Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda Integra NC 750d RC71 po upgrade MY2014 i kolejnym RC89 MY2016-18

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli ktos zauwazyl wracanie odleglosci TRIP A do stanu z poprzedniego lub jeszcze wczesniejszego odpalenia - znam przyczyne jakby co.

(dotyczy rodziny NC, nie tylko Integry)

Opublikowano

Zauważyłem u siebie ten problem jakiś czas temu, zgłosiłem do Hondy. Stwierdzili, że podobno jakieś piny się poluzowały i mają to poprawić. Hondzia zapadła jednak w sen zimowy, wiec na wiosnę, jak dalej tak będzie, oddam ją na "warsztat". Wyczytałem na forum italia (za pomocą wujka google) że jest tam jakaś akcja serwisowa z wymianą licznika włącznie. Jeżeli jednak Jerry wiesz, jak sobie z tym poradzić, daj znać. Może zdzwonimy się wieczorem?

Warto może jednak byłoby opisać to tutaj dla potomności...a Inni, mieliby również pożywkę, jaka to honda jest beee ;)

A tak na marginesie, teraz poruszam się moją starą poczciwą kymcową piećdziesiątką. Odczucie mam, jakbym rowerem jeździł. Odnoszę również wrażenie, że nic innego w gęste korki nie potrzeba... Fun jest zajefajny :)

Opublikowano

Chcialem wpierw uslyszec, czy inni (wlaczajac CTX) zauwazyli rowniez to nieprawidlowe zachowanie.

Ja zauwazylem podczas tankowania, cos malo przejechalem, a bak pusty...

Potem sprawdzenie przebiegu calkowitego potwierdzilo ubytek kilkudziesieciu km w TRIP A...

Otoz - przekrecasz kluczyk. Czerwony napis HISS sie nie pojawia, jest wylaczony.

Naciskasz przycisk A na kilka sek. - czerwony HISS sie pojawi.

To wszystko, zostal wlaczony. Po wyjeciu kluczykow, wlozeniu, przekreceniu - bedzie sie znowu pojawial.

TRIP A nie gubi juz km.

Dlaczego? A jak wylaczylo sie pojawianie HISS?

Nie wiem. Zatrwazajace jest jedynie to, ze Honda nie propaguje tej wiedzy do dealerow w UK, PL i reszty...

Opublikowano

Hmmmmm..... to chyba CTX tak nie ma (przynajmniej na razie) :) U mnie Hiss się zawsze zaświeca po przekręceniu kluczyka.

Opublikowano

Moze jak postoi dluzej nieodpalany... Obserwuj ;)

Opublikowano

Wiesz Jerry, jak mam się za każdym razem zastanawiać jak zrobić, aby licznik się nie kasował, to raczej hondzie oddam do serwisu. Oczywiście nie omieszkam zapytać o istniejącą w Italii akcję serwisową.

Wczoraj u Świętego Mikołaja zamówiłem;

http://www.bruudtcnc...00-und-750.html

mam nadzieję, że będę "pan zadowolony" :)

Opublikowano

W UK jest akcja serwisowa wymiany liczników.

Poniżej link do strony Honda UK gdzie można sprawdzić po VIN czy moto podlega akcji:

http://www.honda.co..../recalls/#item3

Problem dotyczy wszystkich NC. Nie wiem czy pojazdy sprzedane w Polsce link pokazuje. Sprawdziłem swoją starą NC700S i niby jest OK.

Opublikowano

Siema , ja widzę że się łapie na akcje serwisową . Już mi wyświetliło na stronie . Do wymiany :-) . Cholera jasna . Chyba na wiosnę kupie sobie porządny rower na karbonie a co .

Opublikowano

Siema , ja widzę że się łapie na akcje serwisową . Już mi wyświetliło na stronie . Do wymiany :-) . Cholera jasna . Chyba na wiosnę kupie sobie porządny rower na karbonie a co .

