Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kolejna tragedia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LINK

Tu macie wszystko..

Dodam że to moj kolega, jak narazie nie wiadomo jeszcze czy bedzie chodził...a je?li wogole zacznie to za jakies min 5 miesiecy. Jego dziewczyna ma troche "lepiej" bo ma złamane 2 nogi w miednicy, głowe wyobijana i wyrozcinana (bo ?ci?gło jej kask jak uderzyła w samochod) ;/

Narazie leża w spitalu..i s? operowani, ponieważ doznali rożnych obrażen wewnetrznych i złamań !scooter

PS: Uważajcie na siebie

pzdr

Opublikowano

co? strasznego , takim "kierowc? " jak ten z merca powinni jaja urwać ,

Opublikowano

Gdzie Ci ludzie maja oczy !scooter :P:D:D

Straszna tragedia ;/

Opublikowano

Współczuje serdecznie. Mam nadzieję że obydwoje wyjd? z tego z jak najmniejszym uszczerbkiem.

A sprawcy :D:D !scooter

Opublikowano
Mam nadzieję że obydwoje wyjd? z tego z jak najmniejszym uszczerbkiem

Już wiadomo ze do 100% sprawno?ci bedzie im Cięzko dojsc... Zreszt? bedzie ich czekała dłuuga rechabilitacja. !scooter

Opublikowano

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Dzisiaj przejeżdzaj?c przez Bydgoszcz na ul. Fordońskiej też widziałem wypadek z udziałem motocykla. !scooter

Ciekawe ile jeszce musi być ofiar zanim polscy kierowcy katamaranów naucz? się kożystac z lusterek i traktować kieruj?cych jedno?ladami jak normalnych uczestników ruchu.

Opublikowano

Całe szczę?cie że żyj? . A gdzie ten z katamarana k...wa miał oczy !scooter

Opublikowano

Maj? kupę szczę?cia, szczególnie pasażerka, która z tego co piszesz jechała albo w gównianym kasku, albo w kasku niedopasowanym, albo w kasku niezapiętym. Każda z tych ewentualno?ci w większo?ci wypadków oznacza ?mierć, albo trwałe kalectwo.

Opublikowano

Szczerze współczuje.

A nieodpowiedzialnego kierowce przydało by sie wkońcu wpakowac do pudła!

To jest jakas tragedia - tyle osób nie my?li jadac samochodami, nie mówi?c o tym, że nie odczuwaj? zadnej odpowiedzialno?ci za swoje czyny.

Opublikowano

Tak jak pisze Andropow kierowca powinien za takie cos i?ć do więzienia bo większo?ć kierowców aut ?pi za kierownica lub s? totalnie rozkojarzeni i ile jeszcze ludzi będzie musiało zgin?ć żeby to się zmieniło ?? Oby doszli szybko do zdrowia.

Opublikowano

Wyrazy współczucia !

Czasami my sami jeste?my winni zaistniałym sytuacji na drodze, jeżdż?c bardzo szybko i ubrani w ciemne „ubranka” wtedy jeste?my mało widoczni.

Sam kiedy? jad?c na 2oo wyjechałem z bocznej drogi jakiemu? ?cigaczowi który ubrany na czarno ?migał z szybko?ci? sporaw? może 170- 200km/h . Wszystko zakończyło się dobrzy i szczę?liwie. Ja go nie widziałem.

Innym razem wracamy ze zlotu, prowadzę grupę ?migamy lajtowo 120-140km/h przelatuje obok mnie jaki? kole? na czarno ubrany z szybko?ci? (?wiatła / dĽwięku) tyle co zobaczyłem była to oddalaj?ca czarna plama i straszny hałas.

Jeżdżę w kamizelce prawie zawsze mam ochotę jeszcze trochę pożyć. !scooter

Opublikowano
albo w kasku niezapiętym

Prawdopodobnie z tego co z nia rozmawiałem, to nie miala kasku zapiętego :/

• Klubowicze
Opublikowano

Szczere wyrazy współczucia i życzenia powrotu do zdrowia.

Takim kierowcom jak ten z 400 winno sie oprócz kary typu - cela nr ? na parę lat - dożywotnio pozbawiać prawka

Pozdrówko!

