Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Rozumiem, że dziś na spocie będziesz nim ?

• Administrator
Opublikowano

Ten spot jeszcze co innego ale za tydzień będą już 2 szt AK550 :)

Opublikowano

To czekamy na testy, opisy, wrażenia :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja dostałem info ze mój egzemplarz dotarł do Polski. Wtorek lub środa ma być w Toruniu. Jak tylko odbiorę podzielę się moimi wrażeniami. Czekam na test Mariusza. 

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Już wreszcie doczekałem się i odebrałem swojego AK. fotki w dziale mam, zakupiłem.

• Klubowicze
Opublikowano

Miałem przyjemność asystować Sławkowi przy odbiorze jego nowiutkiego AK500. Prezentuję kilka fotek.

e184a36bff3eadbdb5feaad092fa368d.jpg

21d92420dfe80aa7d44827f1a9c1514d.jpg

9f9d49f1fecdc87279c69bfc47a5714e.jpg

05882f72d5342d2c98e4bbb8a4610a7b.jpg

6609d2d5974171ba18dfcfc015dc3246.jpg

7408b3e32cbcd970ccc8f4364fd596e1.jpg

Przekazanie kluczyka

cd6d76d7aa3ba1102527a2bbff95398a.jpg

8f4761a9f057b4e0233369258682e1fc.jpg

Zwróćcie uwagę na kolor maszyny. Bardzo ciekawa szarość. Niemetelizowana, a ładnym połyskiem. Może się podobać.

Pozdrawiam Piootr

• Klubowicze
Opublikowano

Super. Gratki Sławku :) wszyscy czekamy na Twoje wrażenia i ocenę. Będzie test równoległy

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Sympatycy
Opublikowano

Sławek, chyba jesteś pierwszym, oficjalnym właścicielem AK550 na naszym Forum, a może i całej Polsce. Gratulacje.

P.S. Kolor lakieru bardzo ciekawy. Odcień podobny do nowego koloru szarego Hondy, w Civic'u 10-generacji.

• Administrator
Opublikowano

Drugim jest Kocyk. Chyba już też odebrał swojego AK550.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie da się ukryć że kupiłem jako pierwszy w Polsce. tylko sam odbiór się trochę opóźnił z niezależnych ode mnie przyczyn.

• Klubowicze
Opublikowano

I dlatego twierdziłem, że powinieneś mieć specjalne wydanie pojazdu. Ostatecznie jakaś fajna butla w kufrze od Kymco ? Nie wiem, nie znam się - takie zboczenie zawodowe. 

Sławku jeszcze raz gratki z zakupu !

P.S. Zmień podpis w "stopce". Ciekawe czy AK550 jest już na "liście" ?

Opublikowano

Gratulacje!!! Ja swój odbieram w piątek. Proszę opisz swoje pierwsze wrażenia. Pozdrawiam

Opublikowano

To wielka  przyjemność być tym pierwszym.Nie tylko gratuluję ,ale i zazdroszczę. Zapewne jestem w tej licznej grupie oczekujących na opisanie wrażeń z pierwszych kilometrów ,jak równięż z całej eksploatacji.

• Klubowicze
Opublikowano

Jako, że już pierwsze 100km na liczniku a dziś wybieram się na "kulanie wokół komina", postaram się opisać pierwsze wrażenia z jazdy wieczorem.

Jak na razie jest SUPER!!! Do kilku rzeczy trzeba się przyzwyczaić ( np. umiejscowienie włącznika świateł awaryjnych :) )

Opublikowano

Uśmiech na twarzy i radość w twoich oczach Campto podczas przekazywania kluczyka, to jest kwintesencja pasji maxi-skuterowej ;)

A nowa maszyna w ciekawym kolorze szarości niech się dobrze sprawuje pod twoim kierownictwem.

