Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Piaggio liberty 125
przez Zenek- 0 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam. Poszukuję informacji o Piaggio Liberty 125 - awaryjność, serwis, faktyczne spalanie, itp. .Najlepiej od użytkowników lub osób które miały styczność z w/w skutem. Z góry dzięki.
Ostatnia odpowiedź: Zenek, 6 Lipca 2015 -
- 11 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Jaki VMax uzyskaliście swoimi maszynami (jak możecie to podajcie swoją wagę). W moim przypadku licznikowe 95-97 przy wadze 90 kg.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Czerwca 2015 -
Piaggio x9 125 4t słaby V MAX 1 2 3
przez Mada428- 51 odpowiedzi
- 32.6 tys. wyświetleń
Mam piaggio x9, jego v max to 95, a powinien 110, prędkość przelotowa powinna być 100km/h. Mam nowe rolki malossi 10,7g. Pasek nie wygląda na zużyty, ale być może to być problemem. Może ktoś mi powiedzieć jaka jest waga seryjnych rolek w piaggio x9, koła 14 cali? Dodam jeszcze że skuter przy 95 ma już duże obroty
Ostatnia odpowiedź: blaz, 26 Czerwca 2015 -
Burgman czy X max
przez lukasz123- 13 odpowiedzi
- 6.3 tys. wyświetleń
Szanowni forumowicze, proszę pomóżcie :-) Poszukuje czegoś na dojazdy do pracy po mieście ok 50 km dziennie w obie strony. Zastanawiam się nad nowym Burgmanem albo X maxem (125). Proszę o Wasze komentarze, co się lepiej sprawdza w mieście, co jest mniej awaryjne? a może nie ma znaczenia, bo oba skutery są świetne ;-)
Ostatnia odpowiedź: Tolek, 23 Czerwca 2015 -
brak kluczyka do schowka suzuki burgman 125
przez suchy- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
witam, kupiłem burgmana 125 ale kluczyk od stacyjki nie pasuje do zamka schowka , czy najtańszym rozwiązaniem będzie dokupić nowy zamek w sklepie suzuki , bo używany z demontażu raczej ciężko dostać ?
Ostatnia odpowiedź: didi, 23 Czerwca 2015 -
- 5 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Witam jak w temacie szukam opini na temat wymienionych skuterków bardzo mało mówi się o Piaggio x10 a cenowo stoi bardzo wysoko co sądzić o tym skuterze ? Kiedy będzie w sprzedaży nowy kymco downtown 125i Wiadomo ? Pozdrawiam Marcin
Ostatnia odpowiedź: DarekDarek, 22 Czerwca 2015 -
maxi 125 proszę o porade 1 2
przez koks0309- 35 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Witam, Przez 3 lata jeździłem na Piaggio "50", sprzedałem go w tamtym roku bo po ślubie przeprowadziłem się do bloku. Po zimie stwierdziłem że jednak ciągnie do 2oo. Budżet mam słaby bo tylko 3tys zł dlatego pytanie do Was czy kupię jakąś sensowna 125? Myślałem nad Yamaha Majesty, Kymco grand dink lub Piaggio x9. Pozdrawiam i z góry dzięki za rAdy i podpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: koks0309, 15 Czerwca 2015 -
Witam, Tak sobie myślę po lekturze artykułów skrupulatnie polinkowanych na stronie Kymko.pl przy ww. modelu skutera, że chyba redaktorzy testują inne skutery niż potem są sprzedawane. Spójrzmy choćby na średnie spalanie: 1. Burgmania: http://www.burgmania.net/index.php?option=com_content&view=article&id=614:teksty-agility125&catid=28〈=pl Średnie spalanie 3,2 litra Zasięg na baku około 200 km 2. Świat motocykli: http://kymco1.webd.pl/wp-content/uploads/2010/05/agility_city125.pdf Zbiornik paliwa: 6,5l Średnie zużyie paliwa: 2,9l/100km 3. Wiadomości motocyklowe: http://kymco1.webd.pl/wp-content/uploads/…
Ostatnia odpowiedź: Sysgone, 9 Czerwca 2015 -
Docieranie naszych skuterów
przez Bobissimo- 24 odpowiedzi
- 9.2 tys. wyświetleń
W związku z tym że już niedługo odjadę z salonu nową maszyną - Downtownem, mam pytanie odnośnie sposobu jazdy przez pierwsze kilometry oraz jak Wy się zachowywaliście wtedy Oszczędzać silnik? Instrukcja nic nie mówi na ten temat, jedynie o docieraniu opon przez 150 km.
