Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Listopada 2016 Administrator Opublikowano 8 Listopada 2016 Na EICMA nic się nie mówi o nowej ST. Aktualne premiery/ odświeżenia u Hondy na sezon 2017: - CBR1000RR Fireblade - X-ADV - CRF250 RALLY - CRF250L - CBR650F - CB650F - SH125i - Forza 125
lechuano Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 5 minut temu, MariuszBurgi napisał: Na EICMA nic się nie mówi o nowej ST. A czy to nie jest tak, że niektóre premiery trzymają w tajemnicy do końca. np. nie wspomniałeś tu o CB 1100. Tak czy inaczej coś ogłoszą 18 listopada. Ktoś wie co?
Klubowicze krzytro Opublikowano 8 Listopada 2016 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2016 Godzinę temu, MariuszBurgi napisał: Czyli jechałeś constans 200 km/h "od stacji do stacji"? Nie no bez jaj,w tym motocyklu można z pomocą komputera na bieżąco kontrolować spalanie .Nie da się jechać non stop 200 km/h przez ok.400 km
Lucjan73 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Krzysztof a jak wygladają koszty utrzymania LT-ka ? Cos się szczególnie psuje ? Wiem że pewnie większośc tematów sam ogarniesz w swoim warsztacie ale ciekaw jestem jak to wygląda na "wolnym rynku"
Klubowicze krzytro Opublikowano 8 Listopada 2016 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2016 Tanio nie jest,przecież to BMW 1
Wombat Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Prawie każde urządzenie jest w zasadzie przewidziane do długotrwałej pracy przy maksymalnie 2/3 możliwości. Korzystanie powyżej tego (czyli jazda tzw. maxem) kosztuje szybsze zużycie lub nadmierne wykorzystanie pozostałych zasobów (paliwa, oleje)... itd. Dlatego solidne silniki w motocyklach liczy się na dziesiątki tysięcy kilometrów a silniki w crossach czy gokartach tylko w godzinach. Od razu wyjaśnię że jazda 125cm z manetką do końca to nie jest w przypadku seryjnego zestrojenia napędu i silniki "jazda maxem". To jest max przewidziany dla użytkownika.
Sent Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Miałem kiedyś przyjemność obcowania z LT i zawsze na myśl o tym motocyklu mam do rozważania dwa następujące punkty: 1) czy inżynier BMW dostał kiedyś nagrodę za bieg wsteczny w modelach po lifcie? Bo pamiętam po pierwszej przejażdżce Europą jak postawiłem ją przodem z górki i namęczyłem się by ją obrócić (w motocyklach ~200 kg obracałem bez problemu) Fakt faktem od tamtej pory zawsze pamiętałem o jej masie i prawidłowym jej ustawieniu 2) Co ma takiego w sobie GoldWing z lat około 89-91, że kosztuje tyle co LT z lat 99 ?! Chyba tylko to, że ma ewentualnie radio na kasety i wystrój w stylu mebli z lat 70-tych. BMW ma/może mieć tempomat, zmieniarkę CD, ABS, el. szybę, grzane manetki i siedzenia. Goldas natomiast to radio na kasety albo prymitywne CB Radio. BMW to przecież technicznie inna epoka. Chyba, że mówimy już tutaj o swego rodzaju "religii" coś al'a prawdziwi Harleyowcy. I to winduje cenę. Kiedyś pracując w sklepie motocyklowym znajomy posiadający ów GoldWinga tłumaczył mi się dlaczego nie kupuje nic w moim sklepie: ponieważ nie macie akcesoriów do mojego motocykla. Co skwitowałem: fakt, taśmy led i lampki choinkowe to tylko w Castoramie...