I teraz wszyscy czekamy na refleksje z użytkowania. Będzie kilka niezależnych spojrzeń, na AK550 :)

Opublikowano

Najgorszy czas czyli docieranie. Trzeba jeździć powoli i nie można w pełni się nacieszyć maszyną ... ;)

Opublikowano
  W dniu 9.08.2017 o 08:06, Campto napisał(a):

Do kilku rzeczy trzeba się przyzwyczaić ( np. umiejscowienie włącznika świateł awaryjnych

Rozwiń  

Sądzisz że może Ci się w takim nowym pojeździe przydać ? :P

• Klubowicze
Opublikowano

@powalla -  No właśnie nie, dlatego przypadkowe włączanie jest zbędne. ;)

Opublikowano

Mój już tez złożony w całość i gotowy do jazdy. Dokumenty odebrane jeszcze rejestracja i ruszam jak Campto. Na zdjęciu mój syn. 

IMG_0189.JPG

IMG_0190.JPG

Na żywo robi niesamowite wrażenie. Jest dużo większy niż się wydaje na zdjęciach. Odpaliłem go dzisiaj. Dźwięk jest nie samowity. 

• Administrator
Opublikowano

Tak, dźwięk ma faktycznie genialny. Chyba najbardziej rasowy ze wszystkich znanych mi maxi.

Opublikowano
  W dniu 9.08.2017 o 10:01, wojtek_pl napisał(a):

Najgorszy czas czyli docieranie. Trzeba jeździć powoli i nie można w pełni się nacieszyć maszyną ... ;)

Rozwiń  

Docierać w mieście. Nie na trasie.! Ważne że przy różnych prędkościach, dlatego miasto do tego nadaje się idealnie. Ważne by ruszać płynnie i powoli się rozpędzać nie przekraczając podanych w instrukcji obrotów.! Życzę dużo cierpliwości.

Cieszę się razem Wami.!  Gratuluję zakupu i wyczekanego odbioru.

Czekamy na opinie... 

Na żywo może wreszcie obejrzę... hmmm... Może już na "majówce"

Do zobaczenia.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 9.08.2017 o 08:06, Campto napisał(a):

Jak na razie jest SUPER!!! Do kilku rzeczy trzeba się przyzwyczaić ( np. umiejscowienie włącznika świateł awaryjnych :) )

Rozwiń  

Awaryjne jak awaryjne, a co powiesz na kierunkowskazy? :D

Opublikowano

Gratuluje zakupu obu skutów, ładnie się prezentują ;).

• Klubowicze
Opublikowano

Wczoraj nie miałem czasu, więc postaram się teraz opisać wrażenia z pierwszych 200km.  Postaram się być obiektywny choć banan jeszcze z twarzy nie schodzi i gdyby nie uszy to uśmiech miałbym dookoła głowy. Maxi prowadzi się naprawdę dobrze. W zakręty składa się bez problemów. Co do przyspieszenia i dużych prędkości niewiele jeszcze powiem ( docieram) ale na światłach jest mało pojazdów dorównujących przy starcie. :)  Jest zaskakująco dużo miejsca na nogi - duży plus. System Noodoe w pełni integruje się ze smartfonem - kolejny plus. Wyświetlacze czytelne  a konfiguracja ( szczególnie Noodoe) jest praktycznie nieograniczona. Obsługa wszystkich "bajerów" wymaga odrobiny nauki. Za drobny minus uważam umieszczenie włącznika świateł awaryjnych w przycisku do odpalania silnika - czasami włączam je przez przypadek. Kufer pod siedzeniem dość pojemny aczkolwiek ciężko włożyć dwa pełne kaski. Średnie spalanie na poziomie 4,5l/100km. Dobra ochrona przed wiatrem. 

No i ten klang dochodzący z silnika!!!! BAJKA!!!! 

Podsumowując: nie chce się z niego schodzić!!! 

• Sympatycy
Opublikowano

Przyjedziesz nim na Leniwca?