Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Suzuki Burgman-wolne kostki pod czachą

Alien

Pytanie

Witajcie , dziś rozebrałem cały przód z zegarami żeby przeczyścić zegary ,wymienić żarówkęw nich i po składać źle spasowane plastiki i zauważyłem że z dwóch wiązek pod czachą wystają nie podpięte dwie wtyczki .Jedna z jednym kabelkiem a druga z dwoma.Co siekawe nie znalazłem miejsca do czego mogły by być podpięte.

Macie jakieś pomysły ?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To pewnie seryjne wyprowadzenie na jakieś dodatkowe akcesoria, których twój egzemplarz nie posiada. Strzelam, np. alarm inny typ oświetlenia,jakaś dodatkowa kontrolka...

• 0

witam

jak ja rozbierałem swojego (cały przód aby dostać sie do chłodnicy)

to znalazłem pełno-wolnych kostek,rożnego rozmiaru

po-prostu seryjna produkcja wiązek elektrycznych do kilku modeli .

pozdrawiam

• 0

Soltek225 coś może być w tym co piszesz , choć tak sobie myślę że większe modele burga mogą mieć dłuższe wiązki ele ze względu na rozmiary maszyn , ale to tylko moje przypuszczenia.Swoją drogą jak kiedyś będę rozbierał ponownie przód (oby nie było potrzeby) to sprawdzę czy są pod napięciem etc.

• 0

Zdjąłem dziś wszystkie plastiki poza podłogą z mojej Suzi.

Z przodu za lampą znalazłem 2 wtyczki 2-pinowe. Jedna głęboko schowana ( słabo widoczna więc zdjęcia z nią nie wklejałem ) druga widoczna na tym zdjęciu.

Ta większa jest od świateł a ta 2 pinowa nie była do niczego podłączona.

IMAG0397.jpg

Podobna wtyczka jest przy tylnych światłach. Tutaj jest taka sama zasada. Większa to światła a 2 pinowa jest wolna.

IMAG0374.jpg

Zastanawiam się gdzie z przodu podłącza się komputer ?

• 0

Dzięki za info , u mnie z przodu wolna jest kostka jedno pinowa i jedna dwu pinowa. Ciekawe bo w sumie to w zegarach wszystkie gniazda są wykorzystane i nie wiem co opcjonalnego mogło być w naszych maszynach.