RONIN Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Nico armed kupuje hurtowo skutery od handlarzy z Włoch, zawsze coś w nich jest do zrobienia, zalecam szczególną ostrożność, a z tego co pamiętam od nich nic się nie dowiesz.
kowalik Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Co powiecie na takie coś? https://www.olx.pl/oferta/skuter-suzuki-burgman-okazja-CID5-IDjK2kN.html 50tys. km, niby bardzo zadbany (wg właściciela) lub takie https://www.olx.pl/oferta/suzuki-an-400-burgman-bezwypadek-2005-wtrysk-majesty-silver-wing-250-CID5-IDjtx3z.html https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-k7-mozliwa-zamiana-na-samochod-CID5-IDjqo34.html oba zarajestrowane w PL, ten z 2005r zostawiony u handlarza w rozliczeniu
MISIEK Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Na pewno trzeba być czujnym. Handlarze to takie "małe kłamczuszki"... albo może duże. A wiem to po kolegach, którzy trafili właśnie na takie "zadbane" sztuki i niestety wydali potem spore pieniążki by doprowadzić je do normalnego stanu. Pierwszy (z Niemiec) może mieć już przebieg koło 70-80 tys. Tak samo ten trzeci z Włoch. B650 może wymagać generalnego remontu skrzyni biegów i trzeba się liczyć z niemałym wydatkiem. Może lepszym rozwiązaniem okazać się przeczekanie odłożenie większej kwoty i kupienie młodszego rocznika. Moje zdanie w takich przypadkach jest niezmienne: NIE UFAM HANDLARZOM. I zdecydowanie wolałbym kupić skuter z rodzimego rynku od pierwszego właściciela. A trafiają się naprawdę zadbane sztuki. Przyznam, że nie przepadam za tym tematem. Ponieważ zaraz może być kilka uwag do mnie, że przesadzam. I często odstraszam chętnych na kupno. Może i tak, ale... z ogłoszenia i ze zdjęć trudno cokolwiek określić. Chyba że od razu widać, że to "padaka". Nie można jednoznacznie powiedzieć po ogłoszeniu TAK, BIERZ GO, SUPER OFERTA, SUPER CENA... Trzeba się najpierw przejechać, posłuchać jak pracuje. Każdy najmniejszy dziwny objaw powinien być przestrogą. Trzeba obejrzeć dokładnie plastiki czy nie ma wyłamanych zaczepów, itp. A najważniejsze: to mieć zimną głowę przy zakupie.!
Sympatycy Urbi Opublikowano 12 Lutego 2017 Sympatycy Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgadzam się z Miśkiem w jego powyższej wypowiedzi. NIE UFAM HANDLARZOM I ICH SUPER OFERTOM CZY MEGA OKAZJOM. Każda ich OKAZJA to kolejna okazja "nabicia w butelkę" i oszukania kolejnego naiwnego kupca. Nie ma okazji w komisach. Prawda jest taka, że jeśli są okazje czyli pojazdy pochodzące od pierwszego właściciela, serwisowane, zadbane, z udokumentowaną i pełną historią nie trafiają do handlarzy czy komisów, te pojazdy sprzedają się w kręgach rodzinnych, znajomych czy pracowniczych. Jeśli widzicie świetną ofertę u handlarza czy w komisie, to najpierw porównajcie cenę z podobną na jakimś portalu niemieckim, włoskim czy francuskim, a potem zastanówcie się jak to możliwe, że oferowana cena jest taka atrakcyjna, tym bardziej że jest w niej zarobek sprzedającego. Chcąc kupić nasz wymarzony pojazd, który ma nas cieszyć i przynosić radość z przyjemnej i bezawaryjnej jazdy, zawsze warto poświęcić więcej czasu i wydać większą kwotę na zakup pojazdu z pewnego źródła i z udokumentowaną historią.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 12 Lutego 2017 Klubowicze Opublikowano 12 Lutego 2017 Kupując używany pojazd ZAWSZE jest jakieś prawdopodobieństwo, że będzie coś nie tak. Nawet jeśli pojazd jest z pierwszej ręki i u mnie nic się nie działo nie znaczy, ze się nie zadzieje. W przypadku handlarzy jest tak, że mogą pewne rzeczy zataić, albo po prostu nie wiedzieć. Najlepiej kupić od kolegi, którego dobrze znasz, wiesz jak jeździł, wiesz co robił, znasz historię. Inne przypadki, to tylko deklaracje. Wiem, nic nowego pewnie nie wnoszę, ale jako ze sam czasem kupuje pojazdy, to dziele się swoimi przemyśleniami (trzy lata temu kupiłem świetnego saaba 95 z najbardziej awaryjnym silnikiem 3.0 diesel; włożyłem w jego remont drugie tyle ile kosztował, ale że dużo nie kosztował, to i tak wyszedł taniej, niż gdybym kupił nowe auto). OT: autoreklama- Zajrzyj na nasze forum do działu sprzedam. Malaguti Spidermax. Znamy ostatnie 4 lata jego eksploatacji. (ja i Bobas) Służę dogłębną informacją a z ceną się na pewno dogadamy.
