Gość CHOOPER Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam Tematu chyba jeszcze nie było i w sumie dotyczy każdego jedno?ladu, który czasem trzymiemy pod chmurk?. Ostatnio przesiadłem sie z skutera na motocykl i co mnie w tej zmianie najbardziej irytuje to .... => deszcz, to od niego mam teraz ci?gle mokre buty ( trzeba będzie zainwestowac w lepsze ) i nogawki spodni jednak to jeszcze można uznac za "uroki motocyklizmu" Wracaj?c do tematu, naszło mnie na kupno pokrowca, gdyż dziennie jeżdżę moim pojazdem do roboty, a znaj?c pogode w tej strefie klimatycznej, opady zdarzaj? się tu wyj?tkowo często... szkoda mi już pojazdu na to ci?głe "oblewanie". Odcinek do pracy i z pracy to małe piwo, ale jak przez 8 godzin czasem po nim leje, a w robocie u nas nie ma żadnej wiaty oprócz tej na rowerki, gdzie lepiej nie wjeżdżac ponad 200 kilowym kolosem bo bedzie ciężko z wydostaniem... Jak wy rozwi?zujecie ten problem, macie jakie? pokrowce?? jakie polecacie za stosunkowo mał? kase i do?c duże ( tak z 2,4 metra długo?ci by sie przydało ) Pozdrówkas
drogowiec Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 Ja kupiłem do?ć solidny pokrowiec na promocji w Lidlu. Służy mi jako przeciwkurzowy w garażu na dłuższe postoje (zmowanie, dłuższy wyjazd bez moto). W zeszłym roku przez tydzień ównież służył jako przeciwdeszczówka dla motocykla zaparkowanego przez tydzień na paringu strzeżonym na Mazurach, kiedy ja pływałem i motocykl był czysty, czyli pokrowiec się sprawdził. Mogę polecić. Jedna wada: następna motocyklowa promocja w Lidlu na wiosnę...... Pozdrówka
gumis Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 witam, temat kiedy? był a tu podsyłam linka do niego może ci się przyda pokrowce na moto/maxi skutery polecam opcje "szukaj"
Gość Adamsoc Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 Ja polecam produkt firmy OXFORD sam takiego uzywam i jestem zadowolony, wyprubowany na deszczu kilkana?cie razy! http://www.allegro.pl/item211740984_pokrow...d_rozm_xl_.html PZDR Adam
Gość klanger Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 Trzeba pamiętać, że pokrowiec daje ochronę przed deszczem i kurzem, ale niestety nie jest w 100% szczelny, dzięki czemu wilgoć i tak wnika pod materiał i "atakuje" metalowe czę?ci. Długotrwałe trzymanie moto "pod foli?" może spowodować "za?niedzenie" ?rubek i "zbrzydnięcie" chromów. Sama woda to chyba takiej szkody nie robi, raczej słońce niszczy sprzęt - blaknie lakier, plastiki. S? również takie specjalne worki zamykane na zamek, w pełni szczelne, które przeznaczone s? wył?cznie do zimowania - wtedy wilgoć nie wnika pod pokrowiec. A nie lepiej na takie krótkie w sumie postoje zakładać zwykł? folię na siedzenie, lub poprostu przecierać ?cierk? by było suche jak po deszczu lub w trakcie musisz jechać? Po co od razu pokrowiec? Chyba, że chcesz "schować" moto przed ciekawskimi Zakładanie i zdejmowanie pokrowca trochę trwa - na wietrze s? dodatkowe "efekty specjalne", a po jeĽdzie w deszczu to wogóle nie ma sensu Gdzie taki kawał folii zmie?cisz na CBFce?
Slavequs Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 Klanger, s?dzę że kilka godzin dzienne motocykla pod pokrowcem mu nie zaszkodzi. Obecnie pokrowce to nie jest już kawałek folii, ale nierzadko materiały, które pozwalaj? w jakim? stopniu odprowadzać wilgoć. Poza tym powinni?my odpowiednio wybrać pokrowiec, za kryterium uznaj?c miejsce przechowywania skutera (pod chmurk? lub w pomieszczeniu). Ja bym się przychylał do Oxforda.
Kacza Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 Ja kupilem do mojego bylego silver winga pokrowiec z louisa .. xxl ... wchodzil pod niego nawet z kufrem ... jedyny minus ze nie bylo go jak sciagnac od dolu ... chyba ze ja sam nie wiedzialem jak bo go tylko dwa razy uzywalem POLECAM... jest wytrzymaly POZdrawiam Kacza
Gość klanger Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 Klanger, s?dzę że kilka godzin dzienne motocykla pod pokrowcem mu nie zaszkodzi. ja nie mówię że kilka godzin pod pokrowcem zniszy skuter - ja się raczej zastanawiam czy jest sens trzymania skutera w pokrowcu kilka godzin dziennie... zimowanie w garażu pod "folia" ok. kilka tygodni (dni) w pokrowcu - również, ale dzień w dzień na kilka godzin to chyba nie ma sensu... ... to już lepiej pomęczyć się z wjeżdżaniem i wyjeżdżaniem spod wiaty !scooter
Rekomendowane odpowiedzi