benski Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 1 godzinę temu, Bob napisał(a): Szukaj pod siedzeniem ,bedzie zaślepka gumowa,odsłonisz i bedzie zamek.. 1,10 min Muszę spróbować 😏. Dzięki. Warto pytać 😀
cezzar Opublikowano 28 Lutego 2024 Opublikowano 28 Lutego 2024 17 godzin temu, benski napisał(a): No dobra, ale gdzie to wetknąć, ten kluczyk. Ja tu nic nie widzę :-( Prawdziwi mężczyźni instrukcji obsługi nie czytają ;) 17 godzin temu, Bob napisał(a): Szukaj pod siedzeniem A konkretniej nad tylnym kołem. A propos kufrów, to kupię centralny z mocowanie jakby miał ktoś na zbyciu.
GadekW Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 W dniu 28.02.2024 o 12:17, cezzar napisał(a): A propos kufrów, to kupię centralny z mocowanie jakby miał ktoś na zbyciu. Mam taki z Givi do przedlifta.
cezzar Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 14 minut temu, GadekW napisał(a): Mam taki z Givi do przedlifta. Prześlij proszę fotki na pw.
gorciu Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 hej wszystkim, pytanie mam o benzynę , co lać - tą nową e10 czy 98 ? pozdrawiam
cezzar Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 6 godzin temu, gorciu napisał(a): co lać - tą nową e10 czy 98 ? Wszystko jedno. Wymieniał ktoś ślizgi łańcucha na wahaczu? Mój jest jakby uszkodzony w górnej części i łańcuch obija lekko o wahacz. Pytanie, czy do przedlifta pasuje ślizg od polita? Nieco się różnią ale ten drugi jest trochę tańszy.
benski Opublikowano 26 Marca 2024 Opublikowano 26 Marca 2024 Pojeździłem trochę X-em no i pierwszy foch z mojej strony. Pizga po kolanach niemiłosiernie w porównaniu do Integry, którą doposażyłem w deflektory kolan (nóg). Tutaj taki bajer zdecydowanie by mi się przydał. Szukałem w necie ale widzę, że w ofercie są tylko do rocznika od 2021 w gorę. Może jednak ktoś znalazł taki dodatek do starszych wersji? (Mój X jest z 2018). A może ktoś z Was ma jakiś patent na lepszą ochronę nóg (kolan) przed wiatrem? A może te dedykowane od rocznika 2021 też pasują do wcześniejszych modeli?
RONIN Opublikowano 26 Marca 2024 Opublikowano 26 Marca 2024 Z tego co pamiętam były do przedlifta. https://a.aliexpress.com/_EzQbW5R https://www.xadvshop.com/en/protection-cold-rain/75-honda-wind-deflector-pack-x-adv.html Wianie to była największa wada, którą zapamiętałem z Iksa.
Yazin Opublikowano 27 Marca 2024 Opublikowano 27 Marca 2024 Benski szukaj na OLX, ktoś ostatnio sprzedawał deflektory do '17-'20. Od poliftowego na bank nie pasują. 1
benski Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Chcę zamontować grzane manetki Oxforda. Czy ktoś z Was takie montował? Jaki model polecacie? Przymiarki robię do Oxford Sports Premium. Średnica i długość będzie dobra?
cezzar Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Ja mam Koso ze sterownikiem zintegrowanym przy lewej manetce. Ten pulpit sterowniczy oxforda mnie odpycha. 2
Tomek 69 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Ja zmieniłem z Oxford premium touring Na nowe Oxford ze sterownikiem w manetce i jestem zadowolony https://allegro.pl/oferta/podgrzewane-manetki-oxford-pro-touring-el391-14449552076 1
Tomek 69 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Są one w pełni silikonowe a przewody wychodzące z nich są cieńkie i elastyczne. Nie ma obawy że się włączą przypadkowo ponieważ aby je włączyć trzeba mocniej przycisnąć przycisk 3 sekundy, posiadają pamięć ostatnich ustawień także po ponownym odpaleniu Moto automatycznie się włączają dopóki ich nie wyłączysz przyciskiem też chyba 3 sekundy trzeba przytrzymać. Grzeją super,mi się udało kupić w promocji za 420 złotych.
benski Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Dzięki za odpowiedzi w sprawie manetek. Zdecydowałem jednak, że zostanę przy Oxfordach Touring (inne wydawały mi się zbyt długie a ciąć nie chciałem). Kupione i zamontowane.