Ostatnia odpowiedź: Sysgone, 27 Maja 2015 -
Test Honda PCX 125 MY2015
przez MariuszBurgi- 4 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Sezon 2015 stoi pod znakiem skuterów dostępnych od niedawna na kat B... Czyli 125. W związku z Waszym dużym zainteresowaniem tym segmentem rynku wystartowaliśmy z kolejnym, przeprowadzanym dwutorowo testem skutera, który już kiedyś testowaliśmy (klik). Tym razem mamy do czynienia z modelem po liftingu... Honda PCX 125 MY2015 ruszyła do walki Pierwszy dzień zamknął się dystansem 320 km. Był Gostynin, Płock Wyszogród I kilka innych Lecimy dalej... Ps. Pełny materiał wkrótce na stronie głównej.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 26 Maja 2015 -
Yamaha Cygnus X 125 2006 r manual
przez Daniel_85- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich to mój pierwszy post, od niedawna stałem się posiadaczem Yamahy Cygnus 125cm3 z 2006 r. Posiada może ktoś manuala do tego modelu ??
Ostatnia odpowiedź: Nibiru, 23 Maja 2015 -
W końcu w czymś jestem pierwszy - dzwon 1 2
przez biela- 33 odpowiedzi
- 5.3 tys. wyświetleń
Przed wczoraj przy rondzie zawiszy w Warszawie wjechałem w tyłek Scenicowi. Gość ledwo się zapaliło pomarańczowe dał po heblach z piskiem, a ja, że byłem dosyć blisko, zdążyłem trochę wyhamować i zaparkować w zderzaku, prędkości małe raczej, ale lagi się wygięły trochę i popękały plastiki http://www.fotosik.p...770499/1?show=2 ja cały tylko przy dłoniach się mięśnie nadwyrężyły od zatrzymania ciężaru ciała, kolano obiło się o osłonę nóg ale spodnie z ochraniaczami sprawiły że tylko troszkę je czuje. Skuter idzie na sprzedaż. Teraz porada. Sprzedać tak jak jest (za ile?), czy zrobić i sprzedać z informacją o kolizji? Sam nie mam czasu robić więc bym musiał do serwisu ja…
Ostatnia odpowiedź: igor_corp, 21 Maja 2015 -
Wynajem? Jazda próbna?
przez kamilbaranski- 7 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Cześć! Ja z dwoma kwestiami do Was 1. Jeżdzę czasem Rometem Ogarem 900 (silnik domyślnie o pojemności 50 cm3, przerobiony na bodajże 90 cm3, zmienione zębatki tak, że osiąga około 90 km/h). Od pewnego czasu rozglądam się za Burgmanem 125. Moje pytanie brzmi: czy Burgman 125 będzie silniejszy od takiego Ogara? Pamiętajmy, że Ogar waży ~95 kg, a Burgman ~160 kg. Ja ważę stosunkowo mało (>60 kg), więc różnica wagi to około 1/3. Jeżeli uważacie, że taki Burgman będzie za słaby, czy jest sens tuningować Burgmana w celu zwiększenia mocy/prędkości? (Wiem, że najwygodniejszą odpowiedzią jest: "Kup sobie 400tkę", ale dodam, że nie planuję zdawać prawa jazdy kat. A.) 2. Czy …
Ostatnia odpowiedź: Skrystos, 15 Maja 2015 -
Kufer a cieżarki kierownicy
przez djpj1- 24 odpowiedzi
- 5.2 tys. wyświetleń
Założyłem w Satelisie kufer co wiązało się również z złożeniem dedykowanej przez Peugeota podstawy pod kufer,łączona ona jest razem z rączkami dla pasażera.Dotychczasowe uchyty dla pasazera były z twardego plastiku natomiast nowe rączki wraz z postawą kufra są metalowe i co za tym idzie o wiele cieższe.Zrobiłem dziś kilka km ale tylko po mieście i nie wyczułem jakieiś wielkiem różnicy w zachowaniu skutera,ale chyba po dociążeniu tyłu skutera powinienem zmienić też cieżarki kierownicy?proszę o rade....
