Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
S.O.S.
przez banat- 2 odpowiedzi
- 978 wyświetleń
Witam. Po Moich do?wiadczeniach zwi?zanych z podróż? na F1. i konsekwęcjami, chciałbym rozpocz?ć w?tek, dotycz?cy pomocy w czasie wyprawy. Proponuję zrobić bazę adresów ludzi którzy sprawdzili się temacie pomocy na drodze . Podczas Naszej podróży potwierdzi to Dragon wielu się zatrzymywało ,jednak jedyny który nie odpuscił to był CZEBO .TEGO CZŁWIEKA trzeba polecać w razie nieszczę?cia .Jestem pewny ze załatwi wszystko perfekt w okolicach Budapesztu. MAM NADZIEJE ze temat się rozbuduje i podamy szczegoly kontaktu.Temat jest o tyle wazny ,czytaj?c o ostatnich przygodach Italiańców.Chciałbym aby to był forum dla ludzi wyjezdzaj?cych za Granicę Naszego Kraju. …
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 18 Sierpnia 2007 -
Gdzie trzymać burgerka ??
przez Gość pablo79- 4 odpowiedzi
- 917 wyświetleń
Witajcie, Niedawno zdałem prawko na A i teraz na całego my?le o zakupie skuterka, tylko jest mały problem - nie wiem gdzie go trzymać. Nie posiadam ani garażu ani miejsca postojowego. Jak sobie z tym radzicie ? Jakie macie patenty na przechowywanie skuterków?? Pozdrawiam pablo79
Ostatnia odpowiedź: Gość, 18 Sierpnia 2007 -
Gdzię mogę kupić wysok? szybę do AN650
przez Gość Mariusz_Kalisz- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Mam małe pytanko do Was. Gdzie mógłbym kupić w miarę niedrogo wysok? szybę do AN 650 K3, no niestety za dużo wieje !scooter Znalazłem w u dealera w UK szybę wysok? na 80 cm za 43 funty ( około 230 zł), znajdę gdzie? w Polsce za podobn? cenę? Nie orientuję się ile kosztuje podobna GIVI. Z transportem do Polski nie byłoby problemu - tylu tam znajomych !scooter, ale nie wiem czy w Polsce co? by sie nie wyszukało. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam . http://www.suzuki-gb.co.uk/accessories/det..._on_road&search[range]=on_burgman&search[model]=650exec&search[year]=undefined&search[keyword]=&offset=0
Ostatnia odpowiedź: pilot, 17 Sierpnia 2007 -
Majesty 250 - dobry wybór?
przez Gość Venom- 17 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Witam, jestem całkiem "nowy" na forum. Chciałbym stać się posiadaczem maxi skutera i nie wiem co kupić. Na celowniku mam Majesty 250ccm. Na co mam zwrócić uwagę przy zakupie, czy "ypka" ma jakie? słabe punkty. Chciałbym wydać ok. 7000 zł. Proszę o pomoc !tut
Ostatnia odpowiedź: Artix, 15 Sierpnia 2007 -
zagraj
przez RobB.- 15 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
ZAGRAJ No ja w szale bicia rekordów przegrałem, może Wam się uda. Nawiasem na jednym ze zdjęć był jeden z ratowników, który nas szkolił w Pabianicach więc to nie była czysta teoria ! Pozdrawiam RobB.
