Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Administrator Opublikowano 21 Stycznia 2024 16 godzin temu, cezzar napisał(a): W dziwną strone zmierza ta dyskusja. Większość handlarzy pisze w ogłoszeniach, że bezwypadkowy, mimo że nie znaką historii auta, albo znają i wprowadzają w błąd. A tu koleś nic nie napisał, to od razu skreśla tą sztukę bo powypadkowa? Hmmm. Może dlatego, że nie opisał tego, co kluczowe tyle miesięcy sprzedaje swój sprzęt? A może dlatego, że aktualnie jest też zastój na rynku. Co do handlarzy (tych legalnie działających)... Dziś obligatoryjne dają rękojmię i gwarantują za swój towar. To czy w razie "W" się z tego wywiązują, to już inna sprawa. Temat rzeka.
Yazin Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 2 godziny temu, grzybek napisał(a): Janusz, a Ty już go zamierzać zmieniać? Jaki przebieg? I na co potem przesiadka?🤔 Od Ciebie brać sprzęt- to tak jak z salonu😉 Teraz ma 40k km, ale mam zaplanowany wyjazd na początku maja, więc przy sprzedaży może być około 42-43k km.
benski Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Mariusz jak zwykle w sposób bardzo rzeczowy i profesjonalny wyłuszczył obszary bezwypadkowości. Tak właśnie jest. Szacunek. Tak czy owak - nie boję się sprzętu po delikatnych przejściach, bo plastiki można wymienić. Dla mnie używany sprzęt musi być technicznie bez zarzutu bo stan techniczny wpływa na moje zdrowie i życie. a X'a szukam dalej...
benski Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Od pewnego czasu wisi też to ogłoszenie: https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/honda-x-adv-honda-x-adv-750-abs-tc-armed-bike-raty-gwarancja-ID6FIzlq.html Nie wiem czy przebieg odstrasza czy coś innego....
benski Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 41 minut temu, Kazekkazek napisał(a): 100% bezwypadkowy 😁 Nie rozumiem. Czy masz jakieś informacje na ten temat?
benski Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Godzinę temu, Kazekkazek napisał(a): Taka informacja jest zawarta w opisie. 😁 Przepraszam, Twój wpis odczytałem jako sarkazm. Wracając do ogłoszenia zastanawiam się nad historią tego pojazdu. 70kkm w 6 lat wychodzi ponad 10kkm rocznie. Nie był to więc pojazd do niedzielnych przejażdżek. Chociaż z drugiej strony w Italii sezon trwa cały rok. Ciekawe...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Stycznia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Stycznia 2024 32 minuty temu, benski napisał(a): 70kkm w 6 lat wychodzi ponad 10kkm rocznie. Nie był to więc pojazd do niedzielnych przejażdżek. Hmmmmmmm ja zrobiłem ponad 145 tys w 11 lat i wyjeżdżałem TYLKO na niedzielne wycieczki ( no weekendowe też + urlopik )🤣
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Administrator Opublikowano 21 Stycznia 2024 W dniu 21.01.2024 o 18:11, benski napisał(a): Wracając do ogłoszenia zastanawiam się nad historią tego pojazdu. 70kkm w 6 lat wychodzi ponad 10kkm rocznie. Nie był to więc pojazd do niedzielnych przejażdżek. Chociaż z drugiej strony w Italii sezon trwa cały rok. Ciekawe... Statystycznie to dla tego typu motocykla sporo. Dla przeciętnego odbiorcy słaba zachęta... ale "przebieg" to też temat rzeka. Jedno jest pewne... przebieg zauważalnie wpływa na wartość danej sztuki. Z ciekawości spojrzałem na rynek IT i ofertę X-ADV. W porównaniu do rynku DE to jest tam tego oferowane meeeega dużo. Wybranie tylko zakresu lat 2017-2019 daje wynik aż 408 oferowanych egzemplarzy! Znalezienie tam "X-a" z przebiegiem +70 kkm nie jest łatwe. Większość ma 20-40 kkm. A jak przebieg wpływa na wartość pokazuje choćby to porównanie: Oferowany X-ADV z przebiegiem 76 kkm za jedyne 5900€ -> KLIK Tu inny z przebiegiem 60 kkm za podobną cenę 6150€ -> KLIK Tu za to egzemplarz także z pierwszego wypustu, który ma przejechane tylko 13627 km, sprzedający życzy sobie 8990€ -> KLIK Przy okazji rzuciłem okiem na trzech innych przedstawicieli gatunku wymierającego. Oferty budzą zaufanie z opisu/zdjęć i mają bardzo niskie przebiegi: SW-T 600, 2012, przebieg 12000 km - 3950€ -> KLIK C650GT, 2013, 9170 km - 6800€ -> KLIK C650GT, 2018, 4000 km - 10000€ -> KLIK AN650, 2018, 14000 km - 7250€ -> KLIK AN650, 2005, 5600 km - 4300€ -> KLIK 2
kupusso Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 W dniu 20.01.2024 o 18:04, Kazekkazek napisał(a): Tak, większość handlarzy pisze dużymi literami "bezwypadkowy" . Bo wie, że przyciąga to klientów a on generalnie niczym nie ryzykuje. Prywatnie jak ktoś bardzo rzadko sprzedaje często nawet nie pomyśli, żeby to wpisać w ogłoszeniu. Byłem właścicielem tego Xsa przez trzy sezony. Był położony na prawą stronę. Został oddany w rozliczeniu do Honda RPM i tam go kupiłem. Obecnie ma piątego właściciela.
cezzar Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Godzinę temu, kupusso napisał(a): Obecnie ma piątego właściciela. Nieźle...
benski Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 8 godzin temu, kupusso napisał(a): Byłem właścicielem tego Xsa przez trzy sezony. Był położony na prawą stronę. Został oddany w rozliczeniu do Honda RPM i tam go kupiłem. Obecnie ma piątego właściciela. O! No proszę! Honda RPM - miałem z nimi do czynienia i mam tylko pozytywne wspomnienia. To, że Moto leżało na prawą stronę to wiem od właściciela. A piąty właściciel też mnie nie przeraża.
