pawelecm Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Również witam:) Fajnie, że takie maszyny pojawiają się w naszych okolicach. Chyba ostatnio Ciebie widziałem na światłach w Busku - jechałeś za mną - mam takiego dość mocno głośnego Peopla GT300. Pozdro Odnośnik do komentarza
profbolek Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 9 godzin temu, pawelecm napisał: Również witam:) Fajnie, że takie maszyny pojawiają się w naszych okolicach. Chyba ostatnio Ciebie widziałem na światłach w Busku - jechałeś za mną - mam takiego dość mocno głośnego Peopla GT300. Pozdro 9 godzin temu, pawelecm napisał: Pierwsza przejażdżka 400... Nawet miałem cię zatrzymać i zapytać czy przechodzi przegląd. Ale nieśmiały jestem :-) Odnośnik do komentarza
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Października 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Jak go poznacie osobiście to zachęćcie do zarejestrowania na Burgmanii. Będzie okazja do wymiany uwag i opinii o nowym sprzęcie. Odnośnik do komentarza
Kocyk Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Dnia 7.10.2017 o 23:08, Piootr napisał: Panowie, o Shad i GIVI było już pisane parę postów wyżej. Czytajcie uważnie, ale co tam. Zamówienie na graty złożone na Taiwanie. Nikt z obecnych właścicieli AK na forum się do mnie nie odezwał, więc koszt przesyłki wzięłem „na klatę” sam. Zostało czekanie. Mam nadzieje, że zrealizują. Dam znać. Witam Piootr. Przepraszam, ale rzadko ostatnio zaglądam na forum. Tez jestem zainteresowany, ale pewnie już za późno. Będę czekał na Twoja opinie i tez zamówię. A zajrzałem dzisiaj na forum bo mój akacz po 2 miesiącach stania bez ruchu w garażu, dziś gdy chciałem skorzystać z ładnej pogody, zupełnie umarł. Nic nie działa. Zakładam ze akumulator. Tylko nie wiem dlaczego. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Piootr Opublikowano 15 Października 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Uuuuuu, to bardzo nieładnie że Akacz, że nie chciał współpracować . Z drugiej strony to zafundowałeś mu dwumiesięczną przerwę ... zimową na jesieni. Spróbuj położyć kluczyk/pilot w oznaczonym miejscu na pokrywie prawego schowka i naciśnij przycisk na kluczyku/pilocie. Może trzeba drania obudzić bo zapadł w sen zimowy. Italiańcy na swoim forum piszą, że trzeba się zbroić i podłączać pod aku prostownik. . Jak nie pomoże to zdejmuj szybę czołową, osłonę i wyjmuj aku do ładowania. Może pomoże, bo jak nie to serwis się kłania. Daj znać jak ogarnąłeś temat. W sprawie stelaża to informacja jest taka, że zamówiłem i czekam. Odnośnik do komentarza
Sysgone Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 .. po 2 miesiącach stania bez ruchu w garażu, dziś gdy chciałem skorzystać z ładnej pogody, zupełnie umarł. Nic nie działa. Zakładam ze akumulator. Tylko nie wiem dlaczego. Alarm? Ale to i tak coś szybko. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Piootr Opublikowano 15 Października 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Nie ma fabrycznego alarmu, chyba, że kolega coś samodzielnie dłubał. Odnośnik do komentarza
Kocyk Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 8 minut temu, Piootr napisał: Uuuuuu, to bardzo nieładnie że Akacz, że nie chciał współpracować . Z drugiej strony to zafundowałeś mu dwumiesięczną przerwę ... zimową na jesieni. Spróbuj położyć kluczyk/pilot w oznaczonym miejscu na pokrywie prawego schowka i naciśnij przycisk na kluczyku/pilocie. może trzeba drania obudzić . Jak nie pomoże to zdejmuj szybę czołową, osłonę i wyjmuj aku do ładowania. Może pomoże, bo jak nie to serwis się kłania. Daj znać jak ogarnąłeś temat. W sprawie stelaża to informacja jest taka, że zamówiłem i czekam. Piootr, próbowałem wszystkiego. Całkowita padaczka. Nawet lampka w kufrze nie swieci. Na liczniku mam 316 km. Muszę kupić prostownik i może go obudzę. Jestem trochę podłamany. Poprzedni Kymkacz stał 6 miesięcy i palił od dotknięcia. Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 15 Października 2017 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Wyssanie do zera prądu nie robi dobrze aku. Podłącz go jak najszybciej a później myśl o pomiarach. Opcja nr 2... Zgłosić awarię do ASO. 9 minut temu, Kocyk napisał: Poprzedni Kymkacz stał 6 miesięcy i palił od dotknięcia. I generalnie tak być powinno. Odnośnik do komentarza
