Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie od zawsze hobby były samochody. Wreszcie zapragnąłem oldtimera/youngimera na własność. Niestety, nie zawsze człowieka stać na takie auto jakie by chciał, więc obecnie od ponad 3 lat (z małą przerwą) "zamieszkuje" taki oto samochodzik na weekendowe wypady i do pogrzebania sobie przy nim:

20130110111317.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No może więcej youngtimerów czy może nawet oldtimerów się ujawni :) ?

Mój wyglądał tak (całkiem nieźle jak na dwudziestoletni samochód)- tu świeżo po zakupie:

3177.jpg

leg_01.jpg

Opublikowano

Mnie od jakiegoś czasu podobają się youngtimeru i oldtimery. Od kilku lat marzyłem o VW Golfie Mk1 i na początku grudnia 2012 spełniło się to matrzenie :) Kupiłem "jedyneczke" z 81' (w dokumentach 78') w świetnym stanie, silnik to 1.6 czysta benzyna, skrzynia automat, piękny brązowy środek, wszystkie szyby są oryginelne z 81' są brązowe. Z minusów to to, że auto było malowane (fabrycznie był pomarańczowy) i to że dużo pali - w planach SWAP na 1.9TDI (o oznaczeniu 1Z, może 1Z AHU będzie).

_DSC3172.JPG

Opublikowano

Moim hobby było i jest i myślę ze będzie,że nic się tu nie zmieni:Motoryzacja-Krótkofalarstwo :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Honda Legend poszła "w odstawkę" :) ...

Przyznam się, że tu zainspirował mnie Mariusz i Smok :) ... "Pięćseta" to nie jest, ale w tej budzie coupe jej niestety nie było :) ...

Tak może wyglądać ponadpełnoletni Mercedes E320 bez przeprowadzonego "detalingu"...

e320_zpsb50c6775.jpg

Opublikowano

Ja lubię dłubać przy MZtce. Mimo iż ma 38 lat trzyma się dzielnie. Stare sprzęty mają to "coś".

u6p3.jpg

• Administrator
Opublikowano
Tak może wyglądać ponadpełnoletni Mercedes bez przeprowadzonego "detalingu"

Extra nabytek :)

Trzyma linie, alu od Lorinsera i motor zacny :)

Jakby mu jeszcze wrzucić zawias od HR'a to byłaby rewela... bo przodem zalatuje "kozą" :)

Apropos pięćsetki... Skrzywienie do pełnoletnich MB mam od dziecka. Parę lat temu gościło u mnie takie coś, W126 500 SEC rocznik '81.

urca.jpg

Opublikowano

O proszę. Prawdziwy samochód. Takie niedługo będziemy oglądać jedynie w książkach i w muzeach.

Opublikowano

Geni, mówisz o tym białym z tyłu? :) Dwa garnki, wersja poliftingowa, więc pojemność jak burgman, możliwość odpalenia z kija...

bp, nmsp

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

Cóż mój błąd. Powinienem napisać - dwa prawdziwe auta.

Ten model z tylu wspominam z sentymentem. W szczególności zaś 600-tkę montowaną z włoskich części.

Opublikowano

Ciekaw jestem czy ktoś ma jeszcze inne hobby, nie liczyć oczywiście SKUTERY.

Jasne - mój konik jest tu: http://www.panoramio.com/user/3320653

A ja lubie zegarki :)

Więc postaraj się i zostań nam Ministrem Transportu - wreszcie będą skuty górą... :)

Opublikowano

W szczególności zaś 600-tkę montowaną z włoskich części.

Mam właśnie coś takiego i powoli staje się moim kolejnym hobby. Silniczek tylko × 4, ale generalnie też na włoskich częściach :-)

IMG_20130808_171920.jpg

IMG_20130808_172019.jpg

Opublikowano

Bardzo ładna Thesis :) . Ja po "przerobieniu" dwóch Them, mam od długiego czasu przerwę w Lanciach... Chociaż niedawno zastanawiałem się jeszcze nad Kappą Coupe :) ...

PS. No i kiedyś myślałem o 8.32 ;) ...

Opublikowano

Jakbyś miał teraz 8,32 i to pierwszej generacji, w dobrym stanie, to byś był gość! Pewnie dostałbyś za nią nową Themę lub dwie :-)

Opublikowano

Aj tam, bez przesady :) . To co teraz reprezentuje sobą "US - Thema", całkowicie mi nie podchodzi. Już Lancia chyba u mnie nie zagości, ale najbardziej prawdopodobny model to jednak Kappa Coupe, bo śmieszniasta jest...

• Administrator
Opublikowano

FLY, Thema fajna tylko ma smutną "mordę" :) no i szkoda, że aktualne modele są już mało włoskie :)

U nas tych aut jak na lekarstwo, we Włoszech, co zrozumiałe- sporo.

Opublikowano

Zgoda w 100%. To, co w Lanciach było najpiękniejsze, zostało zabite przez Chryslera. Mam nadzieję, że Pan im mózg odda i wrócą do autorskich, designerskich projektów. Niech nawet stworzą kolejną najbrzydszą limuzynę świata (wg. Top Gear o Thesis), ale niech to będzie indywidualne, niepowtarzalne i niedające szans na nierozpoznanie. No już ta Lancia-Voyager mnie dobiła.

Opublikowano

Na opinię Top Gear nie patrz. Oni twierdzą, że Range Rover to urodziwy i dobrze wykonany pojazd.

Opublikowano

TopGear to oszołomski program i tyle :msn-wink: ... Spektakularny i drogi, to fakt, ale beznadziejny merytorycznie dla szarego człeka...

Opublikowano

PGIZI niestety też powiedział, że okropna. Ale tak naprawdę, co to jest piękno. Dla mnie Thesis jest piękna, bo nie ma drugiego takiego auta. Z przodu jedyna, z boku jedyna i z tyłu jedyna w swoim stylu. Wiem, że są ludzie, którzy wiedzą, że Oktavia jest śliczna.

• Administrator
Opublikowano

FLY, o gustach się nie dyskutuje i nie słuchaj prześmiewców. Ważne żeś oryginał :msn-wink:

Opublikowano

Kamil, fajne hobby. Choć kiedyś, to człek sobie ręce łamał, robił połyki, udawał debila, płacił ciężką kasę, by w kamasze nie iść. A teraz proszę. Musztra i czołganie się w bagnie, jako klubowa zabawa. :-)

Edit: i uciekał na zgniły Zachód :msn-wink: ...

Komplet?

Opublikowano

Flyman, powinieneś jeszcze dodać -> uciekał na zgniły Zachód :msn-wink: ...