Ostatnia odpowiedź: Skrystos, 10 Maja 2015 -
Aprilia Atlantic 125
przez Arki72- 8 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
witam.mam pytanie. moja aprilia jeździ swietnie, odpala zawsze bez problemów od dotknięcia. mam jeden 'problem,' .po odpaleniu musi pochodzić z 10-20 minut zależy tez od pogody..zeby mozna bylo jechac bo dusi sie i dlawi podczas jazdy i ciężko normalnie jezdzic..po kilkunastu minutach jak rozgrzeje sie jest ok i śmiga. .bylem u jednego mechanika stwierdził ze musi sie rozgrzac i musi dotrzeć paliwo i to normalne..moze ktos podzieli sie opinia co o tym sądzić i czy to norma czy coś jest nie tak..z gory dzieki za pomoc..
Ostatnia odpowiedź: marekb9t, 8 Maja 2015 -
Kymco rządzi 1 2
przez biela- 29 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
A taki dziś widok pod robotą 3 sztuki Agility City 125 i jedna People
Ostatnia odpowiedź: K9G, 6 Maja 2015 -
Wibracje skuter Suzuki Burgman UH125 2004r.
przez wrobel81- 9 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Witam, potrzebuję informacji czy to normalne że skuter Suzuki Burgman 125 z 04 roku dość mocno silnik trzęsie, wibruje? Tak wibruje że czasem cięzko jest trafić wkrętakiem aby ustawić mieszankę powietrza na gaźniku:) Zdjąłem nawet pasek, wario, aby przekonać się czy to może być przyczyną, ale i tak trzęsie się dość pokaźnie... Szkoda że nie mam porównania z innym skuterem tego modelu. A tak to ogólnie, ładnie zapala i jedzie, wtedy nie czuć tych wibracji, najbardziej jak stoi na podnóżkach. I druga kwestia czy to normalnie że światło przednie przygasa jak wciśnie się hamulec, delikatnie jakby też mrugały, ale tak nieznacznie. Pozdrawiam forumowiczów.
Ostatnia odpowiedź: wrobel81, 4 Maja 2015 -
Yamaha x-max kodowanie kluczyka,jak?
przez franz998- 5 odpowiedzi
- 6.3 tys. wyświetleń
Witam, mam pytanie odnośnie zakodowania/rozkodowania kluczyka. Otóż posiadam trzy kluczyki,jeden niebieski i dwa czarne.Z czego jeden czarny jest do stacyjki a drugi do schowka. Zawsze odpalałem kluczykiem niebieskim i skuter śmigał.Jednego wieczora kluczyk niebieski zostawiłem w stacyjce(nie wiem czy to ma znaczenie). Rano chciałem skuter odpalić i nie odpalił.Paliła się kontrolka czerwona od immo. Silnik kręcił ale nie odpalił. Kluczyk czarny po włożeniu do stacyjki zajarzył i skuter odpalił i nie migało immo na czerwono i nie świeciła się kontrolka pomarańczowa silnika. Czy niebieski kluczyk mógł się "jakoś" rozprogramować? Czy można go zaprogramować samemu czy tr…
Ostatnia odpowiedź: franz998, 28 Kwietnia 2015 -
Witam! Co s?dzicie o skuterze /nie-skuterze/ BMW C1? pozdr.... Ortos
Ostatnia odpowiedź: ortos, 28 Kwietnia 2015 -
suzuki burgman 125
przez soltek 225- 3 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
witam podczas ruszania czuje takie lekkie szarpnięcia ale jak dodam gazu i jadę to jest to nie wyczuwalne . gdzie tkwi przyczyna ? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: soltek 225, 25 Kwietnia 2015 -
Burgman UH125 2011r - Wibracje
przez bada1980- 0 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam, mam problem ze skuterkiem, mianowicie są odczuwalne duże drgania na całym motorze w momencie odpuszczeniu manetki z gazem. Przyspiesza bez problemów, gdy rozpędzę się nim do 100km/h jest wszystko ok, prędkość spada od 100 do 80 bez żadnych drgań ale przy prędkości ok 80-75 do praktycznie 20km/h motor wpada w duże wibracje i jest odczuwalne dość mocne hamowanie skutera. Drgania są odczuwalne tylko w zakresie predkości od 80 do 20km/h. Gdzie mogę szukać przyczyny?