benski Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 W dniu 26.03.2024 o 23:11, RONIN napisał(a): Z tego co pamiętam były do przedlifta. https://a.aliexpress.com/_EzQbW5R https://www.xadvshop.com/en/protection-cold-rain/75-honda-wind-deflector-pack-x-adv.html Wianie to była największa wada, którą zapamiętałem z Iksa. No to już wiem. Akcesoryjnych od Hondy kupić nie można bo "nie są dostępne". Tak mi odpowiedzieli u dwóch dilerów. Kupiłem więc z Ali, takie karbonowe. Takie sobie, słabo spasowane ale po majówce już wiem, że robią dobrą robotę. Dziękuję za podpowiedzi. Mam jednak kolejne pytanie. Jaki byście polecili klocki hamulcowe do X'2018? Chodzi o firmę i jakiś numer bym po omacku nie szukał? Gdzieś wyczytałem, że z przodu są te same co w Integrze ale nie wiem czy to prawda.
Yazin Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 Benski ja założyłem TRW. Po 2 tyś km przejechanych po włoskich drogach, na których hamuje się trochę częściej niż u nas, mogę napisać, że jestem bardzo zadowolony. Klocki hamulcowe założone w fabryce wytrzymały u mnie 40 tyś km. 2
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 6 Maja 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Maja 2024 1 godzinę temu, Yazin napisał(a): Benski ja założyłem TRW. ... wiem że temat dotyczy Hondy, ale ..... TRW ale jakie ? Jest co najmniej 3 rodzaje. I nie mówię tu o kształcie tylko materiale z jakiego wykonane są okładziny. Przeważnie oznaczane kolorami: czarne - organiczne, niebieskie - organiczne z jakimiś dodatkami, złote - spiek metali. Ale mogą być jeszcze inne. Osobiście nie polecam klocków TRW - ale to moje zdanie. Fabrycznie pewnie były montowane Nissin - złote.
benski Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 1 godzinę temu, EndriuBis napisał(a): czarne - organiczne, niebieskie - organiczne z jakimiś dodatkami, złote - spiek metali. Ale mogą być jeszcze inne. Osobiście nie polecam klocków TRW - ale to moje zdanie. Fabrycznie pewnie były montowane Nissin - złote. Złote to zwykle sinterowe. Ale hasło "nie polecam" i tyle to jak dla mnie mało przekonujące. Nie polecam bo....
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 6 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 6 Maja 2024 Wg mnie jakość 1.Nissin 2.EBC 3... 1
stefanekmac Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 W samochodach próbowałem TRW. Też NIE POLECAM.
Yazin Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 Z jakiego powodu? W hamowaniu nie widzę różnicy vs założone fabrycznie. Po 2 tys km brak powodu do narzekań. Dam znać jeśli zmienię zdanie 👍 1
Yazin Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 Nie zauważyłem 😁 Może mam tą atrakcję przed sobą, dam znać jeśli się pojawią. Na chwilę obecną wgryzają się w tarcze jak należy 👍
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 6 Maja 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Maja 2024 Godzinę temu, Yazin napisał(a): 😁Na chwilę obecną wgryzają się w tarcze jak należy No i właśnie. A jak to znosi tarcza ? Jeżeli hamowanie jest OK, to bardzo dobrze, tylko był kiedyś na tym forum taki wątek, że niektóre rodzaje klocków zużywały tarczę hamulcową szybciej. 5 godzin temu, benski napisał(a): ...Ale hasło "nie polecam" i tyle to jak dla mnie mało przekonujące. Nie polecam bo.... Słuszna uwaga. Teraz TRW i Lukas to chyba jedna firma. Kiedyś to były osobne marki. Klocki TRW organiczne na przedniej tarczy w DR650 wytrzymały 6 czy 7 tys. km. Od tamtej pory unikam.
cezzar Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 10 godzin temu, benski napisał(a): Chodzi o firmę i jakiś numer bym po omacku nie szukał? Gdzieś wyczytałem, że z przodu są te same co w Integrze ale nie wiem czy to prawda. Z zamienników TRW MCB888SV sinterowe. Innych z TRW chyba nie ma. Są jeszcze EBC i oczywiście ori ale min 250 na 1 tarczę. Klocki są takie same jak w africa twin i jakieś modele CB. Integra ma inne. 49 minut temu, EndriuBis napisał(a): Klocki TRW organiczne na przedniej tarczy w DR650 wytrzymały 6 czy 7 tys. km. Od tamtej pory unikam. Organiczne szybko się wycierają. Ale są tanie i oszczędzają tarczę, nieraz bardzo drogą. Są też mniej skuteczne. 7 godzin temu, EndriuBis napisał(a): Fabrycznie pewnie były montowane Nissin - złote. Niebieskie 1
Rekomendowane odpowiedzi