Klubowicze ZYBEX Opublikowano 4 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2020 O widzę że już są specjaliści podróży ze wspomaganiem - pytanie: - jakie opinie na silniki macie : - Yamaha - podatna na chipowanie takie info od sprzedawcy i technologia z dużą zębatką na korbie - Bosch - zaczyna dopiero duże zębatki i brak chipowania (ponoć nowe silniki są zabezpieczone) - SHIMANO - nie dotarłem do informacji Lubię szybko jeździć więc 25 km/h to za mało. Proszę Was o pinie jako już użytkowników na co zwrócić uwagę - rynek robi się coraz bardziej gęstszy w wybór więc im więcej tym bardziej nie wiadomo na co zwracać uwagę lub jak dopasować oczekiwania do ceny? Jarek77 - to chyba Yamaha w korbie siedzi? jakie odczucia?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2020 Wszystkie trzy silniki można odblokować. Wpisz w Google Speed Box .
Sympatycy Worlan Opublikowano 5 Lutego 2020 Sympatycy Opublikowano 5 Lutego 2020 Dnia 4.02.2020 o 12:35, ZYBEX napisał: Lubię szybko jeździć więc 25 km/h to za mało Też to lubię i przed zakupem roweru jedno miałem w głowie „odblokować”. Jednak po przejechaniu kilkuset km w mieście jakoś mi to odeszło. Dzisiaj ważnym dla mnie jest zasięg i waga roweru. Czekam na najnowsze Vado od Specialized gdzie bateria będzie schowana w ramie, zamiast bidonu będziemy mogli pdpiąć drugą baterię, a waga będzie podobna do roweru górskiego napędzanego siłą mięśni. Fotka szosy, ale mtb ma być oparte na tym systemie. Piękny jak nowy TMax ?
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 5 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 5 Lutego 2020 Niezły bandzior się szykuje-piękny! tarczowy hamulec w szosowym modelu to już coś
Sympatycy Worlan Opublikowano 5 Lutego 2020 Sympatycy Opublikowano 5 Lutego 2020 A tu kozak stworzony do zdobywania szczytów ? Z takim osprzętem waga powala na kolana.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 5 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 5 Lutego 2020 Nie tylko Spec ma takie umiejscowienie baterii. Kellys też. Na Shimano Steps 8000
Sympatycy Worlan Opublikowano 12 Maja 2020 Sympatycy Opublikowano 12 Maja 2020 I u mnie zagościł nowy e bike. Jeździ trochę inaczej od poprzednika. Nie startuje ostro, reaguje na siłę z jaką naciskamy na pedały i dozuje wspomaganie w 3 trybach eco, sport i turbo. Bateria 320 Wh pozwala na przejechanie 120 km, a po dołożeniu opcjonalnej baterii do koszyka na bidon zwiększamy dystans o 70 km. Widelec Carbon bez amortyzacji, ale za to jest amortyzacja w główce ramy, która nawet nieźle amortyzuje. No i najważniejsze dla mnie to waga - tylko 17 kg. Nie ma problemu z wniesieniem po schodach. ?
Geni Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 11 minut temu, Worlan napisał: I u mnie zagościł nowy e bike. Jeździ trochę inaczej od poprzednika. Nie startuje ostro, reaguje na siłę z jaką naciskamy na pedały i dozuje wspomaganie w 3 trybach eco, sport i turbo. Bateria 320 Wh pozwala na przejechanie 120 km, a po dołożeniu opcjonalnej baterii do koszyka na bidon zwiększamy dystans o 70 km. Widelec Carbon bez amortyzacji, ale za to jest amortyzacja w główce ramy, która nawet nieźle amortyzuje. No i najważniejsze dla mnie to waga - tylko 17 kg. Nie ma problemu z wniesieniem po schodach. ? Czy możesz już zdradzić o jaki model chodzi?
Sympatycy Worlan Opublikowano 12 Maja 2020 Sympatycy Opublikowano 12 Maja 2020 18 minut temu, Geni napisał: Czy możesz już zdradzić o jaki model chodzi? Vado SL 5.0.
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 12 Maja 2020 Grzesiu, piękny Spec ? Ile kosztuje ?
dr.big Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Naprawdę ładny?, nie przeszkadza Ci, że nie ma amorka z przodu, ani nic z tyłu? Ja szczerze powiedziawszy z 25 lat temu skusiłem się na pierwszy "full suspension" i od tamtej pory nie mogę jakoś pod względem komfortu na "hardtailu". W sumie to nie aż takie ważne w elektryku, że część straty siły idzie w zawieszenie... Nawet swojego ebikea smarta zmieniłem na namiastkę amortyzacji z tyłu, bo trząsł niemiłosiernie. "Fully" ludzie często błędnie zaliczają do "krossowców" ? . A te filigranowe na dziury i krawężniki miasta są naprawde dobre ? . PS. Kiedyś mój następny e-bike będzie tylko full, bez dwóch zdań. Zwłaszcza, że od paru lat są już dobre wagowo.
