Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
Jaki jest wiek naszych skuterów? 1 2 3
przez Gość Dragon- 60 odpowiedzi
- 5.8 tys. wyświetleń
Witam. Nasz kraj słynie z tego, że jest "złomowiskiem" europy nie tylko z powodu że sprowadzone zostały przystanki autobusowe które dobry blacharz przerabia na sportowe auto. Ciekawy jestem jak jest ze skuterami - jaki jest ich wiek?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Maja 2007 -
Majesty/Syliner
przez Gość kamilus- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam mam pytanie jaka jest różnica miedzy Yamahom Majesty125 a MBK Skyliner?? !YES
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Maja 2007 -
Dop...dolił kierowcy autobusu!!! 1 2
przez BRODATY MIKE- 36 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Postanowilem o tym napisac bo cala sprawa wygladala najpierw baaardzo groznie a potem bardzo mi sie podobalo i sam chcialem sie wlaczyc ale za szybko sie skonczylo... Do rzeczy: Stalem na swiatlach (mialem czerwone) w Warszawie na ul. Pięknej z zamiarem skretu w prawo... Z mojej lewej strony, polowa pasa srodkowego ul.Marszałkowsk? jechal autobus, a po jego prawej stronie probowal przejechac jakis srebrny burgman ( calosc zauwazylem bo glosno trabil na autobus i swiecil dlugimi!!!) Kierowca autobusu probowal zlosliwie zepchnac skuter na bok, do tego stoponia, ze zjechal na pasy zajezdzajac calkiem droge! Kierowca skutera ( dosyc rosly, wnioskuje - chlopak ), zjechal…
Ostatnia odpowiedź: Mr.T, 10 Maja 2007 -
Jak traktuj? motocyklistów (skuterzystów) 1 2
przez szorstki- 31 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Postanowiłem dla uwypuklenia problemu z którym i sam się zetkn?łem, w Warszawce, kiedy miałem szlifa na zakończenie poprzedniego sezonu, przenie?ć ten post z "Super Download etc..". Zobaczcie sami: tragedia w mie?cie pzdr BTW: "Nagranie to wywołało ożywion? debatę..." BTW2: Je?li Moderator uzna że lepiej będzie w "Super Download etc.." to proszę o skasowanie...
Ostatnia odpowiedź: Matador, 9 Maja 2007 -
Kolejna wydumka filmowa
przez Artix- 16 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Pozazdroscilem troche Elwoodowi i postanowilem ze i ja postawie pierwsze kroki w rezyserce !tut i zmontowalem pierwsza czesc wariacji na temat zlotow na Bialorusi. Na razie Bialorus 2005 a mam nadziaje ze niedlugo pojawi sie czesc 2 Bialorus 2006. Mam nadzieje ze nie ocenicie zbyt krytycznie ale tak naprawde to wzorowalem sie troche na produkcjach Elwooda i mam nadzieje ze mu choc dorownam. choc zdaje sobie sprawe ze to moj debiut i nie wszystko jest tak jak byc powinno. Dziekuje Elwood za motywacje bo bez ciebie pewnie nie powstal by ten film. a o to i on
Ostatnia odpowiedź: Wojtecki, 9 Maja 2007 -
Cigle nie wiem
przez Gość suzuki- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witajcie .heheh mam jedno male pytanko....Ciagle jest mowa o "Starym Mlynie" Gdzoe to jest moze i ja bym sie tam wybral....? Jak pewnie juz ktos wie badz potrafi czytac jestem z Lubuskiego czyli z Zielonej Gory . Moze i w mojej okolicy sa jacys Maximaniacy.....? Cetnie poznam...a moze sa jakies Maximaniaczki. ? a i jeszcze jedno juz niedlugo moj burgman bedzie gotow do jazdy wiec moze jakis niezbyt daleki zlocik sie szkuje..? !TAZ
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Maja 2007 -
Ile jeste? wstanie najdłużej jechać swoim maxi?
