Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, miziol napisał:

prosze sie szybko decydować bo duzy POPYT!!!!!

Skoro popyt przewyższa podaż to ja chętnie sprzedam swojego :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie zmiany są w AK550 2018 vs 2019 ?

Opublikowano

Zmieniony moduł świateł oraz moduł ciśnienia opon, teraz jest akcja serwisowa modele 2017-2018 mają mieć te moduły wymienione przez serwis. Zachęcam do poczytania wątku praktycznie tu jest wszystko napisane

Opublikowano

Z wezwania wynika że w PL tylko moduł świateł wymieniają.. ?

Opublikowano

No coż może jest możliwość wyboru albo świateł albo ciśnienia kół

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 15.06.2019 o 17:38, Yarorot napisał:

No coż może jest możliwość wyboru albo świateł albo ciśnienia kół emoji23.png

A co jest nie tak z czujnikami/modułem pomiaru ciśnienia kół? Nie zauważyłem w tym zakresie żadnych nieprawidłowości w działaniu...

PS. umówiłem się na akcję serwisową, liczyłem na to, że temat da się ogarnąć na poczekaniu, ale doradca upiera się, że Akacz musi u nich zostać (motorland) przynamniej na dwa dni (??)

Opublikowano
Dnia 1.05.2019 o 10:49, Yarorot napisał:

Paweł 19 lutego na Fanpage Grupa Kymco Polska pojawiła się odpowiedź na zadane pytanie

"Czy Kymco Polska planuje przeprowadzenie akcji serwisowej dla AK550 w celu ograniczenia poboru pradu z akumulatora? Taka akcja jest np we Francji dla pojazdów wyprodukowanych przed październikiem 2018."

Kymco Polska
Kymco PolskaoJUaDQAiBQe.png Panie i Panowie - mamy dla Was chyba niezłą wiadomość odnośnie akcji serwisowej ? Na przełomie marca i kwietnia powinny do nas dotrzeć części, dzięki którym ma zostać wyeliminowany problem szybkiego rozładowywania się akumulatora w AK 550. Naprawa będzie polegać na zamontowaniu dodatkowego modułu sterującego przednim reflektorem oraz kontrolera ciśnienia w oponach. Także jak części już do nas dopłyną, odpowiedni dział będzie się z Wami bezpośrednio kontaktował. Co Wy na to?

Coś z nim było nie tak, napisali sami na Fanpage,

Opublikowano

Chodzi o to zeby aktywowal sie dopiero po przekreceniu stacyjnki - czy tez uruchomieniu silnika. W tej chwili podobno dziala ciagle.

Swoja droga czy Noodoe działa Wam bez problemu. Ja mam problemy z nawigacją i połączeniem się z telefonem. Myślałem że to może wina iPhona i przełączyłem się z inny aparat z Androidem ale po początkowym sukcesie jest podobnie - problemy z połączeniem BT, z urochomieniem nawigacji i śledzeniem pozycji...

Opublikowano

U mnie działa ok ale juto sprawdzę dla pewności i dam Ci znać.

Opublikowano

działa bez problemu, z iphone

Opublikowano

A ja właśnie przejechałem się AK i dokonałem makabrycznego odkrycia  - cieknie z prawej lagi! 

A więc mnie też dopadło,  pomimo rocznika 2018.

Opublikowano

Paweł jaki masz przebieg?

Ja co chwilę sprawdzam lagi, to taki stały punkt programu ?

Opublikowano
47 minut temu, Yarorot napisał:

Paweł jaki masz przebieg?

Ja co chwilę sprawdzam lagi, to taki stały punkt programu ?

Ok. 3.5k.  

Opublikowano

To tak jak ja.

Opublikowano

Odebrałem Kymco po przeglądzie na 5 tys i wymianie uszczelniaczy ....jedna uwaga : Motorland BARDZO niechętnie uznaje cieknące lagi jako naprawę gwarancyjną , szukają dziury w całym ....Modułu mi nie wymienili w ASO ,bo nie mają jeszcze częsci  - mam wpaść za 3-4 tygodnie to mi zamontują . Polecam montaż gniazda 12 V ( takie jak do zapalniczki ,w schowku najlepiej ) nie trzeba będzie rozbierać półskuterka do ładowania aku .

