Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 27.08.2014 o 08:36, Marcino1 napisał(a):

Tez nie do końca rozumiem zastrzeżenia co do trzęsacych się lusterek. Do 100 km/h problem nie występuje a i znacznie ponad 100 dramatu też nie ma.

Co innego widoczność. Trzeba się przyzwyczaić, że w połowie lusterek obserwujemy własne ramiona.

No właśnie. Ci co się nie mogą przyzwyczaić - szukają rozwiązania. Od 6 lat jeżdżę pojazdem z lusterkami na kadłubie ale dopiero w GT oglądam głównie swoje ramiona.

Dam znać, jak coś znajdę.

Opublikowano
  W dniu 27.08.2014 o 18:39, smok.wawelski napisał(a):

No właśnie. Ci co się nie mogą przyzwyczaić - szukają rozwiązania. Od 6 lat jeżdżę pojazdem z lusterkami na kadłubie ale dopiero w GT oglądam głównie swoje ramiona.

Dam znać, jak coś znajdę.

Hm, może dokup lusterka z GS lub rowerowe i zamontuj na kierownicy. Będziesz miał ich wówczas 4, co powinno znacznie poprawić widoczność ;)

No i z tyloma lusterkami będziesz prawdziwym Modsem ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Ja jeszcze przerywając temat lusterek... Mam małe pytanie, bo dziś miałem podczas naszego Świnoujściego spotkania grupy (wyjątkowo w środę), przejechać się Kymco MyRoad 700 niebawem nowego kolegi Piotra w szeregach Burgmanii, i tutaj jest ciszej niż w BMW za sprawą mniej basowego tłumika, ale napęd niemiłosiernie wyje... Czy słyszał ktoś o jakiejś akcji serwisów Kymco w temacie wymiany podzespołów przeniesienia napędu (wyciszenia jego pracy), podobnie, jak to było u BMW ???

Opublikowano

Prosty patent za kilka-kilkanaśie zł, to przyklejane lusterka sferyczne na fabryczne. Stosowaliśmy w niektórych sportach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby nie było, że głównie narzekam, biorąc udział w pewnej dyspucie zauważyłem niesamowitą zaletę którą posiada C650 GT... Bez problemu można na nim jeździć na stojąco. Jak wynikało z owej dysputy w większości skuterów jest z tym problem... :idea:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda na to, że BMW uporało się z kłopotami.

Dzisiaj otrzymałem pocztą certyfikat przedłużonej gwarancji do roku 2017.

• Sympatycy
Opublikowano

Co Ci napisali? Czy chodzi o zakup pojazdu w 2012/2013 czy o rocznik produkcji pojazdu? Ciekaw jestem jak to wyglada. W moim wypadku jest gorzej, bo skuter kupilem juz w 2014, mimo ze rocznik 2012.

Opublikowano

Nic nie napisali, listu przewodniego nie było. Za dużo zachodu ;)

Po prostu wsadzili w kopertę kolorowy prospekt pt Certyfikat przedłużonej ochrony z danymi moimi i mojego motorka, z którego wynika przedłużona gwarancja. I jej warunki.

Dotyczyło to wszystkich ZAKUPIONYCH w Anno Domini 2013 motorków w sieci BMW w Polsce. Rok produkcji bez znaczenia.

W każdym razie prawie dwa lata po zakupie doczekałem się ;)

Opublikowano

Na Intermot, BMW pokazało wersje specjalne obu skuterów :)

C600 Sport - nowe malowanie, kanapa sportowa i wydech Akrapa.

2015-C600-Sport-Special.jpg

C650GT - nowe malowanie, pakiet "Highline" - LEDy, podgrzewana kanapa i manetki, kontrola ciśnienia powietrza.

C650GT-Special-2015-03.jpg

Opublikowano

<a target=

Hi all...this is my first post to this forum.

Sorry - próbowałem w odpowiedzi na post z fotkami Marka_m zamieścić zdjęcia mojego c650 z informacją, że w tuningu nie odpadamy od niemiaszków, ale cosik nie mogę prawidłowo wstawić codu z ImageShack. Może dlatego, że nie mogę znaleźć opcji IMG w opcjach edycji posta na forum.

Przeczytałem info o zamieszczaniu na formu fotek, ale nic z tego nie kumam - może to mój wiek ma coś z tym wspólnego.

Może ktoś z szalonych maximaniaków mi coś podpowie. Będę próbować.

Choć juz jesień, gorące pozdrowienia do klubowiczów.

• Sympatycy
Opublikowano

Ładne sztuki. Ale ciągle to ten sam skut BMW.

Opublikowano

I ceny używanych skuterów w Niemczech nadal trzymają poziom....jak na BMW przystało.

Opublikowano
  W dniu 4.10.2014 o 09:08, filipmr napisał(a):

I ceny używanych skuterów w Niemczech nadal trzymają poziom....jak na BMW przystało.

Nowy C600 Sport kosztuje w PL 45.400 PLN (cena katalogowa).

Na mobile.de można kupić roczny skuter już za 27.500 PLN. Utrata wartości wynosi w tym wypadku blisko 40% !

