Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Burgman UH125 docieranie

Slawekw

Pytanie

Witam,

Zdecydowałem się na dołączenie do szacownego grona użytkowników Suzuki i zakup nowego skutera UH125. Proszę o podpowiedź w jaki sposób z nim postępować w pierwszym okresie jazdy i docierania silnika aby odwdzięczył się długotrwałą niezawodnością. Instrukcję przeczytałem, ale może bardziej doświadczeni użytkownicy mają jakieś podpowiedzi. Do tej pory jeździłem używaną 50-tką 2T więc to dla mnie nowy temat.

pozdrawiam:

Sławek

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Podejrzewam, że nic więcej niż masz napisane w instrukcji nikt tu nie wymyśli ;) Jest tam dość precyzyjnie napisane jak jeździć by było dobrze ;) O tym, że póki co jeździsz solo itd to też pisać nie trzeba.

• 0
  • Sympatycy

Dokładnie, jak wyżej. Masz konkretnie opisane, jak w miarę możliwości starać się jeździć i tyle. Ja zawsze wyznaję zasadę, czy to w motocyklu, czy samochodzie - jeździć pierwszy 1000 km po prostu normalnie, nie popadać w paranoję i nie cudować. Co to znaczy normalnie? Nie jeździć z prędkością maksymalną i nie odkręcać manetki do końca na każdych światłach.

• 0

Ja swojego burgmana niestety nie docieralem, ale rowniez myślę ze w instrukcji wszystko znajdziesz. Tylko tak jak napisał KriSSo nie należy popadać w paranoje i jeździc normalnie, bez większych obciążeń silnika;-)