przez Gość mcse- 14 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witajcie, Zadaje Wam w/w pytanie gdyż ostatnio przy do?ć napiętym czasie i ładnych warunkach pogodowych przyszło mi jechać z Brzozowa (woj. podkarpackie) do Warszawy.. Jechałem ponad 6 godzin swoim maxi ..gdzie ta ostatnia godzina była wręcz upragnion?. Podczas podróży z pasażerem na odcinku ok. 400km zrobiłem dwie przerwy po 10min. Fak faktem dojechałem na czas, ale tego zmęczenia nie dało się opisać.. Je?li wyruszacie na tak długie trasy swoimi maxi skuterami -czy nawet jeszcze dłuższe co ile km (godzin) robicie przerwy na trasie by nie być wręcz wykończonym? Pozdrawiam serdecznie, mcse
Ostatnia odpowiedź: Patryk, 8 Maja 2007 -
Koledzy POMOCY
przez Gość beowe- 6 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam. Koledzy pomocy, bo jestem już z kołowany. Znalazłem się normalnie w kropce. Od dwóch miesięcy skrupulatnie czytam, studiuję, sprawdzam i poszukuje odpowiedzi na moje pytanie, ale ci?gle nie mam na nie odpowiedzi. Dopadła mnie chęć zmiany squtera na co? nowego i nie chodzi mi tu o sprzęt z salonu a po prostu wymiana modelu na inny no i przede wszystkim mocniejszego. Wybór pojemno?ci padł na co? do 500ccm no i w przystępnej cenie tzn. tak do 13ty?. zł. Moje poszukiwania doprowadziły mnie do dwóch sugestii, a mianowicie: 1. Piaggio Beverly 500 2. Kymco Xcitig 500 Squtera używam w szczególno?ci do dojazdów do pracy i ewentualne niedzielne wycieczki rekreacyjne kró…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Maja 2007 -
Honda W Niemczech
przez Gość elwood_blues- 7 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Być może nie jest to jaka? specjalnie ważna wiadomo?ć, ale zdziwiłem się kiedy usłyszałem dzisiaj od dealera Hondy, że nie można kupić w Niemczech nowego Silver Winga. Taka polityka importera wynika z faktu, ze Silver Wing okazał się w Niemczech mniej popularny niż na pocz?tku s?dziło szefostwo Hondy. O Helixie/Fusion nawet nie wspomnę - nie można liczyć na indywidualne traktowanie. Pozostaje prywatny import lub używane sztuki. Z tego co przeczytałem na Burgmanii (prawdopodobnie Mariusz zasięgn?ł języka u polskiego importera Hondy) to w Polsce istnieje możliwo?ć sprowadzenia nawet Helixa. W Niemczech to jest po prostu niemożliwe. Ciekawe dlaczego...
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 8 Maja 2007 -
Przesiadka z 50 - co na miasto
przez Gość voitus- 19 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich grupowiczów, Rok temu kupiłem sobie skuterek gilera runner. Dosyć miałem korków i chciałem się przekonać na własnej skórze czy faktycznie można się przemieszczać jedno?ladem po mie?cie. Spodobało mi się bardzo :-). Teraz chcę się przesi??ć na co? co pozwoli mi dotrzymać kroku normalnym użytkownikom drogi i jednocze?nie nadal będę mógł przeciskać się między samochodami. Za miasto jeĽdĽił będę sporadycznie, głównie zależy mi na swobodzie dojazdów i parkowania (uwielbiam stawać pod samymi drzwiami biurowców). Wstępnie my?lę o Yamaha T-max 500 (czy aby nie za duży ?), lub Burgman 200 (nie za mały ?). Generalnie chciałbym zachować najlepsze proporc…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Maja 2007 -
B400 K7 - jaki jest?