Kocyk Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 33 minuty temu, MariuszBurgi napisał: Wyssanie do zera prądu nie robi dobrze aku. Podłącz go jak najszybciej a później myśl o pomiarach. Opcja nr 2... Zgłosić awarię do ASO. I generalnie tak być powinno. Tak zrobię. Jutro podłączę pod prostownik. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Akumulatorowi i dwa miesiące wystarczy by odmówić posłuszeństwa. O akumulatorach i ich zimowaniu mamy już nie jeden temat - pisałem w nich, że akumulator trzeba systematycznie doładowywać i "zimować" w stanie naładowanym, a dlaczego... Poszukajcie, poczytajcie.! Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Sądzę, że skuter był sprzedany ze słabo naładowanym aku (np. pracownicy "musieli" z 10 razy go odpalać czy bawić się światłami i kierunkami- bo to przecież takie ekscytujące ) . Bilans ładowania mocno ujemny. 316 km nie wystarcza do naładowania aku i dlatego zabrakło prądu po mniej niż 2 miesiącach. Ale to tylko moja teoria- bardzo prawdopodobna, bo jak jest naprawdę, nie wiadomo ... Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Przyczyny mogą być różne od wadliwego akumulatora, co przecież się zdarza, poprzez jakiś istniejący w sposób zamierzony lub nie minimalny upływ prądu podczas postoju pojazdu, aż po przyczynę wymienioną wyżej przez dr.Biga. Wiem, że serce boli i człowiek lubi sobie czasami przekręcić kluczyk nawet w sprzęcie zimowanym, ale czasami lepiej po prostu wymontować akumulator. Widziałem teoretycznie sprawne sprzęty, w których prąd całkiem szybko "uciekał" np. przez zegary. Odnośnik do komentarza
pawelecm Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pewnie jeden z "bajerów" elektronicznych ciągnie cały czas prąd. Ciekawe, czy w instrukcji użytkowania są jakieś zalecenia eksploatacyjne dotyczące prądu i akumulatora. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 1 godzinę temu, Geni napisał: Przyczyny mogą być różne (...) Dokładnie tak jak piszesz . Odnośnik do komentarza
Kocyk Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Zdecydowanie rozładowany jest akumulator. Akacz się ładuje. Teraz czeka go serwis. Nie wiem czy to nie system Noodoe. Skuter trzymam w garażu a za ściana mam biuro i sypialnie. Telefon cały czas był w zasięgu i widział skuter, mimo ze ten był wyłączony, do czasu. Bo od jakiegoś czasu nie widział, pewnie od momentu rozładowania aku. To takie moje domysły. Okaże się na serwisie, który i tak muszę zrobić po 300 km. Zaraz będę wertował instrukcje może coś o tym jest. 13 godzin temu, dr.big napisał: Sądzę, że skuter był sprzedany ze słabo naładowanym aku (np. pracownicy "musieli" z 10 razy go odpalać czy bawić się światłami i kierunkami- bo to przecież takie ekscytujące ) . Bilans ładowania mocno ujemny. 316 km nie wystarcza do naładowania aku i dlatego zabrakło prądu po mniej niż 2 miesiącach. Ale to tylko moja teoria- bardzo prawdopodobna, bo jak jest naprawdę, nie wiadomo ... Dr.big zdecydowanie masz racje, ale nie wiem czy nie dołożył się do tego system Noodoe. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Piootr Opublikowano 16 Października 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pamiętam, że podczas odbioru mojego egzemplarza pytałem handlowca o kwestię akumulator/zimowanie. Otrzymałem odpowiedź, że nie trzeba żadnych ładowarek na czas zimy podłączać. Jak to określił trzeba przepalić sprzęta co 3 tygodnie, pare rundek po garażu podziemnym zrobić i to wszystko. Po przypadku @kocyka weryfikuję to co słyszałem i podłączę na zimę prostownik OptiMate. Tak będzie lepiej. — Kymco zapowiedziało dwa nowe skutery. Premiera już w listopadzie. Tutaj tylko sygnalizuję. Myśle, że temat godny nowego wątku. Odnośnik do komentarza
