Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
nowa honda
przez Mario- 14 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Koncepcyjny model Hondy o nazwie E4-01 ma coraz większe szanse, aby wej?ć do produkcji seryjnej. Zapominalskim przypominamy, że pojazd ten zaprezentowany został po raz pierwszy dwa lata temu na targach motocyklowych w Tokio. W chwili prezentacji firma nie ujawniła nawet, jaki silnik napędzał będzie ten niecodzienny pojazd. Dzi? wiemy znacznie więcej. Do napędu E4-01 zastosowany zostanie trzycylindrowy silnik o pojemno?ci 904 ccm, który swoimi parametrami bardziej pasowałby do wy?cigówki, niż do skuteropodobnej koncepcyjnej Hondy. Jednostka napędowa dysponowała będzie rozrz?dem DOHC, czterema zaworami na cylinder oraz dynamik? wła?ciw? dla zastosowanych rozwi?zań techn…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Kwietnia 2007 -
To ja, Dadzia, chwalę się! 1 2
przez Dadzia POLICE- 27 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Witam Was! Tych znanych mi i Tych których teraz na pewno już poznam. Stało się! Jest. Stoi wła?nie w kieleckiej myjni celem dokładnego usunięcia pozimowego kurzu. I nic już nie przyćmi urody Tego Cuda! Atlantic 500, cokolwiek to znaczy w przypadku skutera, jest Mój! !OKK Całkiem i wył?cznie! Deklaruję zatem że moja obecno?ć na zlotach będzie mam nadzieję częsta i wymigiwać się już zapewne nie będę bo i powodu brak. "Powód do bywania"(czyt. Apka) mam nadzieję że będzie mi bezawaryjnie towarzyszył w wielu ciekawych trasach na których to spotkam wielu fajnych ludzi (jak dotychczas).Do zobaczenia zatem i nie truję już więcej bo mi palice marzn?! Pozdrawiam Was z wieczornej …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Kwietnia 2007 -
Prawda o niezawodno?ci i trwało?ci skuterów 1 2
przez Gość artiug4- 36 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Może warto poruszyć temat pierwszego skutera i jego niezawodno?ci. Czy dla osoby która nie ma do?wiadczenia w serwisowaniu i naprawach skuterów( na dodatek mieszka np. 100 km od najbliższego dobrego serwisu skuterów) sensownym wyj?ciem jest zakup używanego sprzętu? Pomijam już kwestię znalezienia czego? w przyzwoitym stanie (tu bez pomocy kogo? do?wiadczonego się nie obędzie). Chodzi mi o sam? jego eksploatację(gdy pojawi? się awarie - osoba zupełnie nieobeznana z tematem nie będzie wiedziała od czego zacz?ć, co sprawdzić itd.) Może to się skończyć wyjazdami autem ze skuterem w celu usunięcia nawet drobnych awarii. Ogólny koszt eksploatacji może wcale nie być niski - na…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 23 Kwietnia 2007 -
Jak spostrzegasz innych motocyklistów 1 2
przez Gość Dylus- 34 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Ostatnio jako? ankiet się porobiło !V więc i ja jedn? stworzę. Interesuje mnie, jakie macie podej?cie do motocyklistów na drogach? Ja na ankiecie głosuję za opcj? czwart?, ponieważ irytuje mnie już kiwanie ręk? jakim? dzaidkom lub młodziakom, którzy zastanawiaj? się o co nam chodzi Zasto wszystkich pozostałych chętnie i zawsze pozdrawiam, ?rednio 80-85% oddaje mi taki sam znak. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 22 Kwietnia 2007 -
An 650 - w koncu :)
przez Gość Easy Rider- 17 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
No i zaczelo sie Po 7 latach przerwy znow wrocilem do tego co zawsze mnie ciagnelo - do 2oo Od razu zaznaczam, ze tym postem raczej nic nie wniose nowego ale chcialem sie podzielic moimi wrazeniami z jazdy !OKK Na dobre zaczelo sie w sobote. Odbior skuterka, dobor kasku (stanelo na Shoei XR1000 w kolorze black), kurtka, rekawice i pare innych drobiazgow (wliczajac abusa, ktory mam nadzieje ostudzi zapaly amatorow cudzej wlasnosci). Z dodatkowego kuferka chwilowo zrezygnowalem bo sam nie moge sie zdecydowac co do wielkosci. Zamiast tego zaopatrzylem moja lepsza polowke w kurteczke i drugiego XR1000 (tez w kolorze black). Dopiecie formalosci, odchudzenie portfela …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Kwietnia 2007 -
Skuter militarny - francuska my?l techniczna
przez Gość chudy- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
http://img150.imageshack.us/my.php?image=3...644536e4wf8.jpg zródło http://thrillingwonder.blogspot.com/2006/1...-empowered.html
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Kwietnia 2007 -
Pomozcie wybrac duzy skuter :) 1 2 3
przez Gość Easy Rider- 59 odpowiedzi