Sympatycy Worlan Opublikowano 13 Maja 2020 Sympatycy Opublikowano 13 Maja 2020 Jeszcze za wcześnie na oceny. Przejechałem nim dopiero 4 km. Na ścieżce rowerowej zarówno asfaltowej jak i z kostki jest ok. Ku mojemu zaskoczeniu amortyzacja w główce ramy daje radę. Odnośnie amortyzacji z tyłu to i poprzedni nic nie miał, chociaż myślałem o sztycy z amortyzacją. Jakoś się przyzwyczaiłem, dobre majty rowerowe i można wytrzymać. P.S. A jak szukam komfortu to siadam na Helixa, tu to dopiero jest komfortowo ?
dr.big Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 A, to znaczy że z przodu coś ma? I plomby z zębów nie wylatują oraz nie maltretuje nadgarstków przy tarce ? ?
Sympatycy Worlan Opublikowano 13 Maja 2020 Sympatycy Opublikowano 13 Maja 2020 ? https://www.specialized.com/pl/pl/stories/future-shock Na filmiku jakiś skośnooki prezentuje ten patent.
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 13 Maja 2020 Ponawiam pytanie. Ile to cacko będzie kosztowało u nas ? 16 000 ?
dr.big Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 16 minut temu, Worlan napisał: ? https://www.specialized.com/pl/pl/stories/future-shock Na filmiku jakiś skośnooki prezentuje ten patent. Aaa, czyli coś ma w główce ramy?. Miałem kiedyś Cannondale z Fatty, ogólna zasada działania Headshok chyba podobna...
Sympatycy Worlan Opublikowano 13 Maja 2020 Sympatycy Opublikowano 13 Maja 2020 5 minut temu, Piootr napisał: Ponawiam pytanie. Ile to cacko będzie kosztowało u nas ? 16 000 ? Piotrze, nie wiem ? . Jeszcze nie znam oficjalnej ceny w PL. Pewnie będzie miedzy 16 a 18 tysi.
Klubowicze DaniL Opublikowano 13 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 13 Maja 2020 To w końcu który lepszy ?
dudekmotorek Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Zależy do czego? Tak przy okazji chciałem zapytać czym się kierowaliście decydując się kupić rower elektryczny? 1.lenistwo = wygoda 2.dolegliwości fizyczne = choroby różnego typu (oprócz kolan bo o tym wszędzie!) 3.ciekawość i chęć spróbowania czegoś nowego 4. szpan rower elektryczny jest zazwyczaj drogi
tomekmajesty Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Ebike kupiłem po problemach z zapaleniem stawów Ale nadal wycieczki do 60 km robię na DahonieKrótsza na szybkim miejskimRaz w tygodniu na ebike z żoną 40-60 kmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
szupek Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Ja kupiłem, żeby w miarę sprawnie do roboty dojeżdżać bez zalania się potem jak koń.
slavko1 Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Chciałbym zmienić delikatnie sterownik w modelu es-t 500 z decathlonu. W żadnym wypadku nic mu nie dolega i czuć że długo tak pozostanie nie mniej jednak na normalnym rowerze jeździłem szybciej. Wiem że na necie jest tego całkiem sporo, lecz wolałbym jakieś sprawdzone miejsce.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dudekmotorek Opublikowano 29 Maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Maja 2020 Dnia 13.05.2020 o 20:34, tomekmajesty napisał: Ebike kupiłem po problemach z zapaleniem stawów Ale nadal wycieczki do 60 km robię na Dahonie Krótsza na szybkim miejskim Raz w tygodniu na ebike z żoną 40-60 km Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dnia 13.05.2020 o 21:42, szupek napisał: Ja kupiłem, żeby w miarę sprawnie do roboty dojeżdżać bez zalania się potem jak koń. To znaczy, że większość dla szpanu. Tak myślałem. 3
dr.big Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 37 minut temu, dudekmotorek napisał: (...)To znaczy, że większość dla szpanu. Tak myślałem. Nie każdy ma akurat takie wyobrażenie świata: "Szpan" lub "nie szpan"?. Zresztą napisałem już wcześniej: Dnia 3.07.2018 o 09:45, dr.big napisał: (...)Elektrykiem wjeżdżałem pod takie wzniesienia, gdzie dużo lepsi spuchli i zsiadali, a sapiąc pchali "karuzelę" z bagażem. Ja jechałem dalej bez zadyszki.(...) Szkoda "dyskusji" na tak różnych poziomach zrozumienia?. 1
Rekomendowane odpowiedzi