Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety kostucha zawitała i do mojej mieściny. Miejsce zdarzenia wydaje się banalne. Rondo, przejście dla pieszych, więc wszyscy jadą wolno, dwa pasy w każdą stronę, oddzielone pasem zieleni, prosta ulica i tam w niedalekiej odległości od ronda nastąpił kontakt pojazdu ciężarowego z przyczepą niskopodwoziową oraz skutera ze skutkiem tragicznym dla jadącego skuterem. Jeździłem tamtędy tysiące razy i nie mam pojęcia, jak to mogło się stać? Może najechanie? Uważajcie na siebie.

Śmiertelny wypadek na ul. Witosa (zdjęcia) - Moja Ostrołęka - lepsza strona miasta (moja-ostroleka.pl)

Opublikowano

Motoroweru? Chyba ktoś wrzucił jakiś konkretny sprzęt do worka "skutery". Na innym portalu piszą: 

Cytat

Jak ustalono, kierujący zestawem pojazdów 47-letni mężczyzna skręcał z ronda im. NSZZ "Solidarność" w ulicę Witosa. W tym samym kierunku, lewym pasem poruszał się także kierujący jednośladem. Do zdarzenia doszło podczas zmiany pasa ruchu. Badanie alkomatem wykazało, że kierujący ciężarówką był trzeźwy.

Wygląda na bardzo niefortunne najechanie/zahaczenie, w końcu zestaw wywrotka+naczepa zdarza się bardzo rzadko. Kiedyś też w nocy prawie wbiłem się w niewidoczną, nieoświetloną przyczepę za traktorem. 

441970477_450544117712296_70023742621883

Opublikowano

Oczywiście część informacji na portalach jest bzdurna. Ja zresztą wrzucałem swój post zanim te uzupełnienie się pojawiło. Wygląda na to, że jadący prawym pasem samochód ciężarowy z przyczepą po przejechaniu ronda pasem zewnętrznym jadąc na wprost zmieniał pas, żeby skręcić w lewo na następnym skrzyżowaniu. W tym samym czasie rondo wewnętrznym pasem pokonał kierujący maxiskuterem i prawdopodobnie jechał równolegle do samochodu ciężarowego.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nawet najbardziej żarówiasty strój nie uchroni przed debilami za kółkiem...

• Użytkownicy
Opublikowano

Ale chyba najgorsza to znieczulica przechodniów🥴

• Użytkownicy+
Opublikowano

Kurcze, co się dzieje. 😗  Tutaj też kierowca mercedesa w roli głównej.   Ale to chyba inny przypadek bo ten jechał szybko .

A tutaj z naszego podwórka - ku przestrodze. Wypadek w Borku Starym .  Wina pewnie kierowcy samochodu, ale co z tego 😠   Pamiętam do dzisiaj (po ponad 38 latach) jak mi instruktor na nauce jazdy powtarzał:  "Jeździj tak, aby nie napisali ci na nagrobku:  Tu leży ten co miał pierwszeństwo."  😐 

Opublikowano

tak, został zabity przez idiotę

• Użytkownicy
Opublikowano
7 godzin temu, Ananakofana napisał(a):

tak, został zabity przez idiotę

Ostre słowa - alee.. bardzo adekwatne w tej sytuacji☝️

Idiotę zawsze trzeba nazywać idiotą💪

A idiotów należy izolować od społeczeństwa!