Licznik w serwisie już zamówiony . Motorista potwierdza akcje serwisową . Trzeba podać tylko numer VIN . Moja niestety się załapała :-(

• Sympatycy
Opublikowano

Ale mało kosztowała ;)

Opublikowano

Ale goni Tajna Sekte :)

Sprzedaz WLOCHY

I - X 2013:

4 YAMAHA TMAX 500 Scooter 4.169 (74%)

17 HONDA INTEGRA Scooter 1.495 (26%)

I - IX 2014

6 YAMAHA TMAX 500 Scooter 2.939 (57%)

10 HONDA INTEGRA Scooter 2.211 (43%)

PS:

moja Integra rowniez sie kwalifikuje do wymiany licznika.

Opublikowano

Ale mało kosztowała ;)

Złośnik :-)

To że licznik do wymiany nie zmienia to faktu Że kochamy swoje Integry :-)

• Sympatycy
Opublikowano

E tam złośnik, to takie przekomarzanie. :)

Najlepszym się zdarza :)

Opublikowano

A wiecie jaki Świat byłby nudny, gdyby wszyscy mieli takie same upodobania ?

Worlan pewnie nam zazdrości i dlatego się wyzłośliwia :P .... też by sobie chciał chciał licznik wymienić na koszt producenta, a nie może :(

Pozdrawiam Sekciarzy :)

Opublikowano

Ciekawe czy liczniki wystartują od zera ? Czy może jest jakiś sposób aby ustawić realny przebieg ?

• Sympatycy
Opublikowano

Też się nad tym zastanawiałem. Ideałem byłoby, żeby po wymianie komputer sam ustawił ilość km na liczniku ale czy to jest możliwe ? Jeżeli po wymianie będzie zerowy przebieg to trochę słabo a jak serwis będzie ingerował i sam "wbijał" jakieś nowe wartości to "kiszka". Już słyszę te rozmowy klientów z serwisem ;)

Opublikowano

Przy wymianie licznika dostałem kiedyś w ASO jedynie "papier" na którym zapisany był przebieg wcześniejszy i fakt wymiany na licznik z przebiegiem 0 km. Zostało to też odnotowane w bazie danych systemu. Jak jest dzisiaj traktowana taka wymiana, tego nie wiem.

PS. Czy Marcino1 nie dawał czasami wymieniać tacho w swoim 650GT?

• Sympatycy
Opublikowano

W samochodzie przy wymianie zegarów w ASO (VW Touran 2011) nie było z przebiegiem żadnego problemu - stan zapisany w ECU, podłączenie, zakodowanie nowych zegarów, przebieg faktyczny od razu sie pojawił. W przypadku nowoczesnego motocykla, jakim jest powyższy w temacie, jest z tym jakiś szczególny problem?

Opublikowano

Radiemu powiedzieli w Motoriscie, ze nie ma zadnego problemu, na nowym liczniku pojawi sie poprzedni przebieg.

• Administrator
Opublikowano

W sztuce, którą jeździłem nie było żadnych problemów z "budzikiem" ale podczas montażu kufra w ASO mechanik wspominał, że mają już zgłoszenia o jakimś problemie, właśnie z zegarami.

Ważne, że Honda działa i nie wypiera się możliwego defektu.

Opublikowano

Problem jest stary i znany, ponieważ dotyczy całej serii NC (wszystkie wersje maja te same zegary).

Opublikowano

Radiemu powiedzieli w Motoriscie, ze nie ma zadnego problemu, na nowym liczniku pojawi sie poprzedni przebieg.

Prawda , do tego zaoferowali mi że odbiorą ode mnie maszynkę z domu w systemie door to door .

Przy okazji zajmą się wyklejeniem do wersji sport :clapping: . Taki mały tuning optyczny :-))

Opublikowano

Możesz wrzucić jakieś poglądowe zdjęcie tej wersji. Zastanawiam się nad "podrasowaniem" swojego sprzęta i chętnie zobaczę w jakim kierunku idzie twoja Hondzia..

Opublikowano

New-Honda-Integra-NC-750-D-2014-2.png

?