Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Campto możesz wrzucić fotkę tego przycisku od awaryjnych.

• Sympatycy
Opublikowano
5 godzin temu, Campto napisał:

Wczoraj nie miałem czasu, .....

... Średnie spalanie na poziomie 4,5l/100km. Dobra ochrona przed wiatrem. 

Wszystko się zgadza oprócz tego - czy myśmy jeździli jakimś innym skuterem?

• Klubowicze
Opublikowano

Smoku, nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi...

Dla pytających - wybieram się nim na Leniwca :)

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Wyszperałem w sieci instrukcję montażu płyty pod kufer bagażowy do AK550. Może komuś się przyda. Optycznie nie pasuje, praktycznie pewnie do dalszych wyjazdów będzie potrzebne. Na szczęście bardzo szybko można będzie zdemontować.

• Klubowicze
Opublikowano

Super to wymyślili, choć pewnie przy tej ilości akcesoryjnych dodatków, tanio nie będzie... Podoba mi się :lookaround:

• Klubowicze
Opublikowano

Opublikowano

Czy ktokolwiek spodziewał się takiej maszyny od Kymco?

Opublikowano

Robi się coraz ciekawiej. Lubię tę markę za ciekawy design, jakość i nieprzeginanie z cenami i... właśnie czegoś takiego brakowało mi w ich ofercie. 

• Sympatycy
Opublikowano

Kymkacze mają fajny myk, patrzą co jest dobre u konkurencji ( robią to zawodowo) zmieniają tak aby to było ich i robią takie sprzęty, że miłośnicy oklepanych drogich marek siedzą teraz i wstydzą się przyznać, że kymco ma moc i zaczyna wyprzedzać znane marki, kto wie co będzie za parę lat w innych segmentach. 

Opublikowano

Dobrze prawisz. Ale warto jeszcze upewnić się, jak u nich z jakością materiałów. Porównamy za parę lat.

• Klubowicze
Opublikowano

Fajne ujęcie, nic tylko do kalendarza. Jutro biorę AK550 na kilka godzin do testu. Nareszcie się doczekałem !scooter!scooter!scooter

20248009_454996751552415_2037410065695141119_o.jpg

13 minut temu, Sysgone napisał:

Ale warto jeszcze upewnić się, jak u nich z jakością materiałów. Porównamy za parę lat.

Patrząc na inne skutery tej marki raczej nie ma z nimi żadnych problemów. Jedyne do czego się można przyczepić to to, że jest "klon" i nazywa się Kwang Yang Motor Company.

• Klubowicze
Opublikowano

Tak jak wspominałem w poście powyżej dziś miałem dzień testów. Na pierwszy ogień poszedł AK550. Udało mi się go wyrwać na całą godzinę zegarową. Troszkę importer się powinien wstydzić, bo podstawił mi motocykl z pustym zbiornikiem i nerwowo migającą kontrolką rezerwy paliwa. "Niech pan wleje kilka litrów, stacja jest 500 metrów od nas". A, co tam, pomyślałem, grunt, że mam AK i mogę pierwszy raz od 11 czerwca 2016 pojechać maxi :-))

e4d7af3b854766f1b52c918717c80871.jpg

Na początku obawiałem się, że skuter będzie dla mnie za wysoki (siedzisko), ale miłe rozczarowanie. Dosięgam do asfaltu połową obu stóp. AK550 jest bardzo dynamiczny, płynnie i ochoczo oddaje kierowcy to co ma w sobie, wydając przy tym przepiękne, niskie dźwięki z fabrycznego wydechu.

Pomimo typowej dla Kymco konstrukcji płóz (dwa stopnie) mogłem nogi w pełni wyprostować.

02996d3a542d6835b279f8282b5635ab.jpg

Jak na godzinkę testowania mogę napisać, że AK ładnie kładzie się w zakręty. Hamulce pewne i skuteczne, ABS mi się nie włączył. Szyba czołowa chyba lepiej chroni przy prędkościach +120km/h niż konkurencyjny TMAX. Światła, kierunkowskazy bardzo ładnie skomponowane. Potrójny wyświetlacz na desce rozdzielczej w świetle słonecznym nie widoczny poza środkową jego częścią.

