 25 Marca 2015 -
Pytanie ogólne o 125-tki
przez Gość Dawid181- 12 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam. Mam pytanko o skutery,motocykle o pojemności 125ccm chłodzone cieczą i zasilane wtryskiem paliwa. Moja Honda PCX ma oba te parametry. Potrzebowałbym kupić coś drugiego dla dziewczyny i potrzebuje info w którym kierunku iść.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Marca 2015 -
Olej Forda nadaje się do silnika 125?
przez finskiii- 16 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Witam czy ten olej nadaje się do Piaggio x9? http://allegro.pl/ol...5139613707.html na misce podane jest SEA 5w 10 ,dlatego zastanawiam się nad wymiana na ten co mycielskie o tym?
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 21 Marca 2015 -
Piaggio x9 czy x8
przez 77gienek- 10 odpowiedzi
- 5.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich szanownych forumowiczów Burgmani Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru Piaggio x9 czy x8 oczywiście chodzi o 125(brak prawa jazdy kat A) 189 wzrost i 105 waga chodzi głównie o dojazd do pracy około 15-17 km w jedną stronę oraz jakieś niedzielne wypady poza miasto z pasażerka około 60 kg,jazda w koło komina zakupy itd.Co będzie lepszym wyborem,awaryjność,dostęp części,lepszy komfort. Budżet około 4000zł.z góry dziękuje za odpowiedz.
Ostatnia odpowiedź: 77gienek, 12 Marca 2015 -
Części do 125, np. Majesty
przez devlin- 21 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Cześć, takie pytanie - gdzie zaopatrujecie się w części do 125, konkretnie chodzi mi o Majesty? Po przesiadce z 50cc Peugeota doskwiera mi brak tej dostępności podzespołów co do małego skutera. Potrzebuję np. blokadę wariatora/dzwonu sprzęgłą, większy wybór wariatorów (nie jeden za 700 zł), linkę z napędem prędkościomierza, te specyficzne śruby do przykręcania szyby, chętnie obejrzałbym też jakieś tłumiki. Słabo z tym jest - do 50cc korzystałem ze Scooterkingz, Mieloch, ewentualnie RacingPlanet no i allegro. Oferta tych sklepów dla 125 to niestety jakaś atrapa (że niby coś tam mamy), żeby nie użyć gorszego słowa. Na allegro głównie szrot z egzemplarzy bez prawa do re…
Ostatnia odpowiedź: devlin, 11 Marca 2015 -
Yamaha Majesty 125 => eksploatacja 1 2 3
przez Gość NIMAGO- 52 odpowiedzi
- 37.4 tys. wyświetleń
Witam Od wczoraj jestem szczę?liwym posiadaczem Majesty Kolega sprowadził mi go z francji. Tylko jest jeden mały problem, poniewaz nie mam do niego zadnych dokumentow na temat tego jaki olej lac do silnika a jaki do 2 wlotu (i ile go nalac), jaki plyn do chlodnicy??? Nie moge nigdize znalesc w neci na ten temat Chciałbym tez wiedziec np. co ile kilometrow trzeba wymienic pasek?? (moj ma przejechane niecale 8 tys. ) Jak blokować kierownice...i WIELE WIELE INNYCH..rzeczy Je?li ktos ma dokumenty mowi?ce o eksploatacji tego skutera ( INSTRUKCJA OBSŁUGI ) to bardzo bym prosil o podzielenie sie z nimi Chyba ze kto? poprostu wie co i jak... to prosze o rade pozdrawi…
Ostatnia odpowiedź: Burgi, 8 Marca 2015 -
Burgman UH125 docieranie
przez Slawekw- 3 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam, Zdecydowałem się na dołączenie do szacownego grona użytkowników Suzuki i zakup nowego skutera UH125. Proszę o podpowiedź w jaki sposób z nim postępować w pierwszym okresie jazdy i docierania silnika aby odwdzięczył się długotrwałą niezawodnością. Instrukcję przeczytałem, ale może bardziej doświadczeni użytkownicy mają jakieś podpowiedzi. Do tej pory jeździłem używaną 50-tką 2T więc to dla mnie nowy temat. pozdrawiam: Sławek
Ostatnia odpowiedź: Joshua_77, 8 Marca 2015 -
Yamaha Delight opinie
przez filipmr- 10 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
Witam ,ktos ma taki skuter....
Ostatnia odpowiedź: filipmr, 5 Marca 2015 -
Yamaha majesty 125
przez JACKO- 1 odpowiedź
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam jestem tu od niedawna Mam takie pytanie chciał bym w mojej yamaha majesty sprawdzic lagi. Jak to mozna pomierzyc?
