Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• stapoz

14

• dr.big

13

• didi

13

• Pleziorro

12

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

albo kup mu skuter :clapping:

Opublikowano

Kiedy mi ta trasa pasi niezmiernie...

Nic to. Być może będę musiał zmienić godziny pracy, to przestanę go spotykać.

Opublikowano

@ Bosy, w jakich godzinach spotkałeś tego rowerzystę na Prymasa 1000-lecia?

Opublikowano

Ok. 7:30.

Opublikowano

Bosy, wstań 10 min wcześniej to on nie zdąży jeszcze wjechać na wiadukt a przed wiaduktem jest więcej pasów do wyprzedzenia kolarza.

Opublikowano

Rzuć mu hol... Może zauważy różnicę prędkości...

Opublikowano

Koleś che Cię wykończyć psychicznie. Bądź silny

Opublikowano

Bosy, wstań 10 min wcześniej to on nie zdąży jeszcze wjechać na wiadukt a przed wiaduktem jest więcej pasów do wyprzedzenia kolarza.

Grzesiu... 10 minut??? Ty wiesz ile to jest spania? :fireman2:

Rzuć mu hol... Może zauważy różnicę prędkości...

Bylem go za gumowe szelki nie złapał :)... Bo będzie mnie co chwila wyprzedzał...

Koleś che Cię wykończyć psychicznie. Bądź silny

Dzisiaj zrezygnowałem z 2oo... Pełen luzik ;) ;) ;)
Opublikowano

Dzisiaj zrezygnowałem z 2oo... Pełen luzik :):blush:;)

Poddałeś się? Aaa feee!!!

Tylko się nie tłumacz, że to wina tego lekkiego kapuśniaczku :P

Opublikowano

Poddałeś się? Aaa feee!!!

Tylko się nie tłumacz, że to wina tego lekkiego kapuśniaczku :P

No dobra. Masz mnie... Agresja na drodze spowodowała, że po pracy postanowiłem pójść się napić... :)
Opublikowano

Powiem Wam, że ludzie są po prostu sfrustrowani. Kredyty, niepewna praca, kłótnie z żoną, wsztystko się samo napędza i wkońcu musi wybuchnąć. Czują, że nie mogą się dać wyprzedzić, bo im się świat zawali.

Chyba najlepiej odpuścić, udać głupa, no może trochę uprzykrzyć, ale nie perfidnie ;)

Sytuacja wczoraj na stacji Neste. Stajemy z kumplem przy dystrybutorze. Obok podjeżdża 4oo. Podchodzę od "kasy"(byłem pierwszy), a gościu już przy mnie stoi i wyciąga ręce żeby wrzucać banknoty ... WTF? Był z synkiem, w samochodzie siedziała jego żona. Dodam, że 2 dystrybutory z autonomiczną kasą obok były wolne. Po krótkiej wymianie zdań przeniosłem się obok i pomachałem jego żonie w samochodzie. Na koniec pukała się w głowę w moim kierunku.

Biedny synek ...

Opublikowano

kidyś jak ojciec tramwajem dojeżdżał do pracy to miał taką "przygodę"

wsiadł o godzinie 5.00 do prawie pustego tramwaju i usidł za kabiną motorniczego

na następnym przystanku wsidł facet i przyczłapał do przodu i stanoł nad tatą

jako że mamrał coś pod nosem to ojciec go zapytał o co mu chodzi i czemu nie usiądzie skoro prwie wszystkie miejsca wolne ...

no i usłyszał "bo pan zajoł moje miejsce a od lat na nim siedze " ...

a jak ja tankowałem paliwo autem to gość objechał dystrybutory i wycofał mi pod maskę bo tankował gaz

to mo mu grzecznie "coś to odpierdolił?" a on "w czym problem przecież może pan wycofać"

a ja mu że po co mam cofać skoro przepisy wymagają by zachował minimum 5 metrów od tankującego auta

zwróciłem na to uwagę obsłudze stacji a ten mi na to że nie będzie się z tym cwaniakiem szarpał

Opublikowano

"coś to odpierdolił?"

To po śląsku?

Opublikowano

ja

i ono to zrozumioł

Opublikowano

ktoś odpowie mi na pytanie,na forum nigdzie nie mogłem doczytać, czy nasze przepisy drogowe pozwalają na przeciskanie sie 2oo między stojącymi autami w korku?

Opublikowano

przepisy tego w sposób jednoznaczny nie zakazują, koniec OT

Opublikowano

To po śląsku?

A do tego ile klasy...