przez smok.wawelski- 1 obserwujący
- 19 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Witam, Mialbym wielk? prosbe o wrazenia z jazdy nowym K7 400 - po przeczytaniu 2 postów o jezdzie testowej u Qwakiego i raczej niepochlebnych komentarzach jestem bardzo ciekaw opinii innych osob. Wyglada mi na to, ze Suzuki zrobilo sliczny designerski skuter, ale "mechanicznie" cofneli sie, czy to prawda? Jesli ktos mial przyjemnosc prowadzic B200 to też chętnie poczytam o jego wadach i zaletach.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 7 Maja 2007 -
Najlepsze Imprezy
przez banat- 13 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam. Przyszedl Mi do glowy pomysl aby po zakonczeniu sezonu, nagradzac najlepsze imprezy Maxi Skuterowe. Warunek podstawowy, musza byc udokumentowane . Proponuje podzielic na kategorie:1 ZLOTY 2-3 DNI 2 WYPRAWY PONAD 3 DNI Na koniec sezonu niezbędne głosowanie. Jesli ktos ma inne pomysly zapraszam na forum. BANAT
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Maja 2007 -
transport
przez Wojtecki- 4 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
czy jest mozliwy transport skutera na trasie warszawa wieden lub do bratyslawy pociagiem lub innym srodkiem transportu,mozna oczywiscie jechac,ale czlowiek staje sie wygodny,serdcznie dziekuje za informacje
Ostatnia odpowiedź: Andrysz, 3 Maja 2007 -
nowa honda
przez Mario- 14 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Koncepcyjny model Hondy o nazwie E4-01 ma coraz większe szanse, aby wej?ć do produkcji seryjnej. Zapominalskim przypominamy, że pojazd ten zaprezentowany został po raz pierwszy dwa lata temu na targach motocyklowych w Tokio. W chwili prezentacji firma nie ujawniła nawet, jaki silnik napędzał będzie ten niecodzienny pojazd. Dzi? wiemy znacznie więcej. Do napędu E4-01 zastosowany zostanie trzycylindrowy silnik o pojemno?ci 904 ccm, który swoimi parametrami bardziej pasowałby do wy?cigówki, niż do skuteropodobnej koncepcyjnej Hondy. Jednostka napędowa dysponowała będzie rozrz?dem DOHC, czterema zaworami na cylinder oraz dynamik? wła?ciw? dla zastosowanych rozwi?zań techn…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Kwietnia 2007 -
To ja, Dadzia, chwalę się! 1 2
przez Dadzia POLICE- 27 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Witam Was! Tych znanych mi i Tych których teraz na pewno już poznam. Stało się! Jest. Stoi wła?nie w kieleckiej myjni celem dokładnego usunięcia pozimowego kurzu. I nic już nie przyćmi urody Tego Cuda! Atlantic 500, cokolwiek to znaczy w przypadku skutera, jest Mój! !OKK Całkiem i wył?cznie! Deklaruję zatem że moja obecno?ć na zlotach będzie mam nadzieję częsta i wymigiwać się już zapewne nie będę bo i powodu brak. "Powód do bywania"(czyt. Apka) mam nadzieję że będzie mi bezawaryjnie towarzyszył w wielu ciekawych trasach na których to spotkam wielu fajnych ludzi (jak dotychczas).Do zobaczenia zatem i nie truję już więcej bo mi palice marzn?! Pozdrawiam Was z wieczornej …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Kwietnia 2007 -
Prawda o niezawodno?ci i trwało?ci skuterów 1 2
przez Gość artiug4- 36 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Może warto poruszyć temat pierwszego skutera i jego niezawodno?ci. Czy dla osoby która nie ma do?wiadczenia w serwisowaniu i naprawach skuterów( na dodatek mieszka np. 100 km od najbliższego dobrego serwisu skuterów) sensownym wyj?ciem jest zakup używanego sprzętu? Pomijam już kwestię znalezienia czego? w przyzwoitym stanie (tu bez pomocy kogo? do?wiadczonego się nie obędzie). Chodzi mi o sam? jego eksploatację(gdy pojawi? się awarie - osoba zupełnie nieobeznana z tematem nie będzie wiedziała od czego zacz?ć, co sprawdzić itd.) Może to się skończyć wyjazdami autem ze skuterem w celu usunięcia nawet drobnych awarii. Ogólny koszt eksploatacji może wcale nie być niski - na…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 23 Kwietnia 2007 -
Jak spostrzegasz innych motocyklistów 1 2