Gość Easy Rider
Opublikowano
Prawdopodobnie z tego co z nia rozmawiałem, to nie miala kasku zapiętego :/

Ma duzo szczescia, ze zyje...

Mysle, ze jeszcze wiele lat minie zanim kierowcy naucza sie kultury jazdy, zaczna dostrzegac 2oo na drodze i traktowac je jako 'rownouprawnionych' uzytkownikow drog !OKK Wiadomo, ze jest lepiej niz 10 lat temu ale nadal bardzo zle. Ech, nie od razu Rzym zbudowano.

Z drugiej strony pewnie tez sporo czasu minie zanim nasze drogi beda dostosowane do predkosci jakie rozwijaja na nich niektorzy na 2oo

Dla idioty z Mercedesa dozywotni zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych !OKK

Opublikowano

Wyrazy współczucia i przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.

A ...palantowi z mercedesa !OKK należy odebrać prawko, ...mało tego !OKK powinien ze swojej kasy wykładać na leczenie poszkodowanych i wysokie odszkodowania !OKK ...i dopiero potem kilka miesięcy za kraty ...baa, i jeszcze prace społeczne !OKK . Dopiero wtedy naucz? się palanty :D jeĽdzić uważnie.

• Sympatycy
Opublikowano

Patrz?c na straty "żelastwa", chyba nie jechali "z prędko?ci? ?wiatła" jak tu kto? napisał.

Temu z mercedesa, jaja powinno się "zoperować" obcęgami...

W obecnym sezonie, mi osobi?cie 7 razy kto? wyjechał z podporz?dkowanej (prowadzę prywatn? statystykę). Gdzie te debile maj? ?lepia ??? !OKK

pzdr i oby wyszli z tego bez uszczerbku.

• Klubowicze
Opublikowano
Tak jak pisze Andropow kierowca powinien za takie cos i?ć do więzienia bo większo?ć kierowców aut ?pi za kierownica lub s? totalnie rozkojarzeni i ile jeszcze ludzi będzie musiało zgin?ć żeby to się zmieniło ??

A po cholerę chcesz za nich płacić 2000 miesięcznie, podczas gdy dzieciaki w domu dziecka nie maj? nawet połowy tej stawki??? Poczeka ze 2 lata na przyjęcie do więzienia, potem naucz? się jeszcze jakiego? fachu złodziejskiego.

Głupia rzeczywisto?ć, ale prawdziwa.

Powinny być obowi?zkowe prace społeczne w hospicjach, szpitalach domach dziecka i obowi?zkowe renty wypłacane przez sprawcę. Oczywi?cie taka osoba nie mogłaby odmówić zatrudnienia wskazanego przez s?d.

Moim zdaniem, znalazłoby się więcej możliwo?ci, ale to nie topic do tego.

Lepiej zapobiegać niż leczyć. Powinno się wprowadzić lepsze szkolenia na prawko i dokładniesze metody egzaminowania. Niech wreszcie kto? nauczy tych ludzi, że lusterka s? po to, żeby w nie patrzeć!

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

• Sympatycy
Opublikowano
Niech wreszcie kto? nauczy tych ludzi, że lusterka s? po to, żeby w nie patrzeć!

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Ravenka, alternatywne metody karania: !OKK

Małe sprostowanie tylko.

Ten "kołek" nie musiał patrzeć w lusterko a jedynie

popatrzeć przez boczn? szybę auta w lewo zanim wyjechał...

pzdr

Opublikowano

Mam nadzieję, że wytocz? mu sprawę z powództwa cywilnego o zwrot kosztów leczenia i rehabilitacji (i nie daj Boże o rentę, oby nie...) i to pozwoli cymbałowi do końca zycia pamiętać t? sytuację...

Opublikowano

!!! Powrotu do zdrowia !!!

Ech, mnie gosciu wczoraj (Pulawska, rog Walbrzyska w strone Piaseczna - Warszawa) by zepchnal na drzewa (latarnie, kraweznik cokolwiek tam bylo), w ostatniej chwili mnie zobaczyl.

Jechalem z zona. Strasznie bylem wk***y... Nie wyobrazam sobie ze mogloby sie JEJ cos stac. Faceta bym wtedy zabil.