Ostatnia odpowiedź: Kisiel, 15 Sierpnia 2007 -
Czy znasz swoja grupe krwi???? 1 2
przez Gość majon- 42 odpowiedzi
- 5.4 tys. wyświetleń
Witam Wracaja dzis w nocy z Wawy sluchalem w radiu audycji w ktorej poruszono dosc istotny dla kierowcow i nie tylko, temat dotyczacy znajomosci przez nas swojej grupy krwi.Jak sie potem okazalo sytuacja jest dramatyczna tak wynikalo z reportarzu bo wiekszosc pytanych rozmowcow jej nie zanala. Przyznam sie szczerze ze ja tez nie znam ale zamierzam to zmienic. Mysl ze nam nic nie moze sie przytrafic ze mnie to nie dotyczy jest jak najbardziej bledna.Znajomosc grupy krwi jak przekonywali ratownicy drogowi,lekarze naprawde w wielu przypadkach ratuje zycie i zdrowie. Inna kwestia jest to gdzize taka informacje zapisac, czy macie jakies pomysly??? Mam nadzieje ze ten t…
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 14 Sierpnia 2007 -
Zmiany - nowelizacja prawa o ruchu drogowym
przez pablos- 14 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Natrafiłem na taki tekst cyt: To, że nasi parlamentarzy?ci kochaj? zmieniać prawo to już chyba wszyscy wiemy. Wszyscy też wiemy, że często te zmiany nie wychodz? nikomu na dobre. Wkrótce możemy mieć o nich jeszcze gorsze zmiany, bowiem szykuje się kolejna nowelizacja prawa o ruchu drogowym, która uderzy bezpo?rednio w motocyklistów i motorowerzystów (skuterzystów). Prace jakie trwaj? w komisji sejmowej dotycz? głównie obostrzenia dostępu do jedno?ladów. W pierwszej kolejno?ci zaproponowano zmiany dotycz?ce prawa jazdy kat. A – a więc zezwalaj?cej na kierowanie motocyklami. Projektowana ustawa o osobach kieruj?cym pojazdami zakłada, że motocyklem o mocy większej niż 25 kW…
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 14 Sierpnia 2007 -
Prawo Jazdy Kat.A - r.78
przez Gość smuciu1- 15 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam Serdecznie dowiedziałem sie ostatnio ze podobno można zrobić prawo jazdy KAT.A - r.78 na bez biegowca czyli np na skuter ale wpisuj? w prawojazdy ze niemoze jechac na biegowcu czy to prawda ???? i podobno można jechac swoim skuterem tylko musi byc zarejestrowany - ubezpieczony - i osi?gac ponad 100km/h Prosze mi powiedzieć czy to prawda weszło to ponoć 15.08.2004 roku !starwars
Ostatnia odpowiedź: czeczot21, 11 Sierpnia 2007 -
A więc jestem zdrajc?... 1 2
przez ortos- 27 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
...a więc jestem zdrajc? wymieniłem Maxi na 4oo ale C1 zostaje pozdr... ortos ps1. reszta zdjęć "kwiata": KWIAT ps2. Scarabeo będzie ?migać teraz po Warszawie
Ostatnia odpowiedź: Dadzia POLICE, 9 Sierpnia 2007 -
Motocykl 08/2007 - jak olać skuterowców
przez Gość wdp- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Chyba pierwszy raz w życiu kupiłem prasę motocyklow?, choć miałem kilka razy w łapach takow? ze względu na to, że mam kilku kumpli co zabawiaj? się szlifierkami. Kupiłem bo zobaczyłem na okładce "SKUTERY DODATEK SPECJALNY". I wiecie co? wstyd mi, że miesi?c temu wysłałem do nich CV:) bo zmieniałem pracę!scooter I to wydawnictwo z mojego regionu. bueee. Opis 2 tajwańskich pięćdziesi?tek, Kymco People i SYM jaki? tam. Po prostu opis jak ze sklepu internetowego bez konkretnych wrażeń, po prostu wygodny, fajny. Nic o tym, jak się zachowuje po przejechaniu 30km, 100km, 150km... Więc wyczerpuj?cy nie jest. Opis Gilery Fuoco jest mniej ciekawy niż tu opis Mp3 (a tam pracuj? zaw…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Sierpnia 2007 -
Dzieci na zlotach,rajdach,spotkaniach 1 2
przez Gość majon- 33 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam kolejne ciekawe i bardzo pozytywne zjawisko w naszym klubie to dzieci na naszych imprezach. Mnie osobiscie to bardzo cieszy jako uczestnika i organizatora imprez.Przykre tylko jest tylko to ze jak mniemam(a moze sie myle) sa tacy ktorym to przeszkadza a moze nie????Wiec jak to jest????? Co sadzicie o obecnosci dzieciakow, calych rodzin na imprezach??? Burgmania rosnie w sile!!!! pozdr majon
Ostatnia odpowiedź: Mamuśka, 5 Sierpnia 2007 -
Już jest pierwszy egzemplarz
przez orzech- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Jeszcze w kawałkach ale dopiero dotarła do Uhma Bike. Oficjalnie nie ma jeszcze w sprzedaży, ten egzemplarz będzie dopiero testowany. Z innej beczki - podobno sprzedał się pierwszy egzemplarz MP3 w wawie- kto? widział???
Ostatnia odpowiedź: Ravenka, 2 Sierpnia 2007 -
Gwarancja, rękojmia
przez -=Dee Jay=-- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
w ofertach prywatnych importerów oprócz zadziwiaj?co niskich cen, znalazłem jeden ciekawy zapis którym się posługuj?, nie do końca będ?c pewnym, czy nie jest to wymigiwanie się od odpowiedzialno?ci ... pojazd nie posiada gwarancji/rękojmi (ze względu na to iż został sprowadzony) w zwi?zku z tym, że pojazd jest z UE, oraz sprzedawca wystawia fakture VAT, czy nie staję się on jednocze?nie odpowiedzialny za niego w sensie gwarancyjno-rękojmiowym ?? kiedy? poruszany był w miare podobny temat zwi?zany z inicjatyw? handlowo-usługow? p. Bogusławskiego , ale ciekawi mnie prawdziwo?ć i słuszo?ć (lub ich brak) przedstawionego fragmentu ....
Ostatnia odpowiedź: Abach, 30 Lipca 2007 -
Piaggio Beverly 500 1 2
przez dr.big- 35 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
PRZENIESIONE Z SONDY ORTOSA O SCARABEO. Hehe... w koncu po znajomosci z 200, przyszedl czas na 500 .
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 26 Lipca 2007 -
Podatek od zakupu Maxi-skutera..
przez Gość decapitated- 19 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Witam. Czy może kto? orientuje się w jakim czasie od dnia zakupu motocykla należy zapłacic podatek w urzędzie skarbowym? Dziękuje z góry za odpowiedz. ;]
Ostatnia odpowiedź: bartosinski, 26 Lipca 2007 -
No na reszcie...... :-) Majesty 250 2001r.
przez Gość beowe- 11 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam po małej przerwie. Po burzliwych i obszernych poszukiwaniach nowego skutera wreszcie jest. Poprzedni mój max to Piaggio X9 180 2001r i postanowiłem zmienić go na co? większego, a przede wszystkim mocniejszego. Jak się niektórzy może orientuj? skłaniałem się w kierunku Piaggio Beverly 500, X9 500, Xciting 500. W ogóle chodziło o co? w tej pojemno?ci od 400 do 500. Niestety Pan tego ?wiata chciał chyba inaczej i od dwóch dni jestem posiadaczem skutera Yamaha Majesty 250 2001r. Pojazd został przywieziony z Włoch, ma przejechane 19 ty?. km no i jest pięknego złotego koloru. Posiada akcesoryjn? szybę GIVI (ma niestety 3 ryski długo?ci 10 cm i szeroko?ci 1mm), ale jest wy…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Lipca 2007 -
Genewa okiem skutermaniaka
przez Slavequs- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Cze?ć. Podczas pobytu w Genewie miałem okazję przyjrzeć się wielu skuterom. Czę?ć z nich uwieczniłem na zdjęciach, więc je?li to kogo? ciekawi to zapraszam do przejrzenia postu. Strona może się długo otwierać, choć i tak zrezygnowałem z czę?ci fotografii. Ilo?ć i rodzaje skuterów bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Poczułem się prawie jak we Włoszech W?ród rzędu jedno?ladów jak gdyby nigdy nic stała sobie Honda Gold Wing Jeżdż? wszyscy, choć paradoksalnie najmniej jest chyba młodzieży. Skuter jest uznawany jako praktyczny pojazd na dojazdy do pracy. Widziałem mnóstwo kierowców ubranych w garnitury, kobiety czy ludzi starszych. Co też ciekawe w?ród skuterów…
Ostatnia odpowiedź: Slavequs, 24 Lipca 2007 -
Oto co mnie spotkało
przez gumis- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
wczoraj miałem niezbyt mił? przygodę. wybrałem sie na pizze z plecaczkiem burgolotem. nie brali?my żadnych kurtek bo było dosyć gor?co i mieli?my zaraz wracać a nic nie zapowiadało na niebie tego co się działo póĽniej. wychodz?c z pizzeri zrobiło się nagle szaro i pomimo godziny 20-stej ciemno jak w nocy. szybko się zbieramy i wracamy bo mieli?my jechać w stronę chmur !TAZ zaczęło się tak błyskać i walić piorunami przed nami że czego? takiego już dawno nie widzieli?my...no nic przemy naprzód i byle tylko bliżej do domu-jeszcze nie pada... wyjeżdżamy za zakrętu a tu cał? drog? jedzie sobie kombajn. wleczemy się za nim dobry kilometr bo go?ć sobie cał? drog? jedzie p…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 24 Lipca 2007 -
nowy NEW DINK 200 AFI 1 2
przez Gość blady- 39 odpowiedzi
- 7.8 tys. wyświetleń
Hej, jak oceniacie nowo?ć na rok 2007 ze stajni Kymco? Uważam, że cena detaliczna 11.500 zł za nówkę-sztukę NEW DINK AFI z silnikiem 250cm3 jest całkiem rozs?dna - to może być przebój roku. Kymco to jedna z niewielu azjatyckich marek która zdobyła uznanie na rynkach skuterowych w Europie, głównie w Itali. Sam zwróciłem na ten model uwagę, ponieważ już wiem, że potrzebuję 2oo na dojazdy do pracy i wła?ciwie tylko do tego (przynajmniej na najbliższe 2-3 lata...), więc kupowanie co? z półki wyżej za dwa albo trzy razy większe pieni?dze jest w moim przypadku nieuzasadnione...
