Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy masz w skuterze zamontowany kufer?  

373 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Oczywiście, że tak. Nie wyobrażam sobie jechać gdzieś dalej bez

• Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

8

• Skrystos

5

• Sqad

4

• DaniL

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Kufer non-stop nie wyobrażam sobie jazdy bez...

Opublikowano

jak poprzednicy, zawsze z kuferkiem.

Jest gdzie wrzucić kurtkę - pod siedzeniem kask + rękawiczki

Opublikowano

Tylko z kufrem i to jak największym, obecnie Maxia 55

Opublikowano

Bez kuferka nieda rady ,

Orginalny yamaha do majesty

Opublikowano

Kiedys miałem "fazę" z TopCase, a teraz, od kilku lat, zawsze bez :) .

PS. Pewną rolę odgrywa tu model skutera, a zdecydowaną, ilość osób nim podróżujących...

Opublikowano

Lubię mieć kufer, z nim czuję się bezpieczniej i poważniej. I w cale nie chodzi o jakieś kompleksy odnośnie wielkości pojazdu....

Akurat mój model, lepiej prezentuje się z garbem, no i tak jak ktoś to napisał, ten dodatkowy STOP.

Chociaż, jak mnie coś napadnie, to śmigam bez kuferka.

• Klubowicze
Opublikowano

Dla mnie skuter bez kufra jest jakiś... niepełny.

Jedna z wielu zalet skuterów to pakowność a kufer doskonale wpisuje się w tą cechę.

• Klubowicze
Opublikowano

Mam kufer i praktycznie go nie ściągam

• Użytkownicy
Opublikowano

Kufer w gotowości cały czas. Wokół komina jeżdżę bez, na dalsze wyjazdy zawsze, choćby pusty - zawsze to można wrzucić kask lub kurtkę na postoju. A w kufrze zawsze staram się mieć choćby mapę, bo nigdy nie wiadomo, gdzie zawiedzie nas przygoda.

Opublikowano

Czwarty skuter mam i na wszystkich montowane były kufry. Chociaż każdy następny pojazd miał większy schowek pod siedzeniem od poprzedniego, to kufer w każdym był przydatny.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja nie mam, ale chcę mieć i na wiosnę zamierzam zamontować.

Pomimo dużego bagażnika brakuje mi miejsca na swobodne przewożenie np. dodatkowego kasku czy kurtki.

Opublikowano

Bez kufra nigdzie się nie ruszam.

Opublikowano

Ja jeszcze dwa boczne muszę założyć :-)

Opublikowano

Sezon po zakupie jeździłem bez kufra i wtedy był problem bo jazda z plecakiem 60L była średnio przyjemna.

Od kiedy mam założony kufer zawsze mam miejsce na dodatkowe zakupy czy swobodę spakowania się na kilkudniowy wyjazd.

Mój kufer to K-Max 50. Wystarczający na moje potrzeby.

Opublikowano

Jeżdżę na stałe jak potrzebny to go wykorzystuję a jak niepotrzebny to nie zdejmuję bo skuter wygląda dużo lepiej.Wydaje mi się że jest taki trochę lepiej ubrany.

• Klubowicze
Opublikowano

Kufer mam non stop... Raz że maszyna wygląda jeszcze potężniej zwracając nawet uwagę ludzi "choperowej" wiary, dwa że często jadę 2oo na zakupy, więc się przydaje. Na codzień siedzi w nim pokrowiec na moto (gdyby nagle zaczęło padać na postoju) i przeciwdeszczowego "kondonika"...

• Użytkownicy+
Opublikowano

Pewnie że mam, od zawsze, przy MZ do dzisiaj mam sławetnego DROMADERA, a przy Burku GIVI :)

• Sympatycy
Opublikowano

Mam i jeżdzę z nim non stop.

• Klubowicze
Opublikowano

GIVI maxia 55. Zawsze zamontowana.

Opublikowano

Kufer mam zawsze, bo mieści się w nim plecak. SH ma bardzo małą przestrzeń bagażową pod siedzeniem.

Opublikowano

W poprzednim małym skuterku miałem kufer i przez 4 lata bardzo się to sprawdzało, nie tylko by swobodnie schować kask, rękawice itp, ale także jako przestrzeń do przewiezienia zakupów. W obecnym sezonie wystarcza mi póki co przestrzeń pod siedzeniem, ale rozważam montaż kufra, by mieć więcej miejsca przy dłuższych wyjazdach.

Opublikowano

Ja jeżdżę z kufrem, o ile go tak można nazwać bo ma tylko 11 litrów. Ale jest świetnym oparciem dla pasażera i super moim zdaniem wygląda ..

Opublikowano

Mam ale jak tylko jest taka możliwość czyli kręcenie się dookoła komina to ściągam.

Opublikowano

Ja kufra nie mam i nie chcę (no chyba że życie mnie zmusi;). Na szczęście, schowek downtowna jest jak na moje potrzeby wstanie wciągnąć wysztko i jescze trochę więcej;)

Dla mnie kurcze kufer wygląda jak garb u wielbłąda:(