bep Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Szukałem dużego Burka, albo SilverWing 600. Pooglądałem kilka mających 35-60 tys. km. Sprzedający w nich chyba skręcili dwójkę bo jedynkę na początku to za mało. Plastiki zoksydowane na biało, nadruki na manetkach wytarte jakby ich tam nigdy nie było. Czasze naprawione w sposób "profesjonalny" przy pomocy nitów, a te po januszowemu wkrętami do karton gipsu.Wszystkie śliskie od plaka i bez wad.Oczywiście te lepsze schodziły w maks. tydzień, a nawet w kilka dni. Finalnie kupiłem leciwego motonoga. Na maxi może przyjdzie jeszcze czas.wysłane z Nokii 6210.
niko02 Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Dnia 10.02.2017 o 23:15, RONIN napisał: Nico armed kupuje hurtowo skutery od handlarzy z Włoch, zawsze coś w nich jest do zrobienia, zalecam szczególną ostrożność, a z tego co pamiętam od nich nic się nie dowiesz. Rozumiem, dostałem o nich dokładne zdjęcia całego skutera, w sumie każdy lakierowany plastik ma dotknięcie jak po parkingówce. przy zakupie są w stanie rozebrać i złożyć skuter przy kliencie, żeby obejrzał stan plastików i ramy.
tex00 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 czas na przesiadkę na coś większego, przy producencie i modelu chciałbym zostać, dlatego szukam Majesty 400, co powiecie o tym egzemplarzu? https://www.olx.pl/oferta/yamaha-majesty-yp-400-CID5-IDiFapj.html
tex00 Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 tutaj drugi egzemplarz: https://www.olx.pl/oferta/yamaha-majesty-400-rok-2009-nowy-model-CID5-IDknYR4.html
nierob Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 też rozglądam się za majką. ten niebieski to (sądząc po malowaniu) nie 2006 a 2005r. ten srebrny to jakoś tak nie do końca wygląda na 2009r. no ale najważniejsze w jakim są stanie.
tex00 Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Poprosiłem o dowód rejestracyjny i data pierwszej rejestracji to 02.2016 więc masz rację. Tak jak mówisz ważny będzie stan techniczny. Czy bać sie takiego przebiegu (36000km)?Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka
pawelp Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 36 tys. w 10-letnim skuterze z Włoch... norma Chyba 99% skuterów sprowadzonych ma taki przebieg, bez względu na rocznik... ci bezczelniejsi nawet się nie wstydzą dać np 20 kilka tysięcy w dużym 15 letnim skuterze typu silverwing 600.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 1 Marca 2017 Sympatycy Opublikowano 1 Marca 2017 Czyżby po prostu rodzynek? Może ktoś zechce kupić? Piękna YP 400
Lucjan73 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Skuter porządny to i cena odpowiednia. Nie ma co porównywać z importem z Włoch za 5 tyś z przebiegiem 20 tyś w 10 - cio letnim sprzęcie.
pawelp Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 O tę yamahę ktoś już wcześniej pytał w tym temacie - nie było odpowiedzi. Jak dla mnie świetna propozycja, zainteresowałbym się, ale najpierw musi ktoś kupić mój motocykl Sprzęt na pewno do prześwietlenia, już był na forum ktoś z białym burgmanem w idealnym stanie, z przebegiem ok. 3tys, jak nowy... po kraksie z samochodem.
Andrzej67 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Witam czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat tego ogłoszenia https://www.olx.pl/oferta/yamaha-majesty-400-2008-rok-CID5-IDhEZzB.html#aff309a176 ..podobno skuter od Burgmaniaka
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 1 Marca 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 1 Marca 2017 Andrzej67 - ta Majesty była w dziale "Sprzedam". Pytaj na Lubelskim - może znają.
