Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Prawko - kat. A - Warszawa - gdzie??? 1 2 3
przez Gość futro- 1 obserwujący
- 65 odpowiedzi
- 8.6 tys. wyświetleń
czesc, poszukuje dobrej szkoly jazdy w warszawie, gdzie nie tylko zalicze kurs, ale bede miec szanse czegos sie nauczyc. przygode z jednosladami dopiero zaczynam - od wiosny jestem dumna posiadaczka 50-tki, ale chce zrobic prawko i przesiasc sie na cos wiekszego. bardzo prosze o namiary szkol godnych polecenia. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Przemo, 8 Listopada 2006 -
Burger 250k2 wpiszcie co wiecie, myslicie 1 2
przez Gość Gabor- 1 obserwujący
- 31 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Na wstepie jestem nowy na forum. Chce kupic burgera 250 albo majesty 250, ale wolalbym burgera najchetniej od 2002r. Przeszukalem chyba cale forum i nie znalazlem nic na jego temat . Czemu nikt nic nie pisze o tym modelu? na allegro jest pare ladnych sztuk. Chcialbym sie dowiedziec jak ten burgi sie prowadzi, czy ma dosyc duzy bagaznik z czym sie lacza mozliwosci przewozowe, dobre wlasciwosci jezdne, komfort podrozowania, cos na temat przyspieszenia, cos o spalaniu? No i czy sie oplaca go kupowac czy moze cos innego? Z gory dziekuje za odpowiedzi:) Pozdrawiam Gaborro
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 7 Listopada 2006 -
burgman 400 przy 30000 - 40000 km
przez Gość adamC- 2 odpowiedzi
- 993 wyświetleń
Mam pytanko do forumowiczow, czego nalezy sie spodziewac kupujac AN400 z 98/99 z przebiegiem 30000 - 40000km. Czy warto pchac sie w taki zakup, czy moze dalej ciulac pieniazki, czekac kolejny rok i kupic cos nowszego Na co zwracac uwage przy kupnie - mysle, ze bardzo rozsadnie jest opisane tutaj, ale czego sie spodziewac...? Jestem zdecydowany na AN400, wiem jakie typowe usterki mialy pierwsze modele, ale nie mam pojecia czy przy 40000 tysiacach nie trzeba robic jakiegos bardzo kosztownego przegladu czy wymieniac kosztownych podzespolow (nie wiem sprzeglo, czy ajkies inne ustrojstwo obliczone na 40000). Ogolnie czy przy zakupie takiego rocznika musze liczyc sie z jakim…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Listopada 2006 -
Co kupić w klasie 400?
przez Gość duke75- 2 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Cze?ć Wam! Mój kumpel sprzedał wreszcie TDMa 850 i chce kupić skuter w klasie raczej powyżej 250. Powiedzcie chłopaki czy jest sens szaleć za czym? w tej klasie pojemno?ciowej z kas? do 11 ty? maksymalnie i żeby skuter nie był starszy niż 2002? Namawiałem go na Majesty 250 ale on chce jednak cos mocniejszego bo spalanie jest większe góra o 0.5 litra w 400, nieprawdaż? Kiedy? jak się z Wami witałem to zauważyłem, że kto? z Was jest ekspertem od Madisona. Niestety nie pamiętam kto to był bo tego postu już nie ma. Czy Madison 250 lub 400 to dobry wybór i czy wersje z wtryskiem nie będ? problemem w kwestii serwisu? A co my?licie o Aprilii Atlantic 500?Znalazłem pare w f…
Ostatnia odpowiedź: ciachu, 3 Listopada 2006 -
Tuning Japan style w Polsce
przez Gość Svempas- 16 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam. Z braku lepszych zajęć zacz?łem my?leć I chcę te moje przemy?lenia poddać waszej krytyce. Więc. Już było kilka tematów na forum o Tuningu maxiskuterów. Nie mówie tutaj o zamontowaniu sobie 4road'a czy vario Malossi'ego... Chodzi o kompleksowy tuning maxi tak jak to robi? w Japonii - czyli body kit, obniżenie, turbo itp. Wszyscy (no może prawie wszyscy) zachwycali się tymi zmianami ale jako? nie ma chyba nikogo w PL kto sprawiłby sobie takie moto. Jak narazie tuning w PL to montowanie gotowych podzespołów do kupy bez inwencji własnej... nie mówi?c już o jakichkolwiek zmianach w optyce skutera (choć klasa 50' w tym kierunku w polsce jest dobrze rozwinięta). Wię…
Ostatnia odpowiedź: -=Dee Jay=-, 3 Listopada 2006 -
Film/Slajd dla kierowców !