Ostatnia odpowiedź: grze, 3 Marca 2015 -
Yamaha X-Max vs Honda Forza 125
przez marek_m- 1 odpowiedź
- 2.2 tys. wyświetleń
Co prawda, po francusku, ale to i owo można wyczytać Klik
Ostatnia odpowiedź: KriSSo, 27 Lutego 2015 -
Parę pytań przed zakupem. 1 2
przez kropkacompl- 43 odpowiedzi
- 6.3 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich serdecznie! Chciałem się przywitać w dziale "serdeczności" ,ale tam tylko urodziny itp. więc tu wcisnąłem moje Was powitanie. Parę miesięcy temu przeprowadziłem się i do mojego miejsca pracy mam 20km, które chcę zacząć pokonywać jednośladem. Jeżeli taka jazda przypadnie mi do gustu to pokuszę się o zrobienie kat A. Przechodzę do rzeczy. W lutym/marcu chcę kupić coś o pojemności 125. Mam już trzy motory na oku: Mój faworyt - Peugeot Satelis (zastanawiam się czy wszystkie wersje a w szczególności "compressor" spełniają wymogi na kat B i na, którą szczeólnie zwrócić uwagę ? ) kolejne to: Piaggio X9 evolution i na koniec "Król" Suzuki Burgman fajnie…
Ostatnia odpowiedź: dwoogie89, 21 Lutego 2015 -
burgman 125 2005
przez radzio34- 4 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam moje moto ma 40000 na 1000km bierze 250ml oleju czy to duzo
Ostatnia odpowiedź: radzio34, 1 Lutego 2015 -
Sprowadzenie skutera za granicy.
przez nieprzejrzysty- 9 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam, Mam zamiar sprowadzić używany skuter z zagranicy do 125cm3,lub udać się po niego osobiście,tylko czy możecie mi doradzić do którego kraju najlepiej pojechać,Włochy,Szwajcaria,Niemcy,Francja,a może jeszcze inny kraj. Czy zna ktoś dobre miejsce zakupu takiego skutera,żeby był od razu do jazdy,nie do naprawy itp.Czy w komisie przy salonie sprzedaży czy z ogłoszenia w gazecie kupionej na miejscu,lub innym pewnym miejscu? Z góry dziękuje.
Ostatnia odpowiedź: Burgi, 8 Stycznia 2015 -
Zmiana rejestracji z 50 ccm na 125 ccm
przez puzon- 7 odpowiedzi
- 9.9 tys. wyświetleń
Chciałbym kupić skuter,to typowe 125 i nie ma takiej 50-tki,ale jest właśnie zarejestrowany jako motorower. Jak sprawę odkręcić z homologacją by było zgodne z prawem? Dziękuję za podpowiedzi!
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 7 Stycznia 2015 -
Nowy Romet Maxi 125
przez Gość maxell- 19 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Przypadkowo trafiłem dzisiaj na coś takiego ROMET MAXI 125R - łudząco podobny z przodu do...no właśnie Narazie oferowany w jednej wersji silnikowej, ciekawe czy przewidują większe pojemności? Raczej wątpię. Cena ok 8000 zł. Wszystkie szczegóły można znaleźć na stronie producenta. ------------------------------------------------------------------------------- Chyba wrzuciłem nie tam gdzie trzeba, ale jakby co to przenieście do działu "125" Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Dodałem jeszcze w tytule 125. Lucjan
Ostatnia odpowiedź: radi, 16 Grudnia 2014 -
Suzuki Address 125 2015r Przedsprzedaż- cena 7900zł
przez filipmr- 11 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Dobra cena skutera 115cm od Suzuki.Więcej info:www.suzuki-moto.pl Jestem ciekaw opinii co sądzą o tej promocji inni użytkownicy.Warto? http://www.suzuki-mo...15_Address.html
Ostatnia odpowiedź: radi, 28 Listopada 2014 -
Piaggio X8 - szyba
przez Hipolit- 5 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Potrzebuję porady odnośnie szyby w x8. Ta oryginalna jest zdecydowanie za niska. Zastanawiam się, co będzie lepsze. Wymiana na nową wyższą Givi, czy montaż deflektora? Szyba Givi kosztuje ok. 450 zł.
Ostatnia odpowiedź: Hipolit, 19 Listopada 2014 -
Malaguti Madison 125
przez Gość PCX- 6 odpowiedzi
- 8.8 tys. wyświetleń
Witam ponownie wszystkich burgmaniaków (i nie tylko) Chciałem się zwrócić do was z pytaniem a własciwie pro?b? aby?cie ocenili sprzęt który jest dostępny pod tym linkiem http://www.bikepics.com/members/pcx10/00madison125/ i powiedzieli tak na oko czy warto zainwestować i kupić czy też nie (wiem że niewiele da się wyczaić ze zdjęc ale może jednak) Z tego co wynikło z opisu to skuter był sprowadzony w 2000r (prawie nowy?) i rok temu był wzięty z komisu przez obecnego wła?ciciela. Przebieg to 20 000 km i my?le że może być realny bo opony wygl?daj? na seryjne ale jak narazie nie widziałem ich z bliska. Jedyne co mnie interesuje to drobna rdza na kolanku od tłumika czy t…
Ostatnia odpowiedź: piecuch4, 19 Listopada 2014 -
- 0 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Yamaha wzywa w Japonii na badania kontrolne właścicieli modeli Cygnus X/XC 125 wyprodukowanych między sierpniem 2007 a wrześniem 2014. Ponoć istnieje ryzyko uchodzenia powietrza z tylnego koła z powodu nierówności felgi /błąd produkcyjny/. Podobno w tych modelach występują również problemy z włączaniem kierunkowskazów spowodowane przerywaniem się kabli. Źródło: http://www.yomiuri.co.jp/national/20141118-OYT1T50112.html?from=ycont_top_txt Ciekawe, czy w Europie też już jest akcja informacyjna.
