Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Honda od początku próbowała lansować X-ADV, jako motocykl (wszystkie testy na YT o tym wspominały)... ale się im nie udało 😛 

Opublikowano

Właściwie nie ma to większego znaczenia. Jeżeli kogoś przekonuje wygląd i właściwości pojazdu, to nazewnictwo jest sprawą pomijalną.

• Sympatycy
Opublikowano
2 godziny temu, Geni napisał:

Właściwie nie ma to większego znaczenia. Jeżeli kogoś przekonuje wygląd i właściwości pojazdu, to nazewnictwo jest sprawą pomijalną.

Kwestia nomenklatury...... i punktu (siedzenia) widzenia oraz indywidualnego zastosowania

Opublikowano
W dniu 14.05.2022 o 23:07, robert1973 napisał:

Kwestia nomenklatury...... i punktu (siedzenia) widzenia oraz indywidualnego zastosowania

No i też potrzeby przedłużania ptaszka przy użyciu jednego z listy magicznych zaklęć np.: "Hej maleńka jeżdżę Adwenczerem". 😂 

• Klubowicze
Opublikowano

Pytałem u warszawskich dealerów Hondy o dostępność NT1100. - Nie ma, proszę Pana, i nie będzie. Do końca roku nie przyjmujemy zamówień. Nie ma nawet sztuki, żeby obejrzeć na żywo.

• Użytkownicy+
Opublikowano

@Jack a tak z ciekawości.  Powiedzieli dlaczego ? 🤔 pandemia, wojna, czy taki duży zbyt był w PL ?

A może dlatego że ruscy wszystkie pralki wywieźli za Ural i brakuje elektroniki 😉

• Klubowicze
Opublikowano

Brak dostaw i nie wiadomo kiedy będą.

A czemu Honda nie nadąża z produkcją, to już mozna się tylko domyślać. Pewnie czipy, sripy i inna elektronika. Tabletów się zachciało, zamiast zegarów. A mnie tam by wystarczył wyświetlacz od kalkulatora. 😄

• Administrator
Opublikowano

Ta sytuacja dotyczy także kilku innych modeli. Np. o PCX są bitwy... a najbliższe dostawy przewidziane są aktualnie na jesień albo dopiero wiosnę 2023.

Składa się na to kilka czynników. Podaż jest niby na podobnym poziomie co 2020 czy 2021 ale popyt ją wyraźnie przerasta. Ludzie wolą kupić jednoślad/auto/mieszkanie (tu akurat temat złożony bo kredytowanie stanęło) za gotówkę niż ją trzymać w "kabzie". Dodatkowo jednoślad, np. taki PCX, przy aktualnych cenach paliw, daje lekkie wytchnienie finansowe. Przynajmniej w okresie letnim. To samo jest na rynku jednośladów używanych. Więcej chętnych niż ofert, mowa oczywiście o tych wartych uwagi.

• Klubowicze
Opublikowano

W MCS-ie stoi jeszcze jedna sztuka, ale już sprzedana. Przynajmniej pooglądać można. Mała jakaś. 🤔

• Klubowicze
Opublikowano

Mam znajomego delera Suzuki i też ma problem z wszystkimi modelami. Niemcy po zastoju przez pandemię wysysają wszystko . A rynek Polski jest za mały aby się przebić i coś uszczknąć dla siebie.

• Klubowicze
Opublikowano

Potwierdzam, najbliższy salon w Toruniu już dawno temu wspominał o braku dostępności NT 1100.

Opublikowano
3 godziny temu, MariuszBurgi napisał:

Ta sytuacja dotyczy także kilku innych modeli. Np. o PCX są bitwy... a najbliższe dostawy przewidziane są aktualnie na jesień albo dopiero wiosnę 2023.

Udało się na szczęście mojemu koledze. Dojedzie do niego w ten piątek. 

Opublikowano

Ja szukałem PCX od soboty i w Warszawie termin może wrzesień lub nie przyjmują zamówień na ten rok. Dzwoniłem po całym kraju i może byłby w czerwcu tylko daleko. Udało się znaleźć w mazowieckim bo klientowi raty wzrosły i zrezygnował.

Ale to co się dzieje jest niewyobrażalne. Zamiast pójść i przebierać w modelach, oglądać i być kuszonym przez sprzedawcę to trzeba szukać po całym kraju i kombinować. Tak już chyba kiedyś było...