koyac Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 https://www.olx.pl/oferta/skuter-motocykl-honda-sh-300i-salon-polska-1-wl-CID5-IDjKijr.html Honda SH 300i, Kraków. Byłem, widziałem, jeździłem. Gdyby ktoś był zainteresowany, mogę przesłać parę fot i opowiedzieć resztę na prv. Krótkie streszczenie: sprzęt polski salon, wyprodukowany w 2008r, zarejestrowany w 2009 na firmę, potem wykupiony i "uprywatniony". Jeden użytkownik od początku. Sprzęt serwisowany, choć brak jakiejkolwiek dokumentacji! - sprzedający zgadza się na wizytę w salonie Hondy i potwierdzenie historii serwisowej. Skuter aktualnie po wymianie pasa napędowego. Opony 2015. Klocki wymieniane w zeszłym roku, tarcze z widocznym rantem. Lakier oryginalny, zadrapania tu i tam. Przerysowana pokrywa tłumika, sam tłumik lekko rudy. Punkty rdzy na tylnych amorach. Lagi przód suche. Silnik cichy i dynamiczny, bez niepokojących odgłosów, przyspieszenie równe od dołu aż do 130 km/h. Duża szyba w komplecie. Cena ostateczna wg sprzedającego - 5700 pln.
TGBF409 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Witam, proszę o pomocy w ocenie oferty a szczególnie tego sprzedającego. Czy warto się zainteresować czy od razu uciekać daleko ?Cena 8900zł Suzuki AN 400 Burgman z 2009 roku, z przebiegiem 15000 km. Bardzo ładny Burgman, wszystko sprawne, silnik ładnie pracuje. Napęd opony, klocki i tarcze w bardzo dobrej kondycji.Centralny kufer Faktura VAT marża. Motocykl nie wymaga żadnego wkładu finansowego . Zapewniamy transport motocykla do kupującego pod wskazane miejsce. Jest też taki https://www.olx.pl/oferta/suzuki-an-burgman-400-piekny-gwarancja-CID5-IDkaV96.html od tego samego sprzedawcy SALON MOTOCYKLOWY--- SEEKO- MOTO --- RZESZÓW UL. GOŹDZIKOWA 11
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 2 Marca 2017 Sympatycy Opublikowano 2 Marca 2017 Wygląda ładnie tylko ten przebieg troszkę mały jak na moto z Włoch.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 2 Marca 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Marca 2017 Ten srebrny, to chyba nie taki idealny. Nawet na zdjęciu widać że coś ten środkowy plastik z przodu pod siedzeniem źle spasowany, no ale może tylko źle złożony. U tego sprzedawcy syn kupił 2 lata temu DR 650 i jest zadowolony, ale DR-ka nie była sprowadzona, tylko ktoś zostawił ją w rozliczeniu. Przebieg 15 tys. z Włoch ? hym.. To jest na drugim końcu miasta, a Rzeszów wbrew pozorem jest trochę rozległy, ale powinienem tam być w sobotę (w odwiedzinach u mamy) to jak będzie otwarte zaglądnę, nawet z ciekawości.
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 2 Marca 2017 Sympatycy Opublikowano 2 Marca 2017 Przebieg jak dla mnie mało prawdopodobny ,nawet na Polske gdzie powiedzmy jeździmy ok 6miesięcy . A tam dłużej pogoda pozwala 15000tys troszkę mało jakieś + - 150km miesięcznie. Mało realne
pawelp Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Po 15tys przebiegu powinien mieć (fabryczne) tarcze z ledwo zauważalnym zużyciem (może i nawet oryginalne klocki) - na tych (słabych, typowo handlarskich) zdjęciach tylna tarcza wygląda jak ze złomowiska, a i na przednich chyba spore ranty?
TGBF409 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 No właśnie ten przebieg i to że to jest handlarz trochę mnie martwi. Bardzo dziękuję wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi, może @EndriuBis coś napisze w sobotę.
mkapilkr Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Ja przyczaiłem że osłona napędu taczarna jest przykręcona śrubą imbus a nie oryginalną jak np ta siwa osłona (chyba że się mylę) Strasznie pordzewiały przy stopce te tylne zaczepy u mnie tak nie było przy 22 000 Stopka malowana z jednej strony czarna z drugiej normalna brak zatrzasku nad stopką. stopka coś za blisko plastiku przyjrzyj sie czy nie obciera o plastik rysa na tłumiku a na osłonie już nie ideał strasznie odstają mocowania dolne od osłony chłodnicy tak jak by tam kołków już nie było - ale w sumie to norma burków Przecież jak to ma 15 000 to jeszcze nikt nie powinien go rozbierać Napęd przy po około 20 000 dopiero się rozbiera (jak dla mnie ) Ja swój robierając przy 24 000 około miałem org klocki i tarcze nissin wiec tam jak pisał kolega wyżej powinny być jeszcze org do jazdy (zależy jak kto chulał) BRAK ZNACZKA SUzUKI NA NOSKU (w sumie ja w swoim sam usunąłem ) Moję spostrzeżenia a za experta się nie uważam,
Rekomendowane odpowiedzi