Ostatnia odpowiedź: bada1980, 23 Kwietnia 2015 -
korki,spusty
przez Gangsta HILL- 5 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
witam,pam pytanie co to jest za korek na imbus 8 nad wlewem oleju?,oraz od spodu silnika są 2 jedna spustowa oleju na klucz 17,druga mniejsza na klucz 14 wkrecona pod kątem,chciałem wymienć olej i odkreciłem najpierw tą 14 wylało sie troche oleju ok 150ml i wtedy zrozumiałem swój błąd,że to chyba nie jest olej silnikowy wiec ja zakreciłem,po odkreceniu tej wiekszej wszystko poszło normalnie tj olej poszedł do wiadra 1,3l i wymiana z filtrem poszła już gładko,co to był za olej z tej mniejszej i jak to ratować? aha jeszcze jedno czy w zegarze tym elektronicznym są baterie? bo nie działa a w opisie tech nic tam nie jest podłączone
Ostatnia odpowiedź: Gangsta HILL, 16 Kwietnia 2015 -
Yamaha Majesty 125 pojemność zbiornika paliwa i spalanie
przez tktomek- 11 odpowiedzi
- 8.1 tys. wyświetleń
Mam pytanie do właścicieli Majesty 125 o pojemność zbiornika paliwa. Według serwisówki ma on 10,5L. Za każdym razem kiedy tankowałem, a ostatnio wskaźnik paliwa wskazywał pusto i się nie podnosił to weszło mi zaledwie 8,4L i jak postawiłem na podwórku na bocznej stopce to paliwo się przelało korkiem i poleciało tą rurką z tyłu. Ile u Was wchodzi do zbiornika? Może mi wskaźnik źle pokazuje i jak wskazówka leży to mam dopiero rezerwę? Spalanie po 2 wyjeżdżonych pełnych zbiornikach wyszło mi 3,4L/100km (ok 250km na zbiorniku). Czy taka wartość jest w normie? Jazda raczej mieszana i prawie na maxa, bo jeszcze testuje sprzęt po przesiadce na 125
Ostatnia odpowiedź: 77gienek, 15 Kwietnia 2015 -
Suzuki Burgman-wolne kostki pod czachą
przez Alien- 11 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witajcie , dziś rozebrałem cały przód z zegarami żeby przeczyścić zegary ,wymienić żarówkęw nich i po składać źle spasowane plastiki i zauważyłem że z dwóch wiązek pod czachą wystają nie podpięte dwie wtyczki .Jedna z jednym kabelkiem a druga z dwoma.Co siekawe nie znalazłem miejsca do czego mogły by być podpięte. Macie jakieś pomysły ?
Ostatnia odpowiedź: Alien, 14 Kwietnia 2015 -
Rozpoczęcie sezonu na Kymco Agility City 125
przez fraszczu- 11 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam jesli ktos w tym dziale bedzie chcial zobaczyc jak sprawuje sie w jezdzie Kymco Agility City 125 zapraszam na moj nowo zalozony kanal, postaram sie umieszczac tam wiekszosc moich wypadow. Jeden z pierwszych moich filmikow:
Ostatnia odpowiedź: jurczas, 13 Kwietnia 2015