Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Ja tam cenię na długie trasy jak na razie tylko jeden sprzęt. Goldasik 1800 to jest to co tygrysy lubią najbardziej.

• Klubowicze
Opublikowano

jak mi się uda to wstawię film z mojego lt-ka

• Sympatycy
Opublikowano
Dnia 31.10.2016 o 21:27, Campto napisał:

Ja tam cenię na długie trasy jak na razie tylko jeden sprzęt. Goldasik 1800 to jest to co tygrysy lubią najbardziej. emoji3.png

A ja lubię pobawić się swoją fujarką......

• Klubowicze
Opublikowano

To moja poprzednia Laleczka 

20160603_090636~2.jpg

A to obecna, prawda że śliczna? 

20160720_164857.jpg

Opublikowano

Obie są piękne. 

Opublikowano

Betoniara w kategorii sprzętu budowlanego jest na 1wszym miejscu ;).

• Administrator
Opublikowano

Wygodny, opasły, ociężały... ale śliczny? :lol:

• Klubowicze
Opublikowano
2 godziny temu, MariuszBurgi napisał:

Wygodny, opasły, ociężały... ale śliczny? :lol:

że opasły to się zgodzę ale że ociężały? Demon prędkości to nie jest,220 licznikowe na autostradzie pomyka bez problemu z pełnym obciążeniem.Przy tej prędkości spalanie na poziomie 6.0 l to chyba niezły wynik?A co do wygody ? Mega wygodny ! No i reasumując można go nazwać mega skuterem żeby miał jeszcze automatyczną skrzynię,to byłby ideałem:)

• Sympatycy
Opublikowano

gCDnuy5YdkdS_cUSroYjYNZ5tsv4CFJYsmL4HB3C Moja fujara...c4bfEiDsbwmPtXJ5fMmrMHuk0O55nju0QxPgU-gn

• Sympatycy
Opublikowano

Krzysiu? 6 literków przy 200? Trochę cie poniosło. Zgodzę się na 7,5-8.

Mój wariat do oszczędnych nie należy ale za to nie jest ospały i ociężały. Ale w piach bym nim nie wjechał.

.

• Klubowicze
Opublikowano
15 minut temu, zdun13m napisał:

Mój wariat do oszczędnych nie należy ale za to nie jest ospały i ociężały. Ale w piach bym nim nie wjechał.

Zmień opony na Tkc80 to i w piachu da rady. 

• Sympatycy
Opublikowano

On da radę. Ja 300kg nie utrzymam. Ale 300ml.zawsze

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano

Ja tam jestem zdania że 0,7 na dwóch starczy. 

Pod warunkiem że jeden nie pije :D

Opublikowano

Sam byłem MOCNO zdziwiony niewielkim spożyciem paliwka przez tą ciężką "szafę" K1200LT... Miesciła się w 5,5 litrach przy naprawdę wartkiej jeździe solo i to z tą dużą, podniesioną na max. szybą . Tak więc częściowo potwiedzam. Ile przy 200 km/h w dwie osoby nie wiem. Ale przy 140- 160 luzik.

_IGP7545.JPG

• Sympatycy
Opublikowano

Oooo tak. Te wartości są O.K

Dotyczy postu Artura i Roberta.

Opublikowano

No przy tej pancernej wadze, pojemności 1200 i czterech cylindrach pali tyle co mój Tmax 530 :o ... Szacun.

Opublikowano

Podobnie wciąga mój wtryskowy Bandyta 1250 - ok. 5,5l/100km przy prędkościach wspomnianych wyżej. Oczywiście komfortem jazdy daleko mu do panzerkampfwagena 1200LT.

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie mam już drugiego L-teka,pierwszy palił nieco więcej bo miał tylko 98 km.Ten obecny ma 18 km.więcej i dzięki temu mniej pali

Opublikowano

Jestem mocno zaskoczony wartościami przy prędkościach powyżej 180 km. Mam jakieś doświadczenie z K 1600 i przy jeździe do 140, pali dokładnie tyle samo co T-max - sprawdzone. Powyżej zaczyna się robić wir w zbiorniku i przy ponad  200 wypije 8-9 ltr, co w sumie nie dziwi, ale 5-6 ltr to doskonały wynik.....