Zrobiłem około 50 km więc o ekonomii spalania nie mogę nic napisać.

aec0ddffe4324e554e89ed1f6a802703.jpg

b393f46899ca764a55719ba7ae047987.jpg

Po wizycie w Motorlandzie pojechałem do UHMA Bike, aby zobaczyć inne propozycje. Jeżdżone było:

6f733b203bd4bfded2d28d8d168dbbe5.jpg

Yamaha X Max 300

bf2f3dbdc69cbe23efab44f45b1dc7d9.jpg

Yamaha T Max 530 2016'

6f6c9d77ac65547a6ef49fd15caaf3e1.jpg

Yamaha T Max 530 2017'

Nie chcąc robić OT nie będę opisywał wrażeń z jazd Yamahami w temacie AK550.

Z niecierpliwością czekam na opublikowanie testu porównawczego AK 550 z TMAX 17'.

Pozdrawiam Piootr

Opublikowano

Piootr krótkie pytanie, kupiłbyś Kymco?

• Klubowicze
Opublikowano

Krótka odpowiedź - tak, ale jest małe "ale". Na razie nie chcę rozwijać tematu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę wam powiedzieć, że doznałem dziś szoku. Jechałem sobie spokojnie na mojej głębokiej prowincji w okolicach Buska-Zdroju miejscowość Palonki, patrzę a tu AK 550.... Z tego co wiem, to w Polsce sprzedał się kontyngent w ilości kilku sztuk, czyżby ktoś kupił z moich okolic?

• Klubowicze
Opublikowano

Z rozmowy przeprowadzonej z osobą wydąjacą AK550 Campto, na początku sierpnia wydawane było pierwsze 12 sztuk, teraz dopłynęła kolejna transza, więc od połowy września powinno pojawić się ich na drogach więcej.

• Administrator
Opublikowano

My tu gadu gadu a w Stolicy kolejny Akacz w farbie Lime Black czeka na odbiór dd5ac9d0e88eff3f1c6a3ba011cc818e.jpg5bfc6f84ddad5c23f292e1be011edc53.jpg

Opublikowano

zestaw kufrów do AK 550 od Firmy Shad:

Opublikowano

We Włoszech już wrześniowa promocja:

21728200_10214559708208716_4543571779717138965_n.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Trochę nieczytelne te zdjęcia, które wrzucił @ShwenS. 

Podsumowując. Widać, że może to nie jest estetyczne, ale zapakować się na wyprawę będzie można. Pojawiają się już inne akcesoria, widziałem w necie wysoką dymioną szybkę turystyczną. 

a_shad8100.jpg

a_shad8101.jpg

a_shad8102.jpg

a_shad8103.jpg

a_shad8104.jpg

a_shad8105.jpg

$_12.JPG

Opublikowano

Ten centralny Shad to kufer o regulowanej pojemności od 48 do 58 i na tę chwilę tylko na indywidualne zamówienie z tego co się orientuje. Boczne 23 mam do Vulcana ale jeszcze nie zamontowałem więc nie wiem jak się będą sprawowały pod względem jakości w praktyce. Wyglądają ok :) Jakby ktoś był zainteresowany to importer jest w Toruniu, udzielili mi pełnej informacji co do dostępności, ceny sugerowanej itp ale nie sprzedają detalistom tylko trzeba zamawiać przez sklepy będące ich dealerami.

Opublikowano
15 godzin temu, Piootr napisał:

Trochę nieczytelne te zdjęcia, które wrzucił @ShwenS. 

Podsumowując. Widać, że może to nie jest estetyczne, ale zapakować się na wyprawę będzie można. Pojawiają się już inne akcesoria, widziałem w necie wysoką dymioną szybkę turystyczną. 

Rozumiem że już zamówiłeś :)

• Klubowicze
Opublikowano

No, chyba - kufry i sakwy muszą być :-) :-) :-)