przez Gość siwy- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam ! Znalazłem w sieci pewien slajd/film po?więcony kierowcom samochodów, motocykli ! Zachęcam do jego zobaczenia ! No to ?ci?gamy prezentację i odpalamy plik Start. http://www.rsmjednosc.pl/pub/drogowka.zip
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Października 2006 -
zachodnie strony z używanymi motorami
przez Gość wallace- 10 odpowiedzi
- 22.3 tys. wyświetleń
witam szukam stron na których s? ogłoszenia sprzedaży motorów(skuterów).chodzi mi głownie o zagraniczne stronki(głównie z niemiec i włoch). pozdrawiam wszystkich z FORUM
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Października 2006 -
Proszę o rade
przez orzech- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Mam pytanko Czy warto kupić model 2005 ale z salonu nóweczkę, jakie s? różnice w stosunku do modelu '06 Proszę o pomoc bo mam tylko weekend do namysłu. Pozdrawiam ORZECH
Ostatnia odpowiedź: orzech, 28 Października 2006 -
Piaggio Skipper
przez Gość Pitaspp- 12 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Oto mój skuter: Piaggio Skipper 125ccm 2 suw Rok -1999r, jeżdzony od 2000r Przebieg - ok. 16 ty?. Historia - skuter został sprowadzony z niemiec w tym roku, tam używał go starszy pan Plusy - Bardzo dobre zawieszenie - runnerowska konstrukcja, rewelacyjne przyspieszenie, dobrze wykończony. Do?ć dobrze utrzymany i zadbany Minusy - jeszcze nie odkryłem, ale cóż i to odkryję, w sumie uległ lekkie rdzy, ale to normalne wkońcu nówka nie jest. Mógłby też być chłodzony ciecz?, ale mi to nie przeszkadza i w polskim klimacie to tylko jest bajer - bynajmniej w takiej pojemno?ci.. Przyzwyczajony do bocznej stópki - brakuje mi jej (zawsze można do kupić). Podsumo…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Października 2006 -
skuter - składak
przez Gość Michal88- 7 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam, Zastanawiam się jakie dokumenty sprzedawca musi mi dać gdy kupuje ramę motocykla. Wspomnię ocywi?cie, że rama ta ma pochodzić z Belgii. Zwykła faktura wystarczy czy na to s? inne papiery ponieważ chce kupić ramę od Malaguti Madisona 125, kupić silnik na fakturę i zrobić sobie składaka. I jeszcze jedno pytanko: Jaka jest wtedy procedura rejestracji takiego składaka? Pozdro
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 27 Października 2006 -
Jak kupować skuter
przez Gość KrzaK- 6 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Wlasn9e! czym sie kierowac w doborze skutera oczywiscie maxi. na co zworcic uwage, zeby nie kupic gniota? ktos moze mi dac jakies rady? Pozdrawiam i jakie marki proponujecie
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Października 2006 -
Kanapa z k2 do k1
przez Gość xedos1- 3 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, jak w temacie czy pasuje kanapa z k2 do k1 ? Znalazłem na allegro kanape z k2 i chce ja kupić, mam duż?, szerok? turystyczn?, w cyklu miejskim chyba lepiej się sprawdza oryginalna
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Października 2006 -
Nowy Nexus 850?!
