Gość Andreaw Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Witam. Mam prawie 18lat, jeżdżę skuterem Gilera Runner 50 od 3 miesięcy. Na wiosnę będe się starał o prawo jazdy kategori A więc musze pomy?leć o jakim? większym skuterze. Będe miał na ten cel 6ty? zł. Skuter będe używał na codzień oraz na weekendowe wypady Mam 185cm wzrostu, mieszkam na wsi więc rozmiary skutera nie s? ważne. Musi być w miare wygodny, co do prędko?ci, my?le, że prędko?ć 90\100km/h bez męczenie skutera mi wystarczy. Który z modeli polecacie w tej cenie?
Administrator Artix Opublikowano 8 Października 2007 Administrator Opublikowano 8 Października 2007 W tej cenie Yamaha Majesty YP125-180, lub Suzuki Burgman UH150. Oba spelnia twoje kryteria.
pablos Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Skoncentrowałbym się na poszukiwaniach Ypki 250 lub Grand Dinka 250 (pod warunkiem akceptacji jego brzydoty).
PC800 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Do propozycji Artix'a dodałbym Malaguti Madison - ładniejszy od YP
mak Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Skoncentrowałbym się na poszukiwaniach Ypki 250 lub Grand Dinka 250 (pod warunkiem akceptacji jego brzydoty). Wolałbym YPkę, choć pewnie w tej cenie będzie trudno. A Grand Dink jest fajoski!
Gość Andreaw Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 A jest sens pakować się w 9-10 letni? Majesty YP 250 ? Czy lepiej było by poszukac młodszego UH 150 ? I czy uh150 jest dużo mniejszy od yp250? Jeszcze chciałem zaznaczyć, że skuterem będe jeĽdził w pojedynke. Często będę jeĽdził po górach więc chciałbym aby nie było wiekszych problemów z podjazdami.
BRODATY MIKE Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Witaj!!! No normalnie nie byl bym soba gdybym nie zaproponowal Ci ( i to z czystego serca i wlasnego doswiadczenia) HONDA CN 250 HELIX ! ! ! 1 JEST KROLEM MAXI SKUTEROW... 2 JEST MEGA WYGODNY ( JA MAM 187CM I SPOKO LUZ) 3 PREDKOSC PODROZNA 100Km/h bez problemu 4 EKONOMICZNY 4L 100 km a za razem BARDZO MOCNY ! ! ! 5 JAKOSC I WYTRZYMALOSC GWARANTOWANA PRZEZ HONDE 6 S A T Y S F A K C J A G W A R A N T O W A N A P O L E C A M G O R A C O zwlaszcza ze sa do sprzedania 2 wprost idealne sztuki o d naszych KLUBOWYCH KOLEGOW!!!!!!!! Przemysl wszystkie za i przeciw, obejzyj watek SOFA DRIVERS CLUB PL i podejmij jedyna sluszna decyzje!!!! POZDRO!!! !YES !w00t !w00t
Gość Andreaw Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Helix nie jest w moim gu?cie
Radio Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Kup Burgmana 125,za tak? kwotę możesz trafić na rocznik 2004,a więc nie stary skuter Przykład 1 Ewentualnie AN400 z rocznika 1999 lub 2000 Przykład 2 Pamiętaj,powyższe linki s? tylko przykładami,nie oznacza to że polecam te konkretne skutery oraz ogłoszenia !w00t A wybór i tak pozostawiamy tobie !YES !w00t
Pleban Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Je?li nie podoba Ci się Helix, to pewnie nie spodoba Ci się też Piaggio Hexagon. Szkoda bo za "psie pieni?dze" możesz co? takiego nabyć.
ppabloo Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 ja takze bym polecil grand dink'a - jezdzilem nim i jest bardzo wygodny, a czy taki brzydki -rzecz gustu > no i te elektrycznie skladane lusterka
kfcent Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 ja tez uwazam ze powinienes celowac w YP-ke....ewentualnie burgmana....pomy?l jeszcze o x9 fajne wyposarzenie jak skuter w klasie 125cc
MISIEK Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 Skuter będe używał na codzień oraz na weekendowe wypady !OK Mam 185cm wzrostu, mieszkam na wsi więc rozmiary skutera nie s? ważne. A jednak ...rozmiar skutera jest ważny! Nie jeste? niskim kierowc? 185cm to wcale nie mało ...więc jednak zwróć większ? uwagę na rozmiar skutera, aby? potem kolanami nie zawadzał o kierownicę !piwko ...taki żart ale jest w tym dużo prawdy! Skup sie na skuterkach zdecydowanie dłuższych -będ? wygodniejsze. Docenisz to ! Po mie?cie wystarczy 125 -150cm3, ale je?li chcesz czę?ciej jeĽdzić na wycieczki czy zloty to proponuję skuterek o pojemno?ci minimum 200 -250.
Gość Andreaw Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 Grand dink jako? też do mnie nie przemawi wygl?dem. Burgman 150 z wygl?du bardzo mi sie podoba, tylko czy nie będzie na mnie za mały? I czy prędko?c podawana w te?cie (120km/h) jest prędko?ci? rzeczywist? czy licznikow??
Administrator Artix Opublikowano 9 Października 2007 Administrator Opublikowano 9 Października 2007 Jest predkoscia licznikowa, 120 km/h osiagniesz na 250tkach, no moze jeszcze zblizysz sie na UH200, ale on za mlody co by kosztowal 6 tys chyba ze jakis kaszalot wyklepany z przystanku. Za maly tez nie jest.
Klubowicze Karolina Opublikowano 9 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 9 Października 2007 Obawiam się, że przy twoim wzro?cie na UH150 może Ci być za ciasno... Przyjrzyj się bliżej skuterom: Italjet Jupiter 150 oraz Malaguti Madison 150 lub 180. My?lę że który? z nich mógłby Ci przypasować. !yeah
Gość Mitsumiuu Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 Ja polecam Malaguti Madison 150 , duzy, wygodny , i tanio , jedyny brak to malo czesci
Klubowicze Profesor Opublikowano 10 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 10 Października 2007 Moim skromnym zdaniem najbardziej uniwersalna jest poj. 250. Jam osobi?cie mam Burgiego 250 - na miasto super a i w traskę wystarcza. Co do wzrostu - mój syn , któremu czasem użyczam sprzęta ma 187 i nie narzeka że sprzęt dla niego za mały. Pozdrówko!
W?ski Opublikowano 10 Października 2007 Opublikowano 10 Października 2007 W tej cenie - tylko mój GD 250 ! Co prawda po małych przej?ciach !happybth , ale weĽ pod uwagę, gdzie on nie był ! Skoncentrowałbym się na poszukiwaniach [...] Grand Dinka 250 (pod warunkiem akceptacji jego brzydoty). Pablos, je?li jeszcze raz będziesz mi straszył klientów, to w końcu pofatyguję się w czwartek do "Młyna" i ... no, rozumiemy się !? !piwko pzdr
Rekomendowane odpowiedzi