Skrystos Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 No i się nacieszyłem... ;p przełożyli mi egzamin na następną środę z powodów bliżej nieokreślonych. No nic klienci będą szczęśliwi bo nie stracę paru godzin dnia roboczego w tym tygodniu. To ja trzymam wobec tego kciuki za Ciebie.
Alien Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Słuchajcie , wpadł mi dziś na pocztę grupon z ofertą szkoły jazdy ABS i tu mam do was pytanko czy warto i cy ktoś ma doświadczenie z tą firmą ? i choć mam wstępnie wytypowane Kuligowisko i Pomotor to różnica z tym gruponem 500-600 zł jest kusząca. tu link do gruponu http://www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/szkola-kierowcow-abs-1-4/55497775?p=1&nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_103&a=397&utm_source=newsletter&utm_medium=email&sid=bf8447ab-5b3c-427a-97a7-be6853d97193&division=warszawa&uh=35a51c31-7d56-4bac-968f-eaf5ca4d8156&date=20151304&sender=rm&s=body&c=button&d=deal-page&utm_campaign=szkola-kierowcow-abs-1-4-55497775
Kamil_Wwa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 idz do porządnej szkoły gdzie nauczą cię solidnych podstaw jazdy na 2oo z prawkiem z grupona za 1/2 ceny było już kilka afer - poszukaj w google przykładowy link : http://www.wykop.pl/...final-w-sadzie/ i jeszcze jeden http://forumprawne.o...-gropon-pl.html
Skrystos Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Poza tym jak weźmiesz prawko z groupona to możesz skończyć 20godzin na placu bo inaczej nawet na paliwo im z tego kursu nie zostanie. Mój instruktor mówił ze zdarzają sie takie praktyki. Na tym nie warto oszczędzać
Vorenus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Alien, Ty weź się w końcu zapisz na jakiś kurs bo Ci sezon minie A tak na poważnie, nie kojarzę szkoły ABS. Wygooglaj, pewnie coś znajdziesz. Ważna jest też dostępność jazd. Słyszałem o szkołach gdzie trzeba było czekać tydzień, albo dłużej żeby umówić się na jazdę. Zwróć też uwagę czy szkolenie odbywa się na motocyklach na których będziesz zdawał egzamin. @Skrytos, zdajesz w Warszawie?
Skrystos Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Vorenus nie w Siedlcach. Mam szybciej dojechać autem niż np na Odlewniczą. Poza tym uczyłem się już na yamashe to nie będę jechał zdawać na gladiusie, którego nie widziałem na oczy
Vorenus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Pytałem, bo nie słyszałem żeby odwołali egzamin na Odlewniczej. Przy wielu minusach tego miejsca, plus jest taki że egzaminy są bardzo często. Trzymam za Was kciuki chłopaki!
Alien Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ten ABS to jakaś lipa ,a opinie w necie nędzne. Dzwoniłem wczoraj do Promotora i kurs zaczyna się 28 IV , jak nic nie przeszkodzi to zaczynam szkolenie. Vorenus, jeśli chodzi o sezon to nie ma problemu bo śmigam 125 i raczej w tym roku nie planuję zmian. Step by step , małymi kroczkami potem kazda zmiana na większe cieszy.
cwmarta Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 taa znajoma kiedyś pracowała w firmie która miała oferty gropuponowe, wyobraźcie sobie że na gruponie jest atrakcyjna cena, i z tej atrakcyjnej ceny jeszcze blisko połowę zgarnia grupon, więc...w niektórych branżach gdzie koszty trzeba ponieść, po prostu nie da rady tego ogarnąć bo trzeba by dokładać do biznesu... wiec i wszystko złoto co się na gruponie i jemu podobnych świeci
Alien Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dlatego też się zastanawiam jak się takim firmom opłaca współpracować z Gruponami....no nic ja odpuszczam gruponu i idę do Promotora. Mam do was pytanie o badania do kursu ,jako że pracuje w pogotowiu ener. i jestem przy okazji kierowcą z uprawnieniami na wozy uprzywilejowane + psychotechnika ( świeżo robione nowe) to czy muszę jakieś badania jeszcze robić? swoją drogą pod koniec kwietnia mamy szkolenie na Bemowie na torze poślizgowym i będziemy się ślizgać autami , fajna zabawa mamy takie zajęcia regularnie.
Vorenus Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Myślę, że badania będziesz musiał zrobić. Wszystkiego dowiesz się w szkole. Daj znać po kursie jak oceniasz Promotora. Przyda się dla potomnych.