Bob Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Odnośnik do komentarza
Klubowicze Piootr Opublikowano 16 Października 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Kolego, opisz nam co to za filmik wstawiłeś. Hybryda z jednego zdjęcia nowego projektu C i deski rozdzielczej AK. Nie zaśmiecamy wątku AK550, plis. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 9 godzin temu, Piootr napisał: (...) pytałem handlowca o kwestię akumulator/zimowanie. Otrzymałem odpowiedź, że nie trzeba żadnych ładowarek na czas zimy podłączać. Jak to określił trzeba przepalić sprzęta co 3 tygodnie, pare rundek po garażu podziemnym zrobić i to wszystko. Sprzedawców.! Litości.! 9 godzin temu, Piootr napisał: Po przypadku @kocyka weryfikuję to co słyszałem i podłączę na zimę prostownik OptiMate. Tak będzie lepiej. A jednak system Noodoe. Czy on pracuje znaczy czuwa cały czas.! Czy też zapomniało go się wyłączyć.? Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dnia 16.10.2017 o 20:49, Piootr napisał: (...) podczas odbioru mojego egzemplarza pytałem handlowca (...) nie trzeba żadnych ładowarek na czas zimy podłączać (...) Bo każda pliszka swój ogon chwali ... Spytaj się "handlowca" obracającego ładowarkami- prostownikami- akumulatorami... Co odpowie ów "handlowiec" ? PS. Ja z doświadczenia lat, czy setki różnych pojazdów powiem: na pewno warto naładować- podładować zimą nawet duże aku samochodu, bo właśnie zimą jest permanentne niedoładowywane (np. grzane fotele, el. grzanie szyb, lusterek czy kiery używane częściej- a one naprawdę mają duże zużycie prądu)... Podładowanie "nic nie kosztuje", a rozrusznik zakręci i jeden, teoretyczny, poranny problem z bańki... PS2. A aku z moto, w miarę możliwości i rozsądku (zależy od jakości garażu), wyciągam na zimę zawsze. Można oczywiście w garażu, w którym temp. utrzymuje się nawet w największe mrozy na poziomie plusowym podłączyć jedynie jakiegoś Optimate czy Cteka do gniazda i już. Ale w "blaszaku" na takie eksperymenty szkoda by mi było kasy na zakup (raczej bankowy po 2- 3 zimowaniu bez ładowania) nowego aku wiosną. Odnośnik do komentarza
Kocyk Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Jest tak jak pisał Geni. Akumulator w ogóle nie daje się naładować. Prostownik informuje ze bateria jest uszkodzona. Podobno zdążają się wadliwe akumulatory mimo że są nowe. Mi się trafił ten uszkodzony. Dziś zgłaszam to do serwisu. Ciekaw jestem co teraz. Czy przyjadą po skuter, czy mam go zapchać, czy dostarczyć wadliwy akumulator. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 W serwisie pewnie powiedzą, że akumulator nie podlega gwarancji... Ciekawe czy uszkodzony, czy też system Noodoe wyczerpał go do zera. To też wystarczy by ładowarka nie zaczęła ładować. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Campto Opublikowano 17 Października 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 @Kocyk to masz straszliwego pecha. mój jak na razie sprawuje się bez zarzutu. Ale fakt, że jest dość intensywnie eksploatowany. Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Kocyk jeżeli masz dostęp do prostownika z manualnymi ustawieniami, to możesz spróbować ożywić akumulator ładując go prądem o małym natężeniu. Automatyczne ładowarki przy całkowicie rozładowanych bateriach mogą wyrzucać błąd i komunikat o uszkodzeniu akumulatora. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi