Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Piaggio Beverly 500 1 2
przez dr.big- 35 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
PRZENIESIONE Z SONDY ORTOSA O SCARABEO. Hehe... w koncu po znajomosci z 200, przyszedl czas na 500 .
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 26 Lipca 2007 -
Podatek od zakupu Maxi-skutera..
przez Gość decapitated- 19 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Witam. Czy może kto? orientuje się w jakim czasie od dnia zakupu motocykla należy zapłacic podatek w urzędzie skarbowym? Dziękuje z góry za odpowiedz. ;]
Ostatnia odpowiedź: bartosinski, 26 Lipca 2007 -
No na reszcie...... :-) Majesty 250 2001r.
przez Gość beowe- 11 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam po małej przerwie. Po burzliwych i obszernych poszukiwaniach nowego skutera wreszcie jest. Poprzedni mój max to Piaggio X9 180 2001r i postanowiłem zmienić go na co? większego, a przede wszystkim mocniejszego. Jak się niektórzy może orientuj? skłaniałem się w kierunku Piaggio Beverly 500, X9 500, Xciting 500. W ogóle chodziło o co? w tej pojemno?ci od 400 do 500. Niestety Pan tego ?wiata chciał chyba inaczej i od dwóch dni jestem posiadaczem skutera Yamaha Majesty 250 2001r. Pojazd został przywieziony z Włoch, ma przejechane 19 ty?. km no i jest pięknego złotego koloru. Posiada akcesoryjn? szybę GIVI (ma niestety 3 ryski długo?ci 10 cm i szeroko?ci 1mm), ale jest wy…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Lipca 2007 -
Genewa okiem skutermaniaka
przez Slavequs- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Cze?ć. Podczas pobytu w Genewie miałem okazję przyjrzeć się wielu skuterom. Czę?ć z nich uwieczniłem na zdjęciach, więc je?li to kogo? ciekawi to zapraszam do przejrzenia postu. Strona może się długo otwierać, choć i tak zrezygnowałem z czę?ci fotografii. Ilo?ć i rodzaje skuterów bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Poczułem się prawie jak we Włoszech W?ród rzędu jedno?ladów jak gdyby nigdy nic stała sobie Honda Gold Wing Jeżdż? wszyscy, choć paradoksalnie najmniej jest chyba młodzieży. Skuter jest uznawany jako praktyczny pojazd na dojazdy do pracy. Widziałem mnóstwo kierowców ubranych w garnitury, kobiety czy ludzi starszych. Co też ciekawe w?ród skuterów…
Ostatnia odpowiedź: Slavequs, 24 Lipca 2007 -
Oto co mnie spotkało
przez gumis- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
wczoraj miałem niezbyt mił? przygodę. wybrałem sie na pizze z plecaczkiem burgolotem. nie brali?my żadnych kurtek bo było dosyć gor?co i mieli?my zaraz wracać a nic nie zapowiadało na niebie tego co się działo póĽniej. wychodz?c z pizzeri zrobiło się nagle szaro i pomimo godziny 20-stej ciemno jak w nocy. szybko się zbieramy i wracamy bo mieli?my jechać w stronę chmur !TAZ zaczęło się tak błyskać i walić piorunami przed nami że czego? takiego już dawno nie widzieli?my...no nic przemy naprzód i byle tylko bliżej do domu-jeszcze nie pada... wyjeżdżamy za zakrętu a tu cał? drog? jedzie sobie kombajn. wleczemy się za nim dobry kilometr bo go?ć sobie cał? drog? jedzie p…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 24 Lipca 2007 -
nowy NEW DINK 200 AFI 1 2
przez Gość blady- 39 odpowiedzi
- 7.8 tys. wyświetleń
Hej, jak oceniacie nowo?ć na rok 2007 ze stajni Kymco? Uważam, że cena detaliczna 11.500 zł za nówkę-sztukę NEW DINK AFI z silnikiem 250cm3 jest całkiem rozs?dna - to może być przebój roku. Kymco to jedna z niewielu azjatyckich marek która zdobyła uznanie na rynkach skuterowych w Europie, głównie w Itali. Sam zwróciłem na ten model uwagę, ponieważ już wiem, że potrzebuję 2oo na dojazdy do pracy i wła?ciwie tylko do tego (przynajmniej na najbliższe 2-3 lata...), więc kupowanie co? z półki wyżej za dwa albo trzy razy większe pieni?dze jest w moim przypadku nieuzasadnione...
Ostatnia odpowiedź: pablos, 13 Lipca 2007 -
Yamaha Majesty
przez Gość klanger- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Zapraszam wszystkich zainteresowanych informacjami o Yamaha Majesty na stronkę, któr? w formie bloga zacz?łem hobbistycznie redagować, można trafić tam przez poniższy link --- Nowo?ci: --- DĽwięki przecudne Majesty 125 --- Schemat instalcji elektrycznej YP 250 --- Na stronie dodałem linki przekierowuj?ce internautę do ogłoszeń o sprzedaży TYLKO modeli Majesty (125, 250 oraz 400). --- Dodałem międzynarodow? statystykę "złapanych laczków" ... chcesz wiedzieć więcej kliknij na link poniżej --- Forma bloga pozwala na komentowanie zamieszczonych tam tre?ci... proszę nie czuć się skrępowanym Pozdrawiam serdecznie
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lipca 2007 -
- 1 obserwujący
- 129 odpowiedzi
- 13 tys. wyświetleń
W dzisiejszym Dzienniku ( dodatek warszawski) jest artykulik, że drogówka zaczyna duz? akcję maj?ca na celu łapanie odblokowanych skuterów ( maj? to robic samochodami i motocyklem z rejestratorem) będ? karać 500 zł mandatem i zabraniem dowodu rej. Maj? takze łapać wieksze skutery zarejestrowane na 50 cm. Akcję zaczynaj? jak pisze Dziennik bo ostanio jest dużo wypadków na motorowerach i ofiar ?miertelnych. Ze swojej strony napisze - w końcu.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Lipca 2007 -
AN400K8
przez mak- 4 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Czy co? Wam o tym wiadomo??? AN400K8
Ostatnia odpowiedź: Geni, 9 Lipca 2007 -
Pokrowiec na moto
przez Gość CHOOPER- 7 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam Tematu chyba jeszcze nie było i w sumie dotyczy każdego jedno?ladu, który czasem trzymiemy pod chmurk?. Ostatnio przesiadłem sie z skutera na motocykl i co mnie w tej zmianie najbardziej irytuje to .... => deszcz, to od niego mam teraz ci?gle mokre buty ( trzeba będzie zainwestowac w lepsze ) i nogawki spodni jednak to jeszcze można uznac za "uroki motocyklizmu" Wracaj?c do tematu, naszło mnie na kupno pokrowca, gdyż dziennie jeżdżę moim pojazdem do roboty, a znaj?c pogode w tej strefie klimatycznej, opady zdarzaj? się tu wyj?tkowo często... szkoda mi już pojazdu na to ci?głe "oblewanie". Odcinek do pracy i z pracy to małe piwo, ale jak przez 8 godzin czasem p…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lipca 2007 -
X-Max 250 VS Burgman UH200 1 2
przez maciejbilu- 1 obserwujący
- 30 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Kazdy z Was stal kiedys przed podobnym dylematem: "ktorego wybrac?" Otoz i ja dzis stoje. Chce kupic maszyne wlasnie w takim przedziale silnikowym. Jestem wysokim (przystojny, inteligentny brunet ) gosciem : 1,94 m, wiec musze sie zmiescic do skutera. Malo tego - musi byc wygodnie: a co! Spalanie tez jest wazne: 4l/100km, absolutny max 4,5l na 100km (przy jezdzie zero jedynkowej)... - W X-maxie "siedzialem" i jest wygodny, aczkolwiek nie obrazilbym sie gdybym mial wiecej miejsca na nogi (tam jest regulacja oparcia czy cos???). Nie wiem z kolei ile pali. Z Forumowego testu wynika, ze wcale NIE malo. Ma ktos moze swoje dane??? Jak z Awaryjno?ci?? - W Burgim nie si…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lipca 2007 -
pomóżcie
przez Gość sfinks- 3 odpowiedzi
- 890 wyświetleń
mam proĽbę je?li kto? ma skserowan? instrukcję obsługi do yamahy aerox lub ma to żeby j? wystawił jak może byłbtm wdzięczny Pozdrawiam i dziękuje z góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomóżcie
Ostatnia odpowiedź: eMKa, 4 Lipca 2007 -
Remonty, utrudnienia, budowy, przebudowy dróg
przez Artix- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
No wlasnie czyli jak gdzies jezdzimy to gdzie zaczynaja sie remonty od kiedy do kiedy beda prowadzone prace, czyli jak zaplanowac sobie trase podczas wypadow weekendowych i nie tylko zeby nie stac w korkach. W tabeli podany jest rodzaj utrudnienia, na mapie zaznaczone miejsce prowadzenia prac - w calym roku 2007. Warto sie z tym zapoznac bo to az 356 miejsc w kraju gdzie czas podrozy moze sie wydluzyc i lepiej wczesniej opracowac sobie tak trase zeby omijac te miejsca. Mapa robót drogowych PDF Tabela robót drogowych PDF
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Lipca 2007 -
Karta motorowerowa
przez Gość Osioł- 3 odpowiedzi
- 871 wyświetleń
Chcialbym sie dowiedziec co musze zrobic zeby moc zdawac na karte motorowerowa???
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Lipca 2007 -
Ciekawy procedr firm leasingowych
przez Gość majon- 11 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Ciekawi mnie czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim: Firma leasingowa w ramach leasingu "odciaza"leasingobiorce od formalnosci zwiazanych z ubezpieczeniem pojazdu.Celowo napisalem "odciaza" w takiej formie a nie innej, bo jak to kiedys slusznie zauwazyl kolega Ermi pojazd nie jest wlasnoscia dzierzawcy tylko "banku",czyli leasingodawcy. Rok w rok bylo podobnie, przychodzil termin, przychodzila faktura nic leasingobiorce nie interesowalo, tylko puscic przelew na odpowiednia kwote pokrywajaca wartosc ubezpieczenie.Az tu nagle przychodzi informacja ze w roku 2007 firma podpisala nowa umowe z PZU i wzrosly ceny stawek ubezpieczeniowych.Biedny czlenio pomysli sobie …
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 4 Lipca 2007 -
co z "jedno?ladem"?
przez zyzio- 12 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Mam pytanie do zorientowanych: co z programem "jednoslad" na TVN Turbo? W zeszłym sezonie był a w tym? Czyżby zdjęto go z ramówki? Szkoda byłoby...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Lipca 2007 -
Mało brakowało...
przez m@rkiz- 24 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Piatek, słońce, lekki wiatr, plus 22 stopnie... Jadę sobie lajtowo z Wołowa do Brzegu Dolnego (9 km), powiem więcej bardzo lajtowo bo 60 km/h... Ta droga to unijny asfalt szeroka z wytyczonymi ?cieżkami rowerwymi po obu stronach (odzielone od jezdni ci?gł? lini?) - jest godz. 12:30. W lusterku widze, ze zbliża się powoli czerwony samochód i zamierza mnie wyprzedzić... zakręt... czeka i na kolejnym zaczyna mnie wyprzedzać (może, jest przerywana linia) i nagle na mojej wysoko?ci buch kierownic? ostro w moj? stronę ... Ja po hamulcach (jechałem tylko 60-tk?) i uciekam na prawo, przekraczam ci?gl? linię, prawie wjechałem na trawiaste pobocze a ta baba też samochcodem (prawymi…
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 3 Lipca 2007 -
Szeroko?ć skutera 1 2
przez mak- 34 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Proszę sie nie sugerować opisem tematu, ja jednak ci?gle o skutarach !piwko. Jako, że jestem przed zakupem maxi, posiadam 50cc, jeżdżę i jeĽdzić będę głównie w mie?cie (Warszawa), więc ważna dla mnie jest mobilno?ć w korkach. Z drugiej strony chciałbym duży, fajny skuter, którym czasem pojadę w trasę i którym jazda będzie mi sprawiała frajdę i dawała troszkę więcej emocji niż na 50cc !winkiss. Ale tutaj pojawia się w?tpliwo?ć - obecnie mam skuter o szeroko?ci 750mm. Planuję kupić Xciting 500, który ma 810mm. To niby tylko 6 cm, ale... Wielokrotnie widziałem motocyklistów na większych motorach, stoj?cych w korkach w sytuacji, w której ja bym przejechał (często zreszt? i…
Ostatnia odpowiedź: Pavulon, 29 Czerwca 2007 -
koszty skuterka i wybor
przez Gość pizu- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
witam szukam skutera typowego woła roboczego, do pracy o okolice warszaway i warszawa dystans max 40 km jednorazowo ale głownie 10-15 km tygodnowo ok 300-500km. Przejezdzajacego ok 15 tys rocznie jaki jest kosz takiego intensywnego urzytkowaniam i jaki byscie polecili ps. jestem dosc wysoki 193cm PIoTR Proszę o poprawienie błędów ortograficznych i pisanie w przyszło?ci w poprawnej formie. W przypadku nagminnego olania mojej pro?by posty będ? kasowane Artix
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Czerwca 2007 -
Kto ma X-Max'a 250 w Warszawie
przez smok.wawelski- 7 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Czy kto? z bywalców Starego Młyna ma Yamahe X-Max 250? Dokładne obejrzenie rzeczonego skutera w salonie jest aktualnie niemożliwe (o jeĽdzie próbnej nie wspominaj?c), a chciałbym się do niego przymierzyć... Jedyny X-Max w okolicach Warszawy jest w Uhmie, ale tam maja tak zagracony "salon", że ledwie można usi??ć... Przy okazji: go?cie z Marmitu stwierdzili 2 tygodnie temu, że jazdy probne Yamahami "już były" - czy to normalne, że przed połow? sezonu nie można nigdzie przejechać się testówk??
Ostatnia odpowiedź: szorstki, 27 Czerwca 2007 -
Plama benzyny na zakręcie 1 2
przez ortos- 2 obserwujących
- 32 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
...a więc i ja po raz pierwszy i wierzę , że ostatni zaliczyłem szlifa go?ciowi wylał się bak benzyny wyjechałem z zakrętu i dalej to już był szus dobrze, że tylko obojczyk i skuter trochę przetarty pozdr... ortos ps. miałem na głowie NOWEGO Schubertha J1 - głowa cała
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 22 Czerwca 2007 -
Jaki skuter na pocz?tek? 1 2
przez Gość pszym- 1 obserwujący
- 35 odpowiedzi
- 6.1 tys. wyświetleń
Witam, Może najpierw się przedstawię. Mam na imię Paweł i wła?nie zastanawiam się nad kupnem maxi skutera. Proszę o poradę co byłoby godne uwagi na pocz?tek... Problem nie polega głównie na tym jaka marka - chociaż tu też mam spory problem - podoba mi się i x9 i x8 i Atlantic. Bardziej interesuje mnie opinia czy miałaby to być 250 cm, czy może od razu 400, 500? Kiedy? mialem krótk? przygodę z motorem, teraz w końcu kończę prawo jazdy A ( teraz jeżdżę skuterem 50 cm ), ale obawiam się jednej rzeczy: Duży skuter może się nie sprawdzić w mie?cie, a ja również chciałbym czasami wyskoczyć gdzie? na trasę... Czy jest jaki? złoty srodek? Czy 250 tka poradzi sobie na trasie?…
Ostatnia odpowiedź: mak, 22 Czerwca 2007 -
Krótkie video-prezentacje skuterów...
przez PC800- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
W serwisie przedstawiono 44 videoprezentacje skuterów m.in Peugeot Satelis 500 a także APRILIA Atlantic 125 APRILIA Scarabeo 125 GT 05 APRILIA Scarabeo 500 DAELIM S2 125 DAELIM S2 125 FI DERBI GP-Max 125 GILERA Fuoco 500 GILERA Nexus 125 GILERA Nexus 250 HONDA Pantheon 4T HONDA PS 125i HONDA SH 300i HONDA Silver Wing 400 HYOSUNG MS3 KYMCO Grand Dink 125 KYMCO XCiting 250 MALAGUTI Madison3 125 MBK Skyliner 125 07 PEUGEOT Geopolis 125 PEUGEOT Geopolis 250 PEUGEOT Ludix 2 One biplace PEUGEOT Satelis 125 ABS PEUGEOT Satelis 125 K PEUGEOT Satelis 500 PIAGGIO MP3 125 PIAGGIO MP3 250 PIAGGIO X8 125 Premium PIAGGIO X8 400 PIAGGIO X8 Street PIAGG…
Ostatnia odpowiedź: maciejbilu, 20 Czerwca 2007 -
Finansowanie drogiego hobby w Polsce 1 2
przez szorstki- 29 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
W nawi?zaniu do tematu: jak oni chc? rozbujać sprzedaż maxi ? Postawiłem tam tezę, że tylko dwie sprawy, jako tako, nakręcaj? sprzedaż nowych maxi w Polsce: 1: Pasja ekskluzywnej grupy motocyklistów 2: Korzystne formy finansowania zakupu (kredyt/leasing) Ankieta jest anonimowa, więc my?lę, że nie ma problemu. Może udowodnić postawion? przezemnie tezę lub jej zaprzeczyć . !tut Może również w jakim? sensie pomóc sprzedawcom, dostosować w pewnym stopniu ofertę, do możliwo?ci finansowych mieszkańców naszego pięknego Kraju. pzdr
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 19 Czerwca 2007 -
kolejna osoba odeszła 1 2
przez gumis- 1 obserwujący
- 41 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
http://wiadomosci.onet.pl/1552588,12,item.html [*] [*] !scooter
Ostatnia odpowiedź: Maciek, 16 Czerwca 2007