Sympatycy irasko Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Osobiście mogę Wam polecić http://www.alfa.info.pl/index.php/certyfikaty-i-wyroznienia Sam się u nich szkoliłem na A i C - egzamin za pierszym. Dwóch moich kolegów robiło również A i też za pierwszym.
Alien Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Stało się zapisałem się dziś na kurs w Promotorze , 28 IV początek kursu. Tak się zastanawiam czy zaliczać część kursu teoretycznego czy pod szkolić się samemu i próbować zdać państwowy teoretyczny potem zaliczać kurs praktyczny czy odbębnić 3 tyg kursu teoretycznego potem egz. teoretyczny w WORD -zie i dalej jazdy. Jak sobie pomyślę że 3 tyg teorii to już mi się chce spać ha ha ha.
Vorenus Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jeżeli promotor robi kurs teoretyczny "pod motocykle" to ja bym nie odpuszczał. Jeżeli jest to kurs dla kat. B a "motocyklistów" biorą na tzw. doczepkę, to bym odpuścił.
Skrystos Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Douczanie sie samemu ma jedna wadę. Potem i tak musisz przejść po zdanym egzaminie w Word teoretycznym pierwsza pomoc. Efekt taki ze i tao będziesz czekał na jakaś grupę która akurat bedzie to miała by odbyć z nimi
Alien Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zapewnie zrobię tak że pójdę na ten kurs teoretyczny ale spróbuję w WORDzie zdać teorię i potem połączę teorię i jazdę żeby czasu nie marnować a i czzegoś ciekawego po słuchać na sali wykładowej.
Skrystos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Alien pamiętaj ze tak jak mówiłem, nawet jak zdasz teorie nie masz prawa wsiąść na motocykl dopóki nie odbedziesz kursu pierwszej pomocy. U mnie wyszło to tak ze zamiast jeździć od początku marca, jeździłem od 4 tygodnia
Alien Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Spoko loko i tak nie mam ciśnienia na te prawko . Wiec czas nie robi problemu. Najważniejsze że się zapisałem i idę do przodu. Ania jak się dowiedziała że tak szybko się zapisałem na prawko załamała ręce i powiedziała że teraz to już będzie grubo ha ha ha ....ciekawe co miała na myśli ? He he he.....
Skrystos Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Moja lepsza połowa już się poddała ja czekam niecierpliwie na mój egzamin w najbliższa środę. Mam nadzieje ze nic głupiego nie zrobie i bedzie do przodu
Mikołaj Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 hoho egzamin zdawałem 10 lat temu ale widzę że 8 nadal sprawia problemy W moim przypadku mialem dobrego instruktora ktory kazal mi ogarnac 8 na wyzszych predkosciach, wyjsc z 1 biegu i hamowac wylacznie silnikiem, ew wspomagac noznym gdy predkosc wchodzenia w łuk jest za duza. Po paru godzinach ćwiczen 8 to był już pikuś.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Jasne, tylko przypomnij sobie na jakim motocyklu kręciłeś te 8. Było to 650cc o masie 210 kg? . Bo tu tkwi zasadnicza różnica.
Alien Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Najważniejsze właśnie żeby trafić na kursie dobrego instruktora który ma odpowiednie podejście i cierpliwość żeby kursanta dobrze nauczyć. Zapisując się do Promotora na to liczę ale jak będzie się zobaczy.
Mikołaj Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 CZ350 . Ale nie zgodzę się że w tym tkwi różnica, oto dowód:
Sympatycy KriSSo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A ja nie zgodzę się podanym jako przykład filmem. Porównanie doskonałego motocyklisty na filmie powyżej do osoby na podstawowym kursie kat A mija się z celem. Dla specjalisty masa i wielkość nie ma znaczenia. Dla kogoś, kto się uczy ma istotne. Edit: ale faktycznie, facet na filmie robi cuda - jak dla mnie, mistrz świata
Mikołaj Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dla kogoś, kto się uczy ma istotne. Moj instruktor nauczyl mnie, wtedy zielonego kursanta, podejścia, że jest dokładnie odwrotnie. I chwała mu za to. Dzięki temu myśleniu ogarnąłem szybko plac manewrowy , zdałem i nabyłem jako pierwszy motocykl, 650cc, zamiast przerabiać małe pojemności kroczek po kroczku. No ale każdy uczy się po swojemu, może to innym nie pasować.
Rekomendowane odpowiedzi