Opublikowano

Odebrałem NT1100DCT z pakietem Urban, 14.05 choć zamówiony był w styczniu a dostawa miała być w kwietniu. Cena w stosunku do cennika ze stycznia poszła w górę. 9f955dabe2be8ea6b43b38904e19254c.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zapłaciłeś więcej niż w dniu zawarcia umowy  ? 

Ja w tym samym czasie zamawiałem swoją Beti  i przy odbiorze cena była z dnia zamówienia  po mimo że  cena moto według nowego cennika był nieznacznie wyższa .

Opublikowano

Niestety zapłaciłem więcej. Taki rynek, w Skodzie jest tak samo. Auto zamówione w październiku wraz z zaliczką a w nowym roku dopłata. Odnośnie NT'ka to jak się nie podoba to oddamy Panu pieniądze a po sprzęt jest już lista rezerwowa. W sumie to i tak miałem taniej niż z nowego cennika + akcesoria ale niesmak pozostaje.

Opublikowano
41 minut temu, gumis napisał:

W sumie to i tak miałem taniej niż z nowego cennika + akcesoria ale niesmak pozostaje.

To w Bmw  lepiej szanują klienta  , cena pozostała z dnia zamówienia  nawet o grosz nie podnieśli .

• Klubowicze
Opublikowano

Ale czasów powtórnie dożyliśmy. Po maluchy też czekały kolejki spekulantów.  Dodam, że nawet na rynku używek też ciężko z przyzwoitym sprzętem. Brak nowych ciekawych ofert.

3 godziny temu, Paul napisał:

To w Bmw  lepiej szanują klienta  , cena pozostała z dnia zamówienia  nawet o grosz nie podnieśli .

Dlatego tak istotne są klauzule umowne 👍

Opublikowano
3 godziny temu, Paul napisał:

Nie ma reguły.... Znajomy jesienią zamówił w BMW samochód (nóweczkę "3") i co miesiąc ma telefon z przekładaniem terminu do przodu odnośnie terminu odbioru. Odnośnie ceny już mu zapowiedzieli że będzie drożej przy odbiorze; jak zrezygnuje nie ma problemu bo jest kolejka chętnych.

😄 

• Użytkownicy
Opublikowano

Bo to jest tak: Każdy serwis jest tyle wart ile mechanicy w nim pracujący, a w tym przypadku handlowcy. 

• Klubowicze
Opublikowano

Dokładnie Długi, mądrze prawisz.👏

• 8 miesięcy temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

Witam, pamiętacie z pewnością o nowym modelu- wcieleniu poprzedniczki-  Hondy Hornet. Dziś mogę z przyjemnością zakomunikować o drzwiach otwartych w salonach Hondy 24i 25 lutego 23r. gdzie światło ujrzy właśnie ten model. 😵 więcej: poniższy link

https://www.scigacz.pl/Honda,Hornet,w,polskich,salonach,Przyjdz,na,Dni,Otwarte,46871.html

• Klubowicze
Opublikowano

Nowe wcielenie Horneta jest dostępne w kolorach Graphite Black, Pearl Glare White, Matte Iridium Grey Metallic i Matte Goldfinch Yellow. Cena egzemplarzy wyprodukowanych w 2022 r. to 35 900 zł, a za motocykle wyprodukowane w 2023 r. trzeba zapłacić 36 400 zł. Na pokładzie pracuje najnowszy dwucylindrowy silnik Unicam o pojemności 755 cm3, który generuje moc 91,9 KM, a maksymalny moment obrotowy wynosi 74,4 Nm. Dostępne akcesoria i pakiety:

W pakiecie Sport  dwukierunkowy quick shifter, mała owiewkę, akcesoryjne podnóżki kierowcy i nakładka na tylne siedzenie w kolorze dopasowanym do motocykla. W pakiecie Styl Honda oferuje tank pad, crash pady, akcesoryjne końcówki kierownicy, aluminiowy uchwyt kierownicy i ozdobne naklejki. W pakiecie Tour producent umieścił sakwy boczne, torbę na siedzenie pasażera i torbę na zbiornik paliwa. W katalogu akcesoriów są też takie dodatki jak tytanowy tłumik SC-Project, podgrzewane manetki z 5 poziomami ogrzewania i dwukolorowe siedzenie wykonane ze skóry.

Pakiet Sport kosztuje 3516 zł, za pakiet Style trzeba zapłacić 2589 zł, a pakiet Tour to koszt 4833 zł., quick shifter poza zestawem to koszt 1562 zł, a tytanowy tłumik 5589 zł.

• 3 tygodnie później...