Idealny przykład na to, że czasem warto zacząć od własnego podwórka zamiast oburzać sie na wszystkich wokoło... :confused:

Opublikowano

Dzisiaj spotkała mnie przygoda, która na początku podniosła mi ciśnienie, a później w sumie poprawiła humor. Jechałem mianowicie ul. Górczewską z centrum, w kierunku Wola Parku, lewym pasem, tuż przed godziną 18:00, czyli "w korkach". Dojeżdzałem do świateł, a widząc, że dopiero włączyło się czerwone, puściłem się luzem, tak sam zresztą jak pare samochodów przede mną. Jak do zatrzymania zostało mi z 3-4m, to wskoczył na lewy pas jakiś "wiecznie spóźniony" i zaczął mrygać długimi. Korek stanął, ja też, odwróciłem się i pytam kierowcę, co się właściwie stało, bo mryga, macha rękami pokazując pobocze...

Dostałem odpowiedź, że takim skuterkiem, to ja mam obowiązek jeździć prawym pasem, że nie jestem ścigaczem i blokuję mu jazdę! - przypominam, że stałem sobie grzecznie w korku :kwasny: (tu mnie zdenerwował) Na prośbę o podanie podstawy prawnej już nie doczekałem się odpowiedzi, a jak mu jeszcze pokazałem dużą tablicę i wyjaśniłem, że motorowery mają małą, a ja mam dużą i prawo jazdy kategorii A od kilkunastu lat, to już nic nie powiedział, tylko zasunął szybę i coś tam zaczął sobie gadać pod nosem, Światło się zmieniło, ja ruszyłem a on chyba na tyle speszył się moją odpowiedzią, że został daleko z tyłu. I to on stał się zawalidrogą (tu mnie rozweselił) :clapping:

To był taki przejaw agresji zupełnie bez powodu i bez potrzeby...

Opublikowano

Zima idzie, robi się smutno i ponuro. Mniej słonecznego światła wpływa negatywnie na samopoczucie.

Ja zostałem dziś pierwszy raz obtrąbiony na skuterze. W zasadzie to nie wiem nawet za co. Chyba za wolno jechałem (za 2 innymi samochodami). Sytuacja mnie rozweseliła zamiast zdenerwować. Ciska sie taki gościu zamknięty w puszce, złości chyba sam na siebie a ja mam luzik spokojnej jazdy obok parku, wdychania zapachów jesieni i nie muszę się spinać, że się spóźnię do pracy. Pozostaje wzruszyć ramionami i się nie przejmować, nie odpowiadać agresją na agresję, wciskam gaz i już mnie nie ma.

Przy okazji: zauważyłem ze kierowcy w samochodach spodziewają sie agresywnej jazdy po motocyklu, i jak widzą mnie obok, to robią miejsce i czasem aż żal nie wyprzedzić (w sumie to dobry uczynek pozwolić innym zrobić dobry uczynek dla mnie :clapping:).

Opublikowano

Hehe, też zauważyłem parokrotnie ustępowanie pola i żeby przykrości takiemu kierowcy nie robić, to korzystałem z darowanej mi luki, choć nie zawsze miałem chęć pojechać szybciej :-)

Opublikowano
, wciskam gaz i już mnie nie ma.

Przy okazji: zauważyłem ze kierowcy w samochodach spodziewają sie agresywnej jazdy po motocyklu , i jak widzą mnie obok, to robią miejsce

Nawet nie wiesz imienniku jak taka utajona agresja kierownikow 4oo jest wkurzajace. Wstaje rano do pracy , z pozytywnym nastawieniem do swiata. Jade przepisowo, banan na gebie, milosc do ludzi w sercu a tu jeden z drugim puszkarz zjezdza na bok zachecajac do wyprzedzania.. Kurde , kiedy ja nie chce pop...lac to mi taki gest podnosi cisnienie. :-D:-D:-D

Nawet sobie uprzejmiaczki nie zdaja sprawy, ze w ten sposob stanowia dla mnie zgrozenie , wszak czlowiek funkcjonujacy w zyczliwym klimacie traci na zdolnosci przetrwania :-):-):-)

Zyczliwosci na drodze mowmy nie.

Pozdrawiam

TOMPAS

Opublikowano

Wg mnie to nie jest wymuszanie agresywnej jazdy tylko zwykła uprzejmość. Kierowcy zauważyli, że motocykl po prostu szybciej idzie w korkach i wolnym ruchu. W szybkim najczęściej też.

• Klubowicze
Opublikowano

ktoś odpowie mi na pytanie,na forum nigdzie nie mogłem doczytać, czy nasze przepisy drogowe pozwalają na przeciskanie sie 2oo między stojącymi autami w korku?

Tak,pod warunkiem że będziesz jechał tym samym pasem co pojazd wyprzedzany.Prawda jest taka że kierowca 4oo musiał by zostawić Ci wystarczająco dużo miejsca.

Opublikowano

Nie mogłem... nie mogłem.... a tu to co? http://www.forum.bur...ow/#entry163362

Cały wątek na ten temat :)

Tylko nie wiem czy tam znajdziesz jednoznaczną odpowiedź na swoje wątpliwości. Ale poczytać można.

A poza tym, to nie rób OT bo jak admin cię dorwie ..... :)