Skuter jest OK ale importer wydaje mi się coraz bardziej  "mocno taki se " ...

Opublikowano

Dodam tylko że we Francji przedłużają gwarancję do 3lat dla AK wyprodukowanych w 2017r ?

Opublikowano

Zaczynam rozumieć dlaczego co niektórzy szybko się tego "cuda"pozbyli i na czym polega wyższość T-Maxa.

Opublikowano
46 minut temu, Geddy napisał:

Zaczynam rozumieć dlaczego co niektórzy szybko się tego "cuda"pozbyli i na czym polega wyższość T-Maxa.

Nie wydaje mi się że tu chodzi o markę. Raczej o kraj w którym żyjemy i mentalność ludzi i serwisów(podejście do klienta). Przykład? Mi dealer Yamahy Motoseven w Toruniu kazał jechać do dealera od którego kupiłem moto gdy na gwarancji chciałem reklamować akumulator wiec jakoś wyższości T-maxa tu nie widzę.. Wszędzie jest podobnie..

Opublikowano

Wyższość Yamahy, chyba chodzi Ci o cenę brałem pod uwagę mim Tmaxa podczas zakupu skutera, ale wybrałem cudo i do dziś nie żałuję. Żałuję że mamy w naszym kraju tak słabego dealera Kymco.

Opublikowano
2 godziny temu, Geddy napisał:

Nie przesadzajmy , w mojej opinii T-Max jest o 5 % lepszy ale o .....30 % droższy . 

Słabość importera skutkuje problemami ,ale te problemy są w gruncie rzeczy drobne .

Podkreślę jeszcze raz AK 550 i jest o klasę ( a może i dwie ) lepszy od poprzednika ,czyli X-Citinga 500 .Ja ogólnie jestem zadowolony i nie planuję go sprzedawać przez najbliższe kilka lat .

Opublikowano
30 minut temu, ERYK napisał:

(...)  w mojej opinii T-Max jest o 5 % lepszy (...)

Hahahahahahahahahahahaha, a teraz poważnie, jako, że jesteśmy forum maxiskuterowym, to proszę, nie rozpowszechniajmy niedorzeczności (bo inaczej nie mam jak tego nazwać) tego kalibru. Bo ktoś jeszcze pomyśli, że my tak na serio i że jesteśmy o tym wszyscy przekonani ? ...

Opublikowano

Kurcze ale ja "na serio " ....co prawda T-Maxem jechałem raz i to takim kilkuletnim więc moje oceny mogą być mocno subiektywne ,ale ja niczego specjalnego w jeżdzie T-Maxem nie widziałem w stosunku do AK.

Legendarna trwałość Yamahy ?  No sorry ale miałem kilka lat  Yamaszkę XT 660 R i rewelacji w tym moto , nota bene "made in France " nie było ...też drobne rzeczy się pierd-liły ....a miałem ją od nowości ...

Opublikowano
Godzinę temu, ERYK napisał:

(...) Legendarna trwałość Yamahy ?  (...)

Nie mam na myśli żadnej trwałości ? ! Chodzi mi o "lekkość" prowadzenia w czasie jazdy, kulturę pracy, łatwość przerzucania z zakrętu w zakręt. A tego że coś się tam wyładowywuje czy cieknie nawet nie brałem pod uwagę.

Opublikowano

Świat jest tak zbudowany ,że jeden woli blondynki ,drugi brunetki a trzeci ....chłopców .

Pozostańmy przy swoich zdaniach - niech każdy jeżdzi czym lubi i na co go stać , nie bądzmy jak fani Harleyów .....

Opublikowano

Witam ja jestem tego samego zdania słaby serwis skutkuje takimi wynikami jak  w moim przypadku między innymi sprzedałem swój AK  ,z powodu  braku min. obsługi   technicznej , każda nowa maszyna potrzebuje czasu na poprawki które będą się pojawiać, ale u nas w Kielcach to dosłownie parodia  , olewają klienta  .ja byłem w serwisie Kymco w Kielcach parę razy z moim AK prosząc o diagnozę i nie stety stara śpiewka ten typ tak ma