tomekmajesty Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Ale ktoś tu pisał kiedyś o marce Sym że części bardzo drogie i mało dostępne a serwis strasznyMoże już się to zmieniło A do Piaggio pełno częściWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy Nazir Opublikowano 2 Marca 2024 Użytkownicy Opublikowano 2 Marca 2024 2 godziny temu, tomekmajesty napisał(a): A do Piaggio pełno części Taa... i pewno tańsze, od ręki a serwis kłania się w pół😜
Użytkownicy Nazir Opublikowano 2 Marca 2024 Użytkownicy Opublikowano 2 Marca 2024 Najlepiej sprawdzić dostępność i ceny wybranych materiałów/części i porównać😉 Tu namiar na Gliwice: https://cityrider.pl/
cezzar Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 4 godziny temu, tomekmajesty napisał(a): Sym że części bardzo drogie i mało dostępne Brałem pod uwagę maxsyma 508 tl, ale ceny i dostępność części mnie odstraszyły.
stefanekmac Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Miałem Piaggio. Było ok. Syma nie. Pewnie łatwiej o serwus czy czesci z Europy niż Azji.
tomekmajesty Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Piaggio ma w zasadzie kilka silników i dlatego np kupując pasek napędowy, jeden jest do kilku a nawet kilkunastu modeliDuża unifikacja a do tego mnóstwo zamienników chociaż ja do mojej Vespy GTS300 zawsze biorę oryginały bo różnica cenową z zamiennikami niezbyt duża a oryginalne chodzą tyle ile zakłada instrukcjaMam na myśli pasek i rolki bo inne części do tej pory nie sprawiły kłopotów No i Vespa stanowi wyjątek bo do dziś są dostępne części do każdego modelu od 1946 roku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy Nazir Opublikowano 2 Marca 2024 Użytkownicy Opublikowano 2 Marca 2024 Także kolego tamlinek, weź powyższe uwagi kolegów pod uwagę, bo mi się nie chce porównywać cen i dostępności🤷♂️ Miałem dokładnie tego SYMa i to on zachęcił mnie do dalszych tras. Maszyna była nowa co prawda i o awaryjności (po czterech latach jazdy) nic nie powiem, bo jedyne co wymieniałem to było lusterko, które mi kumpel urwał, stawiając sprzęta na miękkim🥴 ale fakt jest taki, że lusterko z migaczem w 2016tym kosztowało "mnie" ponad 6stówek🤦♂️ Ciekawe ile podobne (składane z migaczem) u konkurencji🤔
cezzar Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 9 minut temu, Nazir napisał(a): lusterko z migaczem w 2016tym kosztowało "mnie" ponad 6stówek🤦♂️ Ciekawe ile podobne (składane z migaczem) u konkurencji🤔 Tanio. Honda forza 2019 kompletne lusterko składane tj. Stelaż, lustro, obudowa, kierunek z mocowaniem ok 1400 zl. Cena z ASO.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 2 Marca 2024 Użytkownicy Opublikowano 2 Marca 2024 38 minut temu, cezzar napisał(a): Tanio. Honda forza 2019 kompletne lusterko składane tj. Stelaż, lustro, obudowa, kierunek z mocowaniem ok 1400 zl. Cena z ASO. Czyli Sym nadal w grze🤔
cezzar Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Ja bym syma mimo wszystko nie skreślał. Ja się zniechęciłem, jak pisałem wyżej i zostałem przy hondzie, ze względu nie tylko na ceny części ale małą podaż sprzętu w mojej okolicy, choć ceny hondy też są niemałe. Ale mam ASO 50 km ode mnie, jest w miarę duży rynek używek i ostatecznie mogę też zamówić części z Japonii czy innej Malezji duuużo taniej (choć ostatnio znacznie podrożały koszty przesyłki). Sym pewnie też ma taką możliwość, jeśli chodzi o import, ale używek w PL nie ma. Dotyczy to maxsyma, inne modele mnie nie interesują. Poza tym syma jest pełno w Niemczech, Szwajcarii czy Austrii, na ebay.pl lusterko używane do maxsyma 500, (nawiązując do przykładu lusterka forzy) kosztuje 75 euro. Nowe 125 euro. Wiadomo, jedne części są droższe, inne tańsze (w hondzie są różne absurdy, gdzie np. kawałek plastiku kosztuje w aso 100 zł a drugi obok niego, takiej samej wielkości a innego kształtu już 1000 zł). SYM robi świetne skutery, klasy Kymco, a kto wie czy nie wyżej. Szkoda że w PL tak mało popularne. https://www.ebay.pl/itm/176237710658?chn=ps&mkevt=1&mkcid=28 https://www.bike-parts-sym.com/sym-motorcycle/assignment_spare_parts/88110TL1000
Sympatycy Cormoran Opublikowano 13 Marca 2024 Sympatycy Opublikowano 13 Marca 2024 Ma tam może ktoś jakiegoś znajomego żeby się podpytać czy to warte uwagi ? Słowacja to "bezpieczny" kraj na sprowadzane sprzęty ? https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/yamaha-tmax-yamaha-tmax-t-max-560-gwarancja-armed-bike-warszawa-ID6GdpHl.html Albo może to ? https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/yamaha-tmax-tmax560-tech-max-i-wlasciciel-bezwypadkowy-fv-23-ID6Gauy9.html