Conan Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Benski co Cie tak wzięło na zmianę integry :) ? Powiem szczerze że ja już przy 6 sezonie też bym odświeżył sobie na coś innego ale xadv nie przemawia do mnie. Chyba pójdę w kierunku nc x.
benski Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 3 godziny temu, Conan napisał(a): Benski co Cie tak wzięło na zmianę integry :) ? Powiem szczerze że ja już przy 6 sezonie też bym odświeżył sobie na coś innego ale xadv nie przemawia do mnie. Chyba pójdę w kierunku nc x. Poczułem potrzebę zmiany. Złego słowa na Integrę nie powiem bo wozi mnie bezproblemowo od ponad 50kkm. Ale gdybym tak spróbował X'a.... Tym jeszcze nie latałem i tak mi się zachciało. W sumie bez powodu. Robiłem przymiarki do zmiany już w ub roku, nawet raz wystawiłem swoją Integrę na sprzedaż ale był Nordcapp, kasa stopnniała i trochę mi opadło. Ale jak widać znowu coś mnie ciągnie do X'a. Nie wiem czy dobrze, czy źle. Chcę się przekonać póki mogę.
kupusso Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 5 godzin temu, benski napisał(a): O! No proszę! Honda RPM - miałem z nimi do czynienia i mam tylko pozytywne wspomnienia. To, że Moto leżało na prawą stronę to wiem od właściciela. A piąty właściciel też mnie nie przeraża. On był przewrócony, ale nic nie było ukrywane w RPM, wszystko wiedziałem i takiego go kupiłem bo cena była bardzo atrakcyjna. 1
cezzar Opublikowano 27 Stycznia 2024 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Nowa (chyba) oferta na xadv. https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/honda-x-adv-honda-x-adv-750-integra-dct-abs-automat-17-tys-km-raty-poz-kat-22-ID6G9EMc.html 1
Yazin Opublikowano 27 Stycznia 2024 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Gość pisze o wyjątkowym stanie, a sprzęt jest mocno zmęczony w mojej opinii.
cezzar Opublikowano 29 Stycznia 2024 Opublikowano 29 Stycznia 2024 No ma parę zadrapań, nic poważnego, kosmetyka jak to mówią. W końcu to używany sprzęt i trzeba się z takimi wadami liczyć.
Yazin Opublikowano 29 Stycznia 2024 Opublikowano 29 Stycznia 2024 OK, przesadziłem z określeniem- mocno zmęczony, ale jak na sprzęt z takim przebiegiem, to ma trochę niedociągnięć. Z tego co pamiętam, to nie licząc zadrapań o których wspomniałeś, widać jeszcze brak śruby mocującej podnóżek pasażera, uszkodzony błotnik przedni przy mocowaniu. Zakładam, że na żywo lepiej nie będzie. Każdy ma inne poczucie estetyki, więc i oceny są różne. Jeśli ktoś pisze o wyjątkowym stanie motocykla, to moje oczekiwania są inne.
grzybek Opublikowano 29 Stycznia 2024 Opublikowano 29 Stycznia 2024 Tak jest Janusz , w pełni się z Tobą zgadzam. Fajnie mieć kogoś do doradztwa, kto użytkuje identyczny model. Wtedy zna się wszystkie sekrety. A propos, przypomniało mi się, że właśnie tak mogłem doradzać Robsonowi przy zakupie BMW C 650 GT, jak razem pojechaliśmy moim autem do Szczecina i od razu wyłapałem jeden mankament. Ci w salonie byli zdziwieni.... Ale ostatecznie zakup i jest OK. 1
Karoluuu Opublikowano 16 Lutego 2024 Opublikowano 16 Lutego 2024 Dzień dobry, Czy na podstawie tego ogłoszenia (w sumie za bardzo nic nie jest opisane) możecie powiedzieć czy w ogóle warto sobie zawracać tym głowę? https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-x-max-yp250-CID5-IDYqjYw.html?isPreviewActive=0&reason=observed_ad&sliderIndex=4
Paul Opublikowano 16 Lutego 2024 Opublikowano 16 Lutego 2024 Kolego szukasz sensacji, jak chcesz to za 4 miesiące będę mój 2oo (23r )sprzedawał który w dniu sprzedaży będzie miał 1,5 roku i co ? i tak od 5 lat po 36 tys km do ludzi i a kolejny z salonu do mnie wjedzie . Jeden lubi ogórki inny ogrodnika córki . 1
Tatko Opublikowano 17 Lutego 2024 Opublikowano 17 Lutego 2024 Paulek nie to żebym się czepiał ale teraz to się chwalisz.🤣🤣🤣
Rekomendowane odpowiedzi