Ostatnia odpowiedź: pablos, 13 Lipca 2007 -
Yamaha Majesty
przez Gość klanger- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Zapraszam wszystkich zainteresowanych informacjami o Yamaha Majesty na stronkę, któr? w formie bloga zacz?łem hobbistycznie redagować, można trafić tam przez poniższy link --- Nowo?ci: --- DĽwięki przecudne Majesty 125 --- Schemat instalcji elektrycznej YP 250 --- Na stronie dodałem linki przekierowuj?ce internautę do ogłoszeń o sprzedaży TYLKO modeli Majesty (125, 250 oraz 400). --- Dodałem międzynarodow? statystykę "złapanych laczków" ... chcesz wiedzieć więcej kliknij na link poniżej --- Forma bloga pozwala na komentowanie zamieszczonych tam tre?ci... proszę nie czuć się skrępowanym Pozdrawiam serdecznie
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lipca 2007 -
- 1 obserwujący
- 129 odpowiedzi
- 13.2 tys. wyświetleń
W dzisiejszym Dzienniku ( dodatek warszawski) jest artykulik, że drogówka zaczyna duz? akcję maj?ca na celu łapanie odblokowanych skuterów ( maj? to robic samochodami i motocyklem z rejestratorem) będ? karać 500 zł mandatem i zabraniem dowodu rej. Maj? takze łapać wieksze skutery zarejestrowane na 50 cm. Akcję zaczynaj? jak pisze Dziennik bo ostanio jest dużo wypadków na motorowerach i ofiar ?miertelnych. Ze swojej strony napisze - w końcu.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Lipca 2007 -
AN400K8
przez mak- 4 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Czy co? Wam o tym wiadomo??? AN400K8
Ostatnia odpowiedź: Geni, 9 Lipca 2007 -
Pokrowiec na moto
przez Gość CHOOPER- 7 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam Tematu chyba jeszcze nie było i w sumie dotyczy każdego jedno?ladu, który czasem trzymiemy pod chmurk?. Ostatnio przesiadłem sie z skutera na motocykl i co mnie w tej zmianie najbardziej irytuje to .... => deszcz, to od niego mam teraz ci?gle mokre buty ( trzeba będzie zainwestowac w lepsze ) i nogawki spodni jednak to jeszcze można uznac za "uroki motocyklizmu" Wracaj?c do tematu, naszło mnie na kupno pokrowca, gdyż dziennie jeżdżę moim pojazdem do roboty, a znaj?c pogode w tej strefie klimatycznej, opady zdarzaj? się tu wyj?tkowo często... szkoda mi już pojazdu na to ci?głe "oblewanie". Odcinek do pracy i z pracy to małe piwo, ale jak przez 8 godzin czasem p…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lipca 2007 -
X-Max 250 VS Burgman UH200 1 2
przez maciejbilu- 1 obserwujący
- 30 odpowiedzi
- 7.1 tys. wyświetleń
Kazdy z Was stal kiedys przed podobnym dylematem: "ktorego wybrac?" Otoz i ja dzis stoje. Chce kupic maszyne wlasnie w takim przedziale silnikowym. Jestem wysokim (przystojny, inteligentny brunet ) gosciem : 1,94 m, wiec musze sie zmiescic do skutera. Malo tego - musi byc wygodnie: a co! Spalanie tez jest wazne: 4l/100km, absolutny max 4,5l na 100km (przy jezdzie zero jedynkowej)... - W X-maxie "siedzialem" i jest wygodny, aczkolwiek nie obrazilbym sie gdybym mial wiecej miejsca na nogi (tam jest regulacja oparcia czy cos???). Nie wiem z kolei ile pali. Z Forumowego testu wynika, ze wcale NIE malo. Ma ktos moze swoje dane??? Jak z Awaryjno?ci?? - W Burgim nie si…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lipca 2007 -
pomóżcie
przez Gość sfinks- 3 odpowiedzi
- 913 wyświetleń
mam proĽbę je?li kto? ma skserowan? instrukcję obsługi do yamahy aerox lub ma to żeby j? wystawił jak może byłbtm wdzięczny Pozdrawiam i dziękuje z góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomóżcie
Ostatnia odpowiedź: eMKa, 4 Lipca 2007