przez Gość Dylus- 34 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Ostatnio jako? ankiet się porobiło !V więc i ja jedn? stworzę. Interesuje mnie, jakie macie podej?cie do motocyklistów na drogach? Ja na ankiecie głosuję za opcj? czwart?, ponieważ irytuje mnie już kiwanie ręk? jakim? dzaidkom lub młodziakom, którzy zastanawiaj? się o co nam chodzi Zasto wszystkich pozostałych chętnie i zawsze pozdrawiam, ?rednio 80-85% oddaje mi taki sam znak. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 22 Kwietnia 2007 -
An 650 - w koncu :)
przez Gość Easy Rider- 17 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
No i zaczelo sie Po 7 latach przerwy znow wrocilem do tego co zawsze mnie ciagnelo - do 2oo Od razu zaznaczam, ze tym postem raczej nic nie wniose nowego ale chcialem sie podzielic moimi wrazeniami z jazdy !OKK Na dobre zaczelo sie w sobote. Odbior skuterka, dobor kasku (stanelo na Shoei XR1000 w kolorze black), kurtka, rekawice i pare innych drobiazgow (wliczajac abusa, ktory mam nadzieje ostudzi zapaly amatorow cudzej wlasnosci). Z dodatkowego kuferka chwilowo zrezygnowalem bo sam nie moge sie zdecydowac co do wielkosci. Zamiast tego zaopatrzylem moja lepsza polowke w kurteczke i drugiego XR1000 (tez w kolorze black). Dopiecie formalosci, odchudzenie portfela …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Kwietnia 2007 -
Skuter militarny - francuska my?l techniczna
przez Gość chudy- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
http://img150.imageshack.us/my.php?image=3...644536e4wf8.jpg zródło http://thrillingwonder.blogspot.com/2006/1...-empowered.html
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Kwietnia 2007 -
Pomozcie wybrac duzy skuter :) 1 2 3
przez Gość Easy Rider- 59 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie (to moj pierwszy post) Nie owijajac dalej w bawelne mam pytanie do skuterowej braci. Stoje przed dylematem zakupu uzywanego skutera. Mam na oku dwa modele: Aprilia Atlantic 500 z roku 2005 (ok. 25k przebiegu) Suzuki Burgman 650 z roku 2004 (ok. 20k przebiegu) Teraz pytanie. Ktory z tych skuterow bedzie lepszym wyborem? Dodam, ze mam 190cm wzrostu i miejsce na nogi bedzie istotnym kryterium. Burgman pod tym wzgledem jest ok. Czy pomozecie z Aprilia? Potrzebuje rowniez zapakowac niewielka aktowke pod siedzenie. Wiem, ze do Burgiego wejdzie bez bolu. Nie sprawdzalem Aprili. No i jak z ochrona przed deszczem i wiatrem? Potrzebuje skuter do do…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Kwietnia 2007 -
Burgmania 2005 i 2006
przez Gość elwood_blues- 15 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Zapraszam do obejrzenia. Jest też kilka ujęć ze zlotów w Stegnie, ale tym razem Burgmania wyst?piła w roli głównej. pozdrowionka http://youtube.com/watch?v=gH-8PQIxFek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Kwietnia 2007 -
Przepraszam 1 2
przez Gość majon- 37 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Witam Przepraszam wszystkich za moje wulgaryzmy majon
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Kwietnia 2007 -
Potrzebuje rady
przez Gość Krzychu- 21 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
Poszukuje ciekawej oferty kufrów do 400 K3 - poprzednio miałem Piaggio X9, który, jak to włoski sprzęt, przede wszystkim fajnie wygl?dał - i kuferek miał b. fajny.... Z tego co widzę to przy Burgmanie jestem skazany na czarne, plastikowe pudło?
Ostatnia odpowiedź: kfcent, 16 Kwietnia 2007 -
Poszukuje
przez Gość lsmigiel- 1 odpowiedź
- 967 wyświetleń
Witam wszystkich Poszukuje posiadaczy zabytkowych skóteróww np. OSA Vespa Lambretta z okolic 3miasta w celach fotograficznych Kontakt na forum a najlepiej lsmigiel@o2.pl lub GG1260638 pozdrowionka
Ostatnia odpowiedź: Abach, 12 Kwietnia 2007 -
Pożegnanie ;(;(;( 1 2
przez Gość scottie- 30 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
No cóż dla mnie sezon jak narazie zakończony :/ Atlantic jutro opuszcza moje progi i zmienia wła?ciciela Rozstania s? ciężkie, ale dobrze, że trwaj? krótko :/ Narazie planów brak i nie wiadomo co będzie... napewno przed Burgmani? co? się pojawi, bo autem mi się tam nie pasi wybierać... dobrze, że mi zostanie dużo fotek z wyjazdów Eh.... smutno tak jako? :(
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 11 Kwietnia 2007