- 6.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie (to moj pierwszy post) Nie owijajac dalej w bawelne mam pytanie do skuterowej braci. Stoje przed dylematem zakupu uzywanego skutera. Mam na oku dwa modele: Aprilia Atlantic 500 z roku 2005 (ok. 25k przebiegu) Suzuki Burgman 650 z roku 2004 (ok. 20k przebiegu) Teraz pytanie. Ktory z tych skuterow bedzie lepszym wyborem? Dodam, ze mam 190cm wzrostu i miejsce na nogi bedzie istotnym kryterium. Burgman pod tym wzgledem jest ok. Czy pomozecie z Aprilia? Potrzebuje rowniez zapakowac niewielka aktowke pod siedzenie. Wiem, ze do Burgiego wejdzie bez bolu. Nie sprawdzalem Aprili. No i jak z ochrona przed deszczem i wiatrem? Potrzebuje skuter do do…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Kwietnia 2007 -
Burgmania 2005 i 2006
przez Gość elwood_blues- 15 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Zapraszam do obejrzenia. Jest też kilka ujęć ze zlotów w Stegnie, ale tym razem Burgmania wyst?piła w roli głównej. pozdrowionka http://youtube.com/watch?v=gH-8PQIxFek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Kwietnia 2007 -
Przepraszam 1 2
przez Gość majon- 37 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam Przepraszam wszystkich za moje wulgaryzmy majon
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Kwietnia 2007 -
Potrzebuje rady
przez Gość Krzychu- 21 odpowiedzi
- 7.9 tys. wyświetleń
Poszukuje ciekawej oferty kufrów do 400 K3 - poprzednio miałem Piaggio X9, który, jak to włoski sprzęt, przede wszystkim fajnie wygl?dał - i kuferek miał b. fajny.... Z tego co widzę to przy Burgmanie jestem skazany na czarne, plastikowe pudło?
Ostatnia odpowiedź: kfcent, 16 Kwietnia 2007 -
Poszukuje
przez Gość lsmigiel- 1 odpowiedź
- 948 wyświetleń
Witam wszystkich Poszukuje posiadaczy zabytkowych skóteróww np. OSA Vespa Lambretta z okolic 3miasta w celach fotograficznych Kontakt na forum a najlepiej lsmigiel@o2.pl lub GG1260638 pozdrowionka
Ostatnia odpowiedź: Abach, 12 Kwietnia 2007 -
Pożegnanie ;(;(;( 1 2
przez Gość scottie- 30 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
No cóż dla mnie sezon jak narazie zakończony :/ Atlantic jutro opuszcza moje progi i zmienia wła?ciciela Rozstania s? ciężkie, ale dobrze, że trwaj? krótko :/ Narazie planów brak i nie wiadomo co będzie... napewno przed Burgmani? co? się pojawi, bo autem mi się tam nie pasi wybierać... dobrze, że mi zostanie dużo fotek z wyjazdów Eh.... smutno tak jako? :(
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 11 Kwietnia 2007 -
Pytanie o Honde Foresight
przez Gość legwan1- 1 odpowiedź
- 1.7 tys. wyświetleń
Mam pro?be o napisanie w kilku zdaniach opinie tego modelu hondy foresight 250.Ponieważ kupno było nie spodziewane ,a wrazenia z jazdy s? niesamowie
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Kwietnia 2007 -
- 1 obserwujący
- 101 odpowiedzi
- 9.5 tys. wyświetleń
witam, podobny temat był już ale chodzi mi o to czy już czę?ć was w zwi?zku z tym, że jest już marzec jeĽdzi już do pracy czy też wogóle ja pomimo że w tym roku było parę cieplejszych już dni nadaj?cych się do jazdy to od dzi? czyli od 1 marca jeżdżę do pracy - a co, prawie już wiosna hehe u mnie było dzi? rano 6,6 na termometrze pozdrawiam !V
prawko
przez Gość ndesign- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, Intensywnie poszukuję przyjaznej i dobrej szkoły nauki jazdy w Wawie - chętnie w okolicy Wilanowa. Interesuje mnie kurs weekendowy. Może kto? odbywał kurs w okolicy i podzieli się ze mn? swoj? opini? na temat samego kursu, jazd i ogólnie poziomem usług. Nika
Pro?ba do Grupy Uć
przez pawko- 14 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam. Mam pro?bę/pytanie do ekipy z Łodzi. Mianowicie mojej kochanej siostrze tak się złożyło, że po ?więtach - prawdopodobnie we wtorek musi przyjechać do Waszego miasta na do?ć nieoczekiwan? i nagł? operację czaszki ze swym synem. Chłopakowi jakie? dziadostwo wykryli w głowie i jaki? profesor z Łodzi podj?ł sie to zoperować. Chodzi mi o to czy mogliby?cie polecić jaki? tani nocleg w Waszym mie?cie. Wiem, że hoteli jest pewnie dużo, ale niestety nie każdy może sobie pozwolić na wydanie stówki za noc, tym bardziej że jak na razie nie wiadomo, ile tych nocy siostra ze szwagrem będ? musieli w Łodzi spędzić. Wszytko wyjdzie po operacji. Je?li możecie polecić jakie? tani…
Ostatnia odpowiedź: Profesor, 10 Kwietnia 2007 -
Jazda z kufrem ...