przez asmo- 4 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Takie to wiadosmosci znalazlem na jednym z forum uzytkowinikow Gilery Runner w Niemcowni, a poniewaz moj niemiecki nie jest az tak dobry, aby zrozumiec wszystko, poddaje to Waszej ocenie I jeszcze jedno A reszta po niemiecku tutaj: http://1948.rapidforum.com/topic=101474159896&startid=1 Pozdrawiam asmo
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 25 Października 2006 -
BARDZO WAŻNE PYTANKO O DOWOD REJ.
przez Gość Michal88- 8 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
WITAM, MAM OGROMNY PROBLEM. MIANOWICIE KUPILEM SKUTER MALAGUTI MADISON 125 I WRACALEM NIM DO DOMU. JAK PRZYJECHALEM OKAZALO SIE, ZE NIE MAM DOWODU WYREJESTROWANIA POJAZDU. WSPOMNE OCZYWISCIE, ZE SKUTER BYL SPROWADZONY Z NIEMIEC! CO MAM TERAZ ZROBIC. ZGŁOSIĆ TO NA POLICJE ŻEBY MIEĆ POKWITOWANIE? ŻADEN URZˇD MI NIE ZAREJESTRUJE POJAZDU NA PODSTAWIE BRIEFU I UMOWY KUPNA SPRZEDAZY. PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 21 Października 2006 -
dzisiaj miałem wypadek 1 2
przez Gość Artur- 25 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam NIestety ale dzisja ja miałem wypadek a dokładnie szlifa. Starsznie się poobijałem mtotor cały plastki ok tylko do lakierowania. Jakas kobietak katamaranem mi wyjechał pwiedziała "my?lałam że zd?ze " jadnak było inaczej. Pozdrawiam i mam nadzieje że już więcej nie bedzie takiego tematu na forum
Ostatnia odpowiedź: Kubus, 14 Października 2006 -
Numery VIN - i o co chodzi?
przez Gość Raq- 9 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
jak w temacie. wci?ż mocno zastanawiam się jak to działa i czy rzeczywi?cie wszyscy korzystaja z tego standardu. Przykład - mam przed soba kopię dowodu rejestracyjnego sqtera do którego przymierzam sie z zakupem. I jakiez moje zdziwienie, że zamiast 17 cyfr VIN jest tylko 10. wg dowodu pojazd jest z 2003 r - wiem, że kupiony we włoszech. korzystaj?c ze strony kontroli numerów VIN wychodzi że pojazd jest wyprodukowany w Azji dokladnie w Wietnamie i w dodatku w 91 roku kiedy to jeszcze o Majesty nie mysleli. nie wiem co o tym mysleć. korzystam ze strony z tego linku: http://www.analogx.com/cgi-bin/cgivin.exe poza tym skoro to obowi?zuj?cy standard to jak urz?d może…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Października 2006 -
Skradziono Motocykl...
przez Kubo- 4 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Heja... Wła?nie sie dowiedziałem, że mojemu znajomemu skradziono motocykl... Wiem, że to forum Maxi... Ale jest Nas tu troche luda z całej polski... Sporo osób przegl?da rózne strony aukcyjne itp. z ogłoszeniami... A nóz kto? co? zobaczy... --> "Heja. No i przyszło na mnie, zajebali mi dzisiaj/wczoraj w nocy (04-10-2006) z garażu motocykl, moja niedawno nabyt? yamaszke. W razie zobaczenia czegokolwiek podejrzanego na allegro, bajzlu czy gdzie kto? co? wypatrzy w kolorach srebrno-żółtych to bardzo proszę o info. Telefon: 602469649, mail nizin22@poczta.fm ." TDM'ka z rocznika 1997... Fota--> Jakby kto? co? widział... Bardzo proszę o info na komórkę b?dĽ mai…
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 10 Października 2006 -
God damn skarbowy 1 2
przez regis- 28 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Wlasnie sie dowiedzialem w tym przybytku ludzkiej nienawisci, ze skladajac pit PCC-1 potrzebny jest podpis sprzedajacego. W morde jeza....dwa lata temu jak kupowalem MZtke to jakos nie byl a teraz juz jest. Niech szlag ciezki trafi caly ten skarbowy bajzel.
