Użytkownicy ComoDo Opublikowano 26 Lipca Użytkownicy Opublikowano 26 Lipca 31 minut temu, kiniu napisał(a): @ComoDo Wczoraj zrobiłem pierwszą jazdę na kanapie komfortowej. Ponad dwie godziny w jedną stronę bez bólu tyłka. Jest dobrze a i wygląd samej kanapy dużooo lepszy. Jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Jak u Ciebie ? Dostałeś już swój egzemplarz. Ja też już wymieniłem chociaż ze sporymi problemami . Niby co za problem 4 śruby odkręcić i zamontować nową ale były tak dowalone w opór ,że tylko jedną udało się odkręcić w cywilizowany sposób . Druga się urwała , a pozostałe dwie musiałem szlifierką (typu u dentysty) potraktować bo nie było dostępu . Dopiero po zdemontowaniu zabawa z wykrętakami , a i tak jeden urwałem . Widać że ktoś z sercem dokręcał ale za to bez rozumu. Co do samej kanapy na pewno zdecydowanie wygodniejsza od tej zwykłej zwłaszcza dla pasażera . Jak dla mnie niepotrzebnie dali ten zadupek kierowcy tak wysunięty do przodu . Powinien być ze 2 cm cofnięty do tyłu ,żeby wpasować się w profil ,a nie żebym go czuł na kości ogonowej . Odkręciłem na chwilę ten element i trochę lepiej się siedziało bez niego . Finalnie zamontowałem go ponownie . Ogólnie jest całkiem nieźle poza tym jednym szczegółem ale akurat czasem się przydaje bo jak się człowiek zaprze nogami o podnóżki i oprze o ten zadupek to można chwilę tyłek odciążyć .
kiniu Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Ty jesteś wysoki to faktycznie zadipek może być za blisko. Dla mnie mógłby być bardziej do przodu, bo moją żonę uwiera on tu i tam. Z tymi śrubami to porażka. 4 śruby i 45 min odkręcania. Najgorsze te w głębi pod kątem. Dojechane tak że jak puściła z oporu to myślałem że ją urwałem tak strzeliło.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 26 Lipca Użytkownicy Opublikowano 26 Lipca Czyli to nie tylko u mnie tak były dokręcone . U mnie jedna odkręciła się z trzaskiem . Druga się obrobiła ale było dojście na żabkę żeby za łeb złapać , tyle że łeb się urwał . Te dwie dolne to już w ogóle masakra . Ampuł się obrobił , za łeb nie było jak złapać więc zeszlifowałem powoli te łby i wykretakami usunąłem resztki śrub z kanapy . Musiałem dorobić nowy komplet śrub ale dałem standard szcześciokątne . U mnie żona nie narzeka na ten zadupek . Może dlatego że ja mam centralny kufer trochę odsunięty do tyłu I jest więcej miejsca dla pasażera . Z tego co jeszcze zauważyłem to jest inny profil tego siedzenia . Na pierwszy rzut oka profil taki sam ale jak siadam to jest odczuwalnie taki bardziej jak siodło przez co jest wygodniej bo ciężar ciała jest lepiej rozłożony .
kiniu Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Ten centralny to masz oryginał Hondy ze stelażem czy innej firmy ?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 26 Lipca Użytkownicy Opublikowano 26 Lipca Centralny mam shad59 montowany na oryginalnym stelażu hondy bo chciałem oryginalne boczne kufry a stelaż bocznych jest montowany do centralnego .
cezzar Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca W dniu 18.07.2026 o 06:48, Robak napisał(a): Czy jest duża różnica w zawieszeniu przednim miedzy x-max a Forza vs ADV? Moim zdaniem różnica jest znaczna, na korzyść xadv. Ma większy skok i regulację, czego nie ma w F. X dużo lepiej wybiera nierówności, jak kocie łby, stary nierówny asfalt czy tarka na polnych drogach. No i F potrafi dobić z przodu, co w X mi się nie zdarzyło. 1
Robak Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jednak zwykła wybrałem. Całkiem fajne Moto. Choć mocno wibruje. Jazda tylko w trybie manualnym DCT - tryb automatyczny to jakieś nieporozumienie . Gorąco z silnika wlatuje do kasku - póki co minus 😅 Prowadzenie bajka w porównaniu do x-max 300. Jedzie jak przyklejona. Spalanie na dystansie 200 km przy spokojnej jeździe 3,1. Normalna jazda 3,4 w trasie
Rekomendowane odpowiedzi