Na szczescie chwilka opanowania i gosciowi pogrozilem tylko palcem na przyszlosc !

P.S. Wiecie co jest najgorsze? Ze w takich sytuacjach pierwsze co sie robi to HAMUJE. Graby na dzwignie i po heblach, a dopiero potem gdy sytuacja w miare opanowana udaje sie nacisnac klakson. A przecierz gdyby ten ktos uslyszal klakson szybciej to by szybciej sie z orientowal w sytuacji. Musze gdzies pojechac pocwiczyc chyba :/.

Dla faceta mercedesa - DOZYWOTNI ZAKAZ PROWADZENIA POJAZDOW MECHANICZNYCH!!!

Rowerem niech jezdzi - Z LUSTERKAMI.

Maciej "Bilu"

Opublikowano
P.S. Wiecie co jest najgorsze? Ze w takich sytuacjach pierwsze co sie robi to HAMUJE. Graby na dzwignie i po heblach, a dopiero potem gdy sytuacja w miare opanowana udaje sie nacisnac klakson. A przecierz gdyby ten ktos uslyszal klakson szybciej to by szybciej sie z orientowal w sytuacji. Musze gdzies pojechac pocwiczyc chyba :/.

Mam dokładnie to samo. Przy ostrum hamowaniu nie wciskam klaksona !OKK. Chyba faktycznie pora poćwiczyć...

Opublikowano

Na samym forum |l?skich Motocyklistów niema często Dnia aby w dziale "Ku przestrodze" aby nie był tam opisywany jaki? wypadek z udziałem jedno?lad, całkiem niedawno kierowca odebrał życie jednej skuterzystce i skazał na wyrzuty sumienia i kalectwo kierowce.

Naprawdę czy musz? gin?ć ludzie aby inni zaczęli MY|LEĆ ?

Mam nadzieję, że wytocz? mu sprawę z powództwa cywilnego o zwrot kosztów leczenia i rehabilitacji (i nie daj Boże o rentę, oby nie...) i to pozwoli cymbałowi do końca zycia pamiętać t? sytuację...

Ja bym na pewno tak zrobił, zwłaszcza że znam dobrych prawników...

Opublikowano

Zostawić to bez komentarza bo co wyprawiaj? ci na 4oo to jest po prostu szok.Dzi? wyjechała mi pani w golfie bardzo skoncentrowana na jeĽdzie (głowa w przedniej szybie)oczywi?cie też wymusiła pierwszeństwa,ja po hamulcach pisko opon a pani zamiast gaz do dechy to staneła i zakryła oczy rekami.I czy taki kierowca powinien dostać prawko??To pytanie sobie można zadawać widz?c pustego kierowce...Pozdrawiam Kamil

Opublikowano

Napewno napisze...jak ta sprawa sie zakończyla !OK

Opublikowano

Mam znajomego pracuje w serwisie naprawiaj?cym motocykle głównie ?cigacze bo tych jest pełno tu w moim mie?cie taka daleka rodzina, kiedy pojechałem do niego pochwalić się zakupionym burgmanem pokazywał mi swoj? Honda 650 NTV bardzo ładny sprzęt troszeczkę miał szlifa z prawej strony . Ostatnio go spotkałem trochę rozmawiali?my i mówił że miał wypadek jechał dwa dni temu drog? miał pierwszeństwo(bardzo widoczna droga zero krzaków drzew) go?ć wyjechał mu z bocznej drogi , starał się wychamowac jednak widz?c że nie da rady przewrócił go na lewy bok auto delikatnie mu?nięty motocykl wiadomo szlif , telefon na policje i teraz będzie naprawiał szkody z jego oc. , ?miał się że szkoda że nie miał tego ?lizgu na prawej stronie bo chociaż by powymieniał tłumik i te starte elementy .Tu można się ?miać bo dzięki odrobinie praktyki i szczę?ciu udało mu się przeżyć lub chociaż unikn?ć połamanych ko?ci jest tylko lekko poobijany. Jak by nie było jadać jedno?ladem trzeba mieć oczy i z tyłu i z przodu głowy i to nawet nie wystarczy bo kierowcy aut s? nieprzewidywalni.