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 13 Marca 2024 Użytkownicy Opublikowano 13 Marca 2024 Bezpieczny jak każdy inny, zależy od danej sztuki oczywiście. Ja osobiście patrzyłbym w kierunku „krajowego” z autopsji wiem, że później łatwiej sprzedać taki pojazd. P.S. czyżbyś chciał „zdradzić” śmigło ?😉 1
Sympatycy Cormoran Opublikowano 13 Marca 2024 Sympatycy Opublikowano 13 Marca 2024 Godzinę temu, Długi 1973 napisał(a): P.S. czyżbyś chciał „zdradzić” śmigło ? Mam takie dość poważne przemyślenia 😁. Z resztą kto mnie zna to wie że ja lubię zmiany, miałem już trochę Moto i skuto więc czas może na kolejne 😉. Czas pokaże 🤔 i nie to żeby Bawarka była zła bo jest na prawdę super ale,ale 😁
Użytkownicy tommac Opublikowano 13 Marca 2024 Użytkownicy Opublikowano 13 Marca 2024 Ta ze Słowacji wygląda zacnie, ale jeżeli jest wszystko z nią ok, to ten rocznik powonien mieć jeszcze gwarancję fabryczną. 1
stics Opublikowano 13 Maja 2024 Opublikowano 13 Maja 2024 Może ktoś z Was zna ten sprzęt lub był jego poprzednim właścicielem: https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/bmw-c650-gt-bmw-c650-gt-salon-polska-stan-idealny-duzy-przeglad-bez-wkladu-ID6Gq8XL.html
Klubowicze grzybek Opublikowano 13 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 13 Maja 2024 Stics, a czemu pytasz? Już swojego sprzedajesz?🤔
stics Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 Daj spokój, mój Super Sprzęt nie jest do sprzedania. Wszyscy się moim zachwycają, a niektórzy chcieliby taki kupić 🙂 I jeden kolega poważnie się zainteresował, przymierzał się do mojego i też chce taki mieć stąd moje pytanie czy ktoś może coś wie o tej sztuce z linku.
Klubowicze grzybek Opublikowano 14 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 14 Maja 2024 A . To już wszystko jasne. pozdrawiam.
ivan Opublikowano 16 Maja 2024 Opublikowano 16 Maja 2024 Powiedzcie mi co jest nie tak z tym ogłoszeniem, że nikt nie dzwoni... :) https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/yamaha-x-max-250-abs-stan-bdb-ID6FBqnD.html Wystawiłem go na początku lutego i od tego czasu dosłownie kilka telefonów. Było 2 osoby oglądać ale nie z zamiarem kupna tylko po prostu sprawdzić czy tego typu skuter jest dla nich. Jakby to była 125 to pewnie by poszła dużo szybciej. Cena nie wydaje mi się wygórowana, sprzęt jest w pełni sprawny, przygotowany do sezonu. Czy po prostu ludzie wolą kupić 15-letnie skutery z Włoch/Francji z przebiegiem na liczniku <20 tys.
snajper-psg1 Opublikowano 16 Maja 2024 Opublikowano 16 Maja 2024 Sam sobie chyba odpowiedziałeś. Wolą wierzyć w przebieg skutera z ciepłego kraju. Jak kupowałem samochód z przebiegiem 300tys to nawet na niego nie zwróciłem uwagi, bo o niczym to nie świadczyło a remont silnika był bardzo tani. A druga sprawa - ludzie którzy szukają tańszych skuterów na dojazdy biorą 125-tki na B.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 16 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 16 Maja 2024 20 minut temu, snajper-psg1 napisał(a): ludzie którzy szukają tańszych skuterów na dojazdy biorą 125-tki na B. To prawda. Dzisiaj taka 250 jest trochę pomiędzy słabą 125 ale na kat.B a skuterami mocnymi o poj. 400-600 . Kto ma kat. B bierze 125 a kto ma kat.A ten celuje w mocniejsze sprzęty za te same pieniądze. Takie realia
cezzar Opublikowano 17 Maja 2024 Opublikowano 17 Maja 2024 Ja moją forzę 300 z 2019 sprzedawałem kilka miesięcy. Telefony i oglądania miałem przez ten czas od 2 osób z czego jeden to mój znajomy. Kupił ostatecznie ten drugi. Zainteresowanie tą pojemnością jest słabe. Tak jak napisał Artur, kto ma prawko na A, bierze większą pojemność. Największy popyt jest na 125.
snajper-psg1 Opublikowano 17 Maja 2024 Opublikowano 17 Maja 2024 A potem człowiek dorasta/starzeje się/"mądrzeje" - niewłaściwe skreślić, trafia na Burgmanię a 30KM jest w zupełności wystarczające. Ale, dobrze że piszesz, bo ja już myślałem że coś z moim skuterem jest nie tak że taka cisza.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 17 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 17 Maja 2024 8 minut temu, snajper-psg1 napisał(a): A potem człowiek dorasta/starzeje się/"mądrzeje" - niewłaściwe skreślić, trafia na Burgmanię a 30KM jest w zupełności wystarczające. 👍 Świetne podsumowanie
Rekomendowane odpowiedzi