Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Co dziś zrobiłem przy swoim skuterze

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Wymiana żarówki na +50% z NORAUTO.

Wydawałoby się że to nic takiego a wierzcie mi że zajęło duuuuuużo czasu (demontaż uchwytów do telefonu i kamerki, szyby i obudowy licznika).

Co do efektów, no cóż, subiektywnie wydaje mi się że światło jest bielsze, Na zdjęciu nie jest to dobrze widoczne:

por%25C3%25B3wnanie.jpg

Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić po zmroku.

Ciekawe jak będzie z żywotnością....

• Sympatycy
Opublikowano

Założyłem trzecie światło stopu :clapping:

file.html[/img]

file.html[/img]

Opublikowano

dziś wymieniłem klocki z tyłu w K4 żony

oczywiście urwałem szpilkę wychodzącą z kolektora więc chyba jutro wiercenie i gwintowanie

dobrze że stało się to teraz w czasie deszczowego serwisowania

no i zostały mi cztery komplety klocków na przód bo nasze jeszcze do końca sezonu wystarczą

co do żarówek + xx to efekt widoczny jest tylko na markowych ale jasność okupiona jest żywotnością

Opublikowano

A ja podpisałem umowę kupna-sprzedaży swoje skutera i go pożegnałem.

Za to zrobiłem parę rzeczy przy innych dwukołowych pojazdach m.in. tak nielubiane tutaj mycie i smarowanie zestawów napędowych.

Źle nie było, bo kawka była smaczna i trójeczka leciała.

Opublikowano

Wczoraj wymiana opon na Pirelli Diablo Scoter

wymiana oleju w przekładni(napędzie)

• Klubowicze
Opublikowano

No ja po przesiadce z Piaggio X8 125 ccm jestem jeszcze ciągle w szoku... Tak i komfortu jazdy, jak i kosztów eksploatacji :shock: :shock: :shock: Kupiłem olej Castrol 10W40 T4 w ilości 4 litrów (130 złotych) i obdzieliłem go między silnik, a skrzynię CVT, olej do przekładni napędowej (Mobil - 28 złotych)... Prócz tego wymieniłem całość płynu hamulcowego we wszystkich trzech zaciskach. czeka mnie jeszcze wymiana słynnej zębatki, by nie było "dieslowania" na wolnych obrotach, ale to już po zebraniu odpowiedniej gotówki (600 złotych ???)... Mam nadzieję, że to na razie koniec dofinansowywania Suzuki :P

7ll7.jpg

Opublikowano

a ja dzis sprzedalem moja Suzi :-( :-(

Opublikowano

Zmienione stare wytarte manetki na nowe Progrip :). Dodatkowo nówki ciężarki 250 g.(stare 23g.) Ciekawe czy będzie dalej efekt wobble

photo.jpg

photo.jpg

photo.jpg

Opublikowano

Moja włoszka dostała dziś nowe rolki , pasek i nową wyższą 12cm szybę Givi

• Sympatycy
Opublikowano

Wczoraj kurier przywiózł mi kompletny fabryczny interkom Piaggio, bo po ubiegłorocznej jeździe do

żywca, wyświetlacz interkomu przy kierownicy gasł i zapalał się, aż w końcu zdechł całkiem.

Po podłączeni nowej (używka) konsolki okazało się że zima :)

Na szczęście kupiłem komplet, więc podłączyłem nową centralkę interkomu i szafa gra :)

Jakby ktoś był zainteresowany, posiadam używaną, ale działającą konsolkę interkomu na kierownicę,

uszkodzoną centralkę (może jakiś elektronik naprawi) oraz okablowanie z gniazdami. Oddam

w rozsądnych pieniądzach... :)

pzdr

Opublikowano

Właśnie wymieniłem centralkę alarmu Patrol Line, teraz alarm zaczął dobrze działać :wink32: . Poprzednia dostała wody i nie dała się włączyć oraz "kwiliła" na postoju :) ...

Opublikowano

W końcu zebrałem się i zamontowałem dodatkowe oświetlenie LED w kufrze - 2 rzędy po 6 diód czerwonych, po dwóch stronach zamka, w sumie 24 sztuki. Koszt to około 20 PLN za diody + trochę kabli i złączki hermetyczne, w sumie jakieś 30 PLN + 2 godziny zabawy z lutowaniem, itp. A wygląda to tak:

2013-07-24%252016.29.21.jpg

A tak po naciśnięciu stopu:

2013-07-24%252016.29.51.jpg

Zdjęcia trochę rozmazane, bo robione telefonem i konwertowane, ale w realu naprawdę daje radę, nawet w dzień.

Opublikowano

Wymieniłem pasek, wyczyścilem wario, sprzęgło i w drogę! :fireman2:

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Gość woytekpo
Opublikowano

Dokładnie umyty na myjni. Podłączone światła awaryjne . Koszt całe 3 pln plus własna robocizna. Nawet działa :fireman2:

Opublikowano

A ja dziś wymieniłem jedną z żarówek świateł mijania, bo mój Burek od kilku dni nie widział na jedno oczko ;)

Opublikowano

W moim DT wymieniłem klocki hamulcowe tylne. Trochę więcej pracy niż przy przednich, bo trzeba zdejmować tłumik.

Opublikowano

a ja przed chwilą zdemontowałem napęd prędkościomierza bo licznik padł (K4)

tulejka odpadła od zabieraka ale chyba da się skleić

Opublikowano

Wymieniłem klocki z tyłu, skontrolowałem przód.

Opublikowano

poswiecilem dwie godziny dla pozbycia sie naklejek ( bez pomocy srodkow chemicznych )

Suzuki-Burgman-650-K13-stpz.jpg

bez%2520naklejek.jpg

Opublikowano

Dzisiaj pomalowałem w końcu tłumik, bo oryginalna farba zeszła po zimie i wstyd było z takim łaciatym jeździć.

Opublikowano

Dziś mechanik podłączył mi podgrzewane manetki Oxford Hot Grips premium sport . Wymienił pasek i sprawdził cały napęd wraz z wyczyszczeniem elementów.

Opublikowano

Dziś z pomocą Papciocha pojawił się 3ci stop w mojej Apce dokładnie taki.

Wpasował się idealnie pomiędzy ramiona stelaża do kufra. Jest jakby w podcieniu, pod kufrem, który zasłania oryginalne światło stopu umieszczone fabrycznie w oparciu pasażera.

Fotostory: tutaj

Opublikowano

Wymienione klocki hamulcowe przednie + tylne ;)

Opublikowano

Co zrobiłem przy starym? W końcu uzupełniłem/wymieniłem śrubki mocujące owiewkę. Trzy z siedmiu pękły, więc wymieniłem wszystkie na nowe.

A co przy nowym? Postałem trochę, pogłaskałem, kopnąłem w oponkę ;-)

Opublikowano

Zalozylem dzisiaj komplecik nowych oponek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...