lechuano Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 11 godzin temu, Sent napisał: Chyba, że mówimy już tutaj o swego rodzaju "religii" coś al'a prawdziwi Harleyowcy. Fakt, coś w tym jest. Goldwing i LT (a właściwie BMW w ogóle) to zupełnie inny styl. Wg. mnie Goldwing jest bardziej cruisingowy i bliżej mu do Haleya a motocykle turystyczne BMW (LT, RT, GTL) są bardziej sport-touringowe. Goldwing to bardziej romantyczny orient express a BMW to technologia na miarę concorda. Jak dla mnie oba motocykle za bardzo różnią się stylem i mimo podobnego przeznaczenia raczej nie rozważałbym Glodwinga jako alternatywy dla LT'ka i odwrotnie, ale to tylko opinia biernego obserwatora. Wśród motocykli BMW jest jeszcze Concept 101 https://www.google.pl/search?q=BMW+101&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiphO7vnZvQAhXL2ywKHXwgA84Q_AUICCgB&biw=1366&bih=657#imgrc=0yoQmYsnQyYKsM%3A Jak sama nazwa wskazuje motocykl ten nie został, jak dotąd, wprowadzony do produkcji seryjnej, ale to jest moim zdaniem motocykl bliższy stylem Goldwingowi (na pewno wersji F6B) podobnie jak Victory Vision https://www.google.pl/search?q=victory+motocykle&client=firefox-b&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjA-9mHn5vQAhVGDiwKHcUuCkYQ_AUIBigB#imgrc=GUxhtXjQtd609M%3A
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Listopada 2016 Administrator Opublikowano 23 Listopada 2016 Honda na EICMA pokazała dwa ciekawe koncepty. Obydwa powstały w Rzymie w siedzibie Honda R&D i prezentują nowe odsłony modeli. Są to CB1100TR oraz CRF1000L Africa Twin Enduto Sports.
ALFI Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 no szczerze powiem że z tych dwóch, z miłą chęcią w swoim garażu widziałbym nową CB...oczywiście jeśli z tej fazy przejdzie to w produkcję.... ...fiu, fiu, lodzio miodzio
Sysgone Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Szczerze, to na żadnego z nich bym się nie obraził
dr.big Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Ech, na zimę się mnie głupoty chyba trzymają ... Właśnie oglądałem "cukierka" 996, 99 rok, , tylko ASO Ducati, zaledwie 27 Tkm i pierwszy właściciel... Burza ...
Geni Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 996, pierwszy właściciel - sprzęt Jacka?
Klubowicze Piootr Opublikowano 26 Listopada 2016 Klubowicze Opublikowano 26 Listopada 2016 Pewnie piękna sztuka. Klasyka 1
dr.big Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Nie , starszy ode mnie gość z Berlina... Tak Piotrze, aż się obśliniłem ... PS. 17 lat jedna ręka... rzadko się zdarza.
ALFI Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 ....a ile takie cudo kosztuje, jeśli to nie tajemnica i dotarliście do tego punktu rozmowy?
Sysgone Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Ja to bym nawet za darmo przygarnął, niech stracę ;-)
Geni Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Kosztuje pewnie tyle ile powinien i tanieć już raczej nie będzie. 1
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Grudnia 2016 Administrator Opublikowano 18 Grudnia 2016 Gdyby ktoś szukał <pięknego> "GSX-r'o /SRAD'a" 2 in 1
Klubowicze krzytro Opublikowano 19 Grudnia 2016 Klubowicze Opublikowano 19 Grudnia 2016 Motocykl dla samobójcy 1
Klubowicze .maniek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Klubowicze Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jaka masakra tam nic nie pasuje.
Sysgone Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Kupujący musiał być naprawdę albo ślepy, albo napalony jak pies wiosną, że kupił takiego ulepa, którego sam mógł zdiagnozować w pare chwil.
dziadzia Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Oj tam oj tam, po prostu używany, lekko śmigany hi hi. A tak na poważnie to gnoja co go sklecił do pudła i nie w żadnych zawiasach, tylko realna puszka i zrobić pokazówkę żeby było w tv. bo nigdy oszustów się nie pozbędziemy. Przecież to zagraża życiu kierownika
Pan rypak Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Panie, Niemiec płakał jak sprzedawał ..........cudo
Rekomendowane odpowiedzi