....ale po namyśle traktuję go lekko z przymrużonym okiem

• Administrator
Opublikowano
4 godziny temu, krzytro napisał:

Panowie mam już drugiego L-teka,pierwszy palił nieco więcej bo miał tylko 98 km.Ten obecny ma 18 km.więcej i dzięki temu mniej pali

Kolejny przy 200 km/h będzie spalał jedynie 3 l./100 km :lol:

.... A tak poważnie

LT 1200 116 PS spala przy 120 km/h ~ 6l/100, przynajmniej tak podaje producent w danych fabrycznych a te jak wiadomo są często zaniżane -> BMW LT dane techniczne

Sugeruję, też zwrócić uwagę na ważny zwrot - bei konstant

Mi ostatnio w trasie VFR1200X przy stałej prędkości na S'ce rzędu 180 km/h, którą udało się jechać >constans< jakieś 20 km, pokazywał spalanie chwilowe ~ 9 l/100... no ale to tylko Honda! :lol:

Opublikowano

W każdym pojeździe wiadomo, że prędkość zbliżona do maksymalnej = prawdziwy wir w zbiorniku :) .

A w elektrykach prędkość zbliżona do maksymalnej = wręcz błyskawiczne "wysysanie" zasięgu :) ...

• Klubowicze
Opublikowano
33 minuty temu, MariuszBurgi napisał:

Kolejny przy 200 km/h będzie spalał jedynie 3 l./100 km :lol:

Pisałem o spalaniu tego ostatniego,słabszy palił więcej.Moje spalanie okreslam na podstawie wskazań komputera,pojemności zbiornika i ilości przejechanych kilometrów

• Administrator
Opublikowano

Czyli jechałeś constans 200 km/h "od stacji do stacji"? :D

Opublikowano

Zgoda, dlatego też uważam że bez względu na możliwości sprzętowe i zasobność portfela najprzyjemniejsza jazda oscyluje w okolicach 120-160 km/h

oooo coś tu wejszło w między czasie...

Opublikowano

Podoba mi się ten LT'ek ze względu na zintegrowane kufry, ale dla mnie chyba i tak trochę za duży. Szukam następcy dla Spidermaxa - motocykla przede wszystkim do jazdy po miescie, w którym zmieści się pasażer i sporo bagażu (tak jeżdże na co dzień po mieście z żoną i z bagażami, nie pytajcie mnie dlaczego, zapytajcie o to moją żonę :)) Tradycyjne kufry boczne raczej nie wchodzą w grę - za szerokie. W przypadku LT'ka może szerokość byłaby OK. ale ze względu na długość i masę pewnie ciężko byłoby manewrować w korkach, chociaż spidermax też mały nie jest i szybko się można przyzwyczaić.

Myślałem o PanEuropie choć design ma już trochę niedzisiejszy. Dowiedziałem się, że PanEuropa nie będzie już produkowana. Rozważyłem parę nowych propozycji Hondy ze względu na DCT, wypróbowałem to w Afryce i spodobała mi się koncepcja motocykli ADV i Dual myśle jeszcze o crosstourerze ale wszedzie kufry boczne musiałbym instalować. Chodzą plotki o nowej PanEuropie, zapewne z DCT, ciekawe czy wciąż miałaby zintegrowane kufry, to by było coś, ale na razie nic nie wiadomo. Obrazki z nową PanEuropą, które można zobaczyć w necie to pewnie tylko domysł zniecierpliwionych fanów.

https://www.google.pl/search?q=new+st+1300&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjw5v_Z-ZjQAhUJhywKHUw_BkYQ_AUICCgB&biw=1366&bih=657#imgrc=Y5fFniKXSdXMSM%3A

https://www.google.pl/search?q=new+honda+st+1400&client=firefox-b&biw=1366&bih=657&tbm=isch&imgil=fXH9OF5upZl6vM%3A%3BrK3F9Q0xkXP0GM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.st1100.fora.pl%252Faktualnosci-i-linki%252C4%252Fctx1300-zepsuli-st1300%252C3115-30.html&source=iu&pf=m&fir=fXH9OF5upZl6vM%3A%2CrK3F9Q0xkXP0GM%2C_&usg=__27FsepLZ3zBmb_h-gH2K2JFsPdM%3D&ved=0ahUKEwiT6Lf9-ZjQAhWEDiwKHdACBlEQyjcILA&ei=LakhWNOdDISdsAHQhZiIBQ#imgrc=fXH9OF5upZl6vM%3A

Może ktoś coś więcej słyszał. Kolejna premiera hondy 18 listopada. Czekamy...

http://pl.hondamotoglobal.com/