Ostatnia odpowiedź: miuzik, 9 Października 2006 -
spalanie a pogoda oraz płynno?ć jazdy 1 2 3
przez mudrek- 57 odpowiedzi
- 5.5 tys. wyświetleń
Witam, zauważyłem w swoim rumaku że wraz ze wzrostem temperatury spadł mu apetyt na PB. !YES Przy obecnych temperaturach spalanie zmniejszyło się nawet do 1l. Pomiary dokonuje tylko na podstawie zatankowanych litrów benzyny więc wielko?ć 1l może być trochę zafałszowana, ale nawet jeżeli jest niewielka pomyłka to i tak miłe zaskoczenia. Czy waszym rumakom temperatura też odebrała apetyt?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Października 2006 -
jesienne szlify
przez Gość tuxedo- 4 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Cóż, ja od ?rody też wylizuję się po szlifie. |lisko, kałuża, przede mn? czyje? czerwoniutkie "stopy" - nawet nie wiem sk?d się wzięły, hamulce - tylne koło w prawo a ja w lewo - reszta to już klasyka. Wynik - górna czę?ć ciała cała lekko potłuczona ręka uratowana przez kurtkę + stłuczony prawy kciuk. Z dołem już gorzej bo jechałem w cywilnych spodniach i butach (jak zreszt? zwykle po mie?cie) - skutek stłuczona pięta - jeden wielki siniak czy krwiak, starte kolano, obolałe udo. Koszty ortopeda + RTG + 15 zastrzyków (antyskrzepowych) + żele na stłuczenia. Skuter (od trzech tygodni jeżdże na elyseo 125) cały - ale trochę przytarte plastiki- koszt naprawy nieznany. Pozdrawi…
Spalanie Grand Dinka
przez jagroski- 10 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Aż piękny w swej brzydocie, chociaż brzydszych jest mnóstwo, słyszałem skrajne opinie o jego spalaniu, więc ile Grand Dink pali? !scooter PS Wiem, waln?łem byka i zamiast "k" na końcu jest "g". Wstydzę się jak diabli. Poprawione dr.big
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 6 Października 2006 -
Stelaż do jazdy na 1 kole
przez Gość xedos1- 7 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Przedstawiam wam projekt stelaża umożliwiaj?cy stawianie skutera na jedno koło + zabezpieczenie przed wywróceniem się skutera "na plecy" Stelaż został wykonany przez mojego brata, może nie nadaje się do maxi skuterów ale warto zobaczyć STELAŻ
Ja też chcę się pochwalić
przez romankos- 19 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Jako skromny skuteromaniak chciałbym się na gor?co pochwalić zdjęciem z nowo wybran? Miss World. Nie jest to co prawda temat skuterowy ale może mi wybaczycie. Dziewczyna na żywo jest jeszcze ładniejsza , miła i bardzo przyjemna w rozmowie. Cieszę się bardzo i gratuluję jej wygranej. A oto link do fotki: http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/romankos1...re2.jpg&.src=ph
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Października 2006 -
Zakupiłem Burgmana
przez Gość xedos1- 1 obserwujący
- 15 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, w t? sobote stałem się posiadaczem Burgmana 400 k1 Skuter ma wymienione aktualnie: sprzęgło, wario, pasek, opony. Wyposażenie: Kufer centralny Maxia ze ?wiatłem STOP i relingiem na górze plus dwa boczne kufry Givi, cały tył skutera orelingowany, wysoka szyba, przerobiona kanapa i oparcie dla pasażera, alarm z czujnikiem dochodzenia. Pojazd posiada wiele innych udogodnień i był oczkiem w głowie wła?ciciela. Obecnie się wybieram za zmiane oleju i filtrów. Burgi stał ok 1,5 roku nie eksploatowany. Kilka fotek:
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Października 2006 -
MOJA Krewna za Bugiem ?
przez m@rkiz- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Nie znam zbyt dobrze rosyjskiego ale ta M@rkiz@ to chyba też lubi bzykać... My Webpage A tutaj starszy model ale juz z kraju... My Webpage Mam nawet swoja telewizje... My Webpage
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 2 Października 2006