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 18 Listopada 2014 -
Pytania "nowego" o maxiskuter 125ccm, pomoc w doborze 1 2 3
przez cat11- 58 odpowiedzi
- 14 tys. wyświetleń
Witajcie Panowie Jestem na forum nowy więc liczę na wyrozumiałość jeśli naruszę jakieś zasady. Dział chyba właściwy, no to jedziemy. Posiadam obecnie motorower skuterka 50ccm z tajwanu. Z racji mojego wieku (ponad 3 dyszki) a także gabarytów (ponad 100kg i blisko 2m wzrostu) niezbyt mi na nim wygodnie. O mocy nie mówię a jak dojdzie pasażerka to już w ogóle ledwo dycha maleństwo Prawka A na moto nie posiadam i robić nie zamierzam(bojkotuje piep%#ne WORDY, dla mnie to tylko zdziercy kasy, szkoda mi też nerwów) więc fantastyczną wieścią dla mnie jest udogodnienie które wprowadzić chce ustawodawca aby osoby posiadające min 3 lata prawko B mogły ujeżdżać motocykle do 125…
Ostatnia odpowiedź: odyniec, 14 Listopada 2014 -
Czy duży przebieg oznacza konieczność remontu silnika?
przez renegat- 16 odpowiedzi
- 22.1 tys. wyświetleń
Czołem braci skuterowej, dopiero przymierzam się do kupna, pewnie w marcu będę się rozglądał za czymś dla siebie ale wiedzy nigdy dość. Przeglądam sobie skuterki w granicach 5-8 tysięcy złotych (bo tyle będę chciał wydać na sam skuter) i trafiają się różne sztuki, od ewidentnie kręconych 5 letnich maszynach z 5 tysiącami przebiegu po motocykle z 2011 roku z nastukanymi 30 tysiącami. Chciałem się zapytać jak mają się takie przebiegi do remontu silnika, to znaczy czy skuter z 30 tysiącami to już trup który będzie dogorywał przez ostatni sezon? Interesują mnie najbardziej opinie na temat Burgmanów, Hondy PCX, X-maxów i chyba niespotykanych często Peugeotów Satelis 125. Ewen…
Ostatnia odpowiedź: DarekDarek, 5 Listopada 2014 -
kupiłem Burgman -i co dalej
przez Senjuro- 4 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie. Jakiś tydzień temu zakupiłem Burgman 125 k2 z 2002 stan jak na tę lata całkiem nie zły, parę rys trochę szare plastiki które były kiedyś czarne, a usterka jak wyszła to zepsuta linka predkomoerza.Niestety zacząłem wyczuwac pewien zapach jak by przypalonej gumy pod czas jazdy nie jest on intensywny ale jest, sprawdziłem olej okazuje się nie mal pusty, więc wlałem nowy, wyczyscilem filtr powietrza, i silnik pracuje jeszcze lepiej, ale zapach dalej się czasem pojawia.Czy mogło się coś zatrzeć bo nie wiem ile bez oleju jeździł lub jaki inny może być powód. I co należy robić i na co uważać by maszyna przetrwała kolejne co najmniej 5 lat?
Ostatnia odpowiedź: Senjuro, 4 Listopada 2014 -
Chińczyk marki jin-jin 125 rok 2012
przez jot23- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
przejechał 6 tys od nowości bezproblemowo ale instrukcja zaleca wymiane pasa po 10 tys no i nie moge natrafić na oferte pasa o wym 832*20 * 30, czy ktoś doradzi coś ?
Ostatnia odpowiedź: filipmr, 30 Października 2014 -
Uniwersalna szyba do skutera Yamaha Delight
przez filipmr- 6 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam ,może ktoś wie ,lub zna temat szyb do skuterów ,dokładnie interesuje mnie szyba firmowa uniwersalna akcesoryjna -mocowana do lusterek ,orginał yamahy kosztuje 600-700zł razem z mocowaniem ,może ktoś kupował szukał będę wdzięczny za konkretne informacje.
Ostatnia odpowiedź: filipmr, 22 Października 2014