Opublikowano

No to przy zakupie nowego , inwestycja jak cholera :-)))

Opublikowano
  W dniu 3.10.2014 o 18:41, zdun13m napisał(a):
Ładne sztuki. Ale ciągle to ten sam skut BMW.

To ten sam SUPER skut BMW :wub: Hihi

W dniu 4.10.2014 o 09:46, marek_m napisał(a):

Nowy C600 Sport kosztuje w PL 45.400 PLN (cena katalogowa).

Na mobile.de można kupić roczny skuter już za 27.500 PLN. Utrata wartości wynosi w tym wypadku blisko 40% !

No Marek, to żeś porównał... Ceny nowych w Polsce i używanych w Niemczech... Coś chyba powinieneś doliczyć, bo wygląda to tendencyjnie :rolleyes:

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 2.10.2014 o 22:39, Herman napisał(a):

Może dlatego, że nie mogę znaleźć opcji IMG w opcjach edycji posta na forum.

Przeczytałem info o zamieszczaniu na formu fotek, ale nic z tego nie kumam - może to mój wiek ma coś z tym wspólnego.

Może ktoś z szalonych maximaniaków mi coś podpowie. Będę próbować.

Instrukcja zamieszczania zdjęć na forum > http://www.forum.bur...jecia-na-forum/

@Herman, chyba podjechałeś ostatnio do nas na spota pod C66 orurowanym C650GT ale szybko też uciekłeś... My nie gryziemy ;) Zapraszamy następnym razem.

@Marcino1... bardzo dobra wiadomość z tym listem od BMW. Teraz przynajmniej wszystko jest klarowne, gwarancja 4 lata i ok.

W Niemczech najczęściej można spotkać roczne GT'ki, które mają wyraźnie zaznaczone, że pozostały czas gwarancji to 1 rok. Trochę dziwne, żeby Niemcy nie brali wydłużonej gwarancji do 4 lat (pytanie czy było to dostępne za dopłatą) a BMW PL, ot tak tym "szastała" :)

Opublikowano
  W dniu 4.10.2014 o 14:21, Bury napisał(a):
....No Marek, to żeś porównał... Ceny nowych w Polsce i używanych w Niemczech... Coś chyba powinieneś doliczyć, bo wygląda to tendencyjnie :rolleyes:

Powinienem doliczyć 500 EUR, tyle mniej więcej trzeba zapłacić za przytarganie motka z DE. Z drugiej strony, zamiast cen wywoławczych z mobile.de, powinienem wziąć ceny transakcyjne, tzn. ok. 500 EUR niższe.

Wychodzi na to samo - utrata wartości jest spora. :(

Opublikowano

@MariuszBurgi, dzięki że zauważyłeś moje starania o zaistnienie na forum, ale i tak fotki wchodzą mi jakieś małe.

Rzeczywiście w czwartek podjechałem na spotkanie, ale wcześniej umówiłem się z gościem, który miał czekać pod cafe66, a stał pod Hondą, więc podjechałem do niego, a jak już załatwiłem sprawę i wróciłem cała grupa "poszybował" gdzieś w siną dal. I tyle było z mojego z Wami spotkania. Ale myślę, że następnym razem się uda.

Do zobaczonka.

2s1S0x.jpg

Opublikowano

Tak patrze na strone BMW i zastanawiam sie dlaczego oni nie włożyli silnika i przeniesienia napędu z BMW F 800GT który jest o 3tys tańszy... i jak tu nie brać biegowca

Opublikowano
  W dniu 4.10.2014 o 22:38, Herman napisał(a):
@MariuszBurgi, dzięki że zauważyłeś moje starania o zaistnienie na forum, ale i tak fotki wchodzą mi jakieś małe.

Rzeczywiście w czwartek podjechałem na spotkanie, ale wcześniej umówiłem się z gościem, który miał czekać pod cafe66, a stał pod Hondą, więc podjechałem do niego, a jak już załatwiłem sprawę i wróciłem cała grupa "poszybował" gdzieś w siną dal. I tyle było z mojego z Wami spotkania. Ale myślę, że następnym razem się uda.

Do zobaczonka.

2s1S0x.jpg

Ładny sprzęcik. Widziałem Cię chyba na ul. Maczka któregoś razu.

W dniu 27.09.2014 o 13:30, smok.wawelski napisał(a):
Co Ci napisali? Czy chodzi o zakup pojazdu w 2012/2013 czy o rocznik produkcji pojazdu? Ciekaw jestem jak to wyglada. W moim wypadku jest gorzej, bo skuter kupilem juz w 2014, mimo ze rocznik 2012.

U mnie napisali, że chodzi o motocykle zakupione w 2013 roku. Bez znaczenia rok produkcji.

Opublikowano

Użytkownicy GT i sympatycy ;)

Jakaś kawa w łikend na motorkach?

Opublikowano

Jako sympatyk GT-ka mówię TAK kawusi na motorkach ok.gif

• Klubowicze
Opublikowano

Ja jako niedoszły właściciel 1 sztuki, ale jako sympatyk modelu chętnie polecę w Wami na weekendową kawkę. Preferowałbym sobotę. Dajcie jakiś cynk. Będę śledził temat.