Abach Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Czy kto? to widział na własne oczy? Odwrotka MP3? http://www.motoforum.pl/31/ublo.html
Sympatycy Arecki Opublikowano 7 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Października 2007 Dla mnie bomba, wygl?da ?wietnie, na pewno seryjny produkt jeżeli do takiej produkcji dojdzie będzie bardziej "surowy", szkoda że na razie tylko 125 no i cena, łatwo przewidzieć, że tani nie będzie.
Gość Gładzior Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Ooooo....kozacki! Wygl?da super nowocze?nie i to jego główna broń z reszt?.
Klubowicze Profesor Opublikowano 8 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 8 Października 2007 Bardzo fajna maszynka podejrzewam że w użytkowaniu o wiele wygodniejsza od MP3 (te koła z tyłu to chyba lepsze rozwi?zanie) Niestety obawiam sie że cena tej nowinki może byc do?ć wysoka - własnie ze względu na rozwi?zanie (co prawda to nic innego jak tzw. trajka - tylko skuterowa). Pozdrówko!
pidzam Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Niezly! Ale nie widze wycieraczki,co moze stanowic pewne utrudnienie podczas deszczu,a szczegolnie podczas mgly.
MISIEK Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Powiem (napiszę) krótko: ble ...brzydki. To jest raczej wózek inwalidzki ...taki bardziej nowoczesny.
Klubowicze Karolina Opublikowano 8 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 8 Października 2007 Bardzo fajna maszynkapodejrzewam że w użytkowaniu o wiele wygodniejsza od MP3 (te koła z tyłu to chyba lepsze rozwi?zanie) No gdzie!? - przecież tym się nie da składać w zakręty! !kisss Taki pojazd dla !scooter ...albo dla kobiet...
Mamuśka Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 A mnie zastanawia na ile ten sprzęcik może być wygodny i czy w ogóle osoba wzrostu mojego Emiksika ma tam szansę usi??ć... Sprawia wrażenie do?ć ciasnego. Tak z wygl?du to mi przypomina wózek naszej Mai - nawet kolor podobny !scooter
Klubowicze Profesor Opublikowano 8 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 8 Października 2007 Bardzo fajna maszynkapodejrzewam że w użytkowaniu o wiele wygodniejsza od MP3 (te koła z tyłu to chyba lepsze rozwi?zanie) No gdzie!? - przecież tym się nie da składać w zakręty! !kisss Taki pojazd dla !scooter ...albo dla kobiet... jeĽdziłem kiedy? motocyklem - trajk? - co prawda w zakrety sie nie składała ale mnie osobiscie te 2 tylne koła nie przeszkadzały w pokonywaniu winkli. Pozdrówko!
Klubowicze Karolina Opublikowano 8 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 8 Października 2007 jeĽdziłem kiedy? motocyklem - trajk? - co prawda w zakrety sie nie składała ale mnie osobiscie te 2 tylne koła nie przeszkadzały w pokonywaniu winkli. może i nie przeszkadzaj?, ale zabieraj? cał? frajdę z jazdy, jak? daje zabawa z sił? od?rodkow?. !scooter Trajki to przynajmniej fajnie wygl?daj? - czego chyba nie można powiedzieć o tym "czym?"... !kisss ...albo inaczej - mnie się nie podoba. P.S. To nie jedyny pojazd tego typu - przykładem jest skuter marki PGO model: TR3 oraz inny trójkołowiec: VISION 150
Sympatycy szorstki Opublikowano 8 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 8 Października 2007 Taka konstrukcja (2 koła z tyłu i jedno z przodu), powoduje, że siła od?rodkowa w zakręcie do?ć łatwo wywróci pojazd na zewn?trz zakrętu (jeden punkt podparcia przodu). Do?ć dawno zauważono ten niebezpieczny problem i dlatego mamy teraz m.in quady a nie trajki terenowe. Znacznie bezpieczniejsza jest konstrukcja z dwoma kołami z przodu, nawet je?li nie da się składać w zakręt. Idealn? jest natomiast konstrukcja jak? prezentuje MP3 bardzo duża stabilno?ć zawieszenia w ostrych zakrętach i w złożeniu. pzdr