przez Kacza- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam . Jak myslicie czy bezpieczna jest jazda z kufrem(sys.monokey) powyzej 120 km/h ? Taka predkosc ogranicza instrukcja obslugi GIVI... nie wiecej niz 120 km/h.. jakie moga byc skutki jazdy z wieksza predkoscia ? URwanie ? !piwko Ile smigacie z kuframi ? Ciekawi mnie to bo nie chce byc m?dry po szkodzie Pozdroo Kacza
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 8 Kwietnia 2007 -
Pierwsza podroz w pierwszym sezonie (1200km)
przez kolce_de- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Hej ho ! Dlugo sie zastanawialam czy nie za wczesnie na ta prosbe ale biorac pod uwage, ze to moj pierwszy sezon z Suzi (mam ja od 6 miesiecy i raptem 4500km zrobionych) a wybieram sie w droge o takiej dlugosci - sadze, ze nie jest za wczesnie na wszelkie "dokupki", poprawki, przygotowania. Prosze Was o wszelkie porady, przestrogi i nakazy jakie uwazacie za wazne. W Polsce jezdzilam tylko na kursie i egzaminie a roznica (wedlug tego co zdolalam przeczytac) jest znaczna miedzy naszym krajem a tym co mam na co dzien. Wymienie w punktach: 1. Suzi: - "chodzi", bzyka, przeglad byl ostatnio i jeszcze raz ja oddam w ogledziny przed wyjazdem - klocki,plyny,opony - czy na c…
Ostatnia odpowiedź: kolce_de, 8 Kwietnia 2007 -
spadek warto?ci maxi skuterów
przez Gość blady- 18 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Zaczęła mnie dręczyć kwestia spadku warto?ci maxi skuterów (ogólnie 2oo) wraz z wiekiem. Wiadomo, że samochody trac? najwięcej w pierwszym roku. Jak jest z skuterami >125cm3. Je?li kto? obserwuje rynek używanych sprzętów, mógłby co? powiedzieć na ten temat?
Ostatnia odpowiedź: kolce_de, 6 Kwietnia 2007 -
Witam. Chciałbym Wam zakomunikować, że w Poznaniu powstał wła?nie całkowicie nowy, całkowicie przyjaĽnie nastawiony do Burgmanii i wszystkich innych klubów skuterowych, całkowicie odcinaj?cy się od wszelkich wa?ni poznańsko-warszawskich , bardzo elitarny klub maxi-skuterowy o ciut humorystycznej nazwie POZNAŃSKA ELITA SKUTEROWA Do elity !OK należy dobrze Wam znana ekipa Poznan Zone, ale zapraszamy również innych pozytywnie zakręconych użytkowników maxi-skuterów nie tylko z Wielkopolski ale z całego kraju. Mamy nadzieję że dzięki naszej ekipie Poznań będzie teraz w?ród Was postrzegany jedynie w pozytywnym ?wietle. Pierwsze spotkanie z Wami w nowych barwach planujem…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Kwietnia 2007 -
Zmiany w testach na prawko
przez MariuszBurgi- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Kolejna nowelizacja i kryteria dla zdaj?cych na prawko. W moim odczuciu bardzo dobrze, że będzie położony większy nacisk na pierwsz? pomoc... Nowe pytania na "prawko"
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Kwietnia 2007 -
Kupiłem T-Maksa!
przez Olsen- 16 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
To było co? w rodzaju miło?ci od pierwszego wejrzenia... A tu oraz tu macie fotki. Pozdrawiam primaaprilisowo Olsen
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 2 Kwietnia 2007 -
STRAŻ MIEJSKA może zatrzymywać motocykle
przez Gość mcse- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Jak Wam się podoba pomysł zatrzymywania przez STRAŻ MIEJSKˇ samochodów, motocykli? !sciana ..zawsze się cieszyłem, że więcej na ulicach straży miejskiej, bo one nam g. mog?.. a teraz mog? tyle samo co policja :/
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Kwietnia 2007 -
Burgman K2 400 czy Kymco 500 ??
przez Gość bartd- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Dordzy koledzy i koleżanki ostatnio się zacz?łem zastanawiac co byloby lepsze. Obecnie jestem posiadaczem burgmana 400 ale widzialem ostatnio kymco 500 i powiem szczerze ze naprawde bylem pod wrazeniem ... czy warto zmienic ? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Artix, 1 Kwietnia 2007 -
Jak się jeĽdzi po Warszawie
przez Gość Qajt- 17 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich!! Nazywam się Kajtek, ma 14 lat i tydzień temu stałem się posiadaczem Aprilii Habana Custom. Zakładaj?c ten w?tek chciałem się dowiedzieć jek jeĽdzi się po Warszawie, i poproszę o kilka wskazówek.... Od taty, bo on też jeĽdzi wiem, że trzeba uważać na kierowców..... !OKK Kajtek
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 31 Marca 2007