Klubowicze krzytro Opublikowano 4 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 4 Września 2024 Sylwetka motocykla super , ale plecaczkowi współczuję
Klubowicze BUGI Opublikowano 5 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 5 Września 2024 Honda w nowym NT poszła wizualnie mocno w stronę Afryki, moto ładne, ale mi kojarzy się bardziej z Afryką niż z NT. Niby ta sama rama i silnik, ale wizualnie była większa różnica w poprzednim modelu.
Klubowicze grzybek Opublikowano 5 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 5 Września 2024 W dniu 4.09.2024 o 21:24, krzytro napisał(a): Sylwetka motocykla super , ale plecaczkowi współczuję Rozwiń Nie jest tak źle z tym plecaczkiem. Znamy gorsze. Może ujęcie, fotka siedziska z innej pozycji pokazałaby faktyczny wygląd. Po lifcie też zauważyłem zbliżenie designu do siostry- Afry. Jestem ciekaw jak kwestia ochrony przed wiatrem na wys. ramion,dłoni i samych stóp- brak dodatkowych owiewek,które występowały w dotychczasowym modelu. Trzeba będzie zobaczyć w realu
Klubowicze grzybek Opublikowano 2 Października 2024 Klubowicze Opublikowano 2 Października 2024 Przedostają się do sieci pierwsze newsy dot. Hondy NT 1100 2025, m.in. z elektronicznym zawieszeniem. Honda zaprezentowała nową odsłonę modelu NT1100 i przy okazji dodała nową wersję o wszystko mówiącej nazwie NT1100 Electronic Suspension. Nie jest to jedyna nowość w japońskim turystyku, a lista zmian jest całkiem spora i obejmuje również silnik oraz wygląd motocykla. Nowe owiewki mają ostrzejszy kształt, ale przede wszystkim nową szybę, której wysokość może być regulowana jedną ręką. Górne i dolne elementy aerodynamiczne zostały poprawione dla jeszcze lepszej efektywności podczas jazdy w deszczu oraz z wysoką prędkością. Pojawiły się też światła LED do jazdy dziennej ze zintegrowanymi kierunkowskazami. Ten sam manewr zastosowano również w nowej Hondzie X-ADV. Błotniki wydłużono o 150 mm dla zapewnienia lepszej ochrony kierowcy i pasażera przed wodą i błotem. Do tego mamy powiększone kufry, które mają pomieścić kask integralny oraz przeprojektowaną kanapę. Silnik nadal ma pojemność 1084 cm3 i jego parametry nie uległy zmianie. Jednak przeprojektowanie układu dolotowego, komory spalania i układu wydechowego sprawiły, że wartość momentu obrotowego dostępnego w niskim i średnim zakresie obrotów wzrosła o 7 proc. Skrzynia DCT została poprawiona, jeśli chodzi o pracę w niskim zakresie obrotów i współpracuje z IMU dla lepszego działania w zakrętach. Sześcioosiowy moduł inercyjny jest teraz odpowiedzialny za nadzorowanie pracy systemów Honda Selectable Torque Control z Wheelie Control, Cornering ABS oraz systemu zapobiegania unoszeniu tylnego koła. Kierowca może wybrać takie tryby jazdy jak Urban, Rain i Tour lub skonfigurować dwa własne, gdzie ustawiane są moc oraz hamowanie silnikiem. Kolorowy wyświetlacz ma moduł Bluetooth i obsługę Apple CarPlay oraz Android Auto. Nowością na sezon 2025 jest też Honda NT1100 w wariancie Electronic Suspension, który ma zawieszenie Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa-EERA). Nie tylko dostosowuje się ono do warunków drogowych, ale również pozwala regulować napięcie wstępne sprężyny tylnego amortyzatora bez konieczności zatrzymywania się. Honda NT1100 na rok 2025 będzie dostępna w trzech kolorach - nowych Mat Warm Ash Metallic oraz Gunmetal Black Metallic i w już dostępnym Pearl Hawkseye Blue. Producent przewidział dwa pakiety akcesoriów. Pierwszy to Urban Pack, który ma kufer centralny o pojemności 50 l z torbą wewnętrzną oraz oparciem i alarm. W pakiecie Voyage jest kufer centralny, torba na zbiornik paliwa o pojemności 4,5 l, komfortowa kanapa, komfortowe podnóżki pasażera i dodatkowe światła przeciwmgłowe.
