Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jak kupić dobry maxi-skuter? Porady, sugestie, wskazówki...

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano
26 minut temu, Mxrek napisał(a):

Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego BMW C 650 GT ? ....

poszukaj wątku o tym konkretnym modelu, bo ten jest raczej ogólny.

Jest co najmniej kilka wątków o BMW, z czego jeden założony zaraz jak pokazały się pierwsze modele w PL 🙃

Moim skromnym zdaniem na dzień dzisiejszy 20 tys. PLN to trochę mały budżet aby kupić dobrze utrzymanego GT, nawet z początkowych lat produkcji.

• Użytkownicy
Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał EndriuBis. Wątek jest od początku i pierwszych zakupach tego sprzętu przez grypowiczów aż do dziś . Jest tam wszystko opisane jak ewaluował , co działo się z tym sprzętem i jak rozwiązywano problemy i usterki. Bardzo ciekawy wątek , przeczytałem go od a do z . Tobie również polecam . Będzie Ci łatwiej podjąć decyzje .🛵

• Użytkownicy+
Opublikowano
49 minut temu, sławek1 napisał(a):

.... grypowiczów .....

🤔  znaczy się co ?  Chorych na grypę ? Tak ? 😜                        sorki za OT ale ....   tak na wesoło na koniec dnia 😀

• Klubowicze
Opublikowano

Wejdź na odrębny wątek ogólny BMW C 650 GT i tam masz szeroką wiedzę.

• Użytkownicy
Opublikowano
1 godzinę temu, EndriuBis napisał(a):

🤔  znaczy się co ?  Chorych na grypę ? Tak ? 😜                        sorki za OT ale ....   tak na wesoło na koniec dnia 😀

Ha ha ha 🤣😂

Teraz jest okres gryp to może grypowiczów 😂🤣🛵

Opublikowano

slaby budzet a sprzety zacne

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.11.2024 o 17:16, Mxrek napisał(a):

Jakie jest średnie spalanie tego BMW 650 ?

Około 5l/100 lm. Poczytaj wątek o GT, znajdziesz tam wszystkie informacje. Super sprzęt.

Opublikowano

Średnią z 11k km miałem 4,32l

• Użytkownicy+
Opublikowano

🤔 a to aby nie jakiś artykuł sponsorowany ?

Zestawienie wszystkich pojemności w jednej tabelce - słabe, ale .....  B650 na 3 miejscu jako najbardziej bezawaryjny skuter, a brak w zestawieniu Silver Winga to z całym szacunkiem dla "króla" ..........   nie skomentuje, bo stoi w garażu i znowu się obrazi 🤣

• Użytkownicy
Opublikowano

Obawiam się że to coś nie tak. Nie ma np.;hondy x-adv ( no chyba że nie zasługujące na miano skutera) , forzy , yamahy t-max , burgmana 400.Nie ujmując nic Burgmanowi 650 lecz uważam że 3 miejsce to zbyt wysoko . Jednym słowem ranking dla mnie nie wiarygodny 🛵

• Użytkownicy
Opublikowano

Oj, czepiacie się chłopaki
Może oceniali to czym jeździli..

Lub (i to do mnie przemawia bardziej) - temat maxiskuterow to nadal nisza w PL, ja nieraz czytam i oglądam recenzje maxi robione przez kierownikow dosiadających klasyczne motocykle i tylko się uśmiecham..

Natomiast pokuście się może o zrobienie takiego rankingu tu, na naszym forum. I trzeba to zrobić szybko, bo coraz mniej firm maxi produkuje..

• Klubowicze
Opublikowano

Ten ranking to bardziej małe pojemności i tańsze skuterki. Tak do poczytania

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mój kolega chce kupić t-maxa z roczników 2010-2012. Na co warto zwrócić uwagę? Gdyby chciał Burgmana, to wiedziałbym, co mu podpowiedzieć, a t-maxów nie znam.