maciejbilu Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Widzialem kiedys w TV pojazd z dwoma kolami z tylu, ktory mogl sie skladac w zakretach. Tylne kola byly skrecane - NIE przednie. Nie pamietam nazwy tego pojazdu. Minusem byl fakt ze trzeba bylo sie przyzwyczaic do niego gdyz charakterystyka prowadzenia byla nieco inna niz normalnie. Pozdrowka
matrixclan Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 strzalka fajna zabawka tylko nie wiem czemu sie tak wszyscy podniecaja w azji tego typu wynalazkow pelno i nikt sie tym nie interesuje !kisss to tak jak z tym scootem na prad w chinach na drogach 50%to scootery z napedem elektrycznym a w ekologicznej europie ???? 1%???? a tak pozatym to dla mnie to takie mini-auto? nie wiem jak to nazwac czesto widzialem na zachodzie europy staruszkow bujajacych sie czyms podobnym !scooter arek
brzoza Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Nowo?ć jak zawsze ma zwolenników i przeciwników . Ale widzę ten sprzęt raczej dla starszych osób i gospodyń domowych
Więcek Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Wszystko ca cy tylko dla kategoria ''B" i ta wręcz nie po hamowana miło?ć żabojadów do wymiany kluczyka na karę . Bryka dla gospodyń domowych, lub spacerówka na bulwary plażowe. !YES
Administrator Artix Opublikowano 8 Października 2007 Administrator Opublikowano 8 Października 2007 Mi tam sie podoba. C1 tez ma chyba wiecej przeciwnikow niz zwolenników. No coz pojazdy kontrowersyjne chyba najbardziej mi sie podobaja, bo jedno o nich mozna powiedziec - nikt nie przejdzie obojetnie obok takiego sprzetu. Grunt ze budzi emocje.
Radio Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Fajny,przynajmniej na fotkach,a czas pokaże kto z nas wszystkich miał rację
Gość Dancyf Opublikowano 10 Października 2007 Opublikowano 10 Października 2007 Ja uważam, że wszelkie formy popularyzowania jedno?ladów (a za tak? uważam t? trajkę) s? dobre. Tego typu ciekawe pojazdy być może przekonaj? do siebie jak?? grupę niezdecydowanych co w konsekwencji może zmniejszyć korki, obniżyć emisję spalin... Im więcej będzie się mówiło o jedno?ladach i ich kierowcach (oby w dobrze) tym więcej uwagi na drodze po?więc? nam kierowcy katamaranów. Może dzięki temu zmniejszy się liczba wypadków.
michalu Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 może nie Renault ale kupić już można TRÓJKOŁOWY VOQUE XC150
Sympatycy Arecki Opublikowano 11 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 11 Października 2007 michalu napisano 11-10-2007, 7:39 może nie Renault ale kupić już można Mimo, że nazwa na to nie wskazuje wyraĽnie czuję woń kuchni chińskiej i do tego te lusterka identyczne miał mój poprzedni pojazd sprzedawany u nas pod nazw? Motobi Kuna .
PC800 Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Na rynku francuskim ponownie zaprezentowano taki 3-kołowiec wzorowany na Ublo: Sidam XNovo Co do Renault'a - ten prototyp zaprezentowano kilka lat temu (bodajże na przełomie wieków). Nigdy nie wszedł do produkcji. Producenci ciagle szukaj? nowych rynków zbytu. Jak model się przyjmie to s? zyski. Co prawda BMW C1 okazało się porażk?, ale jednocze?nie to pionierskie rozwi?zanie i zasługuje na wyróżnienie. Być może w przyszło?ci unijni biurokraci dojd? do wniosku, że tylko skuter w stylu C1 lub Ublo może być bezpieczny i dopuszczony do ruchu? I wówczas do BMW będzie należała wygrana.
Rekomendowane odpowiedzi