Klubowicze grzybek Opublikowano 2 Października 2024 Klubowicze Opublikowano 2 Października 2024 Fajnie, że dorzucili Bluetooth, powiększyli boczne kufry, bo faktycznie nie wchodził do nich mój kask. Zrobili dzielony wyświetlacz, może polepszyli jego jakość, rozdzielczość. Duże brawa dla poprawy obsługi - nadal ręcznej, wysokości owiewki czołowej i modyfikacji dodatkowych owiewek. Znam też opinie użytkowników- w tym mojego kolegi, że wkurzający był odbłysk pomarańczowy świateł obrysowych w kierunkowskazach od owiewek - które świecą się non stop, gdy nie są używane jako kierunkowskaz. I jak to Honda, nadal wykazuje postępy technologiczne, usprawnia DCT w zakręcie (system IMU), no a przede wszystkim wprowadza z Afriki rozwiązanie w postaci elektronicznego zawieszenia. Same dobre wieści👌👏
Sympatycy Cormoran Opublikowano 2 Października 2024 Sympatycy Opublikowano 2 Października 2024 Info też takie z netu że będzie troszkę droższa od dzisiejszych coś około 6-7 koła. Trzeba zbierać i zmienić na młodszy model 🤣 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 21 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Listopada 2024 https://www.gezet.pl/blog/post/nowa-honda-nt1100-i-nt1100-electronic-suspension-na-rok-2025
Klubowicze grzybek Opublikowano 22 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 22 Listopada 2024 Powyżej szeroki opis co nowego w Hondzie NT1100 2025
Sympatycy Cormoran Opublikowano 22 Listopada 2024 Sympatycy Opublikowano 22 Listopada 2024 Szkoda że nie ma jeszcze tej ceny 🤔 No ale w sumie nie może być droższa niż pieniądze 😉
Klubowicze grzybek Opublikowano 22 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 22 Listopada 2024 Też obserwuję ( wyczekuję) cenę modelu 2025 u dealera.
tycjana Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 https://www.facebook.com/share/r/1Ap4Q6BPwn/
Tomek 69 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 https://www.olx.pl/d/oferta/honda-nt-honda-nt1100-manual-lub-automat-dct-model-2025-CID5-ID12X5Ko.html 68600 albo 61700 manual
Sympatycy Cormoran Opublikowano 24 Listopada 2024 Sympatycy Opublikowano 24 Listopada 2024 Ok. Też widziałem takie ceny na otomoto, ale w salonach zamawiając dzisiaj rok produkcji 2025 ( nie model) w umowie jest klauzula że nie gwarantują ceny. Wiec jak przyjdzie np w lutym 2025 to może się okazać że będzie 76000. Więc chyba lepiej poczekać 🤔
Klubowicze grzybek Opublikowano 24 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 24 Listopada 2024 I takiej też ceny się spodziewam. Poza tym dziś ceny rocznika 2024 z DCT dotychczasowego modelu wynoszą już 71.800zł. https://motorcycleconfigurator.honda.pl/bikes/touring/nt1100/#/accessories
Klubowicze Piootr Opublikowano 24 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 24 Listopada 2024 Co ja tu widzę i czytam. Nasz kolega @grzybek jak promotor marki 😉 pięknie nas informuje o nowościach Hondy 👍. Jako użytkownik modelu NT1100DCT z doświadczeniem niemal 11 000 przejechanych w tym sezonie kilometrów mogę wam ten motocykl z czystym sumieniem polecić. Przesiadłem się na niego z NC750D czyli popularnej Integry. eNTek to prawdziwy turystyk za naprawdę umiarkowane pieniądze. Teraz wraz z modelem 2025 Honda dodała to co winno być od początku. Zawieszenie elektronicznie regulowane, poprawiony system regulowania wysokością szyby czołowej czy powiększenie pojemności kufrów bocznych. Pozostałe zmiany także na plus, ale już jak dla mnie mniej ważne. Poprawienie charakterystyki silnika i skrzyni biegów to coś czego i tak bym jako użytkownik aktualnego modelu nie odczuł. Swojego eNTeka zakupiłem w finansowaniu i dopiero spłaciłem 13 z 35 rat leasingowych więc nasz "związek" będzie trwał do co najmniej sierpnia 2026. W dniu 2.10.2024 o 11:14, grzybek napisał(a): Fajnie, że dorzucili Bluetooth, powiększyli boczne kufry, bo faktycznie nie wchodził do nich mój kask. Zrobili dzielony wyświetlacz, może polepszyli jego jakość, rozdzielczość. Duże brawa dla poprawy obsługi - nadal ręcznej, wysokości owiewki czołowej i modyfikacji dodatkowych owiewek. Znam też opinie użytkowników- w tym mojego kolegi, że wkurzający był odbłysk pomarańczowy świateł obrysowych w kierunkowskazach od owiewek - które świecą się non stop, gdy nie są używane jako kierunkowskaz. I jak to Honda, nadal wykazuje postępy technologiczne, usprawnia DCT w zakręcie (system IMU), no a przede wszystkim wprowadza z Afriki rozwiązanie w postaci elektronicznego zawieszenia. Same dobre wieści👌👏 Rozwiń Chciałby sprostować to co napisał w sowim poście @grzybek. Bluetooth był/jest od początku. Apple CarPlay/Android Auto również był i jest. Dzielony wyświetlacz także nie jest nowością. Fakt, jak ktoś dużo jeździ po zmroku to odblask z obrysówek odbijających się w małych owiewkach jest trochę denerwujący. Są na to sposoby 😉
Sympatycy Cormoran Opublikowano 24 Listopada 2024 Sympatycy Opublikowano 24 Listopada 2024 Pewnie zaraz w necie pokaże się taki Polski test nowej wersji……. Taki dłuższy 😊 Bo na razie to takie zajawki są 😊
Klubowicze Piootr Opublikowano 24 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 24 Listopada 2024 W dniu 24.11.2024 o 19:24, Cormoran napisał(a): Pewnie zaraz w necie pokaże się taki Polski test nowej wersji……. Taki dłuższy 😊 Bo na razie to takie zajawki są 😊 Rozwiń Już jest 😎
Klubowicze grzybek Opublikowano 24 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 24 Listopada 2024 W dniu 24.11.2024 o 19:06, Piootr napisał(a): Co ja tu widzę i czytam. Nasz kolega @grzybek jak promotor marki 😉 pięknie nas informuje o nowościach Hondy 👍. Rozwiń Jak ktoś dobrze prześledzi moją aktywność w tym wątku, to zauważy, że co najmniej od stycznia 2022r. zapodaję newsy dot. NT-ka 1100. Od premiery model ten wpadł mi w oko. 😃Zresztą trochę prowizji od Hondy na moją rzecz też nie zaszkodzi😅 Pieterek , sprawdź Twój sprzęt dokładnie i oblukaj ramę , czy nie ma odprysków , a przede wszystkim rdzy na ramie na spawie. Mam takie ustalenia odnoszące się do Ntka wyspiarskiegio- tam w UK wymienili ramę na gwarancji bez dyskusji. 😉 To tylko taka cenna porada dla Ciebie- ze szczerości a nie kąśliwości.🙂
Sympatycy Cormoran Opublikowano 25 Listopada 2024 Sympatycy Opublikowano 25 Listopada 2024 No to ja u siebie też muszę zobaczyć 🤔. No i mnie zmartwiłeś bo mój też 2022 i 12 tyś przelotu 🙁. Aż się chłopaki tak dziwnie patrzą 🤔 może coś zauważyli ? 🤣🤣
Klubowicze grzybek Opublikowano 25 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2024 Miałem nawet w telefonie zdjęcie, ale chyba wykasowałem🤔 Zacny Twój motorek😉 Czy dołożyłeś przedłużkę błotników przód i tył, osłonę chłodnicy?
Sympatycy Cormoran Opublikowano 25 Listopada 2024 Sympatycy Opublikowano 25 Listopada 2024 W dniu 25.11.2024 o 06:47, grzybek napisał(a): Miałem nawet w telefonie zdjęcie, ale chyba wykasowałem🤔 Zacny Twój motorek😉 Czy dołożyłeś przedłużkę błotników przód i tył, osłonę chłodnicy? Rozwiń Błotnik przód i tył tak. Osłony chłodnicy nie bo uważam że błotnik przód robi robotę ....... Ale rozważam 🤔. Z tym że nie wiem czy jest sens skoro zaraz będzie wystawiona jak tylko nowa się pokaże 😉
Klubowicze Piootr Opublikowano 25 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2024 W dniu 24.11.2024 o 21:30, grzybek napisał(a): Jak ktoś dobrze prześledzi moją aktywność w tym wątku, to zauważy, że co najmniej od stycznia 2022r. zapodaję newsy dot. NT-ka 1100. Od premiery model ten wpadł mi w oko. 😃Zresztą trochę prowizji od Hondy na moją rzecz też nie zaszkodzi😅 Pieterek , sprawdź Twój sprzęt dokładnie i oblukaj ramę , czy nie ma odprysków , a przede wszystkim rdzy na ramie na spawie. Mam takie ustalenia odnoszące się do Ntka wyspiarskiegio- tam w UK wymienili ramę na gwarancji bez dyskusji. 😉 To tylko taka cenna porada dla Ciebie- ze szczerości a nie kąśliwości.🙂 Rozwiń Jestem na na kilku grupach dedykowanych NT1100. Znam sprawę o której piszesz. Jak na razie jest czysto. Mój egzemplarz jest z produkcji lipiec 2023. Poza tym sprzęt w leasingu, ale dbam jak o własne dziecko 😉. Prawdopodobnie po zakończeniu umowy i tak będzie do sprzedania. W dniu 25.11.2024 o 06:24, Cormoran napisał(a): No to ja u siebie też muszę zobaczyć 🤔. No i mnie zmartwiłeś bo mój też 2022 i 12 tyś przelotu 🙁. Aż się chłopaki tak dziwnie patrzą 🤔 może coś zauważyli ? 🤣🤣 Rozwiń @Cormoran, widzę, że dobrze ci się jeździ eNTekiem. Zamówiłeś polift ? Wpisali ci cenę na umowę. Którą wersję zamówiłeś ? Rozumiem, że full w DCT 🤠
Klubowicze grzybek Opublikowano 25 Listopada 2024 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2024 Brawo Cormoran, trzeba iść z duchem czasu. A przedłużkę tył błotnik to od Puiga?
Sympatycy Cormoran Opublikowano 25 Listopada 2024 Sympatycy Opublikowano 25 Listopada 2024 Jeszcze nie zamawiałem bo czekam na cenę bo dzisiaj jest klauzula że cena może ulec zmianie. I oczywiście full. Ta cena która widnieje na stronach to fikcja 😉 Błotniki jakiejś takiej firmy Pyramid ? Chyba tak się pisze 🤔 1
Rekomendowane odpowiedzi